- 4 Ocak 2018
- 6.320
- 23.281
- 298
- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Birlikte yaşamanız sorun değil sizin ortak kararınız neticesinde ama ikinizin de ailelerle tanışmaması çok anormal değil mi yani hiçbirinizin ailesi demedi mi aynı evde yaşıyo ama karşıdaki hırlı mı hırsız mı ( bakın işin asla dini ya da ahlak tarafında değilim ) yani insan evladının beraber yaşayacağı kişiyi nasıl tanımaz yani garip geldi bana . Ayrıca evlilik meraklısı olmazsınız bi aile tanışmasıyla böyle kasmayın kendinizi, siz kendinizi bi kalıba sokuyosunus şuan direl açıkça konuşmalısınız zaten seneye diye karar vermişssiniz ama ailelerin tanışması da sorun olmaz yani . Gönlünüzce olur her şey inşallah :)
Evet çocuğun ailesi de tutucuymuş biraz inşallah sorun çıkarmazlar çünkü aileden yani sıkıntı çıkacak gibiAileler birlikte yaşadıklarını bilmiyormuş.
Tamam bütün çiftler bu şekilde evlenmeli. Çok doğru. Gerçekten merak ediyorum. Siz bu şekilde yaşamayı normal bulan insanlar kendi kızınız olsa evet kızım sende böyle yasa bu çok normal diyebilcekmsiniz. Amerika'daki gibi çocuklar boy boy olduktan sonra evlenin bence . Bu daha modern. Böyle yapın siz.
Allah korusun bi hastane durumunda resmi işlerde neden evlenmek gerektiği ortaya çıkıyor canım biz bebekte yapmıyoruz 7 senede aynı evde yaşamasakta (zaman zaman hariç) evli gibiydik ama evli olmak çok baska her zaman birlikte yaşiyor diye niye evlenmesin insanlar ayrıca öncesinde birlikte yaşamak suprizlerin önüne geçmek demekAdamin ayni evde yaşarken evlenmek için acele etmemesi gayet normal geldi bana.
Esimle ayni evde yaşasaydim, bu durum eşime de uygun olsaydi evlenmeye gerek bile gormeyebilirdim. Anca cocuk yapmaya karar verirsem, verirsek evlilik gündemimiz olurdu heralde.
Cocukta yapmayacak ve ayni evde yaşanacaksa insan neden evlenir, ben adamin yerinde olsam evlenmem hem işe ailelerde karişmamiş kafam şişmemiş olurdu.
Yine de evlenmek istiyorsaniz acik acik soyleyin bunu da soyleyecek yakinlikta olmaniz lazim 2 yildir ayni evdeyseniz.
Allah korusun bi hastane durumunda resmi işlerde neden evlenmek gerektiği ortaya çıkıyor canım biz bebekte yapmıyoruz 7 senede aynı evde yaşamasakta (zaman zaman hariç) evli gibiydik ama evli olmak çok baska her zaman birlikte yaşiyor diye niye evlenmesin insanlar ayrıca öncesinde birlikte yaşamak suprizlerin önüne geçmek demekkadın için daha iyi olduğunu düsünüyorum
İstediğin kadar yaşa o evlilik olunca tatavalar fiyuuO konuda haklisin ama ben yeni evliyken eşimin ailesiyle yasadigim tatavalari dusununce o kisimlari dusunmuyorum pek
Aileyle muhattap olmadan uzun sure birlikte yaşardim eşimle heralde, dugundu aileydi acele etmezdim hiç.
Sizin zaten 7 sene sevgililik gecmisiniz var baya uzun bir sure, biz 2 ayda evlendik.
Ayni eve girsem yillarca evlenmeyebilirdim ben kendi adima.
İstediğin kadar yaşa o evlilik olunca tatavalar fiyuukaçış yok maalesef
Erkek arkadaşım ile 2 yıldır birlikte yaşıyorum. En başından beri evlenelim diye yalvarırdı kendisi. 2 ay sonra düğünüm var. Hevesini alıp bırakma falan olmadı. Aksine evlenince sürpriz olmayacak iyice tanıdım bu sayede. Problemlerimizi de çözümledik öyle evleniyoruz. Sağlam temeller üzerine kurmuş olduk.Aynı evde yaşıyorsunuz malesef biraz zor evlenirsiniz
Ne yani biz aynı evde yaşamadık diye, evlilik temelimiz sağlam değil mi demek istiyorsunErkek arkadaşım ile 2 yıldır birlikte yaşıyorum. En başından beri evlenelim diye yalvarırdı kendisi. 2 ay sonra düğünüm var. Hevesini alıp bırakma falan olmadı. Aksine evlenince sürpriz olmayacak iyice tanıdım bu sayede. Problemlerimizi de çözümledik öyle evleniyoruz. Sağlam temeller üzerine kurmuş olduk.
Silinen mesajlar geri gelir ve banlanırsınız
Yani?Silinen mesajlar geri gelir ve banlanırsınız
Katılıyorum
Madem beraber yaşamak için evlilik şart değil illa imza gibi bir beklentileri yok
O zaman neden aile tanışması söz nişan gibi çoğu evlenin yapmadığı beklentiler var
Beraber yaşamak sadece çocuk varsa sıkıntı olacak bir durum
Evliliği istemek evlilik meraklısı olduğunuz anlamına gelmez zaten siz belirttiğinizde karşıdaki kaciyosa şu an rahatım iyi diyodur erkekler evlilik öncesi sorumluluklardan korkar ve malesef kaçar siz tavrinizi net köyün adam aynı evde yaşamanın rahatligiyla evliliği erteleme yoluna gitmek isteyebilir müsade etmeyin kendi zamaninizdan caldirmayin aynı evde anlasabiliyosaniz evlilik için de hazırsınız demektir o da görmüştür bunuMerhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
Evlenmeden önce aynı evi yaşayacak seviyede ki iliskime çekinmeden her şeyi kinusabilirdim diye düşünüyorum. Ben olsam direkt madem bir yıl sonraya erteledik bu arada ailelerin tanışması iyi olur diyi verin bence . Ayrıca biriyle evlenmek istemek evlilik hayalleri kurmak evlilik meraklısı olmak anlamına gelmez. Bir çok yoruma ilkel vb cevaplar vermişsiniz ama bilinç altınız acaba evlilik meraklısı görünür müyüm diye tedirgin . Evliliği düşündüğünüz ve sizinle evlenmeyi düşünen kişiyle her şeyi konuşabilirsiniz kinusabilmelisiniz . Üstelik bunlar ikinizin de geleceğini ilgilendiren konular bence direkt açın konuyu çevirmeye gerek yok .Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
Bu nasıl bir yorum yaAynı evde yaşıyorsunuz malesef biraz zor evlenirsiniz
Yanlışlıkla sizi alıntılamışım kusura bakmayın. Başka bir üyeye cevap vermek istemiştimAslında bir çok sıkıntı olacak durum var. Mesela sağlık konusunda sevgilinizin karar veremeyeceği durumlarda ailesi karar verme sorumluluğunu alır. Bir kaza sonrası riskli bir ameliyat, beyin ölümü sonrası fişin çekilmesi gibi şeylerde eş sorumlu olucakken evlilik olmadığında sevgilinin bir söz hakkı olmaz. Yine ambulansla hastaneye götürülürken aile ya da eş aranır, sevgili değil. Cenaze planlamasında mesela sevgilim benim isteğimi ailemden daha iyi bilir. Ölümüm durumunda birçok şeyin kararını ailemin değil onun vermesini isterim. Sonradan taraflardan birinde akıl sağlığı ile ilgili bir sıkıntı çıkarsa eşi o kişinin yasal işlerinden sorumlu olabiliyor. Annem Alzheimer hastası, %70-80 akli engeli var. Yasal olarak tüm işlerinden babam sorumlu.
Bir de birlikte yaşamak illa ki evlilik karşıtı bir yaşam biçimi değil. Evliliğe geçişte nişanlılık kadar normal bir adım olarak da görülebilir. Evlilik sadece birlikte yaşamak demek değil. Hayatını birleştirmek. Benim için birlikte yaşamak evliliğin alteratifi değil, daha mutlu daha uyumlu bir evlilik yaşamak için yaşanması gereken bir aşama.
Birlikte yaşıyoruz diye evlenirken yeni ev düzmeyi, gelinlik giymeyi, isteğe göre düğün nikah organizasyonları yapmayı hak etmiyor değiliz.
Ay tamam her konuya aynı yorumSevgili üyeler;
Tamam hepiniz beraber yaşadığınız erkek arkadaşınızdan aynı evdeyken binlerce kez evlilik teklifi aldınız.
Sizin adınıza sevindim.
Ama yaptığınız yok cinsel hayatı yaşadık süpriz olmayacak artik. Yok bak evlenmeden cinsellik yasamayanlarin eşleri nasıl iktidarsiz çıkıyor bilmem ne..
Herkes böyle değil yapmayın ya.
Bir tarafı güzellerken diğer tarafı bu kadar batırmayın.
Hicbir şey her zaman super değildir.
Resmen konu evlenmeden cinsellik yaşamayı öven üye dolu.
Yok supriz değil yok çok iyi.
Herkesin mi böyle oldu?
Hiç inanmıyorum.
Resmen abartılı güzelleme yapılmış.
O zaman bende şu savdayım. Bazı kadınlarda evlenmeden cinsellik yaşayıp mutsuz oluyor. Kategorize edilip maalesef yaftalaniyor.
Oyalanıyor.
Terk ediliyor.
Bu kadar abartılı güzelleme inandırıcı değil.
Hiç inanmadım.
Yok iyi ki sevişe sevişe evlendim. İktidarsiz çıkmadı bilmem ne.
Tamam siz öyle evlendiniz. Ama bu her zaman super bir olay olmuyor.
Her evlenince cinsellik yaşayanın eşi iktidarsiz çıkmıyor. Öyle olsa toplumdaki doğum hızı oranları düşük olurdu.
Not: Lütfen alıntılamayın. Cevap vermeyeceğim. Polemik olup ban yemek istemiyorum. O yüzden buradaki alıntılara bilerek cevap vermiyorum.
Herkese iyi forumlar.
Moderatorume de sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?