- 28 Temmuz 2016
- 4.043
- 6.758
- 158
Sahi bu evliliğin hiç güzel bi yanı yok mu?
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Sohbetsizlik,iletişimsizlik.
Cinsellik (bazılarımızda bu durumda problem oluyor.)
Yemek.
Ütü.
Temizlik.
Bence evlilik birbirini idare etme sanatıdır ..sevgi ve saygi cercevesi icinde tabiEkstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.
Sadece size sormak istediğim şey şu;
2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.
Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.
Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.
Ya bende ? Ya bizde ? Böyle olursak diye..
Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!
Bende korkuyorum maalesef, bazen diyorum keşke hep sevgili kalsaydık hiç bi sıkıntımız yoktu, şimdi ise coronadan düğün erteledik üstüne başka aksilikler yaşadık çoğu şey istediğim gibi gitmedi 3. kişiler yüzünden kavga ettik ,birbirimizi göremez olduk haftanın 6 günü çalışıyoruz ve nişanlım vardiyalı çalışıyo ailelerimizden corona olanlar oldu bi soluklanalım desek bi yere gidemiyoruz coronadan dolayı zaten hevesim de kalmadı gidip de napcaz ki modundayım düğünümüz ne zaman olduğu belli değil , inşallah çok mutlu ve huzurlu olursunEkstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.
2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.
Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.
Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!
Ekstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.
İyi ki varsınız!
Konuyu okurken aklima iki sey geldi birini de ustteki arkadas yazmis
1- ben evli olmasam da kendi ailemde, anne ve babamın evliliğinde gördüğüm guzel şeyleri evlilik kurumuna atfettigimden olsa gerek, hayati paylasmak, sevgi, saygı önemli dedim.SouvveniR de ailenize bakin demiş
2- hastaneye kontrole gittigimde sirada beklerken bir kadınla muhabbet etmistik. Ben evimi tasimis, stresi dibine kadar yasamis, mahvolmus bir sekilde gitmiştim ve kan degerlerimin kotu oldugunu biliyordum. Kadin da bekarken böyleyse gibi laflar etti, evli.olsan bir sürü sorumluluk zorlar tarzi konuştu. Ben de "ben tek basima hayatin her sorumlulugunu aldim hatta esim olsa belki bu süreç daha kolay olurdu, bir destegim olurdu" dedigimde bana evliligin ne kadar zor, mesakkatli ve sorun teskil ettiğini anlatip esinden oflayip.durdu - bu arada esi de yaninda- içimden adam ne guzel yaninda destek diyorum kadin sikayet ediyor. Bir ara abla bu kadar dertliysen boşa diyesim geldi ki adam kendisi dedi "benden bu kadar sikayetciysen bosanalim bari" diye şakayla karışık.
Yani diger arkadaslarin da yazdığı gibi, olay evlilige bakış acisinda. Hem esi yaninda hem evlilikten oflayip pufluyor hem de şikayet ediyor. Böyle insanlar ne kadar mutlu olabilir ki. Bense herseyi tek basina sirtlaniyorum yine de şükrediyorum, Rabbim guc vermis sagligim.yerinde olsun yeter ki.diyorum.
Siz bakis acinizi degistirin, burada konu acip gitmissiniz, yazilanlari okuyun ve feyz alin demek istiyorum.
Evet elbette, hayatin kime ne getirecegi bilinmezDoğru bir bakış açısı, ben de hayatı sırtlandım bir dönem.
Sonra eşim çıktı karşıma ve birlikte sırtlanıyoruz hayatı.
Yüküm bölündü, ben de biraz hafifledim.
Ailede başlamıyor mu zaten herşey? Aileden ne görüyorsak aslında hayatımıza da onları empoze ediyoruz.
Kimisi pozitifleri alır biriktirir, kötülerinden ders alır.
Kimisi de kötüleri edinir, pozitiflere hep "keşke" gözüyle bakar.
O yüzden, hayatı güzel yaşamak hepimizin kendi elinde, herkes önce kendi değerini kendisi bilecek.
Sonra da eşi ile birlikte bu değerler üzerinde yaşayacak.
Karşılıklı iletişim en doğru ve güvenli yol.
Konuşmayı, anlaşmayı bildikten, güveni de oturttuktan sonra, hiç bir sorun alt edemez kimseyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?