Evlilik öncesi çalışma hayati

Sevgiperisi88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
428
56
48
Merhaba size bir sorunumu anlatmak istedim ben şuan bir işe baslicam yarım gün günde 5 saat asgari yarisi alicam evlilik öncesi yarım gün çalışıp kadınla anlaştık evlendigimde tam gün baslicaz diye bu duruma nişanlım çok hoş bakmıyor sanki az para yetmez diye ama ben evlenince zaten tam calisicam diyorum siz olsanız yarım gün çalışır miydiniz

Sizin aklınıza yattiysa nişanlınıza söz hakkı düşmez, kendi hayatınızla ilgili kararları kendiniz alın
Yani ben bunu demiyorum sen 15 kazan ben az kazanayım değil ben evlenene kadar evde az zamanım kaldı bırak hem ailemi göreyim hem paramı kazanayım diyorum

Düğün arifesinde eksiklerinizi tamamlamak için para kadar zamana da ihtiyaç duyacaksınız. Gelinlik, bindallı,mobilya, ev temizleme ve yerleştirme, nikah günü almak sağlık raporu vs. Bunlar için full time bir işte çalışsanız bir gün bilemediniz iki gün izin anca verirdi başka yer. Gayet iyi yapmışsınız. Ailenizle de bol bol vakit geçirirsiniz doğru bir bakış açısı sizinki.

Yani ben bunu demiyorum sen 15 kazan ben az kazanayım değil ben evlenene kadar evde az zamanım kaldı bırak hem ailemi göreyim hem paramı kazanayım diyorum
Ben size haksizsiniz demiyorum, eğer "hem az da olsa ihtiyaçlarimi göreceğim bir para kazanayım hem de ailemle vakit gecireyim" diye düşünüyorsaniz, size uygun gelen buysa bunu yapın. Nişanlınızın "parası az, saati az, saati fazla, tam gün çalış" gibi şeylerle sizi manipüle etmesine izin vermeyin.

Her gün işe gidip 4 bin lira almanız az cidden, hele İstanbul'daysaniz aylık akbil zaten 800 lira. Karnın acıksa , mide fesadi geçirmek pahasına her gün çiğ köfte ayran yesen 50 liradan 1250 yapar . Zorunlu olan yol yemek çıkınca sana kalan sadece 2 bin lira olacak.
İs ne işi?
Bence bu işte- bu şartlarda calisana kadar 5 değil 9 saat çalış normal asgari ucretli bir iş bul. Zaten insanı yoran ise gdiip gelmesi. Gittikten sonra ha 5 aat calisican ha 8-9, daha az yorulmayacaksin ki

Canım nasıl istiyor ve ihtiyacım neyse ona göre çalışırım. Eşime danışmaya ihtiyacım yok.

Eşim beni tanidiginda ben çalışan biriydim. Nisanlandik ve işten çıkmamı istedi. Bende maaşımın miktarını söyleyip olur tabi her ay bana bukadar ver bende evde oturayım dedim bidahada bişey demedi. Deseydide çalışırdım ihtiyacim vardı düğün zamanı çünkü.kendi kararını kendin ver şu dönem

Evlenince hemen tam zamanli. İr is bulabilecek misiniz ? Ne is yapiyorsunuz bu lari bilmeden bu konuyu yorumlamak zor .evlilik ekonomik yuk.baslamadan birikim yaomakta onemli ama keyif sizin keyfiniz .

Çalışırdım nisanlinizda niye bu konuda yetmez dedi anlamadım sonuçta sen memnunlar gerisi alavere dalavere bosverin çalışın hayatın tadına varın ne güzel

Ben de öyle düşündüğüm için her şeye yetebilmek için ve ondan maddi destek almamak için bu kararı verdim

Haklısınız ama kendiside diyor ki sen 5 aldın ben 10 aldım nasıl ev tuticaz diyor ama ben de kadınım kendime yeteni evin alışverişini bir faturasını çıkarırım diye şimdilik en azından evlenince daha fazla kazanicam diyirum

Ben de diyorum ki doğru düzgün işi öğrenene kadar part time çalışıp işi ogrenince evlilik olunca tam zamanlı geçiş yapayım müdürle öyle konuştum

Ben de dedim ki ben evlenene kadar hem ailemle zaman geçirmek istiyorum hem para kazanmak istiyorum bu para şuan bize bana evlilik için yeterli evlenince kadınla yani müdürle konuştum tam zamanlı baslicam dedim

O da diyor ki benim asgeri ucretimle senin yarım maasinla olmaz diyor ben de diyorum ki en azından başka kadınlar gibi çalış çok çalış bak bana demiyorum diyorum
Şu an sanki evlenmeyi siz istiyorsunuz da o da sizin çalışmanızı şart koşuyor gibi bir durum hissettim.

Bizim 1,5 sene oldu ben hala çalışmıyorum ama yetmiyor nesomu çalış demesine gerek yok. Öyle bir şeyi yüzüme çarparak söylese kırılırım hani. Çoğu kadın aile bütçesini erkeğe göre daha iyi okuyor ve yönetiyor. Ne bu çalış çalış çalış baskısı. Siz zaten bilincindesiniz olayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…