Evlilik öncesi ailemle yaşadığım sorunlar

Nişanlıma yansıtmamaya çalışıyorum. Kız istemeden önce annem annesine adetler neyse onu yaparız demişti. Bundan 2 ay önce annem annesiyle konuşmuş. Annesi demişki biz alamıyoruz mobilyaları oğlum kredi çekip alacak demiş. Annem de borçla ev kurulmaz o sizin oğlunuz siz yapacaksınız demiş. Ertesi gün annem nişanlımı bir köşeye çekip annen böyle dedi bu kadar mı yoksulsunuz alamıyosanız ben alayım demişti. Üstelik annesinin taklidini yaparak el ayak ufalayarak. Nişanlım da dedi ki bir anlık öyle söylemiş olabilir yardımcı olacaklar ben kimseye muhtaç değilim demişti. Yani nişanlımın da anneme karşı olumsuz bir önyargısı var.

Madem öyle neden istemeye geldiklerinde verdiler sizi ? Kesenin ağzı kapanacağı için öyle konuşuyorlar bence.. siz ne kadar yok gönderirim desenizde onların kafasında o yok... Ayrıca göndermeyin niye gönderiyorsunuz ?

Yazdiklarinizi okur musunuz nisanlinizin mi annenize karsi on yargisi var? Acikcasi ben nisanlinizin yerinde olsam anneniz beni koseye cekse bu kadar mi yoksulsunuz dese bir de annemin taklidini yapsa bir daha asla annenizle gorusmezdim.

Ayrica annenizin tavri cok cirkin sanki kendi parasini istiyor bu erkek tarafindan surekli bir seyler istemeyi ve bunu hakki olarak gormeyi o kadar cirkin ve yakisiksiz buluyorum ki.

Siz de yeni bir aile kuruyorsunuz, kendi kuracaginiz aileye yatirim yapin. Aileniz sizi maddi olarak kullaniyor. Normalde ailelere yardim yapilmasina karsi degilim ama cocugunu sirf ileride kendisine baksin mantigiyla dogurup buyuten aileler kesinlikle o yardimi da hak etmiyor.

Nişanlımın aileme karşı tutumu soruldu ona cevap verdim. Ben annemi savunmuyorum zaten. Karşısındaki benim annem olmasa sert çıkışlarda bulunurdu. Neyse düğün gününe kadar idare edeceğim bakalım. İnşallah kınada düğünde olay çıkmaz da ele güne rezil olmadan kapatırız bu süreci.

Ailenize bu gunlerin sizin en guzel gunleriniz oldugunu, cikaracaklari olayin karsi aileden cok size zarar verecegini, size mutsuzluk verecegini anlatin. Olur da yine sizi uzerlerse buna izin vermeyin, onlarin yaptiklarini gormezden gelin eglenmenize bakin. Gerekirse nisanliniza ya da ailesine bu olayin ucu dokunursa ozrunuzu de dilersiniz biter. Umarim bu ozel gunlerinizi kazasiz belasiz atlatirsiniz.

Umarım. Eğer evlendikten sonra para sıkıntısı yaşarsam 1500 tl değil 1000 tl göndermeyi düşünüyorum

Anne babanız düşman başına ya,size kolaylıklar dilerim.

Ya ama ağzıyla istiyo ne yapabilirim. Annem sonuçta bana o kadar emek harcadı özel okullarda okuttu dersanelere gönderdi.

Umarım. Eğer evlendikten sonra para sıkıntısı yaşarsam 1500 tl değil 1000 tl göndermeyi düşünüyorum
Benzer şeyleri yaşadım, benim eşimin ailesi maddi manevi daha iyi durumda olmalarına rağmen annem hep kötüler, biz 10 yılı geçti evleneli, iş güç sahibi insanlarız , annem hiç değişmedi. Hala bugün olmuş onlarla iyi geçiniyorum diye sevineceğine , bizi attın onları seviyorsun diye söylenir. Neticede demem o ki bu kafada insanlar değişmiyor, istiyor ki seni aileni yıllar gecsede o yönetsin, herkes onu dinlesin. Öyle bir dünya Yok tabi. Senin yapacağın tek şey kendi ailen diye ayrıcalık tanımayıp, aileler arasında adil davranmak, ve kendi çekirdek ailende mutlu olmak. Kimseyi karıştırma. Çünkü annenin amacı senin mutluluğun değil, onun dediğinin istediğinin olması. Oyüzden dikkatlı olmalısın.

Annemi birşeye karıştırmıyorum zaten alınana yapılana hiç yanımda götürmedim sadece bilezik alınırken götürdüm bi de damatlık alırken. Buna da öfkeleniyo zaten. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim. Biz şehir dışında yaşayacağız o konuda biraz şanslıyız sanırım

Ya ama ağzıyla istiyo ne yapabilirim. Annem sonuçta bana o kadar emek harcadı özel okullarda okuttu dersanelere gönderdi.

Anne ben artik evliyim, kendi giderlerim var, esimle ilgili gelecege dair planlarimiz var,ev almak istiyoruz, evlat sahibi olmak istiyoruz, bunlar icin parami biriktirmem bir köseye atmam gerekiyor. Senin yeterince malin, kösede birikmis paran ve kira gelirlerin var. Olmadi sat evi. Benden bu kadar.

Hakkini helal etmeye etmiyor zaten, gerci bu durumda kimin kime hakki geciyor ya neyse.

Neden mi açtım? İçimi dökmek ve benle aynı şeyleri yaşayanlarla dertleşmek için. Diğer üyelerden öneri ve tavsiye almak için. Ben sana senin dediğin yanlış mı dedim canım? Bana boşanırsın diyosun?

Yok insallah olmaz öyle birsey, ama bak kendinde diyorsun tavsiye almak icin.

Ailen sana bu kiz gider gidincede para vermez diye yapmiyorsa bunlari bende newsletter degilim. Para kesilecek diye yapiyorlar bu kadar eziyeti. Senin icin en önemli zamanda yaninda durmuyorlar.

Bak nisanlin borc yapmis dügün icin, yani sizin icin. Simdi Allahdan reva mi sen söyle, sen parani ailene vereceksin esinle ortak bütcene faydan olmayacak, esin sikisacak ama annen ev alacak!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…