Evlilik korkusu.

Bade1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
108
0
46
Antalya
Merhaba hanımlar. Benim çok uzun zamandan beri bi ilişkim var ve şuan nişanlıyım. Geçtiğimiz hafta kayınpederim "Sizin düğünü de daha fazla ertelemeyelim en kısa zamanda hazırlıklara başlayalım daha fazla uzamadan" dedi. O öyle diyince içimde bi korku oldu... Kafam inanılmaz karışık.. Geçmiş konularıma bakarsanız görürsünüz ben nişanlım için çoğu hayalimden vazgeçtim... Mesela hostes olmak benim en büyük hayalimdi. Kendimi bildim bileli hep içimde bi tutkuydu o meslek... Fakat nişanlımın kıskançlığı yüzünden o hayalimden vazgeçmek zorunda kaldım... Şimdi gözlerimi kapayıp düşünüyorum... Evlenince mutlu olabilecek miyiz acaba? Benim içimde gerçekleştiremediğim hayallerim hep bi ukte olarak kalacak mı? Nişanlımın kıskançlıkları evlenince şiddetlenecek mi? Işte bunları düşündükçe evlilikten korkuyorum ama kimseyi yarı yolda da bırakmak istemiyorum... İş iyice ciddiye bindikçe sanki ayaklarım geri geri gidiyor... Acaba sadece ben mi bu duyguyu yaşıyorum yoksa sizlerde böyle oldunuz mu evlenmeden önce? Nişanlımı çok seviyorum, o da beni çok seviyor bundan hiçbi şüphem yok... Sadece bazı hareketleri hoşuma gitmiyor.. Mesela bizi dışardan görenlerr çocuklar duymasın dizisindeki meltemle haluk karakterine çooook benzetiyolar. Ben çok bakımlıyım, nişanlım daha salaş. Ben sevgimi çok uç noktalarda yaşarım ve sevdiğimi çok iyi belli ederim, nişanlım duygularını içinde yaşar sevgisini belli edemez... Kısacası artıları da var eksileri de ama şu dönemde çoook korkuyorum sanki evlenince hep eksilerini görecekmişim gibi hissediyorum. Buna "Evlilik korkusu" deniyor galiba.... Sizce bu kaygılar normal mi? Sizler de bu süreçten geçtiniz mi? Sonuçları ne oldu? Lütfen bana yardımcı olun...

Son düzenleme:
bu korkular normal ben dahil tüm evlenenlerde dönem dönem oluyor sanırım

fakat ben bakımlıyım nişanlım salaş.. kıskanç vs .vs . yorumlarına gelince ya daha gerçekçi bakmaya başladın ya da öküz altında buzağı aramaya başladın...

sonuçta en aşından beri bu kişi böyleydi değil mi :44:

tebrik ederim.mutluluklar. ayrıca hayallerinden kimse için vazgeçme kendin için bile

Öncelikle bende sizi tebrik ederim, allah bir ömür beraber olmayı beraber yaşlanmayı nasip etsin ve nazarlardan korusun sizi

Ben bakımlıyım nişanlım salaş, ben sevgimi belli ederim o edemez konusuna gelince; bu dönemde pek gözüme batmıyordu ama evlendiğimde bi sorun çıkar mı diye düşünüyorum ister istemez.. Belki de sizin de dediğiniz gibi öküz altında buzağı aramaya başladım...

Hiçbi pürüz olmasın istiyor insan.. Çünkü evlilik sıradan bişey değil gerçekten çok özel... Bugüne kadar gözüme batmayan şeyleri bile batmaya başladı.. Belki de şu ana kadar herşey toz pembe geliyordu ama şimdi evlilik gibi bi gerçekle yüzleşince korkmaya başladım... Bilmiyorum kafam çok karışık...

Cevabınız için çok teşekkür ederim umarım en kısa sürede kurtulurum bu korkudan :)

ben niaşnlıykende olmuştu .çok sıkıntı etiştim acabalarım olmuştu.sevdiğim bi büyüğüm evlenecek insanlarla şeytan çok uğraşır demişti.vazgeçirmek yarı yolda bırakmak için.sanırım haklı

teşekkür ederim ,aminherkesi inşallah.

giyim konusu değişken bir konu. yani ufak dokunuşlarla bunu haledebilirsiniz.

asıl önemli olan karakter ve kişiliği.. Evet evlilik özel ama sanma ki dört dörtlük ilişki yaşayanlarda bile aynı eve girince sorun olmuyor ..İlla ki oluyor.
Evi geçindirecek mi.sana tutumu nasıl vs vs bunları baz al..

evlilik önemli bir karar ama siz sevmiş ve güvenmişsiniz ki nişanlanarak bu yola bir adım atmışsınız, nişanlıyken benim gözüme batan biçok şey evlenince geçti..evlendikten sonra hep birarada olacaksınız.. eşinizin giyim tarzı yemek alışkanlığı ev hayatı sizin etkinize göre yeniden şekillenecek.. Size değer veriyorsa ve aranızdaki sevgi saygıyı koruyabiliyorsanız aşılmayacak birşey olmayacaktır inşallah.. evinizde huzuru yakaladıktan sonra ertelenen hayaller de o kadar göze batmıyor.. eşinizle yeni hayalleriniz oluyor ve zaman hızla geçiyor hakkınızda hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
Evlilik korkusu bende de vardı
Ve bu yüzden kimseyle çıkmak bile istemiyodum
Sen nişanlanmışsın, sonucunun evlilik olduğu belli yani kayınpederin söyleyince niye şaşırıyosun ki

Ama evleniyorum diye de kendini bu kadar sıkma
Sonra bi yerde patlarsın
Kendi tercihlerine de önem vermen lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…