- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Eşine evlilik teklif edenlerdenimŞöyle ki iki yildir birlikteydik aynı evde yasamiyorduk ama ayda bir benim evimde kaldığı olurdu..ilişkimizin 6-7.ayinda bana tek taş bir yüzük hediye etmiş ve bu yuzugun ilişkimizde ki niyetini göstermek olduğunu ..bu bağlılık yüzüğünu iş ve sosyal çevremde takmami istediğini söylemişti .İkinci yıl ailesi ile bireysel tanıştırdı beni,dışarda yenilen bir akşam yemeginde ailemle tanisti..ama sonra birlikteligimiz iki yılı geçmesine rağmen hiç evlilikten bahsetmedi. Ben de bulustugumuz bir gün arabasindan inmeden önce "aileleri ne zaman tanıştıralım? " dedim ve daha zamanı olduğu yanıtını aldım...o da evliliğin maddi yükünü çekecek durumda değildi ,evlilik için bir yıl zamana ihtiyacı vardı ama bu ailelerin tanışmasına engel olacak bir şey değildi bana göre.."hayatımda yeni bir süreç istiyorum,birisi ile evlilik birlikteliği içinde olmak istiyorum,seni seviyorum sevildigimi biliyorum ama her ilişki de evlilikle sonlanmak zorunda değil ....bence biz yolumuza bakalım..kendine iyi bak " dedim .Bana "6 ayda kimle evleneceksin ..o zamanı bana ver..o zaman ailem ailenle tanissin " dedi. "O da benim sorunum ,senle iki yılda olmadı .. bakarsın başka bir erkek 2 ayda beni eşi olarak görmek ister..kendine iyi bak" dedim ve arabasından indim. O hafta sonu annesi ve yengesi anneme misafir oldular ...bir kaç hafta sonra da aile içinde bir nişan yaptık.Bir yil sonra da evlendik.
Ben kendim sevişerek evlendim kızıma mı sevişme diyeceğimTamam bütün çiftler bu şekilde evlenmeli. Çok doğru. Gerçekten merak ediyorum. Siz bu şekilde yaşamayı normal bulan insanlar kendi kızınız olsa evet kızım sende böyle yasa bu çok normal diyebilcekmsiniz. Amerika'daki gibi çocuklar boy boy olduktan sonra evlenin bence . Bu daha modern. Böyle yapın siz.
Ya bu heves alma nasıl oluyor bi anlatın mesela evlendik ondan sonra oldu ne olacaksa bu hevesin süresi ne kadar madem evlenmeden heves geçiyor evlenince de geçer dikkat edin
Eşine evlilik teklif edenlerdenimŞöyle ki iki yildir birlikteydik aynı evde yasamiyorduk ama ayda bir benim evimde kaldığı olurdu..ilişkimizin 6-7.ayinda bana tek taş bir yüzük hediye etmiş ve bu yuzugun ilişkimizde ki niyetini göstermek olduğunu ..bu bağlılık yüzüğünu iş ve sosyal çevremde takmami istediğini söylemişti .İkinci yıl ailesi ile bireysel tanıştırdı beni,dışarda yenilen bir akşam yemeginde ailemle tanisti..ama sonra birlikteligimiz iki yılı geçmesine rağmen hiç evlilikten bahsetmedi. Ben de bulustugumuz bir gün arabasindan inmeden önce "aileleri ne zaman tanıştıralım? " dedim ve daha zamanı olduğu yanıtını aldım...o da evliliğin maddi yükünü çekecek durumda değildi ,evlilik için bir yıl zamana ihtiyacı vardı ama bu ailelerin tanışmasına engel olacak bir şey değildi bana göre.."hayatımda yeni bir süreç istiyorum,birisi ile evlilik birlikteliği içinde olmak istiyorum,seni seviyorum sevildigimi biliyorum ama her ilişki de evlilikle sonlanmak zorunda değil ....bence biz yolumuza bakalım..kendine iyi bak " dedim .Bana "6 ayda kimle evleneceksin ..o zamanı bana ver..o zaman ailem ailenle tanissin " dedi. "O da benim sorunum ,senle iki yılda olmadı .. bakarsın başka bir erkek 2 ayda beni eşi olarak görmek ister..kendine iyi bak" dedim ve arabasından indim. O hafta sonu annesi ve yengesi anneme misafir oldular ...bir kaç hafta sonra da aile içinde bir nişan yaptık.Bir yil sonra da evlendik.
Simdi sen rahat flört edebiliyorsun degil mi?
Ee 20 yil önce bu böyle degildi. Hele kizin hemen dedikodusu edilirdi. Annemin zamaninda 18 yasinda evlenmek normaldi. Babaannemin zamaninda tanimadigin, görmedigin adam ile evlenmek normaldi.
Simdi tekrar flört olayina geri gidelim. Simdi iyi birseymi kötü birseymi? Diyorsun ki toplumdan saklayacak birsey yapmayacaksin. O zaman 20 yil öncede kizlar hep saklasalarmis. O zamanda toplum tarafindan tüh kakaydi çünkü.
Toplumu bekleyerek ilerleme kayit edemezsin. Toplumu beklesek, o çag disi dedigin kanli çarsaf gibi, flört etmemek gibi seyler halen su günlerde mevcut olurdu. Bosanma halen tüh kaka olurdu. Ancak kadinlar bunun için ciddi savas verdigi için, bu noktadayiz. Sende simdi istedigin gibi flört ediyorsun.
Ki halen flörte karsi birçok aile var. Aile karsi diye, kiz flört etmesinmi simdi? Tanimadigi biri ile mi evlensin? Neticede flört ederse ailesinden saklamis oluyor. Buna "hayir tabiki flört edecek" diyorsan, senin savundugun sey toplum ile sosyoloji ile alakasi yok. Kisisel bir durumun ile alakali, kendin evlilik öncesi seksi yadirgiyorsun diye.
Sizde haklısınız. Bende haklıyım.Siz istemiyorsunuz diye çelişkiki olmuyor. Ben de kalkıp anneme babama seviştiğimi söylemedim. Neden söyleyeyim. Söylemiyorsam ataerkil kafam var bunu kafaya takıyorum demek değildir. Ailesi geleneksel olup üzmemek için saklayan ama kendisi zerre önem vermeyen insanlar da çok.
Benim eşimden de önce cinsel hayatım vardı. Ayrılıklar da yaşadım. Hiç kullanıldım, hevesini aldı dite üzülüp ağlamadım. Trajedi yapmadım. Eşimle de sevişip evlendik, hala erken evlendim az daha gezeydim dedim.
Ailelerimizle aynı şehirde olmasak beraber de yaşardım. Sonra evlenmek de isterdim. Bu bir çelişki değildir, paşa gönlüm öyle istiyor çünkü. Gelinlik, nikah kıyafeti, eğlende istemişimdir belki de? Kime ne yani.
Kalkıp da evlenmek isteyen herkes ataerkil düzen için evlenmiyor. Gayet keyfi evleniyor. Bırada da beraber yaşamak isteyen evlenmesin diyorlar da evlilik sadece cinsellik aynı evde yaşamak değildir. İkisi farklı. Yani bunlar çelişkili değil
Tutucu erkeklerin aileleri evlenmeden önce gününü gün eder.
Evlenirken aileme uygun olsun der genelde.
O yüzden
KatılıyorumTürk aile yapısına aykırı yaşadıgınızı söyleyip, türk aile yapısına uygun evlenmek istiyorsunuz? Yerine göre mi yani
Katılıyorum
Madem beraber yaşamak için evlilik şart değil illa imza gibi bir beklentileri yok
O zaman neden aile tanışması söz nişan gibi çoğu evlenin yapmadığı beklentiler var
Beraber yaşamak sadece çocuk varsa sıkıntı olacak bir durum
Tehdit-sataj yapmışım da ne yapmışım ? Ya da neden benimle evlenmek zorunda kalmış ? "Bende uygunsuz fotoğrafların var,benimle evlenmezsen ailene gösteririm mi demişim?" Eşim evlilik seremonisine kapılıp gitmeyi seven bir adam ; hani şu gelin alışverişi ,gösterişli bir yerde yemekli düğün ,mobilya alışverişine tüm ailece çıkılan kiz-erkek tarafının mobilyaları geleneklerine göre bölüstugu şekilde evin döşendiği ...bence insanin sevdiği insanla uyuması uyanması harika birşey ...aklına birşey gelince eline telefonu alıp anlatmak zorunda kalmaması ,sevdiği insanın gözüne bakarak bunu anlatmasi ...evli olmadığımız için bu ihtiyaclarimi gideremiyorsam neden yıllarca birbirimizi yoralim? Sizin için yüzük meselesi bir güvenmeme işareti ise evlenirken eşinizle birbirinize alyans almadiginizi da varsayıyorum..sizin kendi tercihiniz birşey diyememEsin sana güvenmiyor, bos yere ergenler gibi yüzük takiyor. Üstüne sende esine santaj ediyorsun seninle evlensin diye. Adamin maddi durumu yokmus, ve buna bile anlayis yok.
Burdaki hemcinslerimde begeniyorlar. Sen esine teklif etmedin bu arada, olayi romantiklestirmeye gerek yok. Tehdit ve santaj ettin. Adam evlenmek zorunda kaldi. Yazik ya bunun reklami yapilmasi ve hemcinslerimin begenmesi.
Boşananda birlikte yaşayanlarda ayrılabilir.Nesini anlamıyorsunuz cidden?
Evlenmeden, imzayı umursamadan yaşayan insanlar gün gelip evlenmek isteyebilir. Yeni beklentileri gelişebilir bu her konu ve her ilişki için böyle. Kadının robotik kodlaması mi var sanki aykırı davranıyor diye anlamıyorsunuz? Bu robot neden programlandigiı gibi çalışmıyor diye??
Boşanma konusu açan üyeye yazıyor musunuz neden boşanıyorsun sonuçta evlenmişsin diye?
Yani evet bide o var belki benim hevesim geçecek kıllı totolarindanbirde neden illaki erkeğin hevesi geçti/geçecek/geçiyor
Boşananda birlikte yaşayanlarda ayrılabilir.
Bunda bir şey yok
Tepki insanları medeni değil biz bir imzaya muhtaç değiliz deyip evlenenleri yargılayıp içten içe evlenmek istemelerine
Yapılana söylenilen birbirini tutmuyor
Kimsenin evlenmesi beraber yaşaması beraber yaşayıp sonra evlenmek istemesi beni ilgilendirmiyor
Milattan önce ve çağ dışı benzeri yorumlar yapılmış gördüğüm kadarıylaHangi üye demiş? Yani kim evlenenleri yargilamis ve içten içe istemiş? Tüm sayfaları okudum boyle bir yazıya denk gelmedim?
Milattan önce ve çağ dışı benzeri yorumlar yapılmış gördüğüm kadarıyla
Tehdit-sataj yapmışım da ne yapmışım ? Ya da neden benimle evlenmek zorunda kalmış ? "Bende uygunsuz fotoğrafların var,benimle evlenmezsen ailene gösteririm mi demişim?" Eşim evlilik seremonisine kapılıp gitmeyi seven bir adam ; hani şu gelin alışverişi ,gösterişli bir yerde yemekli düğün ,mobilya alışverişine tüm ailece çıkılan kiz-erkek tarafının mobilyaları geleneklerine göre bölüstugu şekilde evin döşendiği ...bence insanin sevdiği insanla uyuması uyanması harika birşey ...aklına birşey gelince eline telefonu alıp anlatmak zorunda kalmaması ,sevdiği insanın gözüne bakarak bunu anlatmasi ...evli olmadığımız için bu ihtiyaclarimi gideremiyorsam neden yıllarca birbirimizi yoralim? Sizin için yüzük meselesi bir güvenmeme işareti ise evlenirken eşinizle birbirinize alyans almadiginizi da varsayıyorum..sizin kendi tercihiniz birşey diyemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?