- 24 Eylül 2013
- 9.879
- 32.374
- 748
- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Zaten yazmışsınız yukarda da. Beraber gayet mutluysanız nikah da olmayıverisin bir süre. Ya da çok istiyorsanız açık olun ve söyleyin. Adama subliminal mesaj vermek yerine direk konuşun çok istiyorsanız.Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
Niyetli olan erkek peşine düşer. Tanışma söz nişan yapmak ister. En azından adı konur. Bana da vakit öldürüyo gibi geldi enişte bey. Hayırlısı olsun hakkınızda. Yani en kötü annesinin evine bı kahvaltıya çaya goturebilirdi.Tanıyorsun heralde sen enişteyi :) eleşteiye açık bir insanım ancak söylediğiniz şeyler çağ dışı ve bana ters benim sorum cok baska yani
Siz istemiyorsunuz diye çelişkiki olmuyor. Ben de kalkıp anneme babama seviştiğimi söylemedim. Neden söyleyeyim. Söylemiyorsam ataerkil kafam var bunu kafaya takıyorum demek değildir. Ailesi geleneksel olup üzmemek için saklayan ama kendisi zerre önem vermeyen insanlar da çok.Konuyu çarpıtmayın.
Çağdışı, kadını küçülten, rezil eden, adet görünümlü igrenclikler değil benim demek istediğim.
Tabi ki kimseye kanlı çarşaf gösterilmesi taraftarı degilim. Bunu diyenin de alnını karışlarım. Her türlü tepkiyi veririm.
Benim dediğim ben modernim kendime güvenli biriyim paramı kazanıyorum deyip , alttan alta evlilik dışı yaşamayı dert etmeydi. Bu ikili davranmaktır.
Madem modernsen o zaman neden evlilik istiyorsun derler kişiye. Gerçek modern düşünceli kadınlar evlilik olmuş mu olmamış mı takilmaz. Kendi istediğini yaşar. Kimseden saklayarak da yaşamaz.
Bu arada konu sahibi modern görünümlü geleneksel biri. Bal gibi de evlenmeden yaşamayı dert ediyor. Ondan yaş 26 olduğu halde evlenmek istiyor. Çocuk için acele ettiğinden de değil. Evlenmek istiyor. Böyle yaşamak içine sinmiyor..
Ben evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşıyım. Bu doğrultuda bir ilişkim var. Ben ailemden saklayıp bunu yapacağıma hiç yapmam. Ya arkasinda duracaksam yaparım ya da yapmam. Modern görünüp evliliğe ikna etmek için burada tavsiye alan bir kişi olmayı istemezdim.
Bu arada ben 20 yil öncesinde yaşamıyorum. Nerede flört yasak yahu? Benim ilişkimi tüm ailem biliyor.
Birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.
Toplumun sosyal normları seneler içinde değişebilir.
Flört nerede yasak? Iyice abartmayin.
Geleneksel toplumuz diye de orta doğudaki bağnaz çöl ülkeleri gibi de değiliz.
Fikrimin arkasindayim.
Bir şeyi saklamadan söyleyebileceksen yapacaksın.
Yoksa böyle inanmadığın bir şeyi yaşarken herkesten saklamak zorunda kalırsın.
Eşiniz de artık sizden hevesini aldı sanırım. Üstelik gebesiniz de. Şu an gözü dışarda ve sevgilisi ile buluşmak için fırsat kolluyor olsa gerek.Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek
Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Her erkeğin farklı olması gibi.Niyetli olan erkek peşine düşer. Tanışma söz nişan yapmak ister. En azından adı konur. Bana da vakit öldürüyo gibi geldi enişte bey. Hayırlısı olsun hakkınızda. Yani en kötü annesinin evine bı kahvaltıya çaya goturebilirdi.
Neden zor evlensin, ben sevgilimle 9 ay beraber yaşadıktan sonra evlendim. Türk aile yapısına ters ama herkes evlenmeden önce beraber yaşayıp gerçek yüzünü görmeli, sonra boşanmaktan iyidir.Aynı evde yaşıyorsunuz malesef biraz zor evlenirsiniz
Kemalim yapmaz.Eşiniz de artık sizden hevesini aldı sanırım. Üstelik gebesiniz de. Şu an gözü dışarda ve sevgilisi ile buluşmak için fırsat kolluyor olsa gerek.
Konu sahibi bı sene sonra evlilik planıyla yola çıktıklarını ama sevgilisinin şuan bu konuyla ilgili bir adımı olmadığını söylemiş. Banane bu çiftin eroztizminden. Bence konu sahibi bu konuyu açınca adam ya konu değiştircek yada tartışma çıkarcak. Size iyi eğlenceler.Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Her erkeğin farklı olması gibi.
Mesela biz elele tutuşup sevgili olduk, bir hafta sonra öpüştük, 10 gün sonra seviştik. Tam 2,5yıl flört ettik. Ailesiyle asla tanışmadım bu süreçte sizin dediğinizi diyen arkadaşlarım vardı. Ay 2,5 senede annesine söylemedi kessin gönül eğlendiriyor diye, dedim ne münasebet ben de çok eğleniyorum. Seviyorum eğleniyorum biterse de biter. Evlendik 3. Senemizde. Sıkılmadıysak demek ki. Gerçek aşk sevgi bu değil. Gerçek sevgi de sevişince bitmez seviştikçe sevişesin gelir. Doyamazsın yani. 9 yıldır beraberiz hala doyamadık. İlişkileri bu kadar küçültmeyin. Aşk erotizmi de barındırır zira.
Seneye evleneceğiz diyorlar, bu sene değil.Konu sahibi bı sene sonra evlilik planıyla yola çıktıklarını ama sevgilisinin şuan bu konuyla ilgili bir adımı olmadığını söylemiş. Banane bu çiftin eroztizminden. Bence konu sahibi bu konuyu açınca adam ya konu değiştircek yada tartışma çıkarcak. Size iyi eğlenceler.
Ben kullanıyor demedim . Evlenirse ayrılmaz da demedim. Evlilik dışı beraber yaşayan erkekler genel olarak söylüyorum kolay geliyor bu durum ve evlilik işlerine gelmiyor. Çünkü sorumluluklar resmilesiyor . Çünkü evli değilsen sıkıldığın an bu işi çok kolay bitirebilirsin. Nafaka yok tazminat yok. Mal edinilmisse paylaşmak yok. Çünkü resmi bı hakka sahip değilsin. Ama evet siz haklısınız.Seneye evleneceğiz diyorlar, bu sene değil.
Bir sene daha dolmamış.
Her sevişen aynı evde yaşayan çifte seni kullanır, senden sıkılır yorumları çok çirkin.
Tek bir imza erkeğin sıkılmasına engel olmuyor. Sıkılacaksa evlilikte de sıkılır.
Biterse evlilikte biter. Boşanmakta ayrılmak kadar zor evliler hiç ayrılmıyor gibi kullanıyor seni ayrılır evlenmez diye insanları demoralize etmenin de anlamı yok.
Ben kullanıyor demedim . Evlenirse ayrılmaz da demedim. Evlilik dışı beraber yaşayan erkekler genel olarak söylüyorum kolay geliyor bu durum ve evlilik işlerine gelmiyor. Çünkü sorumluluklar resmilesiyor . Çünkü evli değilsen sıkıldığın an bu işi çok kolay bitirebilirsin. Nafaka yok tazminat yok. Mal edinilmisse paylaşmak yok. Çünkü resmi bı hakka sahip değilsin. Ama evet siz haklısınız.
Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek
Tamam bütün çiftler bu şekilde evlenmeli. Çok doğru. Gerçekten merak ediyorum. Siz bu şekilde yaşamayı normal bulan insanlar kendi kızınız olsa evet kızım sende böyle yasa bu çok normal diyebilcekmsiniz. Amerika'daki gibi çocuklar boy boy olduktan sonra evlenin bence . Bu daha modern. Böyle yapın siz.Burda bile kaç kadın beraber yaşayıp evlendiğini yazdı bu konuya.
Benim kuzenim de üç yıl beraber yaşadı sonra evlendi.
Zaten üç kuruşluk nafaka için evlenmeyen adamdan da boşamak yerine ayrılmayı tercih ederim. En azından çirkin mahkeme süreçlerini yaşamam.
Ayrıca cinsellik yaşamadan evlenen toplumumuzdaki konular da ortada. Dün bir konuda beraber yatamayan, bir kere bile sevişemeyen, tüp bebekle anne olan kadının konusu vardı. Böyle sevişemeyen kaç kadının konusu var. Yada kocasında erken boşalma, ereksiyon sorunu olduğu için asla Zevk alamayan milyonlarca kadın var. Cinsel anlamda birbirimi tanımayan, aradaki uyumu bilmeyen, adamdaki cinsel sorunları bilmeden evlenip çok daha mutsuz olan kadın sayısı çok daha fazla.
Ya bu heves alma nasıl oluyor bi anlatın mesela evlendik ondan sonra oldu ne olacaksa bu hevesin süresi ne kadar madem evlenmeden heves geçiyor evlenince de geçer dikkat edinMilattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?