- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Zaten evlenmeyi düşündüğünüz bir evlilikte evliliğe dair konuşmalar yapmak neden meraklılık olsun?Hep konuşuyoruz ven sadece bir ilerleme ne olabilir seneyeden önce onu sordum hepsi bu
Tutucu erkeklerin aileleri evlenmeden önce gününü gün eder.Hoslarına gitmez tabiki karşı cıkarlar ama nihayetinde saygı duyulur diye düşündüm ama haklı olabilirsiniz evet
Öpüyorum seni be bu nasıl yorumdur üstad.Şu forumda evlenmeden önce cinselliğin , beraber yaşamanın modernlikle ilgili olmadığını, bunların kişilerin sosyal, kültürel yapıyla ve dini inanışlarla ilgili tercihler olduğunu zaman anlayacaklar çok merak ediyorum.
Konu sahibine gelince burada evlenmeden birlikte yaşarsan seninle evlenmez, ilişkiden hevesini alınca seni bırakır diyenlere atıp tutuyorsun ama özünde sende öyle düşünüyorsun ki sevgilinden adım görmediğin için burada konu açmışsın. Adamın bir iki sene sonra ben evlilik düşünmüyorum deme ihtimali senide korkutuyor. O zaman senin o kadınlardan ne farkın kaldı.
Yanlış yapmışsın, ama beraber yaşadığın için değil, niyetin evlilik olduğu halde, ailesi ile bile tanışmadığın, nasıl insanlar olduğunu gözünle görmediğin, sana bu konuda ciddi adımlar atmamış adamla aynı evde yaşadığın için. Zira niyetin evlilikse adamın ilerde bunu istememe ihtimalini kabul etmen gerekirdi. Aynı evde yaşamak tercihtir ama sana evlilik sözü vermemiş, bu yönde somut bir adım atmamış bir adamla bir adım aynı evde yaşamaya başladıktan sonra adamı el altından evliliğe ikna etmeye çalışmak, adamın bir kaç sene sonra sizden ayrılma ihtimalini başarısızlık olarak görmek acizlik bana göre.
Modern ve güçlü kadın ne istediğini bilen, bir şey yaptıysa bunun sonuçlarını kendi başına alabilen, karşısındaki ile ilgili istek ve beklentilerini net ifade edebilen, karşısından istediği yönde bir yanıt görmezse, güçlü durup çekip gidebilen kadındır. Cinsellik mi istiyorsunuz yaşayın, aynı evde mi yaşamak istiyorsunuz yaşayın, ama bunları kendi tercihiniz olarak yaşayın , bunun sonucunda erkeğin sizle evlenmek zorunda olmadığını bilerek yaşayın, adam bunları yaşadıktan sonra sizden ayrılırsa, boşuna zaman kaybettim ya da yanlış kişiyi tercih ettim diye hayıflanmak yerine yaşadıklarınızın sizi siz yapan tecrübeler olduğu ve sizin kararlarınız olduğunu anlayabilecek olgunluktaysanız yaşayın. Bir adamla evlenmek istemek bunu belirtmek sizi düşürmez bu acizlik değildir, hayatı paylaştığınız insanl bunu konuşabilmelisiniz ; acizlik adama bu isteğinizi belirtmenize rağmen o size somut bir adım atmadığında çekip gitmemek, onun kurallarıyla ilişkiye devam etmektir.
Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek
Konuyu çarpıtmayın.Merak ettim, sen her yaptigin seyin, topluma karsi açiklamasinimi yapiyorsun? Topluma göremi yasiyorsun? Evet toplum beraber yasamayi normal karsilamiyor.
Ama 20 yil önce flörtü bile normal karsilamiyordu, bosanmayida normal karsilamiyordu. Cogu yerde kanli çarsaf yada sadiçlarin diger odada yeni evlenen çifti dinlemeside vardi. Bunlarda halen yapilsinmi? Neticede toplum bir zamanlar bunuda uygun buluyordu.
Çağdışı kadını küçülten rezil eden adet görünümlü igrenclikler
Madem modernsen o zaman neden evlilik istiyorsun derler kişiye.
Bu arada ben 20 yil öncesinde yaşamıyorum.
Bence sizin kafanız çok karışık.Toplumun sosyal normları seneler içinde değişebilir.
O zaman sizin kocanız da hevesini alınca başka kadınlara gidecek. Ya da belki gidiyordur da haberiniz yoktur. Geçmiş olsun.
O zaman sizin kocanız da hevesini alınca başka kadınlara gidecek. Ya da belki gidiyordur da haberiniz yoktur. Geçmiş olsun.
Pekii.Hayır tatlım, o hevesin geçmesi imzayla bağlantılı bir durum. İmza atınca adamın tam hevesi geçecek gibi olunca imza attım diyor o heves yine geliyor oturuyor yerine. Ama imza atmayınca hevesini tutamiyor salıveriyor küçük enisteyi
Konu sahibi açık açık şöyle gizlenecek bir durum değil bu . Bunu isteyebilirsin bir gariplik yok.
Hmmm peki öyle olsun. Eminim öyledir
Konuyu çarpıtmayın.
Çağdışı, kadını küçülten, rezil eden, adet görünümlü igrenclikler değil benim demek istediğim.
Tabi ki kimseye kanlı çarşaf gösterilmesi taraftarı degilim. Bunu diyenin de alnını karışlarım. Her türlü tepkiyi veririm.
Benim dediğim ben modernim kendime güvenli biriyim paramı kazanıyorum deyip , alttan alta evlilik dışı yaşamayı dert etmeydi. Bu ikili davranmaktır.
Madem modernsen o zaman neden evlilik istiyorsun derler kişiye. Gerçek modern düşünceli kadınlar evlilik olmuş mu olmamış mı takilmaz. Kendi istediğini yaşar. Kimseden saklayarak da yaşamaz.
Bu arada konu sahibi modern görünümlü geleneksel biri. Bal gibi de evlenmeden yaşamayı dert ediyor. Ondan yaş 26 olduğu halde evlenmek istiyor. Çocuk için acele ettiğinden de değil. Evlenmek istiyor. Böyle yaşamak içine sinmiyor..
Ben evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşıyım. Bu doğrultuda bir ilişkim var. Ben ailemden saklayıp bunu yapacağıma hiç yapmam. Ya arkasinda duracaksam yaparım ya da yapmam. Modern görünüp evliliğe ikna etmek için burada tavsiye alan bir kişi olmayı istemezdim.
Bu arada ben 20 yil öncesinde yaşamıyorum. Nerede flört yasak yahu? Benim ilişkimi tüm ailem biliyor.
Birbirimizi tanımaya çalışıyoruz.
Toplumun sosyal normları seneler içinde değişebilir.
Flört nerede yasak? Iyice abartmayin.
Geleneksel toplumuz diye de orta doğudaki bağnaz çöl ülkeleri gibi de değiliz.
Fikrimin arkasindayim.
Bir şeyi saklamadan söyleyebileceksen yapacaksın.
Yoksa böyle inanmadığın bir şeyi yaşarken herkesten saklamak zorunda kalırsın.
Aynı evde yaşıyorsunuz malesef biraz zor evlenirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?