Evlilik mi Bakıcılık mı?

Sizde nasıl bir sabır var. Aman Allah'ım 4 yıl kaynınızla kaldınız. Ve diğer kaynınız geldi şu anda da. Neden kabul ettiniz ki ? Ben şahsen iş durumu vs olsa 2 hafta anca kabul ederdim. Ki benden önce ailem kabul etmezdi. Ne diyim bilemedim nutkum tutuldu.

“En azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.” Şöyle bir cümleniz var. Bunu bile kabul etmemelisiniz. Yerinizde olsam eşime rest çekerdim.

İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
Siz evliligi degil bakiciligi yapiyorsunuz maalesef. Istemiyorum deyin kv kp ne güne duruyor ailesi yok mu Allah Allah. Ömürden ömür geciyor yazik vallahi hala kalmaya devam ediyorsa ya cileye kabul edeceksin veya önüne bakacaksin

Abla başlarda böyle şeyler gözlerine gelmiyor, amaaan ne olacak ki gelsinler kalsınlar diyorlar, daha dün bi konuda gördüm aha beyle baktım "😳". Allah'ın günü eş tarafının yemeğini çamaşırını bulaşığını kendileri yıkayınca, kocasını rahat rahat öpemeyince, o koca hiçbir işe elini atmayınca akıllanıyorlar ama çok geççç . Ben hiç unutmuyorum yine bir konuda bir üye herkesi kalayladıydı anaya ataya bakmak niye zor geliyor, değerlerimiz böyle unutuldu falan , sonra müstakbel kaynana yüzünden yaklaşık 2 yıllık ilişkisi bitti.
Anaya ataya gerekirse kardeşe bakılır ama ihtiyaç halinde bakılır.
Böyle yazıyoruz ama kimse kusura bakmasın alınmasın, ailelerle bu kadar iç içe yaşamayı baştan kabul eden kadınlar hatalı.
Evlenince nasılsa hallederim diye mi düşünüyorlar, seviyorum bir kardeşe anne babaya bakmak ne kadar zor olabilir ki mi diyorlar bilmiyorum lakin bir kere taviz verdiklerinde de ellerini verip kollarını kaptırıyorlar.

Aşk sevgi tamam da kaç kadın zaten sevmeden evleniyor ki? İster flört ederek ister görücü usulüyle olsun kadınlar sevip içi ısınarak evleniyor, hiçbir erkek ailesi de nikah günü belirmiyor, mutlaka aile hakkında bilginiz oluyor, size hiç uymayan bir aile yapısına sahip insanla evlenmek bile bile lades demek.

Çalışıyorsa para kazanıyordur.. pansiyon bulsun kendine....öyle soyleyin

Anaya ataya gerekirse kardeşe bakılır ama ihtiyaç halinde bakılır.
Böyle yazıyoruz ama kimse kusura bakmasın alınmasın, ailelerle bu kadar iç içe yaşamayı baştan kabul eden kadınlar hatalı.
Evlenince nasılsa hallederim diye mi düşünüyorlar, seviyorum bir kardeşe anne babaya bakmak ne kadar zor olabilir ki mi diyorlar bilmiyorum lakin bir kere taviz verdiklerinde de ellerini verip kollarını kaptırıyorlar.

Aşk sevgi tamam da kaç kadın zaten sevmeden evleniyor ki? İster flört ederek ister görücü usulüyle olsun kadınlar sevip içi ısınarak evleniyor, hiçbir erkek ailesi de nikah günü belirmiyor, mutlaka aile hakkında bilginiz oluyor, size hiç uymayan bir aile yapısına sahip insanla evlenmek bile bile lades demek.
Valla aileyi iyi hesaba katmak gerekiyor.Ben çok pişmanım hesaba katmadığı için.Köyde yaşıyorlar nasılsa senede 1 hafta kalırım köyde ne olacak ki dedim.Meğer gelenek ve görenekler aşırı farklılık gösteriyormuş.

Kesinlikle haklısınız 1 kere taviz verdin mi devamı gelir o nedenle asla taviz verilmemeli başta taviz verilmeyince de sorunlar çıkıyor ama başta çıkması sonradan çıkmasından her zaman iyidir.

Valla aileyi iyi hesaba katmak gerekiyor.Ben çok pişmanım hesaba katmadığı için.Köyde yaşıyorlar nasılsa senede 1 hafta kalırım köyde ne olacak ki dedim.Meğer gelenek ve görenekler aşırı farklılık gösteriyormuş.

Kesinlikle haklısınız 1 kere taviz verdin mi devamı gelir o nedenle asla taviz verilmemeli başta taviz verilmeyince de sorunlar çıkıyor ama başta çıkması sonradan çıkmasından her zaman iyidir.
Ailelerin denkliği çok önemli, kadınlar evlenirken eşlerini sevip beğenip evleniyor aileyi hesaba katmıyor veya aileler arası farkı aşılabiliriz sanıyorlar.

Dünürlerin hayata bakış açıları aynı değilse evlenen çift için sorun oluyor, tamamıyla örnek olsun diye yazıyorum, ailenin bir tanesinde akrabalık ilişkileri çok sıkı fıkı değilse diğerinde akrabanın dıdısının dıdısıyla bile görüşmek kanun gibiyse, özellikle kadınlar için sorun oluyor zira devamlı kalabalık içine girmeleri hizmet etmeleri bekleniyor.
Bazı aileler akrabaların yanısıra memleketlisi köylüsünü bile aylarca misafir ediyor çünkü onların kültürü o, kadın bu kültüre yabancıysa zorlanıyor.

Onu bırakın 2 ailenin saygı anlayışı dahi farklıysa olmuyor, özellikle kadınlar için diyorum zira erkekler zora gelmiyor hemen resti çekip kadının ailesiyle görüşmeyi kesiyor fakat kadınlar aman eşimle aram bozulmasın, aman kavga çıkmasın, aman laf etmesinler diyerek susuyor erkek ve ailesi ne derse onu yapıyor ya da nişanlılık döneminde beni seviyorlar deyip erkek ailesinin evinden çıkmıyor ev işlerini hizmetlerini yapıyor evlenince de aynı şeyler beklenince işin içinden nasıl sıyırılacaklarını düşünüyorlar.

Sınırlar evlenmeden önce çizilir.

Ailelerin denkliği çok önemli, kadınlar evlenirken eşlerini sevip beğenip evleniyor aileyi hesaba katmıyor veya aileler arası farkı aşılabiliriz sanıyorlar.

Dünürlerin hayata bakış açıları aynı değilse evlenen çift için sorun oluyor, tamamıyla örnek olsun diye yazıyorum, ailenin bir tanesinde akrabalık ilişkileri çok sıkı fıkı değilse diğerinde akrabanın dıdısının dıdısıyla bile görüşmek kanun gibiyse, özellikle kadınlar için sorun oluyor zira devamlı kalabalık içine girmeleri hizmet etmeleri bekleniyor.
Bazı aileler akrabaların yanısıra memleketlisi köylüsünü bile aylarca misafir ediyor çünkü onların kültürü o, kadın bu kültüre yabancıysa zorlanıyor.

Onu bırakın 2 ailenin saygı anlayışı dahi farklıysa olmuyor, özellikle kadınlar için diyorum zira erkekler zora gelmiyor hemen resti çekip kadının ailesiyle görüşmeyi kesiyor fakat kadınlar aman eşimle aram bozulmasın, aman kavga çıkmasın, aman laf etmesinler diyerek susuyor erkek ve ailesi ne derse onu yapıyor ya da nişanlılık döneminde beni seviyorlar deyip erkek ailesinin evinden çıkmıyor ev işlerini hizmetlerini yapıyor evlenince de aynı şeyler beklenince işin içinden nasıl sıyırılacaklarını düşünüyorlar.

Sınırlar evlenmeden önce çizilir.
Evet köylüsü bile aylarca misafir edilir mi bir insanın biz buna saçma diyoruz ama o kültürü yaşayanlar buna alışmış.Dıdısının dıdısını bile yakın görüyorlar.Ben onların yakın gördüğü akrabaları kendi aileme yorumladığında benim öyle bir akrabam yoktur mesela.Bir sürü farklılık var.
Kesinlikle gelinlerden aşırı hizmet bekliyorlar ben köylerine gittiğimde hiçbirşey yapmıyordum mutfağa bile girmiyordum.Hemen benden bişey beklemesinler diye çok sınır çizdim hepsi de farkındaydı bence beni soğuk olarak tanımlıyorlardı.Yani sizinle yakın olmak demek yorgunluk hizmet evi yol geçen hanına çevirmek demek aklı olan gelin sizinle yakınlık kurmaz ki…
Birde eş ailesinin köyünde köylüler senin adını bilmeyince gelin diyorlar gelin şunu bana getir flan diye ona bile sinir oluyordum sanki hizmetçilerini çağırıyorlar gibi bi halleri vardı.Göremceler bile yengelerine gelin diye hitap ediyordu şok olmuştum.Yenge demiyorlar mesela gelin diyorlar senden kaç yaş büyük abinin eşi sen kimsin de senin gelinin mi ay böyle saçma sapan şeyler yaaaa…

Sizin konunuzun cozumu yok. Ayri ev olmuyor, kayninizla konusamiyorsunuz, kayinvalideyle konusamiyorsunuz, kocaniz zaten umursamiyor, eltinizde agiz ucuyla kayninizi çağırıyordur. Muhtemelen eltiniz hareketleriylr kayninizi istemediğini belli etti. Siz zaten huzursuzsunuz, konusun herkes huzursuz olsun. Gercekten cok sabirlisiniz hayret ettim

Evet köylüsü bile aylarca misafir edilir mi bir insanın biz buna saçma diyoruz ama o kültürü yaşayanlar buna alışmış.Dıdısının dıdısını bile yakın görüyorlar.Ben onların yakın gördüğü akrabaları kendi aileme yorumladığında benim öyle bir akrabam yoktur mesela.Bir sürü farklılık var.
Kesinlikle gelinlerden aşırı hizmet bekliyorlar ben köylerine gittiğimde hiçbirşey yapmıyordum mutfağa bile girmiyordum.Hemen benden bişey beklemesinler diye çok sınır çizdim hepsi de farkındaydı bence beni soğuk olarak tanımlıyorlardı.Yani sizinle yakın olmak demek yorgunluk hizmet evi yol geçen hanına çevirmek demek aklı olan gelin sizinle yakınlık kurmaz ki…
Birde eş ailesinin köyünde köylüler senin adını bilmeyince gelin diyorlar gelin şunu bana getir flan diye ona bile sinir oluyordum sanki hizmetçilerini çağırıyorlar gibi bi halleri vardı.Göremceler bile yengelerine gelin diye hitap ediyordu şok olmuştum.Yenge demiyorlar mesela gelin diyorlar senden kaç yaş büyük abinin eşi sen kimsin de senin gelinin mi ay böyle saçma sapan şeyler yaaaa…
İsminizi bilseler dahi gelin derler, gelin hizmet için alınmış biri çünkü, onlar yadırgamaz zira öyle yetişmiş öyle görmüşler, kültürlerinin bir parçası olmuş ama aynı kültürde yetişmemiş biri için adapte olmak imkansız.

Yine elim ayağıma dolaştı okurken 🤦‍♀️
Benim yaşadığımda sizin giriş bölümünüz benim konuma da bakabilirsiniz.
Hangi çağda yaşıyoruz bu nasıl saçma sapan bir yaşam tarzı gram anlamış değilim.İnsanlar böyle yaşıyorlar yıllarca şaka gibi.
Bence hatayı en başında yapmışsınız önceki kaynınıza da 4 sene bakmamalıydınız en başından resti çekmeliydiniz ona göre düzen kuracaklardı mecburen.Ben en başında istemedim.Şuan bizdeki son durum kaynın haftasonları gelip kalmasıydı onu da istemedim.Boşanacağım da…Böyle saçma sapan yaşayış tarzlarını lütfen benimsemeyin.Rest çekin.İstemediğinizi söyleyin zaten buna fazlasıyla hakkınız var 4 sene zamanınız geçmiş kolay mı? Artık gayette istemeyebilirsiniz.Lütfen cesaretinizi toplayın ve istemediğinizi uygun bir dille erkek kardeşlere anlatın eşe de başta ben kardeşlerinle konuşacağım dersiniz.Bakalım ne yapacak…
Gerçekten haklısınız.Başima kalacağını bilseydim ilk başta resti çekerdim.Haftanın 6 günu ne demek eşimle vakit geçireceğim bir pazarım var 1 aydan fazladır sürekli geliyor.böyle giderse eşimde aileside söylediklerime kulak tıkarlarsa boşanıcam.30 yaşıma geldim bu saatten sonra hayatım bitip gidiyor.Gercekten olur tarafı yok.

İsminizi bilseler dahi gelin derler, gelin hizmet için alınmış biri çünkü, onlar yadırgamaz zira öyle yetişmiş öyle görmüşler, kültürlerinin bir parçası olmuş ama aynı kültürde yetişmemiş biri için adapte olmak imkansız.
Bence ben değil onlar yanlış kayaya tosladılar.Beklediklerinin yüzde birini bile yapmıyordum.Sırf gelin hizmetçidir mantığını hissettiğim için.Şimdi doğurdukları çocuklarına da bakmıyorum ( eşin erkek kardeşi) Çağ dışı yaşamlarını kendilerine saklasınlar.Gelin evde her işi yapacak hizmet edecek bir de kv kp nin dünyaya getirdiği çocuğa bakacak yok yaaa..Rüyalarında görürler…
Sırf erkek kardeş mevzusu çıktı diye çocuk yapmaktan vazgeçtim.Bunlar nasıl aileler bu aileye mi ben bir çocuk dünyaya getirip yetiştireceğim dedim.Hayır çocuk hangi kültürle yetişecek babasının saçma sapan kültürüyle mi yoksa modern bir kültürle mi kafası karışır dedim.

Gerçekten haklısınız.Başima kalacağını bilseydim ilk başta resti çekerdim.Haftanın 6 günu ne demek eşimle vakit geçireceğim bir pazarım var 1 aydan fazladır sürekli geliyor.böyle giderse eşimde aileside söylediklerime kulak tıkarlarsa boşanıcam.30 yaşıma geldim bu saatten sonra hayatım bitip gidiyor.Gercekten olur tarafı yok.
Öyle hayatım bitip gidiyor diye düşünmeyin lütfen ben de 29 yaşındayım hiç hayatım bitip gidiyor diye düşünmüyorum.Asıl böyle boyun eğmeye devam ederseniz hayatınız yitip gider…
Resti ben çektikten sonra eşim de bana rest çekti ama şuan hiiiiç rest çekmiş gibi değil kardeş aşkı çabuk söndü gibi görünüyor..
Sizin eşinizde ailesi de başta büyük tepki gösterebilir sakın yılmayın sonra tıpış tıpış geri dönüyorlar ha dönmeseler de siz herşeyi göze alın lütfen.Kendi psikolojiniz için.. böyle bir yaşamı hiç kimse haketmiyor çünkü.

Bence etlisi büyük ihtimal surat yapıyordu kötü davranıyordur.Yani konu sahibinin evinde daha rahat ediyorsa kayın o nedenle kalıyordur diye düşündüm.
Bende böyle düşündüm eltime de sordum normalde istemesede söylüyor ama kendiside söyledi burayada gelsin dedi sürekli sende olmaz dedi ne kadar doğru bilemiyorum

eltimle konuştum,banada gelsin sana da sürekli olarak bir yerde kalmasın dedi.ama o da sadece bana dönüp kaynımlada konuşup buraya gel diyebilir onunda işıne geliyordur
Tabii ki işine gelecek, siz kabul ediyorsunuz diye o da sizinle eşit şekilde kabul etmek zorunda değil.

Bende böyle düşündüm eltime de sordum normalde istemesede söylüyor ama kendiside söyledi burayada gelsin dedi sürekli sende olmaz dedi ne kadar doğru bilemiyorum
Benim eşin erkek kardeşi şuan amcanın yanında kalıyor.O yenge de eminim biraz da duyguda kalsın diye bakıyordur ama nafile…Çok beklerler…
Yani burada eltinizde de suç yok sizde de yok.Bu tamamen kv ve kp nin suçu kendi doğurdukları çocuğa bakmaktan acizler…Diğer çocuklarının da evliliklerini tehlikeye atıyorlar böylelerinin yatacak yeri yok.

İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür edederimAyramda s
Bayramdan bayrama bile katlanamayanlar var bu nedir arkadas

Diğer taraf rahatsız olduğunu hissettirmis,ondan oraya gitmeyi azaltmış size geliyor .Cevap sorunuzun içinde aslında .Siz de rahat ettirmeyin .Direkt söylemeyin ,olay cikar diyorsanız .Eşiniz yokken hissettirin .Ben olsam özellikle eşim yokken gelirse hiç ilgilenmem ,oflar puflar ,surat yapar,kapıları carpardim .Anne baba olur hadi neyse ama elalemin adamıyla neden aynı evde yaşayayım ne münasebet.Fazla alttan almışsınız bence .Yapacağınız şey bu .Eşinize söyler eşiniz bir şey derse de ben ona yapmadım yanlış anlamış falan deyin .

Benim eşin erkek kardeşi şuan amcanın yanında kalıyor.O yenge de eminim biraz da duyguda kalsın diye bakıyordur ama nafile…Çok beklerler…
Yani burada eltinizde de suç yok sizde de yok.Bu tamamen kv ve kp nin suçu kendi doğurdukları çocuğa bakmaktan acizler…Diğer çocuklarının da evliliklerini tehlikeye atıyorlar böylelerinin yatacak yeri yok.
Bu konuyu da ele geçirmişsin, senin konunu okuyorum sandım. Buradaki yorumlarını da okudum, çok iyi yapıyorsun.

Konu sahibi, 4 yıl kaynınla yaşamışsın. Benim dayım da biz küçükken bizde kalmış, okurken. Ama bize bakarmış, anneme yardımcı olurmuş. Senin kayınlar da işin ucundan tutuyor mu? Yapsalar da istememekte haklısınız. Yine çekilmez.

Back
X