Evlilik nedir ki.

ahkalbimah

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
36
0
16
Bilecik
Arkadaşlar ben eşimin beni sevdiğini biliyorum. Ben de onu çok seviyorum. Ben öyle hani evliliğim bitiyor havasında değilim. Biz çok zor şartlarda evlendik. Çok zor şeyler yaşadık. Maddi ve manevi çok şeyle uğraştık hala da uğraşıyoruz. Bu sıkıntıları atlatmak her şeyi düzeltecek ama ben yoruluyorum. Çok ama çok yıprandım.

Eşim atanamadığı için bunalımda. Eşimin ataması olmadığı için kendini kapattı.Ücretli öğretmenlik yapıyor. okuldan eve evden okula gidip geliyor. Gelince de yorgun oluyor uyuyor bir iki saat. o yüzden de gece geç saatlere kadar oturuyor. Aynı saatte yatmamız imkansız gibi oldu. Yalnız uyumak çok keyfimi kaçırıyor.

Eşim bir de bilgisayar bağımlısı. Okuldan geldiğinde bilgisayara takılıyor.Kendi yaptığı site var bütün gün onunla uğraşıyor. o bir koltukta bilgisayara takılıyor ben de diğer koltukta ya kitap okuyor, yazılı okuyorum ya da tv izliyorum. İlgisizlik beni bunaltıyor. Sanki evli gibi değil de ev arkadaşı gibiyiz. Ama yine de herşeye rağmen eşimin yanındayım. En ufak bir kırgınlık beni çook yaralıyor. Kavgaya tahammülüm yok. Kafam bozulsa onun yanından kalkıp oturma odasına gidiyorum. Birazdan arkamdan geliyor. il

Sizce evlilik nedir? O kadar zorluğa rağmen eşin yanında olmak mı yoksa eşinle birlikte günlük gülistanlık vakit geçirmek mi.Bakalım sabrın sonu selamettir. bunlar düzelecek biliyorum.

evet mutlaka düzelecek emin ol... sakın kendini de eşini de üzme... bugünlerin geçeceğini, daha güzel zamanların çok uzakta olmadığını düşün... anladığım kadarı ile sen kadrolusun eşin ücretli çalışıyor.. bunun eşin için ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorsun.. ama asıl olan sevginiz bunu sakın unutma ve eşine unutturma arkadaşım.....

son cümlenize aynen katılıyorum, düzelecek zamanla...evlilik her an büyülü gözlerle dip dibe yaşamak değildir sadece...zaman zaman evlilikler duraksar insanlar birbirlerinden koptuğunu sanır, hatta depresyona girenler bile olur...
bence eşinizin üzerine fazla gitmeyin, eşimin ataması gecikince bizde bu tarz günler geçirdik...ama sabrettik zamanla geçti gitti...bence eşinizin yanında olun..ona hak verin..sevdiğinizi ve her daim yanında olduğunuzu belli edin...zamanla herşey rayına oturur...

Siz atanmışsınız sanırım, ama eşiniz atanamamış...

Bunu dert ediyordur emin olun.
O nedenle belki de kafa dagıtmak amaçlı kurdugu siteyle ugraşıyordur...

Evlilik iyi günde kötü günde sözüyle başlıyor.
Anladıgım kadarıyla herhangi bir sorun da yok...

Eşinize destek olun...

Son düzenleme:
atanamayan bir öğretmen olarak eşinizin pskolojisini çok ii anlıyorum..
malesef öle bir sıkıntıki gerçekten tarifi yok..
bende aynı durumdayım ama eşim her koşulda benim yanımda onun varlığını yanımda hissettemek bile yatiyor bana..
kesinlikle sizde eşinizin yanında olmalısınız onu sevdiğinizi söylüyorsunuz umarım eşinizde bir an önce atanır sıkıntılarınız biter..

Haklısınız ben evliliğimin .2 . yılını doldurmak üzereyim. Ben herkesi başta ailemi karşıma aldım evlendim. Hatta daha önce açtığım başlıkta sıkıntılardan, ailemin çıkardığı zorluklardan, düğün yapmamış olduğumdan bahsetmiştim.Bu kadar ciddi sıkıntının üstüne bu sefer ki hiç pes edilecek bir durum değil biliyorum. Bunaldım sanırım 2 yıldır sabretmekten. Ama haklısınız tabi ki sabredecem. Eşimin yanındayım. Erkek olarak atanamamış olmak ona sahiden ağır geliyor bunu biliyorum. Bana çok iş düşüyor onu da biliyorum. Dua edin kızlar şubatta fenden 1400 atama olsun. O zaman eşim atanacak.Belki ondan sonra hayat daha güzel olur

evet eşim site ile uğraşırken hep dediği ben kafamı böyle dağıtıyorum oluyor

duzelme falan olmuyacak beklentıye gırme:44: eşin siteyi bırakırmı bırakmaz bence yarın bı gun cocuk olucak sen cocukla eşin yıne bilg. ugrasıcak. yada eşler bişeyle ugrasacak. kımı arkadslarıyla kımı karı kızla kimi tv yle kımı uykuyla işte böle böle evlilik oluyor canım ya

bizde aksam yemegı yedık eşim uzandı- ben mutfagı topladım çay yaptım içtik. sonra o kızmzla oynadı ben mutfaktaydım. şimdi ben face ve nete takılıyorum o salonda tv ızlıyor. kıızmıda uyuttum. bıradanda yatıcaz . eşim koltukta uyuyup klacak . falan filan hergun böle malesef öle aşk dolu sahneler fılmlerde bence ... sevgılıyken 5 saat konsabılen ınsanlardık erkenden bulusur geceye kadar bırlıkteydık zamn gecırıdık sınema gez dolas ama sımdı bunada sukur ya Allhım dermansız dert vermesın kıızma saglık versın bıze aileme saglık versın tek imtihanım bu olsun . bu arad bizde öğretmeniz

ataması yapılana kadar bekleyin.
Eğer atamadan sonra da böyle giderse
o zaman isyan bayraklarını açarsınız.
Erkeklerin işi yolunda gitmediği zaman gerçekten çok keyifsiz oluyorlar.
Şimdilik idare edin ve destek olmaya çalışın.

işte benim korkularım. eşim benden her geçen uzaklaşırken ben de bunu düşünüyom

eşinizle sağlıklı mutlu bir yuvanız var ALLAH bozmasın hayatınızı yadırgadığım için söylemiyorum yanlış anlmayın beni sakın ama evlenince gerçeken yaşanılanlar hayatlar monotonlaşıyor mu ? tamam aynı evin içinde liseli aşıklar gibi olunmuyor bi süre sonra ama ne bileyim ben de hep bundan korkmuşumdur:18: sanırım çok fazla romantik film izliyorum evlendikten sonrası için beklentiyi yüksek tutmamak lazım ozaman

kesinlikle beklentiyi yüksek tutmamak gerekmiş. Bunu anladım. daha iki yıl geçmedi ben eşim benden soğudu mu v.b sıkıntısını yaşamaya başladım

soğumak değil bence hayat şartlarından dolayı böyle eşiniz yani ikili ilişkinizi bilemem ama anlattığınıza göre canını sıkan şeylerden dolayı böyle davranıyor. uyuma düzenini değiştirse belki biraz daha sorununuz çözülebilir enazından bi kaç şeyi birlikte yaparsınız tv film izlemek gibi birlikte vakit geçirirsiniz birlikte uyursunuz.

Mesele sadece vakit geçirmek de değil aslında yakın olmak. yanında kendini güvende hissetmek, eşim mert adamdır,etrafında sevilir. Doğulu olmasının da etkisi var. Koruyucudur. En basiti hiçbir erkek işini ben yapmam, yıllardır elimde poşet taşımadım mesela. Taşıdıysam kesin onun iki eli de doludur. Hiç bir zaman ailenin yanında ya da başka birinin yanında beni küçük düşürecek bir şey yapmaz kimsenin de bana yanlış bir şey yapmasın müsaade etmez. Bir yandan doğu erkeğinin korumacılığı ile sevgisini içinde yalnızken gösterir. Ama beni sevdiğini annesi de kardeşleri de bilir onun korkusundan hiçbir şey demezler. Ki zaten onlar da beni çok seviyor. eşimin ailesinde kendi ailemde gibiyim. Gerçekten kıymet biliyorlar.

Eşimden yana tek şikayetim ilgisini sevgisini belli etmemesi. yani biliyorum ama ilgi istiyorum, şımartılmak istiyorum.Bütün gün birimiz bilgisayarda birimiz televizyon karşısındayız. sohbet bile edemiyoruz. Çok stresli bir dönemde eşim. Ama o bu stresi atana kadar aramızın bozulmasından onun benden soğumasından ya da daha da önemlisi ondan soğumaktan korkuyorum.Çünkü ben bir soğursam artık bu evlilik eziyete döner.

ücretli yapacağı okul belli olduğunda sabahçı olmasını çok istedim. Erken yatıp erken kalkacaktı.Yavaş yavaş düzen otururdu. Ama öğlen gidip akşam geliyor. Bayağı yorgun geliyor. Bir de burası soğudu ve biz hala doğal gaz bağlanmasını bekliyoruz.ev soğuk olunca battaniye içindeyiz. Uyku getiriyor bu battaniyeler :)

Arada film izliyoruz ama eskiden mesela her akşam mutlaka bir hatta iki film izlerdik

anlıyorum ama sen moralini yüksek tut zor bi dönemden geçiyor eşin ve sen de doğal olarak aynı zorluklara katlanıyorsun her şeyin başı sabır. birlikte vakit geçirmenizden kastım konuşarak bir şeyler paylaşmanız belki akşamları biraz dısarı çıkmanız başbaşa birlikte bişeyler yapmanız etkıili olabilir yani ozaman enazından karşılıklı birbirinizle biraz ilgilenmiş olursunuz evde bahsettiğin ortamdan uzaklaşmış olursunuz stres atıcı şeyler yapabilirsiniz hem bu zor dönemde değişiklik eşinize de iyi gelebilir. maşallah eşiniz anlattığınıza göre size çok değer veriyor aklınıza soğumak gibi kötü şeyleri getirmeyin her şeyin daha güzel olucağını düşünün zor günler atlatılmadan güzel günlere ulaşmak mümkün olmaz hiçbir zaman

canım Allah yardım etsin sanada eşine de.. İnşallahh şubat atamalarında atanır eşin hayırlısıyla.. bence de eşinin tek sıkıntısı bu.. hayırlısıyla bir atansın herşey yoluna girer sende azıcık idare et canım.. eşin anlattığın kadarıyla iyi birine benziyor.. bu günlerde geçer inşallah..
Bu arada düğün yapmamışsın galiba önceki konunu okudum da hayırlısı.. :)

Son düzenleme:
farklı beklentilerle evlenince böyle sorgulamalar ister,istemez oluyor demekki.evlilik laylaylom değil.her tür mutluluğu ve sıkıntıyı birlikte yaşamaktır.eşiniz atanamamasından sıkıntı yaşıyor muhtemelen.inşallah sorunlarınızı biran önce çözersiniz

mücadele veren sensin canım .eşin pek mücadele göstermiyor .bütün gün pc başında. yani tek taraflı bir evlilik bu bence .nasıl tek taraflı aşk var tek taraflı evlilikler var günümüzde .üzücü ama yapıcağın pekde birşey yok .

En iyi kafa dağıtma yöntemi birlikte bir şeyler yapmaktır.
İnsanın yanında birileri olduğu zaman yaşadığı sıkıntıyı kısa bir süreliğine unutabiliyor.
Pc yerine sizinle birlikte bir şeyler yapsa?
Dışarı çıkın, sinemaya falan gitseniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…