Evlilik mi Bakıcılık mı?

Bende de eş kişisinin arkadaşı 6 ay önce evlendi 1 hafta balayına gittiler sonra yeni gelin erkek kardeşle beraber yaşamaya başladı geçenlerde de askerden diğer erkek kardeş de geldi o da bunlarla yaşamaya başladı yani 6 aylık evli kadının evinde 2 kayın var…
Eş kişisine söylüyorum bu nasıl iş diyorum.Demek ki kız onlara yardım etmekten memnun vicdanı rahat olduğu için mutlu diyor.Sen benim erkek kardeşimi evde istemiyorsun sen bencil ve vicdansızsın diyor…
Yani evimizde istediğimiz gibi yaşamak istemekte bencillik oluyor bu akıl karı değil.Ama bu kafalar değişmez.Bunlar böyle gelmiiiiiş böyle gider..Daha sonrasında kv ve kp gelir hasta olur bişey olur kalmaya başlar herkes tarafından da normal karşılanır.Çünkü o kafaların normali bu.
Sizin konunuzu okudum valla siz doğru yoldasınız.
Sonu belli olsa neyse
Mesela 1 ay kurs olsa, eğitim olsa falan idare edilir
Ben o durumda ses çıkarmazdım
Ama yıllarca olmaz

Sizin konunuzu okudum valla siz doğru yoldasınız.
Sonu belli olsa neyse
Mesela 1 ay kurs olsa, eğitim olsa falan idare edilir
Ben o durumda ses çıkarmazdım
Ama yıllarca olmaz
Heh Aynen öyle Ya..
1 ay olur 2 ay olur 3 ay olur hiç farketmez sonu belli olduktan sonra tabi ki insanlar abi ablalarının evinde kalabilirler ama yıllarca evlenene kadar olmaz bu daha neler Yani…İnsan da bir ayıp kavramı vardır.Bunlarda öyle bişey yok..

En heyecanlı günlerinizi vermişsiniz zaten bir daha o eski heyecanlar olmaz yani farklı heyecanlar olur ama o ilk anlar olmaz ve o ilk anları anmak çok güzel oluyor yazık olmuş bence eşiniz yokken gelince kapıyı açmayın açık açık kv söyleyin ben evimde rahat dolaşmak istiyorum eşim yokken gelmesin hatta hiç gelmesin deyin geçin içim sıkıldı yani nasıl sabrettiniz hayret

Evet gerçekten nasıl sabrettiniz nasıl başta hayır demediniz ben de çok merak ediyorum.4 sene siz de kalınca ne gibi zorluklar yaşadınız.😔

Gorumceye neden siz bakacaktınız, öksüz yetim kalmadıysa? Eşinizi de "Kardeşine bakmayan bize hiç bakmaz , sana da bakmaz boşar atar başından."diye doldurmuşlardır. Halbuki sağlıklarında bıktırmazsalar hastalıkta yalnız kalmazlar.
Görümce benle yaşıttı ve iyi bir işi vardı. Tüm bekar kardeşler hepsi bir evde kalıyordu. Diğerleri memleket değiştirip kendisi yalnız kalınca kimse bana sormadan böyle bir karara vardılar.

Böye konulara çok sinirleniyorum
4 sene ne demek ya? Kendi kardeşimi bile istemem 4 sene evimde. Eşimin kardeşini 4 sene değil 4 hafta istemem. Bu ne terbiyesizliktir. Milletin anasına danasına hizmetemi geldiniz dünyaya. Sizin aileniz yokmu, demiyorlarmı damatlarına bu ne saçma iş, kardeşinin biri gitti diğeri yerleşti. Kimsei sizi neden savunmuyor. Çünkü belliki siz kendinizi pek savunamiyorsunuz. Onuda anlamadım ha neyse. Neden bukadar pasifsiniz, neden ağzınızı açıp konuşmuyorsunuz?hiç bana sevgiden bahsetmeyin, beni böyle bir hayata mecbur eden hiç kimseyi sevemezdim, eşinizde sizi sevde size bu hayatı layik görmez. Ailesine yaranmak için uğraşan pısırık erkek modeli, kendi kendine ne karısına saygısı olmayanın teki işte, nesini sevebiliyorsunuzki.
Ayrı ev demeyin demişsiniz. Ne diyelim eltiyle bir olun kayını ya evlendirin yada zehirleyin direk gitsinmi diyelim? Yada arada yolla birer hafta bizmi bakalım diyelim.

Ulan ne çekiyoruz şu yaşı büyük ergenlerden? Eşşek kadar adamsın. Çalışıyosun, tut evini otur demi? Kocanızda da iş yok kusura bakmayın.
Ailede gördüğünü yapıyor eş kişileri genelde ev tutulsa bu sefer aile ve çevre diyecek ki ay bir gence bakamadınız mı verin ben evde bakayım yazık bu yavruya istenmiyor mı flan diyecekler.Gereksiz konuşmalar çıkacak o nedenle istemiyorlar.He bende de bekar evine çıkmak kolaymıymış kim yemeğini flan yapacakmış diyen vardı.Yani bir insan anne babasından başka şehirde yaşamaya geliyorsa o zaman kendi başının çaresine bakmayı da bilecek.

Ben bu konuya yazarım sürekli Ya kendimi durduramıyor 🙈

Bitanesine bakmissiniz esinizde biliyor bisey yapamayacaginizi ikinicjsinede bakmaniza musade ediyor cunku pasifsiniz kabul etmiyorum aileni ararim rezillik cikaririrm kardesine soylerim deyin yine umursamazsa yapin biraz cesur olun niye evlendinizki

Ailede gördüğünü yapıyor eş kişileri genelde ev tutulsa bu sefer aile ve çevre diyecek ki ay bir gence bakamadınız mı verin ben evde bakayım yazık bu yavruya istenmiyor mı flan diyecekler.Gereksiz konuşmalar çıkacak o nedenle istemiyorlar.He bende de bekar evine çıkmak kolaymıymış kim yemeğini flan yapacakmış diyen vardı.Yani bir insan anne babasından başka şehirde yaşamaya geliyorsa o zaman kendi başının çaresine bakmayı da bilecek.

Ben bu konuya yazarım sürekli Ya kendimi durduramıyor 🙈
Hee yengesinin görevi yemeğini yapmak. Gönderme o zaman çocuğunu başka şehre
Bi de yemek yapmayı öğren de demiyorlar illa bir kadın yapacak yemeğini

Ne şiş ne kebapla olmaz bu iş, resmen bir tepki vermeniz gerekiyor. Kocayla net konuşun, daha da bir şey yapmazsan ben yaparım diyin. Gerekirse anasıyla babasıyla konuşun. Gerekirse evdeki hiçbir şeye el sürmeyin yemek falan yapmayın ya da sütyensiz gezip bornozla dolaşacağınızı söyleyin. Gerekirse rahatsız edin yatırıp dinlendirmeyin, iş buyurun odayı süpür, şunu taşı beğenmedim tekrar taşınmaktan diye bezsin bi şekilde. Daha da olmadı anasına söyleyin senin doğurduklarının bi tanesiyle nikahım var hepsini yollama diye. En dip nokta ise evden gidin. İş yapılmayan evde kalmaz beyzadeler. Bir şeyler yapın ama. Buna ses çıkarmazsanız öteki gelir, anası gelir, babası gelir bahane çok. Sen de yeni gelindin kimse umursamamış. Nerde kalırsa kalsın sende kalmasın

Hee yengesinin görevi yemeğini yapmak. Gönderme o zaman çocuğunu başka şehre
Bi de yemek yapmayı öğren de demiyorlar illa bir kadın yapacak yemeğini
Ve buna karşı çıkınca sen bencil ve vicdansız oluyorsun.
Eş senden izin almadan erkek kardeşi evine getirmeye çalışır bencil olmaz
Erkek kardeşin çamaşırlarını yıkamanı beklerler bunu bekleyenler bencil olmazlar
Erkek kardeşe yemek yapman gerekir yine onlar bencil olmazlar Tüm bunlara hayır diyince sen bencil olursun.Yersen tabiii…

Dışarıdan bakınca kardeşleri burada annesi babası yok mağdur durumda…Senin erkek kardeşin mağdur diye karını mağdur edemezsin.Bir mağduriyeti bitirmek için bir başkası mağdur edilmez.

İnsanın evinde rahatça gezmesi dolaşması özgürlük değil bencillik bunlara göre eğer öyleyse ben neden evlendim.Birine bakmak sevapmış Sevap kazanmak için illa evlenmek mi gerekiyordu.Ki zaten dinen de kadının eşin ailesi bakmamasının bir yükümlülüğü yok.
İşlerne gelince dini alet edip sülalene baktırmayı sevap görüyorlar ama nikah düşen iki kişinin aynı evde kalması da günah buna bakan yok.Geri kafalıların sevap dedikleri şey aslında günah ya bunu bile anlamıyorlar şaka gibi 😂😂😂

Erkek kardeşin çamaşırlarını yıkamanı beklerler bunu bekleyenler bencil olmazlar
Erkek kardeşe yemek yapman gerekir yine onlar bencil olmazlar Tüm bunlara hayır diyince sen bencil olursun.Yersen tabiii…

Dışarıdan bakınca kardeşleri burada annesi babası yok mağdur durumda…Senin erkek kardeşin mağdur diye karını mağdur edemezsin.Bir mağduriyeti bitirmek için bir başkası mağdur edilmez.

İnsanın evinde rahatça gezmesi dolaşması özgürlük değil bencillik bunlara göre eğer öyleyse ben neden evlendim.Birine bakmak sevapmış Sevap kazanmak için illa evlenmek mi gerekiyordu.Ki zaten dinen de kadının eşin ailesi bakmamasının bir yükümlülüğü yok.
İşlerne gelince dini alet edip sülalene baktırmayı sevap görüyorlar ama nikah düşen iki kişinin aynı evde kalması da günah buna bakan yok.Geri kafalıların sevap dedikleri şey aslında günah ya bunu bile anlamıyorlar şaka gibi 😂😂😂
Çoğu öyle işlerine geldiği gibi. Bakalım hem gerçekten kayınla evde kalıp ona bakmak sevap mı😀 Üstelik kadının ayrı ev talep etme hakkı var dinen. Eşinin ailesiyle yaşamak zorunda değil. Kadınların haklarından bahseden yok.

Hasta olur engelli olur bakarsın sevaptır. Eşşek kadar herif sırf erkek adam diye yemeğini yaptırıp donunu yikatmak için sana yıkılır da sen uysal koyun gibi kabullenirsen o enayilik oluyor. Nefsine zulmün de günahı var.

Çoğu öyle işlerine geldiği gibi. Bakalım hem gerçekten kayınla evde kalıp ona bakmak sevap mı😀 Üstelik kadının ayrı ev talep etme hakkı var dinen. Eşinin ailesiyle yaşamak zorunda değil. Kadınların haklarından bahseden yok.
Olur mu ayrı ev talep edince kadın, vicdansız oluyor.Dinde bile vicdansız olmuyor da bu geri kafalı insanların gözünde vicdansız oluyorlar.Bunlar başka bir coğrafya ya bunlar başka bir dine mensuplar.Böyle insanlarla aynı ülkede yaşadığım için bile utanç duyuyorum ben kendi adıma…Bırakın evli olmayı…

Hasta olur engelli olur bakarsın sevaptır. Eşşek kadar herif sırf erkek adam diye yemeğini yaptırıp donunu yikatmak için sana yıkılır da sen uysal koyun gibi kabullenirsen o enayilik oluyor. Nefsine zulmün de günahı var.
Ben bu konu başıma geldiği zaman yani geçen yaz dersane mevzusunda araştırdım ve bir din hocası diyor ki bir kadının özellikle evde bir tane banyo varsa kaynı ile aynı evde kalmasına zorlamak zulümdür diyor….
Ha din hocası söylemesine de gerek yok aklı olan anlar ama hani sevap diyorlar ya dini kullanarak almişte din hocası da zulümdür diyor hani sevaptı?
Bu geri kafalılar yakında sevap günah defteri de tutarlar melek Ya bunlar…Allahtan sabır diliyorum hem kendime hem konu sahibine…

Ben bu konu başıma geldiği zaman yani geçen yaz dersane mevzusunda araştırdım ve bir din hocası diyor ki bir kadının özellikle evde bir tane banyo varsa kaynı ile aynı evde kalmasına zorlamak zulümdür diyor….
Ha din hocası söylemesine de gerek yok aklı olan anlar ama hani sevap diyorlar ya dini kullanarak almişte din hocası da zulümdür diyor hani sevaptı?
Bu geri kafalılar yakında sevap günah defteri de tutarlar melek Ya bunlar…Allahtan sabır diliyorum hem kendime hem konu sahibine…
Valla dine dona girilirse zararlı çıkarlar onu biliyor zaten, o yüzden vicdan micdan zırvalıyor.

Bu Arada konu sahibine bişey daha sormak istiyorum aslında çok soru sordum eminim konu Sahibi cevaplamayacak..🤷🙈
Acaba başta 4 sene diğer kaynınıza bakarken şöyle mi düşündünüz aman nasıl olsa yaşı var kaynımın 3-4 sene sonra zaten evlenir diğer kayın da buraya gelecek olsa artık ben birine baktım diğerine de zaten o bakar diye mi düşündünüz başta? Neden kabul ettiniz?

Olur mu ayrı ev talep edince kadın, vicdansız oluyor.Dinde bile vicdansız olmuyor da bu geri kafalı insanların gözünde vicdansız oluyorlar.Bunlar başka bir coğrafya ya bunlar başka bir dine mensuplar.Böyle insanlarla aynı ülkede yaşadığım için bile utanç duyuyorum ben kendi adıma…Bırakın evli olmayı…
Maalesef ülkenin çoğu bu kafada
İnsanı da ya sinir hastası ediyorlar ya da yuvasından ediyorlar

Back
X