Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hep konuşuyoruz ven sadece bir ilerleme ne olabilir seneyeden önce onu sordum hepsi bu
Zaten evlenmeyi düşündüğünüz bir evlilikte evliliğe dair konuşmalar yapmak neden meraklılık olsun?
Velev ki olabilir, ne var bunda?
Evlilikle ilgili hayallerinizi konuşmuyor musunuz?
Giyeceğiniz gelinlik, nikah mı olacak düğün mü, damatlık olarak ne giyecek, evi nasıl döşeyeceksiniz, evlilik teklifi hayaliniz nelerdir gibi şeylerden bahsetmiyor musunuz?

Gayet işveli bir şekilde hayatım evlilik teklifi yapacaksın değil mi? diye sorabilirsiniz mesela.

Hoslarına gitmez tabiki karşı cıkarlar ama nihayetinde saygı duyulur diye düşündüm ama haklı olabilirsiniz evet
Tutucu erkeklerin aileleri evlenmeden önce gününü gün eder.
Evlenirken aileme uygun olsun der genelde.
O yüzden çok da güvenmeyin.
Bu nedenle her şeyi açık açık sorun.
Çekinmeyin çağdaş ve ilerici bir kadın olarak.

Öpüyorum seni be bu nasıl yorumdur üstad.

Son düzenleme:
Bence evlilik meraklısı gibi görünmekte sorun yok. Sonuçta bir sene içinde evlilik olur diye konusmussunuz. Aileleri ne zaman tanistircaz diye sorabilirsiniz.

Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek

O zaman sizin kocanız da hevesini alınca başka kadınlara gidecek. Ya da belki gidiyordur da haberiniz yoktur. Geçmiş olsun.

Konuyu çarpıtmayın.
Çağdışı, kadını küçülten, rezil eden, adet görünümlü igrenclikler değil benim demek istediğim.
Tabi ki kimseye kanlı çarşaf gösterilmesi taraftarı degilim. Bunu diyenin de alnını karışlarım. Her türlü tepkiyi veririm.

Benim dediğim ben modernim kendime güvenli biriyim paramı kazanıyorum deyip , alttan alta evlilik dışı yaşamayı dert etmeydi. Bu ikili davranmaktır.
Madem modernsen o zaman neden evlilik istiyorsun derler kişiye. Gerçek modern düşünceli kadınlar evlilik olmuş mu olmamış mı takilmaz. Kendi istediğini yaşar. Kimseden saklayarak da yaşamaz.

Bu arada konu sahibi modern görünümlü geleneksel biri. Bal gibi de evlenmeden yaşamayı dert ediyor. Ondan yaş 26 olduğu halde evlenmek istiyor. Çocuk için acele ettiğinden de değil. Evlenmek istiyor. Böyle yaşamak içine sinmiyor..

Ben evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşıyım. Bu doğrultuda bir ilişkim var. Ben ailemden saklayıp bunu yapacağıma hiç yapmam. Ya arkasinda duracaksam yaparım ya da yapmam. Modern görünüp evliliğe ikna etmek için burada tavsiye alan bir kişi olmayı istemezdim.

Bu arada ben 20 yil öncesinde yaşamıyorum. Nerede flört yasak yahu? Benim ilişkimi tüm ailem biliyor.
Birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.
Toplumun sosyal normları seneler içinde değişebilir.
Flört nerede yasak? Iyice abartmayin.
Geleneksel toplumuz diye de orta doğudaki bağnaz çöl ülkeleri gibi de değiliz.

Fikrimin arkasindayim.
Bir şeyi saklamadan söyleyebileceksen yapacaksın.

Yoksa böyle inanmadığın bir şeyi yaşarken herkesten saklamak zorunda kalırsın.

Çağdışı kadını küçülten rezil eden adet görünümlü igrenclikler

Madem modernsen o zaman neden evlilik istiyorsun derler kişiye.

Bu arada ben 20 yil öncesinde yaşamıyorum.

Toplumun sosyal normları seneler içinde değişebilir.
Bence sizin kafanız çok karışık.

O zaman sizin kocanız da hevesini alınca başka kadınlara gidecek. Ya da belki gidiyordur da haberiniz yoktur. Geçmiş olsun.

Hayır tatlım, o hevesin geçmesi imzayla bağlantılı bir durum. İmza atınca adamın tam hevesi geçecek gibi olunca imza attım diyor o heves yine geliyor oturuyor yerine. Ama imza atmayınca hevesini tutamiyor salıveriyor küçük enisteyi

Konu sahibi açık açık şöyle gizlenecek bir durum değil bu . Bunu isteyebilirsin bir gariplik yok.

Ay ne tuhaf yorumlar doluşmuş.
hevesini alır, kullanır atar fln.
Evlenmeden beraber yaşayan yok gibi yazanald doluşmuş.
Arada gerçek aşk sevgi varsa insanın hevesi kaçmaz. Kaçıyorsa fa orada gerçek duygular yoktur.
Biz beraber yaşamadık ama her fırsatta tatile giderdik, otele giderdik, ev boş kaldı mı eve atardım. Sonra da evlendik. Hevesi de kaçmadı.
Aynı evde yaşama imkanımız olsaydı yapardık. Çok şaşıracaksınız ama artık çok insan sevişerek evleniyor. Bu nedenle de cinsel anlamda da tanıyor evlendikten sonra kocam da cinsel arzu istek yok diye konu açmıyorlar.
Konu sahibi korkacak endişe edecek yanlış anlaşılacak bir şey yok. Net olun, söyleyin.

Pekii.

Simdi sen rahat flört edebiliyorsun degil mi?

Ee 20 yil önce bu böyle degildi. Hele kizin hemen dedikodusu edilirdi. Annemin zamaninda 18 yasinda evlenmek normaldi. Babaannemin zamaninda tanimadigin, görmedigin adam ile evlenmek normaldi.

Simdi tekrar flört olayina geri gidelim. Simdi iyi birseymi kötü birseymi? Diyorsun ki toplumdan saklayacak birsey yapmayacaksin. O zaman 20 yil öncede kizlar hep saklasalarmis. O zamanda toplum tarafindan tüh kakaydi çünkü.

Toplumu bekleyerek ilerleme kayit edemezsin. Toplumu beklesek, o çag disi dedigin kanli çarsaf gibi, flört etmemek gibi seyler halen su günlerde mevcut olurdu. Bosanma halen tüh kaka olurdu. Ancak kadinlar bunun için ciddi savas verdigi için, bu noktadayiz. Sende simdi istedigin gibi flört ediyorsun.

Ki halen flörte karsi birçok aile var. Aile karsi diye, kiz flört etmesinmi simdi? Tanimadigi biri ile mi evlensin? Neticede flört ederse ailesinden saklamis oluyor. Buna "hayir tabiki flört edecek" diyorsan, senin savundugun sey toplum ile sosyoloji ile alakasi yok. Kisisel bir durumun ile alakali, kendin evlilik öncesi seksi yadirgiyorsun diye.

Evlilik seneye olur diye bir hedef belirlenmiş, somut adımlar atmaya başlayalım mı artık diyebilirsin. Öncelik tarih belirlenir, salon tutulur, ailelerle tanışılır, bi teklif yapar düşünceliyse, su akar yolunu bulur.
Eğer ters konuşursa bu iş olmayacak demektir, beklentiler uymadığı için yolları ayırma somut adımları atılır.

Açık açık tanışalım artık ailelerle de. Belki o da istiyor ama stres yaptığı için erteliyor. Eğer bu dediğin hoş karşılanmayıp bundan büyük bir kavga çıkarılırsa o zaman endişelenmeye başla.

Sevgilimle aynı evde yaşama imkanim olsa ben evlenmek istemezdim. Zaten birlikte yasıyorsak evlilik için acele etmezdim. Sevgiliniz de böyle düşünüyor olabilir. Evlenmek istiyorsanız bu konuyu rahatça konusabilirsiniz. Ileriye dönük planlarınızı anlatıp onun fikrini de sorarak ortak kararlar alabilirsiniz. 26 yaş evlilik için normal, ama acele edilecek bir yaş da değil. Artık işiniz gücünüz var, evlenip aile kurmak istemeniz gayet normal. Evlilik meraklısı gibi görünmezsiniz

Aynı evde yaşıyorsunuz malesef biraz zor evlenirsiniz

neden

aynı evde yaşadık bir yıl

sonra evlendik

14 yıldır da evliyiz

konu sahibi bence aile tanışması vs bu aşamada gereksiz

onlar araya girince huzur kaçar

atıyorum seneye ağustos ta evlenecekseniz haziran gibi tanışın nişanlanın daha iyi

şimdi onun bunun nazı kaprisi, bayramı, düğünü, akraba bebeği doğumu, doğum günü

lakin takmayın bunu yani yarın evlenmeyebilirisiniz de bunu bilerek yaşayın her gününüzü

zira evli olanlar da yarın boşanabilir hiç kimseye hayat endekslenmemeli

Yaşınız çok genç. Ama bir sene sonra evlilik diye konuşulduysa bir kaç ay sonra en azından ailesini tanımalısınız. evlenmeyi düşündüğün insana niye evlilik meraklısı gibi gözükmekte korkuyorsunuz. Bu aşamadan sonra aranızda böyle perdeler olmamalı, açık açık konuşabilmelisiniz bence. Kimsenin yerinde olamayız ama ben madem birlikte yaşayacağım ve evlilik düşünüyorum,ben önce ailesini tanımak isterdim. Tanımadan aynı eve girmezdim diye düşünüyorum. Bazı insanların yorumları belki de o yüzden sert, yaşam tarzına değil de ülke erkeğinin kafa yapısı diye birşey var malesef. Bunun modern olmayla da alakası yok. Nasılsa aynı evde yaşıyoruz evliliğe ne gerek var, kasmayalım kafa yapısına sahip çok erkek var. İnş sizin sevgiliniz öyle değildir. Bunu da açıkça konuşarak öğrenebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…