Ben her zaman şuna inanıyorum, burada evet insanlar dertlerini paylaşıyor ama hayati kararları daha doğrusu hayatının tümünü! etkileyecek kararları insanlar burada ki fikirlere göre almamalı.
Çünkü herkes siz değil, herkesin yetiştiği ortam, kültür, çevre farklı, karakteri farklı.
Herkes size göre yazmiyor. Burada bir çok konuda ben de dahil olmak üzere kendi açımızdan yazıyoruz.
Empati yapmıyoruz, konu sahibinin yerine kendimizi koyup ona göre düşünmüyoruz.
Bu yüzden bazı kararlarda sağlıklı olmuyor yorumlar.
Siz bir tercih yapacaksınız. İs ya da ask.
Bu hayatını tamamiyle etkileyecek öyle değil mi?
Bu sizinle alakalı bir durum.
Ben işkolik biriysem is derim. Duygusal biriysem aşk derim. Çok uç noktalar.
Sakin kafayla oturup düşünün.
Eksileri ve artıları tartın.
İnsanlarin başarıları ya da başarısızlıkları sizi etkilemesin.
İsi bırakıp sevdiğiniz adamın yanına gidince belki daha mutlu olacaksınız. Hayat önünüze başka bir is fırsatı sunacak. Hem aşkı, hem işi olmus bir kadın olacaksınız.
İşi bırakıp gittiniz adamla anlaşamadınız hayatınız alt üst oldu. Ya da işi tercih ettiniz yine hayatınız darma dağın oldu.
Geleceğin ne getireceğini bilemiyoruz ki. Sizin için ne iyi olacak bilemiyoruz. Belki aşk, belki is.
Bu karakteriniz, duygularınız ve kendi kendinize vereceğiniz bir karar. Buradan etkilenmenizi ben şahsım adına doğru bulmuyorum.
Konunuz şöyle olsaydı,
Kızlar ben 2-3 ya da 5 seneliğine isi bırakırsam sevdiğim adamla olacağım. Daha sonra is bulma fırsatım veya bulunduğum şehire dönme ihtimalimiz olacak o zaman evet yorumlar dogrultusunda etkilenerek kararınızı verebilirdiniz.
Sizin alacağınız karar sanırım tüm hayatınızı kapsıyor.
Bilmiyorum ben olsam bunu annemle, babamla sevdiğim insanla konuşur tartışırdım.
Seni yakından tanıyan, eşin olacak veya olmayacak adamı yakından tanıyan insanlarla fikir alışverişi yapardım.
İlk mesajdan daha uzun olan bir yorum olmuş.
Kuzum yapabilirsin tabi ne demek. Sen bizim durumları biliyorsun. Şehirden kurtulmam garanti gibi şu an, o konuda sıkıntı yok. Mesele gidip gitmemek. Kafam çok karışıyor.Ben de yorum yapabilir miyim bu konu ile ilgili
Kuzu sen bulunduğun şehri de sevmiyorsun,. Eninde sonunda kurtulmak istediğin, ömrünü geçirmek istemediğin hatta buna mecbur kalacaksın diye üzüldüğün bir şehirde yaşıyorsun. Bu durumu da göze al, öyle karar ver derim ben.
aslaönce işMerhaba,
Evlenip başka şehre gitmek için işinizi bırakmanız gerekse ve bu iş uzun süreli işsizlik ve özel sektörde iş bulamama neticesinde, binbir emekle çalışarak alınan yüksek puanla kazanılmış bir kamu görevi olsa bırakıp evlenir misiniz?
Not: Her ne kadar anket sorusu gibi gözükse de derdim tam olarak bu.
Teşekkürler.
ben gidemezdim sanırımMerhaba,
Evlenip başka şehre gitmek için işinizi bırakmanız gerekse ve bu iş uzun süreli işsizlik ve özel sektörde iş bulamama neticesinde, binbir emekle çalışarak alınan yüksek puanla kazanılmış bir kamu görevi olsa bırakıp evlenir misiniz?
Teşekkürler.
Kuzum yapabilirsin tabi ne demek. Sen bizim durumları biliyorsun. Şehirden kurtulmam garanti gibi şu an, o konuda sıkıntı yok. Mesele gidip gitmemek. Kafam çok karışıyor.
Teşekkür ederim.Çok keskin yorumlar var cidden, dışardan bakan biri olarak benim de vereceğim muhtemel cevaplar hepsi. Ama sevdiğin insanı kaybetmek var işin ucunda. Bu durumu biraz zorlaştırıyor.
Hiç calismayacak değilim aslında. Öyle veya böyle bir işe girerim. Ancak bu şartlarda olmayabilir. Olma ihtimali de var tabi. Kesin işsiz kalacağım diye bir durum yok yani. Sadece en kötü ihtimali düşünerek açtım konuyu.
Merhaba,
Teşekkürler.
Asla. Bu devirde koca bulunur da devlet memurluğu bulunmaz.
Yalnız özel sektör gibi değil yine de. İş güvencesi şöyle kalkacak:Şu anda devleti memuru terörist bile olsa atılamıyor. O değişecek. Yani yine özel gibi gözünün üstünde kaşın var, yok küçülmeye gidiyoruz gibi dandik nedenlerle işten atılan olmayacak yine.Valla bu ülkede en alt seviye kamu işini bile aklı olan kimse bırakmaz özellikle ihtiyacı varsa. Tabi böyle dediğime bakmayın memurların iş garantisi de kalkacak, ben bunu 2 sene önce de söyledim, kısmet 2017'ymiş. Herhalde işine göre bir takım avantajları ve makul sayılan saatleri ve yan hakları dışında en çekici özelliği olan "iş garantisi" devri bitecek. O açıdan özel sektörden pek de farklı olmayacak gibi duruyor. Buradaki kadınlar ne derler bilmiyorum çünkü çok değişik zihniyetlere, kafalara sahip olan insanlar var ama ben kimse için deli gibi emek sarf ettiğiniz işinizi bırakmayın derim. Hatta kimse için standardınızı düşürmeyin. Kimsenin ipiyle kuyuya inilmez. Çok aşığım dersin, evlenirsin tutar hamileyken aldatır, insanoğlu. Ve şunu da unutmayın sevdiğiniz insan size işinizi kaybettirmemeli, size bu seçimi yaptırmamalı. Buna mecbur bırakmamalı. Çok seven adam ne yapsın etsin ayarlasın bi zahmet, ne işinizden olun ne de aşkınızdan. Ben sevdiğim insan benim yüzümden işini kaybetse kahrolurdum, çok üzülürdüm ve mutlu olamazdım mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?