Evlilik mi iş mi?

Teşekkür ederim. Çok keskin yorumlar var cidden, dışardan bakan biri olarak benim de vereceğim muhtemel cevaplar hepsi. Ama sevdiğin insanı kaybetmek var işin ucunda. Bu durumu biraz zorlaştırıyor.

Hiç calismayacak değilim aslında. Öyle veya böyle bir işe girerim. Ancak bu şartlarda olmayabilir. Olma ihtimali de var tabi. Kesin işsiz kalacağım diye bir durum yok yani. Sadece en kötü ihtimali düşünerek açtım konuyu.

Evleneceğiz kişiyi ne kadar sevdiğinizle alakalı bence biraz...
bırakmazdım işimi gibi geliyor bana ama çok seviyorsam ve güveniyorsam olabilir...
Çok zor bir karar..Allah kolaylık versin...

Kuzum yapabilirsin tabi ne demek. Sen bizim durumları biliyorsun. Şehirden kurtulmam garanti gibi şu an, o konuda sıkıntı yok. Mesele gidip gitmemek. Kafam çok karışıyor.

aslaönce iş

devlet memurluğu mu? asla asla ve asla bırakmazdım. ben şuanki asgari ücretli işimi bile bırakmakta tereddüt ederim eş durumundan gitme şansınız yok mu?

Valla bu ülkede en alt seviye kamu işini bile aklı olan kimse bırakmaz özellikle ihtiyacı varsa. Tabi böyle dediğime bakmayın memurların iş garantisi de kalkacak, ben bunu 2 sene önce de söyledim, kısmet 2017'ymiş. Herhalde işine göre bir takım avantajları ve makul sayılan saatleri ve yan hakları dışında en çekici özelliği olan "iş garantisi" devri bitecek. O açıdan özel sektörden pek de farklı olmayacak gibi duruyor. Buradaki kadınlar ne derler bilmiyorum çünkü çok değişik zihniyetlere, kafalara sahip olan insanlar var ama ben kimse için deli gibi emek sarf ettiğiniz işinizi bırakmayın derim. Hatta kimse için standardınızı düşürmeyin. Kimsenin ipiyle kuyuya inilmez. Çok aşığım dersin, evlenirsin tutar hamileyken aldatır, insanoğlu. Ve şunu da unutmayın sevdiğiniz insan size işinizi kaybettirmemeli, size bu seçimi yaptırmamalı. Buna mecbur bırakmamalı. Çok seven adam ne yapsın etsin ayarlasın bi zahmet, ne işinizden olun ne de aşkınızdan. Ben sevdiğim insan benim yüzümden işini kaybetse kahrolurdum, çok üzülürdüm ve mutlu olamazdım mesela.

çok aşık olsam bırakırım diyen olmuş. elbette herkesin kendi hayatıdır, kendi kararıdır. ama şu var ki o deli divane aşkların nasıl hüsranla ihanetle bitebildiğini de en çok burda okudum. ekonomik güvencesi olan kadın boşanmakta tereddüt etmiyor. ama düşün ki işin gücün yok, çocuğun da var, ne yapacaksın? evlenmeden içini karartmak değil niyetim ama gerçekçi olmak lazım. belli bir yaşta belli bir olgunluktasın diye düşünüyorum ve öyle karasevda aşklar yaşayacak dönemleri geçtik. bir kadın karakterinden sonra en çok ekonomik gücüne güvenmeli. ister 1000 lira alsın ister 5000. sakın işini bırakma.

ben gidemezdim sanırım
evleneceğim kişiyi bnm yasadıgım sehıre gelmek için ikna ederdım

Kuzum yapabilirsin tabi ne demek. Sen bizim durumları biliyorsun. Şehirden kurtulmam garanti gibi şu an, o konuda sıkıntı yok. Mesele gidip gitmemek. Kafam çok karışıyor.

İyice kafan karışacak kuzum, kendini dinle, sevdiklerini dinle sen en güzeli

Ben atanırsam eşim 'işimi bırakıp peşinden gelirim' demişti geçen gün. Aynı şekilde o atanırsa ben de peşinden giderim.Bunun bir de aynı anda farklı yerlere atanma olasılığı da var ki düşünmek istemiyorum Demem o ki ikisi aynı anda da olur, yeterki bağınız güçlü olsun

O zaman şunun cevabını ara,
Yarın yaninda sevdiğin adam olmadığında mi daha çok üzülürsün yarın işsiz kaldığında mi

En azından ne hissettiğine göre karar verirsin.

Bigun isi dolayisiyla esiyle bi sure ayri kalmak zorunda olan biriyle ilgili konusuyordum is yerinde

Maddi sıkinti yasamiyorsam esimi birakipta gitmem falan demistim bi erkek aekadasta bu zamanda is sahibi olmak o kadar zor ki emin ol birakip gidemessin demisti

Bunun uzerine bi erkek boyle dusunuyorsa bir kadınin hayli hayli boyle dusunmesi gerekli diye dusunuyorum

Gerekirse bir süre ayrı kalın, tayin vs bekleyin.
Hatta evlenmeyi planladığınız kişi memur değilse o işi bıraksın gelsin, ama işi bırakmayın.
Bir kriz patlasa özel sektör kan ağlıyor, ülkemizin yıllardır senaryosu...
zaten siz işsizliği tecrübe etmişsiniz, benden bile iyi bilirsiniz... bir anlık kafa karışıklığı ile bu konuyu açtığınızı düşünüyorum.

Ben hep derim ki bana dünyanın en iyi kocası ile güzel bir mesleği sunsalar birini seç deseler
o iyi mesleği seçerim.
Çünkü en iyi dedikleri kocaya ömürlük güvenemem..

Biz de esimle bu kadro muhabbetlerinden ayrı kaldik 1 yil ben de devlet memuruyum. Biz evlenmeden de ayri kalacagimiz belliydi. Benim de meslegim geregi her ilde kadrom yok. Babam esimin ailesine istemeye geldiklerinde kizimin isi birakmasi konusunda beklentiniz varsa bu is olmaz bastan soyleyeyim, hem kendi senelerce emek verdi hem biz o okuyabilsin diye senelerce fedakarlik ettik emek verdik dedi. Ben zaten asla istifa edip esimin yanina gitmeyi dusunmedim. Ailem de ne kadar dogru dusundugumu bir kez daha anlamami sagladi.

Ne olacagi belli olmaz adam seni aldatir, cok buyuk hatalar yapar gül gibi isini biraktigina bin pişman olursun. Insanoglu cig sut emmis, is aslanin midesinde artik. Cok iyi dusunun derim.

Bence bu evlenecegin adamın karakterine bağlı. Para kazanmıyorsun diye keyfini kaçıracak surat yapacak biriyse tabi evlenmiyecegim gibi o adamdan ayrilirdim da. Ben 2 yıl önce İzmir gibi bir sehiri ve güzel bir işi bırakıp evlendim. 2 yıldır zerre pişman olmadım dilerim bu şekilde karar veren herkes en az benim kadar mutlu olsun.

Yalnız özel sektör gibi değil yine de. İş güvencesi şöyle kalkacak:Şu anda devleti memuru terörist bile olsa atılamıyor. O değişecek. Yani yine özel gibi gözünün üstünde kaşın var, yok küçülmeye gidiyoruz gibi dandik nedenlerle işten atılan olmayacak yine.

Konu sahibi de evlensin çok seviyorsa başka kuruma geçsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…