Evlilik öncesi çalışma hayati

Ben de dedim ki ben evlenene kadar hem ailemle zaman geçirmek istiyorum hem para kazanmak istiyorum bu para şuan bize bana evlilik için yeterli evlenince kadınla yani müdürle konuştum tam zamanlı baslicam dedim
Ailenizden ayrı mı yaşıyorsunuz niye zaman geçirmek istiyorum dediniz orasını anlayamadım. Hali hazırda zaten çalışmıyorsunuz yani geliriniz yok. Nişanlınız bunu bilerek nişanlanmadı mı sizinle? Asgari ücret alıyorsa ve kiraya çıkacaksanız çok maddi zorluk çekersiniz gibi. Bu durumda sizin de tam gün çalışmanız şart. Hatta evlenmeyi bile ertelemeniz gerek. Yani bir kuru asgari ücretle evlilik hazırlığı, kira fatura falan imkansız geçinemezsiniz. Sizin de en azından kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmeniz için işiniz olmalı.

O da diyor ki benim asgeri ucretimle senin yarım maasinla olmaz diyor ben de diyorum ki en azından başka kadınlar gibi çalış çok çalış bak bana demiyorum diyorum
O senin Parana niye güveniyor, sen çalışmadan sana bakabilecek ise evlensin belki hamileliklerin çok zor geçecek ve işte asla çalışamayacaksin , belki cocugun zor bir çocuk olacak vs...

O da diyor ki benim asgeri ucretimle senin yarım maasinla olmaz diyor ben de diyorum ki en azından başka kadınlar gibi çalış çok çalış bak bana demiyorum diyorum
O var boş konuşmak unga bunga..
Sen var bulduğun ise girmek,bir yerden başlamak unga bunga bunga..
Sen var az kazanmak ama hiç yoktan iyi olmak..
Senin nişanlı biraz mağara adamı olmak,unga bunga daba duuu.

Düğün arifesinde eksiklerinizi tamamlamak için para kadar zamana da ihtiyaç duyacaksınız. Gelinlik, bindallı,mobilya, ev temizleme ve yerleştirme, nikah günü almak sağlık raporu vs. Bunlar için full time bir işte çalışsanız bir gün bilemediniz iki gün izin anca verirdi başka yer. Gayet iyi yapmışsınız. Ailenizle de bol bol vakit geçirirsiniz doğru bir bakış açısı sizinki.
Tam gün ier de 5 te ya da 6 da bitiyor.iki alışverişe mi vakit kalmayacak.koskoca kadın ne yapacak aileyi.bence doğru bakiş açısı değil.bu arada madem o adam da işi daha net olan biriyle olsaymış o zaman.

O var boş konuşmak unga bunga..
Sen var bulduğun ise girmek,bir yerden başlamak unga bunga bunga..
Sen var az kazanmak ama hiç yoktan iyi olmak..
Senin nişanlı biraz mağara adamı olmak,unga bunga daba duuu.
Adam karşısındaki kadından adam gibi bir işi olmasını bekliyor.bu da mağara adamlığıysa artık.biz adam gibi iş isteyince normal oluyor da onlar isteyince mi olmuyor. Kadın olmak neden adam gibi işi olmayan biri için hafifletici neden oluyor ? Ne eksiğimiz var söyleyin de biz de bilelim. Yani erkeklerden fazla ne veriuoruz ilişkiye de böyle bir hakkımız doğuyor ? Bu kafaların hâlâ bitmemesi şok nedeni resmen. Adam dese ben asgari ücretin yarısına, yarin gün çalışıuorum.haa tamam canım ben de sana bel baģlamamıştım zaten, istediğin nasılsa öyle yap mı diyecek kadınlar.şaka gibisiniz ya.sonra da hiçbir zaman tam eşitlik olmuyor diye dert yanıp duruyorsunuz.eee aiz de tam eşitliği savunmuyorsunuz.

Bakamaz ki zaten tek asgari ücretle. Bakar da karin tokluğuna. Bi dondurma almaya bile burun kıvırabilir. Bence hem düğün öncesi hem düğün sonrası tam gün çalış bacım. Bunu onun için değil kendin için yap

Ailenizden ayrı mı yaşıyorsunuz niye zaman geçirmek istiyorum dediniz orasını anlayamadım. Hali hazırda zaten çalışmıyorsunuz yani geliriniz yok. Nişanlınız bunu bilerek nişanlanmadı mı sizinle? Asgari ücret alıyorsa ve kiraya çıkacaksanız çok maddi zorluk çekersiniz gibi. Bu durumda sizin de tam gün çalışmanız şart. Hatta evlenmeyi bile ertelemeniz gerek. Yani bir kuru asgari ücretle evlilik hazırlığı, kira fatura falan imkansız geçinemezsiniz. Sizin de en azından kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmeniz için işiniz olmalı.
Ailemle yaşıyorum ben de kendim şuan
Adam karşısındaki kadından adam gibi bir işi olmasını bekliyor.bu da mağara adamlığıysa artık.biz adam gibi iş isteyince normal oluyor da onlar isteyince mi olmuyor. Kadın olmak neden adam gibi işi olmayan biri için hafifletici neden oluyor ? Ne eksiğimiz var söyleyin de biz de bilelim. Yani erkeklerden fazla ne veriuoruz ilişkiye de böyle bir hakkımız doğuyor ? Bu kafaların hâlâ bitmemesi şok nedeni resmen. Adam dese ben asgari ücretin yarısına, yarin gün çalışıuorum.haa tamam canım ben de sana bel baģlamamıştım zaten, istediğin nasılsa öyle yap mı diyecek kadınlar.şaka gibisiniz ya.sonra da hiçbir zaman tam eşitlik olmuyor diye dert yanıp duruyorsunuz.eee aiz de tam eşitliği savunmuyorsunuz.
Kendisi şuan çalışmıyor ama hanfendi

Şirketi yoksa bile adam gibi tam gün bir iş istemek da hakkı yani ? Kendi imkanı ne kadarsa onu istiyor adam.eşit olsun diyor en azindan.üstünlük istemek hak değildir, aynı şartları istemek haktır.
Ne alakası var ferhans..
Sürekli kaos için cabaliyorsun.
Kadının buldugu iş bu.
Ayrıca kalan gunlerinde de ailesini görebilmek adına kendisi part time istiyor zaten.
Hiçbir şey kazanmayacagina eline para geçecek,sonrasında da aynı yerde tam zamanlı olarak çalışabilecek galiba.
Elde olanla yetinmeyip yükselecek kişiler ya akıl yerine para verecekler ya da onun yerine daha uygun imkanlarla bir iş tahsis edecekler. 🤷

Ne alakası var ferhans..
Sürekli kaos için cabaliyorsun.
Kadının buldugu iş bu.
Ayrıca kalan gunlerinde de ailesini görebilmek adına kendisi part time istiyor zaten.
Hiçbir şey kazanmayacagina eline para geçecek,sonrasında da aynı yerde tam zamanlı olarak çalışabilecek galiba.
Elde olanla yetinmeyip yükselecek kişiler ya akıl yerine para verecekler ya da onun yerine daha uygun imkanlarla bir iş tahsis edecekler. 🤷
Aileyi görmek, görememek ne yani ? Ben o kısmı anlamadim.

Aileyi görmek, görememek ne yani ? Ben o kısmı anlamadim.
Ben de dedim ki ben evlenene kadar hem ailemle zaman geçirmek istiyorum hem para kazanmak istiyorum bu para şuan bize bana evlilik için yeterli evlenince kadınla yani müdürle konuştum tam zamanlı baslicam dedim

Kız evlenecek ya ;
Part calisip kalan zamanini kök aile geçirmek istiyor.
Evlendikten sonra da tam zamanlıya aynı iş yerinde geçeceğini söylüyor.
O yüzden tercihini bu şekilde yapıyor

Nişanlıniz sevgililik döneminden beri çalışmayı sevmeyen iş beğenmeyen biriydi ve hala çalışmıyor, siz de ona rağmen nişan yapmışsınız, bu muhteşem ilişki muhakkak evlilikle taçlanmali zaten. Kendi hiç çalışmıyor ama sizin işi beğenmemiş.
Bir işsiz, diğeri yarim gün çalışan bir cift olarak ne yiyip ne içecek, nerede yaşayacaksınız?
Ailelerin yanında sığintı olmaya aday bir ömür. Tebrikler.

Son düzenleme:
Kız evlenecek ya ;
Part calisip kalan zamanini kök aile geçirmek istiyor.
Evlendikten sonra da tam zamanlıya aynı iş yerinde geçeceğini söylüyor.
O yüzden tercihini bu şekilde yapıyor
iyi de sevgilisi zaten çalışmakla ilgili sorunları olan bir kişiymiş
çalışsa da asgari ücret alacakmış

bu kıın part çalışması değil aksine kendi kariyerine bakması evlilik için hiç de acelem yok sen de işte istikrar kurarsın şunu şunu halledersin sonra evleniriz demesi lazım

şu anda aile için part çalışmak nedir yahu...ailesi kaçıyor muymuş?
ailelerden başka şehirlere bile gitmeyecekler --e evlenince aynı yerde full devam edeceğine göre demek aynı şehirde kalacaklar--. hayatımda ilk kez aynı şehirde olacağı aileyi görmek için part çalışan nişanlı kız görüyorum ben.

Böyle adamla zor açıkçası. Sizin içinize sindiyse çalışın. Evlilikte çalış der çalışma der her şekil sorun.

iyi de sevgilisi zaten çalışmakla ilgili sorunları olan bir kişiymiş
çalışsa da asgari ücret alacakmış

bu kıın part çalışması değil aksine kendi kariyerine bakması evlilik için hiç de acelem yok sen de işte istikrar kurarsın şunu şunu halledersin sonra evleniriz demesi lazım

şu anda aile için part çalışmak nedir yahu...ailesi kaçıyor muymuş?
ailelerden başka şehirlere bile gitmeyecekler --e evlenince aynı yerde full devam edeceğine göre demek aynı şehirde kalacaklar--. hayatımda ilk kez aynı şehirde olacağı aileyi görmek için part çalışan nişanlı kız görüyorum ben.
Kendi tercihi,o beni ilgilendirmez.
Bu şekilde uygun görmüş,ben gerekçesini yazdım sadece 🤷

Kendi tercihi,o beni ilgilendirmez.
Bu şekilde uygun görmüş,ben gerekçesini yazdım sadece 🤷
isterse hiç çalışmasın kazandığı kendi cebine giriyor, bize ne, orası ayrı.

ama dediğim gibi ben böyle gerekçe görmedim.

kaldı ki asgari ücretle geçinmeyi planladığına göre ya erkeğin ailesi ev filan veriyor ya da çok küçük uygun fiyatlı bir yerde filanlar. erkeğin ailesi ev veriyorsa zaten hiç sesini çıkarmasın şu devirde...
yoksa asgari ücrete neredeyse ev tutulmuyor artık
o değil de küçük yerdeyseler ailesini her gün yol üstüne giderken gelirken bile görür..hele önce biz nasıl evleniyoruz neyle evleniyoruzu bi halletsin de aile görülür yani. --dese ki annem hasta ona bakıyorum, eyvallah--

cidden anlamadım yani bu ne aileciliktir?

Back
X