Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ahaha bize cok benziyor.
Biz de farkli evlerde yasiyorduk ama haftanin yarisini ben onda o bende geciriyorduk.
Sevgilim tabi hala maddi durumunu duzeltecek de evlenecegiz planlarinda.
ayni evde kalmak gibi bir durumumuz da yoktu.

Her sey tam olmasin ama biz evlenelim artik yani, yok illa yuzde yuz maddi olarka hazir olmayi bekleyecegim diyorsan da ben artik bu tarz bir iliski istemiyorum demistim.

Hanımlar,
bazı yorumlar haddi aşmış, hepinizin düşüncesi, kadın-erkek ilişkilerine, evliliğe bakış açısı farklı, evlenmeden aynı evde yaşamak, imza atmadan birliktelik yaşamak kiminize ters, kiminize normal gelebilir, ne ters gelenin düşünce yapısı, ne normal gelenin düşünce yapısı yanlış değil zira herkesin doğrusu yanlışı kendinedir fakat size ters gelen şeyleri dile getirirken karşınızdakini aşağılayan bir dil kullanamazsınız.

Birlikte yaşayan adam hevesini alır kullanır ya da nikah çağdışıdır gibi söylemleriniz hoş değil.

Yani zaten evlilik hayati yasiyorsunuz, ne bekliyorsunuz? Havayi fissek le evlilik teklifi mi? Yani gercekten evlilik iste tanismalar mobilya bakma vb. Sizi hala heycanlandirirmi? Aynj evde yasadiginizi goz onunde bulundurarak, esya mobilya duzen zaten hazirdir. 3 ay da birbirinize de alsmissiniz dir. Benim de boyle bir iliskim olsaydi, hic tanisma stressi aile adetlerine girmek istemezdim bir erkek olarsk. O yuzden cozum onerim yok.

Ben kendim sevişerek evlendim kızıma mı sevişme diyeceğim Kendi hayatı, kendi seçimi. Her zaman arkasında olacağımı bilir. Önemli olan korunması, sağlığına dikkat etmesi, kendini kötü hissedeceği bir şeyi yapmaması. Ben mutlu olmasına önem veririm.
Hoş kızım yok oğlum var ama aynısı onun içinde geçerli. Kimle sevişmiş, sevişmemiş kendi bileceği iş. Beraber de yaşayabilirler evlenmeden. Kendi keyifleri. Çocuk istemiyorsa korunsun, hastalık kapmayacak kadar dikkat etsin benim için kafi

Esin sana güvenmiyor, bos yere ergenler gibi yüzük takiyor. Üstüne sende esine santaj ediyorsun seninle evlensin diye. Adamin maddi durumu yokmus, ve buna bile anlayis yok.

Burdaki hemcinslerimde begeniyorlar. Sen esine teklif etmedin bu arada, olayi romantiklestirmeye gerek yok. Tehdit ve santaj ettin. Adam evlenmek zorunda kaldi. Yazik ya bunun reklami yapilmasi ve hemcinslerimin begenmesi.

Bazı kadınlar çok iyi niyetli ve masum geliyor bana siz de onlardan birisiniz. Ben evlilik öncesi sevgilimle aynı evde yaşamak istemezdim çünkü adam ne kadar modern olursa olsun erkek zihniyetiyle yetişiyor. Evde bir yer dağınık olsa önce kadından sonra kendinden bilir. Yemek yapma olayı yüzde doksan kadına yıkılır, ev işlerini kadın yapar falan. Daha evlenmeden hiiç mi hiç saçlarımı ağartamam zaten Türk erkekleri sıkılgan oluyor. Biz kadınlar soğuduğumuzda ilişkiyi toparlamanın yollarını ararız ama erkekler için soğumak başlı başına ayrılık sebebi, ilişki bitmeden başkasına aşık olmak onlar için çok kolay. Resmiyette bir güvencem olmadan kimseye o kadar bel bağlayamam benimle aynı evde yaşamayı çok istiyorsa atar o imzayı. Beraber yaşamak o insan hakkında çok bilgi verir ama aklı olan yaşamadan da yapabiliyor. Bir cafede otururken tuvaletten çıktığında öpme bahanesiyle elini koklardım ben sabun mu kokuyor yoksa bir su tutup çıkmış mı? Üstünü başını düzenli değiştiriyor mu yoksa haftanın 3 günü aynı kıyafetle mi? Çantası, ayakkabıları düzenli ve temiz mi? Arabası hakeza öyle içi dışı nasıl düzenli temizliğini yapıyor mu? Gece hayatı ne düzeyde? Arkadaşlarıyla ilişkisi bağlılık mı yoksa bağımlılık mı? Yani illaki aynı evde yaşayıp göreceğim demek bazı olumsuzlukları da beraberinde getirir maalesef. Evlilikte yaşanan tartışmalar daha sevgiliyken başlar ve yıpranırsınız. Her şey vaktinde güzel. O imza olmadan kimsenin sorumluluğunu o kadar almam.

Sizde haklısınız. Bende haklıyım.
Herkes haklı diyerek yorumumu bitiriyorum.
Sevgiler

Evlenmeden önce eşimle 2 yıl aynı evde yaşadık, baktık hevesimiz geçmeyecek gibi evlendik 5 yılı aşkındır da evliyiz, bazılarınız inanamayacak ama ikimizin de hevesi hala geçmedi geçerse de boşanırız, evlendik diye tapulamadık sonuçta Konu sahibi banlanmış ama belki dışarıdan okuyordur.. Zaten evlilik planı 1 yıl sonraya yapılmış neyin çekincesini yaşadığınızı anlayamadım Zamanı gelince konuşulur telaş edecek bişey yok, 1 yıl hazırlık için uzun bi zaman merak etmeyin.. Çok da dert ediyorsanız direk sorun bunda bişey yok

Tutucu erkeklerin aileleri evlenmeden önce gününü gün eder.
Evlenirken aileme uygun olsun der genelde.
O yüzden
Türk aile yapısına aykırı yaşadıgınızı söyleyip, türk aile yapısına uygun evlenmek istiyorsunuz? Yerine göre mi yani
Katılıyorum
Madem beraber yaşamak için evlilik şart değil illa imza gibi bir beklentileri yok
O zaman neden aile tanışması söz nişan gibi çoğu evlenin yapmadığı beklentiler var

Beraber yaşamak sadece çocuk varsa sıkıntı olacak bir durum

Son düzenleme:

Nesini anlamıyorsunuz cidden?

Evlenmeden, imzayı umursamadan yaşayan insanlar gün gelip evlenmek isteyebilir. Yeni beklentileri gelişebilir bu her konu ve her ilişki için böyle. Kadının robotik kodlaması mi var sanki aykırı davranıyor diye anlamıyorsunuz? Bu robot neden programlandigiı gibi çalışmıyor diye??

Boşanma konusu açan üyeye yazıyor musunuz neden boşanıyorsun sonuçta evlenmişsin diye?

Tehdit-sataj yapmışım da ne yapmışım ? Ya da neden benimle evlenmek zorunda kalmış ? "Bende uygunsuz fotoğrafların var,benimle evlenmezsen ailene gösteririm mi demişim?" Eşim evlilik seremonisine kapılıp gitmeyi seven bir adam ; hani şu gelin alışverişi ,gösterişli bir yerde yemekli düğün ,mobilya alışverişine tüm ailece çıkılan kiz-erkek tarafının mobilyaları geleneklerine göre bölüstugu şekilde evin döşendiği ...bence insanin sevdiği insanla uyuması uyanması harika birşey ...aklına birşey gelince eline telefonu alıp anlatmak zorunda kalmaması ,sevdiği insanın gözüne bakarak bunu anlatmasi ...evli olmadığımız için bu ihtiyaclarimi gideremiyorsam neden yıllarca birbirimizi yoralim? Sizin için yüzük meselesi bir güvenmeme işareti ise evlenirken eşinizle birbirinize alyans almadiginizi da varsayıyorum..sizin kendi tercihiniz birşey diyemem

Boşananda birlikte yaşayanlarda ayrılabilir.
Bunda bir şey yok
Tepki insanları medeni değil biz bir imzaya muhtaç değiliz deyip evlenenleri yargılayıp içten içe evlenmek istemelerine
Yapılana söylenilen birbirini tutmuyor
Kimsenin evlenmesi beraber yaşaması beraber yaşayıp sonra evlenmek istemesi beni ilgilendirmiyor

Danışmanım benim ilişkileri sevdiğimi fakat "Evlilik" kurumunu, fikrini, hayatını sevmediğimi düşündüğünü söyledi. Gerçekten bana göre aynı evde yaşıyor ve birsürü şeyi paylaşıyorsan, bir imzayı ha atmışsın ha atmamışsın. Aksine resmi olarak eş olunca birde koca ailesi, akrabası formalitesi bitmiyor da bitmiyor. Ama konu sahibi, siz evlenmek istiyorsanız istiyorsunuzdur, kadın evliliğe de meraklı olabilir kötü birşey mi?

Hangi üye demiş? Yani kim evlenenleri yargilamis ve içten içe istemiş? Tüm sayfaları okudum boyle bir yazıya denk gelmedim?

Milattan önce ve çağ dışı benzeri yorumlar yapılmış gördüğüm kadarıyla

O yorum ilk sayfada ve evlenenleri yargılamıyor orada.

Orada bir üye hevesini almış şeklinde bir yorum yapmış ve banlanmış yazdığı yorum yüzünden.

Tekrar okursanız anlayabilirsiniz sanırım.

Adama "benim ile evlenmezsen ayrilirim" demissin. Bu tehdittir. Adami mecbur birakmatir.
Esin miladdan önce gelenek görenekleri sevmesi, benim söylediklerim ile ne alaka?

Ve yüzük takilirken siz evli degildiniz ki. Normalinde o yüzük evliligi sembolize eder. Söyler misin, evlenmeden o yüzük neyi sembolize ediyor? Ve esin üstüne basa basa, is yerinde, disarda takmani istiyordu. Neden? Kendini yüzüksüz "koruyamiyormusun"? Senin üzerinemi atlayacaklar yüzüksüz? Ergenler gibi pastane sözü olmus iste, kabul et.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…