Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aileler birlikte yaşadıklarını bilmiyormuş.

Evet hanımefendi ileride kızım da olsa oğlum da olsa bir süredir sevgili olduğu insanla “birlikte yaşayın, birbirinizi iyice tanıyın sonra evlenmek isteyip istemediğinize karar verirsiniz, biz de babanla böyle yaptık” diye başlarım. Bilmem kim teyzen de böyle yaptı diye devam ederim. Benim DAYIM yıllarca sevgilisiyle birlikte yaşayıp öyle evlendi. Bizde benden bir önceki nesilde aşıldı yani bunlar. Ailemde sülalemde yüzlerce böyle örnek var. Kuzenlerim arasında, çok uzak akrabalar arasında... Sülalemin en muhafazakar kesimi bile nişandan sonra birlikte yaşıyor, inanır mısınız. Birbirlerine uyanlar evleniyor uymayanlar evlenmiyor. Kadın akrabalarımdan çok duydum ben “çok pasaklıydı, ev işlerine hiç yardımcı olmuyordu, yatakta çok kötü” deyip birlikte yaşadığı sevgilisinden ayrılan evlenmeyen.

Allah korusun bi hastane durumunda resmi işlerde neden evlenmek gerektiği ortaya çıkıyor canım biz bebekte yapmıyoruz 7 senede aynı evde yaşamasakta (zaman zaman hariç) evli gibiydik ama evli olmak çok baska her zaman birlikte yaşiyor diye niye evlenmesin insanlar ayrıca öncesinde birlikte yaşamak suprizlerin önüne geçmek demek kadın için daha iyi olduğunu düsünüyorum

O konuda haklisin ama ben yeni evliyken eşimin ailesiyle yasadigim tatavalari dusununce o kisimlari dusunmuyorum pek

Aileyle muhattap olmadan uzun sure birlikte yaşardim eşimle heralde, dugundu aileydi acele etmezdim hiç.
Sizin zaten 7 sene sevgililik gecmisiniz var baya uzun bir sure, biz 2 ayda evlendik.
Ayni eve girsem yillarca evlenmeyebilirdim ben kendi adima.

İstediğin kadar yaşa o evlilik olunca tatavalar fiyuu kaçış yok maalesef

İstediğin kadar yaşa o evlilik olunca tatavalar fiyuu kaçış yok maalesef

Yaşanacaksa da ne kadar geç o kadar iyi dedim ama bir sn once gecirip hemen o donemleri atlatmakta iyidir belki bilemedim.

Yine de dedigim gibi ayni evde yaşasaydik evlilik işini biraz daha fazla uzatirdim ben keyfini cikarirdik oh. Amma hem ayri sehirlerdeydik, aşiktik, yaniyorduk dayanamadik

Çok ilginç yorumlar olmuş. Ben de konu sahibinin sorusuna göre kendi yorumlarımı aktarayım:

Bu adamla 2 senedir birlikteyseniz zaten ciddi midir sizi sallıyor mudur bunu en iyi siz anlayabilirsiniz biz değil. Kaldı ki kendiniz demişsiniz maddi sıkışıklıklarımız var 1 sene sonra evlenmeye karar verdik (bkz erkek verdi değil verdik) diye, o yüzden 1 sene sonra yapılacak bir şey için şimdiden sevgilinizi darlamanız bence doğru değil. Zaten birlikte yaşıyorsunuz bir imza atın nolcak yorumları da mantıklı değil çünkü aileler işin içine girince nişandır, kınadır, düğündür, ev eşyasıdır bir sürü masraf kalemi giriyor işin içine, maddi yönden düşünüp hareket etmeyi ben de çok doğru buluyorum.

Ailelerle ne kadar geç tanışılırsa o kadar doğru olacağını düşünüyorum ben de. Ailelere bu konuda dert anlatmak çok zor, onlar da kendi yorumlarını ekleyince kafanız iyice karışacak. Halbuki siz aklı başında bir bireysiniz anladığım kadarıyla, kendi kararınızı kendiniz verebilirsiniz. Evliliğin şu an 1 sene sonra doğru olduğunu düşünürken aile baskısıyla hemen evlenmeliyiz moduna girebilirsiniz.

Bu hayatta evlilik de var ayrılık da var ölüm de var, kimsenin yarını kesin değil. Dolayısıyla "kendimi ona odakladım evlilik teminatı istiyorum" diye düşünmek yerine geçirdiğiniz güzel zamanların keyfini çıkarın. Olmaz ayrılırsanız dünyanın sonu değil, ben 8 senelik sevgilimden ayrıldım, onun yerine şimdi gerçekten çok içime sinen muhteşem bir adamla birlikteyim, 3 ay sonra da evleniyoruz. Hayatınızın altının üstünden daha kötü olacağının bir garantisi yok.

12 senelik ilişki konusunu ben de okudum, 12 sene çok uzun bir süre, kaldı ki adamın sallamasının aynı evde kalmayla alakası olduğunu da düşünmüyorum. Ben 8 senelik ilişkimde aynı evde kalmadım, şu an hayatımı birleştirme planı yaptığım adamla aylardır birlikte yaşıyorum, evlilik için demek ki aynı evde yaşama bir sorun veya kriter değil. (Tabi ki sevgilinizin kaliteli bir adam olduğunu varsayarak söylüyorum ki eğer kalitesizse aynı evde yaşamasanız da örneğin ilerde evliyken aldatabilir, hayatta hiçbir şeyin garantisi yok)

Genel olarak yapılan hevesini aldı bırakır seni yorumları ise gerçekten çok çirkin yorumlar. Biz kadınlar mal değiliz, kendimizi pazarlamıyoruz. Dolayısıyla alınacak heves falan da değiliz. İsteyen birlikte yaşar, isteyen evlenmeden sevişir, istemeyen sevişmez, bu insanın kendi seçimidir, bunu yargılamak da kimsenin haddine değildir.

Siz güçlü, ayaklarınızın üstünde durabilen, maddi ve manevi yönden bağımsız bir kadın olursanız eğer bahsettiğiniz konular önemini yitirir. Bazen mutlu bir ayrılık mutsuz bir evlilikten daha iyidir. Doğru zaman ve doğru insan kavramına inanın derim.

Aynı evde yaşıyorsunuz malesef biraz zor evlenirsiniz
Erkek arkadaşım ile 2 yıldır birlikte yaşıyorum. En başından beri evlenelim diye yalvarırdı kendisi. 2 ay sonra düğünüm var. Hevesini alıp bırakma falan olmadı. Aksine evlenince sürpriz olmayacak iyice tanıdım bu sayede. Problemlerimizi de çözümledik öyle evleniyoruz. Sağlam temeller üzerine kurmuş olduk.

Ne yani biz aynı evde yaşamadık diye, evlilik temelimiz sağlam değil mi demek istiyorsun

Sevgili üyeler;
Tamam hepiniz beraber yaşadığınız erkek arkadaşınızdan aynı evdeyken binlerce kez evlilik teklifi aldınız.
Sizin adınıza sevindim.

Ama yaptığınız yok cinsel hayatı yaşadık süpriz olmayacak artik. Yok bak evlenmeden cinsellik yasamayanlarin eşleri nasıl iktidarsiz çıkıyor bilmem ne..
Herkes böyle değil yapmayın ya.
Bir tarafı güzellerken diğer tarafı bu kadar batırmayın.
Hicbir şey her zaman super değildir.

Resmen konu evlenmeden cinsellik yaşamayı öven üye dolu.
Yok supriz değil yok çok iyi.
Herkesin mi böyle oldu?
Hiç inanmıyorum.
Resmen abartılı güzelleme yapılmış.

O zaman bende şu savdayım. Bazı kadınlarda evlenmeden cinsellik yaşayıp mutsuz oluyor. Kategorize edilip maalesef yaftalaniyor.
Oyalanıyor.
Terk ediliyor.

Bu kadar abartılı güzelleme inandırıcı değil.
Hiç inanmadım.
Yok iyi ki sevişe sevişe evlendim. İktidarsiz çıkmadı bilmem ne.
Tamam siz öyle evlendiniz. Ama bu her zaman super bir olay olmuyor.
Her evlenince cinsellik yaşayanın eşi iktidarsiz çıkmıyor. Öyle olsa toplumdaki doğum hızı oranları düşük olurdu.

Not: Lütfen alıntılamayın. Cevap vermeyeceğim. Polemik olup ban yemek istemiyorum. O yüzden buradaki alıntılara bilerek cevap vermiyorum.
Herkese iyi forumlar.

Moderatorume de sevgiler.

Son düzenleme:

Aslında bir çok sıkıntı olacak durum var. Mesela sağlık konusunda sevgilinizin karar veremeyeceği durumlarda ailesi karar verme sorumluluğunu alır. Bir kaza sonrası riskli bir ameliyat, beyin ölümü sonrası fişin çekilmesi gibi şeylerde eş sorumlu olucakken evlilik olmadığında sevgilinin bir söz hakkı olmaz. Yine ambulansla hastaneye götürülürken aile ya da eş aranır, sevgili değil. Cenaze planlamasında mesela sevgilim benim isteğimi ailemden daha iyi bilir. Ölümüm durumunda birçok şeyin kararını ailemin değil onun vermesini isterim. Sonradan taraflardan birinde akıl sağlığı ile ilgili bir sıkıntı çıkarsa eşi o kişinin yasal işlerinden sorumlu olabiliyor. Annem Alzheimer hastası, %70-80 akli engeli var. Yasal olarak tüm işlerinden babam sorumlu.

Bir de birlikte yaşamak illa ki evlilik karşıtı bir yaşam biçimi değil. Evliliğe geçişte nişanlılık kadar normal bir adım olarak da görülebilir. Evlilik sadece birlikte yaşamak demek değil. Hayatını birleştirmek. Benim için birlikte yaşamak evliliğin alteratifi değil, daha mutlu daha uyumlu bir evlilik yaşamak için yaşanması gereken bir aşama.

Birlikte yaşıyoruz diye evlenirken yeni ev düzmeyi, gelinlik giymeyi, isteğe göre düğün nikah organizasyonları yapmayı hak etmiyor değiliz.

Evliliği istemek evlilik meraklısı olduğunuz anlamına gelmez zaten siz belirttiğinizde karşıdaki kaciyosa şu an rahatım iyi diyodur erkekler evlilik öncesi sorumluluklardan korkar ve malesef kaçar siz tavrinizi net köyün adam aynı evde yaşamanın rahatligiyla evliliği erteleme yoluna gitmek isteyebilir müsade etmeyin kendi zamaninizdan caldirmayin aynı evde anlasabiliyosaniz evlilik için de hazırsınız demektir o da görmüştür bunu

Evlenmeden önce aynı evi yaşayacak seviyede ki iliskime çekinmeden her şeyi kinusabilirdim diye düşünüyorum. Ben olsam direkt madem bir yıl sonraya erteledik bu arada ailelerin tanışması iyi olur diyi verin bence . Ayrıca biriyle evlenmek istemek evlilik hayalleri kurmak evlilik meraklısı olmak anlamına gelmez. Bir çok yoruma ilkel vb cevaplar vermişsiniz ama bilinç altınız acaba evlilik meraklısı görünür müyüm diye tedirgin . Evliliği düşündüğünüz ve sizinle evlenmeyi düşünen kişiyle her şeyi konuşabilirsiniz kinusabilmelisiniz . Üstelik bunlar ikinizin de geleceğini ilgilendiren konular bence direkt açın konuyu çevirmeye gerek yok .

Bak canim ileri goruslusun vs ok herkesin kendi yasantisi. E bu kadar rahatsan beraber yasadiginizi ailelerde biliyordur zaten. Evli olanlarda sizden farkli bir sey yapmiyor evlenmek icin niye acele ediyorsun ki. Klise gelenek zaten evlilik. Burda yorum yapanlara yok geri kafali diyorsun da niye klasik turk kizi olarak evlenmenin derdine dusuyorsun cagdas yasamini yasa rahatça.

Aynı evde yaşıyorsunuz malesef biraz zor evlenirsiniz
Bu nasıl bir yorum ya
Konu sahibinin sevgilisi senin gibi taş devrinden kalma değildir emin ol
Benim bütün arkadaşlarım birlikte yaşadıktan sonra evlendiler
Yani şurdaki yorumlara şok oluyorum her gün

Yanlışlıkla sizi alıntılamışım kusura bakmayın. Başka bir üyeye cevap vermek istemiştim

Son düzenleme:
Ay tamam her konuya aynı yorum
Bu evlenmeden birlikte yaşama konusu içine dert olmuş kuzum senin
Sen geçen bir konuya asla yaşamayın yoksa adamlar sizi kullanıp atar tarzında bir yorum yaptığun için tepki aldın
Yoksa istemeyen yaşamaz bekler evlendikten sonra yaşar
Her cinsellik yaşamayanın kocası iktidarsız falanda olmuyor
Kim öyle birşey dedi
Sadece kadınlar için artık cinsellik önemli olduğu için aradaki uyumu görmek istiyorlar o kadar
Yoksa isteyen evliliği beklesin
Doğru tek değildir
Herkesin doğrusu kendine
Ama asla yaşamayın kullanılırsınız al bak kaç sene sonra seni bıraktı bilmem ne saçma sapan yorumlar yaptın sanki evlenmek kadın için bir zafermiş gibi kusura bakma da bu düşünce tarzı çağ dışı kalıyor
Bizde orda evli olsaydı da boşanabilr insanlar demiştik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…