Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten yazmışsınız yukarda da. Beraber gayet mutluysanız nikah da olmayıverisin bir süre. Ya da çok istiyorsanız açık olun ve söyleyin. Adama subliminal mesaj vermek yerine direk konuşun çok istiyorsanız.

Tanıyorsun heralde sen enişteyi :) eleşteiye açık bir insanım ancak söylediğiniz şeyler çağ dışı ve bana ters benim sorum cok baska yani
Niyetli olan erkek peşine düşer. Tanışma söz nişan yapmak ister. En azından adı konur. Bana da vakit öldürüyo gibi geldi enişte bey. Hayırlısı olsun hakkınızda. Yani en kötü annesinin evine bı kahvaltıya çaya goturebilirdi.

Ben senle aile olmak istiyorum diyeceksiniz. Buna saçma yakıştırmalar yaparsa bu onun ayıbı olur

Siz istemiyorsunuz diye çelişkiki olmuyor. Ben de kalkıp anneme babama seviştiğimi söylemedim. Neden söyleyeyim. Söylemiyorsam ataerkil kafam var bunu kafaya takıyorum demek değildir. Ailesi geleneksel olup üzmemek için saklayan ama kendisi zerre önem vermeyen insanlar da çok.
Benim eşimden de önce cinsel hayatım vardı. Ayrılıklar da yaşadım. Hiç kullanıldım, hevesini aldı dite üzülüp ağlamadım. Trajedi yapmadım. Eşimle de sevişip evlendik, hala erken evlendim az daha gezeydim dedim.
Ailelerimizle aynı şehirde olmasak beraber de yaşardım. Sonra evlenmek de isterdim. Bu bir çelişki değildir, paşa gönlüm öyle istiyor çünkü. Gelinlik, nikah kıyafeti, eğlende istemişimdir belki de? Kime ne yani.
Kalkıp da evlenmek isteyen herkes ataerkil düzen için evlenmiyor. Gayet keyfi evleniyor. Bırada da beraber yaşamak isteyen evlenmesin diyorlar da evlilik sadece cinsellik aynı evde yaşamak değildir. İkisi farklı. Yani bunlar çelişkili değil

Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek
Eşiniz de artık sizden hevesini aldı sanırım. Üstelik gebesiniz de. Şu an gözü dışarda ve sevgilisi ile buluşmak için fırsat kolluyor olsa gerek.

Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Her erkeğin farklı olması gibi.
Mesela biz elele tutuşup sevgili olduk, bir hafta sonra öpüştük, 10 gün sonra seviştik. Tam 2,5yıl flört ettik. Ailesiyle asla tanışmadım bu süreçte sizin dediğinizi diyen arkadaşlarım vardı. Ay 2,5 senede annesine söylemedi kessin gönül eğlendiriyor diye, dedim ne münasebet ben de çok eğleniyorum. Seviyorum eğleniyorum biterse de biter. Evlendik 3. Senemizde. Sıkılmadıysak demek ki. Gerçek aşk sevgi bu değil. Gerçek sevgi de sevişince bitmez seviştikçe sevişesin gelir. Doyamazsın yani. 9 yıldır beraberiz hala doyamadık. İlişkileri bu kadar küçültmeyin. Aşk erotizmi de barındırır zira.

Yazıp yazıp tekrar yazasım geliyor da hahah ban var boynuma basan var
Keşke gerçek hayatta böyle tartışsaydık

Konu sahibi bı sene sonra evlilik planıyla yola çıktıklarını ama sevgilisinin şuan bu konuyla ilgili bir adımı olmadığını söylemiş. Banane bu çiftin eroztizminden. Bence konu sahibi bu konuyu açınca adam ya konu değiştircek yada tartışma çıkarcak. Size iyi eğlenceler.

Seneye evleneceğiz diyorlar, bu sene değil.
Bir sene daha dolmamış.
Her sevişen aynı evde yaşayan çifte seni kullanır, senden sıkılır yorumları çok çirkin.
Tek bir imza erkeğin sıkılmasına engel olmuyor. Sıkılacaksa evlilikte de sıkılır.
Biterse evlilikte biter. Boşanmakta ayrılmak kadar zor evliler hiç ayrılmıyor gibi kullanıyor seni ayrılır evlenmez diye insanları demoralize etmenin de anlamı yok.

Ben kullanıyor demedim . Evlenirse ayrılmaz da demedim. Evlilik dışı beraber yaşayan erkekler genel olarak söylüyorum kolay geliyor bu durum ve evlilik işlerine gelmiyor. Çünkü sorumluluklar resmilesiyor . Çünkü evli değilsen sıkıldığın an bu işi çok kolay bitirebilirsin. Nafaka yok tazminat yok. Mal edinilmisse paylaşmak yok. Çünkü resmi bı hakka sahip değilsin. Ama evet siz haklısınız.

"Çok modernseniz evlilik size göre çağ dışıdır. Neden evlenmek istiyorsun" diyenler olmuş asdfg
Evlenmek neden çağ dışı olsun ki? Evliliğin tek amacı aynı evde yaşamak ya da çocuk yapmak değil. Öyle olsaydı Medeni Kanun'da Evlilik Hukuku diye bir şey olmazdı.
Evlilik başlığının altında da sadece "artık aynı evde yaşayabilirsiniz. Hadi gidin yaşayın, bol bol da çocuk yapın" yazardı.
Kaldı ki nişanlılığın bile hukukta tanımı var ve o tanım evlilik vaadidir, 2 kişinin evlilik konuşmasıdır. 100 kişiyi havasız bir salona toplayıp 3 saat halay çektirmek değil.

Nisan.umut evlilik konuşmak sizi evlilik meraklısı yapar ama evlilik meraklısı olmanın nesi kötü?
Erkekler düşünüp taşınıp evlenmeye karar veriyor, bir kuyumcuya gidip yüzük alıyor, özel bir şeyler planlayıp evlenme teklif ediyorlar ve hiçbirimiz "aa ne kadar da evlenme meraklısı bir erkek" demiyoruz.
Evlilik neden erkeğin hazır olduğunda direkt teklif ettiği ama kadınların konuşmaya bile çekindiği bir şey? Neden bir kadın bunu konuşmak için erkeğin hazır olup teklif etmesini beklesin? Bu düşünceden çıkın bence.
2 yıllık bir ilişki, evlenmek istiyorsanız rahat rahat konuşun.
Ama zaten konuşmuşsunuz sanırım ve 1 yıl demişsiniz. O zaman şimdiden aile tanışmalarına başlamaya gerek yok bence.
Konuşun, planlayın ama evlenme tarihine yakın tanışmanız daha iyi olur.

Yanlış anlamayın ama madem aynı evde yaşıyorsunuz, düzeninizi kurmuşsunuz. İkiniz de meslek sahibisiniz, gelirleriniz var. Yani bir imza neden bu kadar erteleniyor anlamıyorum. Düğün vs için maddi sıkıntılarınız varsa bunları ertelersiniz veya hiç yapmazsınız. Sade nikahla bile evlenen çok kişi var. Benim amacım kimsenin tercihlerini eleştirmek değil ama ben “isteyen insan evlenmek için bu kadar niye bekler” diye düşünüyorum.

Burda bile kaç kadın beraber yaşayıp evlendiğini yazdı bu konuya.
Benim kuzenim de üç yıl beraber yaşadı sonra evlendi.
Zaten üç kuruşluk nafaka için evlenmeyen adamdan da boşamak yerine ayrılmayı tercih ederim. En azından çirkin mahkeme süreçlerini yaşamam.
Ayrıca cinsellik yaşamadan evlenen toplumumuzdaki konular da ortada. Dün bir konuda beraber yatamayan, bir kere bile sevişemeyen, tüp bebekle anne olan kadının konusu vardı. Böyle sevişemeyen kaç kadının konusu var. Yada kocasında erken boşalma, ereksiyon sorunu olduğu için asla Zevk alamayan milyonlarca kadın var. Cinsel anlamda birbirimi tanımayan, aradaki uyumu bilmeyen, adamdaki cinsel sorunları bilmeden evlenip çok daha mutsuz olan kadın sayısı çok daha fazla.

Bacım seven adam evlilik düşünen adam ilk gün de koynuna girsen evlenir evlilik için oyalıyan adam elini tutmasan evlenmez. Ben eski eşimle üniversite de aynı evde aylarca yıllarca kaldım ayrılmak istedim bırakmadı onun zoru ile evlendik. Direkt sor bence bak biz de her gün evlilik lafı vardı ailesi se aynı evde kaldığımızı biliyordu hatta onlarda FA kalıyorduk. Siz de hiç mi lafı edilmiyor

Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek

Sizin gibi kadinlara cok uzuluyorum.
Sizin esiniz boyle adam ki herkesi boyle saniyorsunuz. Nikah yapmadan size erisebilme imkani olsa adam demek "hevesini alip" size yol verecekti. Cok acinasi haldesiniz.

Evlilik oncesi birlikte yasamayi onaylamayabilir ve kendiniz yasamayabilirsiniz elbette saygi duyarim. Ben de eşimle evlilik oncesi birlikte yasadim. 10 yildir da evliyiz.

Tamam bütün çiftler bu şekilde evlenmeli. Çok doğru. Gerçekten merak ediyorum. Siz bu şekilde yaşamayı normal bulan insanlar kendi kızınız olsa evet kızım sende böyle yasa bu çok normal diyebilcekmsiniz. Amerika'daki gibi çocuklar boy boy olduktan sonra evlenin bence . Bu daha modern. Böyle yapın siz.

evlilik meraklisi olmakta bir sey yok,
insan sevdigi ile evlenmek istiyorsa bunun nesi kotudur ki zaten.

Ama aranizda 1 yil sonra gibi bir konusma gecti ise bence ailelerin tanismasi icin erken, aileye bagli olarak nisanlilik sureci cok stresli gecebiliyor. Benim sahsi tercihim 6 ay nisanlilik maksimum yeter de artar bile.

---ben şu an hayatımı ona çok endeksledim---
Ama suna dikkat edin, insan resmi nikahli esine bile hayatini cok fazla endekslememeli diye dusunuyorum ben.
Tabi ki ya bosanirsam diyerek hayat gecmez ama eksen yine de insanin kendisi olmali. Yoksa her sey plana gore gittiginde bile mutsuz olabilirsiniz.

Ya bu heves alma nasıl oluyor bi anlatın mesela evlendik ondan sonra oldu ne olacaksa bu hevesin süresi ne kadar madem evlenmeden heves geçiyor evlenince de geçer dikkat edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…