• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik korkusu

calikusucum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
25
Puanlar
3
Evlenmekten korkuyorum sizce bu normal mi, zaten bir Nisan atma dönemi geçirdim bir süre kimseyi hayatıma almak da istemiyorum ama evliliği ve evlenmeyi düşününce korkuyorum sizce geçer mi yoksa soğudum mu artık?

Normal neden normal olmasın?
Yaşadığınız nişan atmanında zamanla sizi olumsuzdan olumluya dönüştüreceğine emin olabilirsiniz. Şimdilik odak noktanızı değiştirin size faydasını göreceksiniz 🌼

Normal tabiki bende korkuyordum hatta hiç evlenmem diye düşünüyordum ama bence 28 yaşından sonra evlilik düşünülmeli çok seviyorum eşimi severek evlendim bana göre sevgililik çok güzeldi evlilik çok yogun sorumluluk var elimde olsa yaşım küçük olsa uzun bir süre daha sevgili kalırdım.

Ne kadar geç o kadar kâr mantığındayım.

25 yaşındasın bence mantikli bir karar vermişsin
keyfini cikar gencliginin, koca her zaman bulunuyor

Evlenmekten korkuyorum sizce bu normal mi, zaten bir Nisan atma dönemi geçirdim bir süre kimseyi hayatıma almak da istemiyorum ama evliliği ve evlenmeyi düşününce korkuyorum sizce geçer mi yoksa soğudum mu artık?
Bende 28 bitecek evlenme korkusu oldugunu dusunuyorum kendımde. Aşılmıyor

Beğendiğiniz ve doğru insan karşınıza çıktığı zaman eminin çorap söküğü gibi iş evliliğe doğru gidecektir, karşınızdakinin de niyeti varsa.

Şunu bir kere anlamak lazım.

• Herkes aynı değil,
  • Herkesin olaylara verdiği tepki başkadır
  • Her aile kaynana problemli değil
  • Her erkeğin kadına bakış açısı, verdiği değer imkanlar bir değil

Sonuç olarak, doğru kişi doğru zamama kadar free olabilir insan.

Beğendiğiniz ve doğru insan karşınıza çıktığı zaman eminin çorap söküğü gibi iş evliliğe doğru gidecektir, karşınızdakinin de niyeti varsa.

Şunu bir kere anlamak lazım.

• Herkes aynı değil,
  • Herkesin olaylara verdiği tepki başkadır
  • Her aile kaynana problemli değil
  • Her erkeğin kadına bakış açısı, verdiği değer imkanlar bir değil

Sonuç olarak, doğru kişi doğru zamama kadar free olabilir insan.
Dedi yapay zeka.

Böyle cevaplar isteseydı gider chatGBT ile dertleşirdi .üstelik cevab çok donuk 😀

Ben de çok korkuyordum.üstesinden gelemediğim için evlenmedim zaten😄 sadece evleneceğin kişiye bağlı değil bence.biraz da karakter meselesi.

Korkma ısırmaz :KK53:
Tamamen senin elinde olan, hür iradenle gerçekleşen bir şeyden korkmak mantıklı gelmiyor bana. Evlilik istememek ayrı ama korkmak ne mana?

Hayatında biri yoksa boşuna korkma biri olunca korkuyorsan evlenmezsin. Ben de aile evinde kalmaktan yalnızlıktan korkardım herhalde bekar olsaydım bence evlilik konfor alanı

Neyden korkuyorsunuz seks mı cocuk mu ne

Neyden korkuyorsunuz seks mı cocuk mu ne

Mesela ben aynı eve girince yaşanacak olan monotonluktan, doğabilecek şiddetten, ailesine karşı beni ezme ihtimalinden, ailesini kendi kurduğumuz aileden üstün tutmasından çok ama çok korkuyorum.

Bence zaten korkulacak bir şey,piyango gibi bir şey ne çıkacağı belli olmuyor,sadece gözünüzü dört açıp iyi analiz etmeye çalışın evlilik öncesi tanıma sürecinde,ve içinize sinmeyen bir şey olduğunda bitirmekten çekinmeyin.. Boşanmak bin nişan atıp,bin sevgiliden ayrılmaktan daha zir

Korkulacak ne var?
Ben geri donusu olmayan durumlardan korkarim mesela cocuk sahibi olmak...
Erken yaşta evlenmeye hic korkmadim cunku istersem bekar olabilirim tekrar ama bu yasimda cocuk sahibi olmaya korkarim. Evliligin geri donusu var ama cocugu geri veremiyorsun. 😄😄

Mesela ben aynı eve girince yaşanacak olan monotonluktan, doğabilecek şiddetten, ailesine karşı beni ezme ihtimalinden, ailesini kendi kurduğumuz aileden üstün tutmasından çok ama çok korkuyorum.
Korkacak bısey yok
bunlar baş edilebilir şeyler
Zamanı gelince konuşulur şuan bı adayınız var mı endişeye kapiliyorsunuz.
Belki mükemmel adamı bulacaksınız, yok mu var inanın

Evliliğe kendini uzak hissediyor olsaydın 25 yaşında böyle kaygı gütmezdin.

Gerçekçi bir korku olduğunu düşünmüyorum eski nişanlında olduğu gibi kötü biriyle karşılaşmaktan korkuyorsun muhtemelen.

Back
X