Çok geç ama ben birlikte yaşamayı öneriyorum genel anlamda. Çünkü önceden minik bir alıştırma yapılıyor. Ben de birkaç ay önce aynı konuyu açtım. Benim de nikahım 3 hafta sonra.
ara ara yine imzadan korksam da birlikte yaşadığımız için az çok fikir sahibiyim artık.
Doğru insanı bulduğunuzda evlilik mükemmel birşey. Umarım sizin için dogru insandir
Bir muddet ayni evde yaşasanız temizlikten cinsellige her seyi görürsunuz ve kumar gibi olmaz evlilik. En onemli seyleri bilmeden hayatini birlestiriyorsun. Sonra var misin yok musun kutusundan 5 tl cikmasi gibi oluyor. E hani basta kutuna güveniyordun buyuk hissediyordun diyesi geliyor insanin.
Tamam da yaklaştıkça gerilim artmış yapamayacağına dair düşünceleri pekişmiş olabilir. Bariz bi korku var. Bu korku varken asla olmamalı bence. Daha bugün sevmiyorum diye konu açmıştı bi üye.
Ekstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.
Sadece size sormak istediğim şey şu;
2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Sahi bu evliliğin hiç güzel bi yanı yok mu?
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Sohbetsizlik,iletişimsizlik.
Cinsellik (bazılarımızda bu durumda problem oluyor.)
Yemek.
Ütü.
Temizlik.
Korkuyorum arkadaşlarım. Ne olur anlayın beni
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.
Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.
Ya bende ? Ya bizde ? Böyle olursak diye..
Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!
Doğru insan olduğundan eminsen, ben bu adamla yaşlanmak, gülmek, ağlamak, herşeyimi paylaşmak istiyorum diyorsan evlilik mükemmel bişey.
Tabii ki mutlaka ufak tefek anlaşmazlıklar tartışmalar oluyor ve olacak da. Aynı anneden doğan kardeşler bile anlaşamıyorken iki farklı karakterin bir araya gelip istisnasız her konuda hemfikir olması beklenemez.
Karşılıklı anlayış, saygı, güven, sevgi, sadakat ve paylaşım olduğu zaman keşke daha önce tanıyıp evlenseymişim diyorsun.
Her evlilik kendine has bir yapıya sahiptir. Birbirinize ve ilişkinize sahip çıktığınız sürece hiçbir sorun olmaz.
Umarım çok mutlu olursunuz ve ilerde boşuna takmışım dersin
Bardağın bos olan kısmından baktgınız icin evlenincede mutsuz olacağınızı hissediyorum... böyle bir yola başkaları mutsuz bende mutsuz olacağım diye girilmez
İşiniz çok zor. Üzüldüm.Evet ama genel yapım bu
Her şeyin olumsuzuna odaklanıyorum
Siz bana karnım ağrıdı deyin 500 tane hastalık dökebilirim önünüze bide bunu ciddiye alıp üzerim kendimi
Aslında kendisi de itiraf ediyor burda kötü evlilikleri okudukça daha bi korkmuş haklı olarak. Ne diyim İnşallah mutlu olurTamam da yaklaştıkça gerilim artmış yapamayacağına dair düşünceleri pekişmiş olabilir. Bariz bi korku var. Bu korku varken asla olmamalı bence. Daha bugün sevmiyorum diye konu açmıştı bi üye.
Ben 5 sene aynı evde yaşayıp da evlendim. Zaman zaman bunaldığım, yalnız yaşamak istediğim, boynumda halat ayaklarımda prangalar hissettiğim oluyor, olabiliyor yani, insanız hepimiz. Zaman da zor. İnsanın tahammülü az. Ki benim eşim gerçekten klasik erkeklerden değil birçok yönden. Karışmaz, ses etmez, kafama göre takılabileceğim kendime ait özel alanım vardır. Ama, sonra sakinleşirim, durur düşünürüm.. O, benim ailem, o benim yoldaşım, o benim dostum.. Tek başıma bu saçma sapan hayata katlanmak belki çok daha zor olurdu. Şimdi ben tökezlesem o tutuyor beni, o tökezlese ben tutuyorum onu. Yeri geliyor didişmek bile çok tatlı geliyor. Ekonomik sıkıntılar, işsizlik hepimizin başında. Ben aylarca işsiz kaldım o destek oldu. O işsiz kaldı ben destek oldum. İkimiz de ailelerimizden dostlarımızdan türlü darbeler aldık ya da acılarını yaşadık, gene birbirimize destek olduk. Her gününüz güllük gülistanlık geçmeyecek belki ama çerin çöpün ortasında bile birlikte gülebilecekseniz, birlikte direnebilecekseniz bundan büyük güç yok. Allah utandırmasın inşallah.
Allah yardımcısi olsunGirdikten sonra korktu belki?
Biraz karakterinden bahsederseniz belki ipuçları yakalayabilirim. Konuşma kalitesi, bakışları ilk dikkat çeken şeyler mesela.
Ekstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Beni yargılayan bi kesim olduğu gibi derdime ortak olup benimle ilgilenen üyelerde oldu,onların sayesinde kendimi bir nebze iyi hissettim.
2 hafta sonra nikahım var,endişelerimde var. Buraya zaman ayırıp evlilikle alakalı konular okuduğumdan beri biraz daha endişeli yaklaşıyorum.
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.
Pişman olmaktan,umduğumu bulamamaktan bu muymuş evlilik demekten keşke o imzayı atmasaydım demekten çok korkuyorum.
Nişanlımı seviyorum senelerdir kendisini tanıyorum o açıdan bir problem yok. Ama yıllardır birlikte olup hüsrana uğrayan hikayeleri okuduğumda kalbim küt küt atıyor.
Bana evlilikle alakalı söylebileceğiniz şeyler, verebileceğiniz akıllar varsa seve seve bi kenara not alacağım..
İyi ki varsınız!
İyi peki ailesi, arkadaşları nasıl aynı zamanda size karşı?Asla kısıtlamaz anlayıslı sadık her ortamda sevilem aranan ağırbaşl ve saygılı biri
O zaman bunun icin terapiste gitmeniz gerek ki evleneceginiz kisiyide bu olumsuzluga cekmeden sorununuzu halletmis olunEvet malesef ben hep boş kısmından bakıyorum istemedemde
Allah mutlu etsin inşallahEkstra olumsuz kk üyesi bade huzurlarınızda :)
Hep maddiyat.
Her şey hesap kitap.
Yemek.
Ütü.
Temizlik.
İyi ki varsınız!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?