Evlilik öncesi çalışma hayati

Kendisi bi zahmet çalışmaya başlasın da sonra senin işine karışsın. maaşlarınızı hemen harcamış daha kazanmadan . Sen daha iyi şartlarda iş bulabilsen çalışırsın zaten, gökten kimseye iş yağmıyor. demek ki elindeki en iyi seçenek bu. Hele bi başla, iş işte bulunur çalıştıkça başka yerlere geçesin belki saatin artar. Başlamak iyi gelir.
Ailenle görüşme mi diyor niye Ailenle vakit geçirmek istiyorsun günün yarısında anlamadım orasını.

Tam gün ier de 5 te ya da 6 da bitiyor.iki alışverişe mi vakit kalmayacak.koskoca kadın ne yapacak aileyi.bence doğru bakiş açısı değil.bu arada madem o adam da işi daha net olan biriyle olsaymış o zaman.
Bel
Şu an sanki evlenmeyi siz istiyorsunuz da o da sizin çalışmanızı şart koşuyor gibi bir durum hissettim.

Bizim 1,5 sene oldu ben hala çalışmıyorum ama yetmiyor nesomu çalış demesine gerek yok. Öyle bir şeyi yüzüme çarparak söylese kırılırım hani. Çoğu kadın aile bütçesini erkeğe göre daha iyi okuyor ve yönetiyor. Ne bu çalış çalış çalış baskısı. Siz zaten bilincindesiniz olayin.
Ben de ona kırılıyorum durmadan evlilik için şart koymasina

Kendisi bi zahmet çalışmaya başlasın da sonra senin işine karışsın. maaşlarınızı hemen harcamış daha kazanmadan . Sen daha iyi şartlarda iş bulabilsen çalışırsın zaten, gökten kimseye iş yağmıyor. demek ki elindeki en iyi seçenek bu. Hele bi başla, iş işte bulunur çalıştıkça başka yerlere geçesin belki saatin artar. Başlamak iyi gelir.
Ailenle görüşme mi diyor niye Ailenle vakit geçirmek istiyorsun günün yarısında anlamadım orasını.
Az calisicam ama sadece arama yapicam çağrı merkezi gibi

Ailemle yaşıyorum ben de kendim şuan

Kendisi şuan çalışmıyor ama hanfendi
İki işsiz güçsüz evlenmeye kalkıyorsunuz yani? Bir de kendinize bari part time çalışıp eve vakit ayırayım alanı mı yarattınız :D gerçekten cesaretlere bak artık ya. Asgari ücret dediğin ev kirasını zor ödüyo zaten.

Ne alakası var ferhans..
Sürekli kaos için cabaliyorsun.
Kadının buldugu iş bu.
Ayrıca kalan gunlerinde de ailesini görebilmek adına kendisi part time istiyor zaten.
Hiçbir şey kazanmayacagina eline para geçecek,sonrasında da aynı yerde tam zamanlı olarak çalışabilecek galiba.
Elde olanla yetinmeyip yükselecek kişiler ya akıl yerine para verecekler ya da onun yerine daha uygun imkanlarla bir iş tahsis edecekler. 🤷
Yorumunuz için çok teşekkür ederim anladiginiz için ben de onları anlatmak istiyorum para kazanmamaktan iyidir

Kız evlenecek ya ;
Part calisip kalan zamanini kök aile geçirmek istiyor.
Evlendikten sonra da tam zamanlıya aynı iş yerinde geçeceğini söylüyor.
O yüzden tercihini bu şekilde yapıyor
Ya çok sağolun evet onu dmeek istiyorum ben daha kendi sorumlulugunu alamayıp benim işimin parasını yettirmekle ugrasmasini değil

isterse hiç çalışmasın kazandığı kendi cebine giriyor, bize ne, orası ayrı.

ama dediğim gibi ben böyle gerekçe görmedim.

kaldı ki asgari ücretle geçinmeyi planladığına göre ya erkeğin ailesi ev filan veriyor ya da çok küçük uygun fiyatlı bir yerde filanlar. erkeğin ailesi ev veriyorsa zaten hiç sesini çıkarmasın şu devirde...
yoksa asgari ücrete neredeyse ev tutulmuyor artık
o değil de küçük yerdeyseler ailesini her gün yol üstüne giderken gelirken bile görür..hele önce biz nasıl evleniyoruz neyle evleniyoruzu bi halletsin de aile görülür yani. --dese ki annem hasta ona bakıyorum, eyvallah--

cidden anlamadım yani bu ne aileciliktir?
Hangi işi yapsa söyler misiniz devlet insanlara iki kuruş para vermeye aciz hangi iş veriyor memur harici hetkes köle olarak çalışıyor hangi şehirden bahsediyorsunuz bu duruma düşüren devlet utansin

Merhaba size bir sorunumu anlatmak istedim ben şuan bir işe baslicam yarım gün günde 5 saat asgari yarisi alicam evlilik öncesi yarım gün çalışıp kadınla anlaştık evlendigimde tam gün baslicaz diye bu duruma nişanlım çok hoş bakmıyor sanki az para yetmez diye ama ben evlenince zaten tam calisicam diyorum siz olsanız yarım gün çalışır miydiniz
Erkekler bu maddiyat konularında çok çenelerini açmaya başladılar. Biz kadınlara maddiyatçı derler sözde ama bu devirde artık erkekler kadınlardan paragöz ve maddiyatçı. Laf söyletmeyin. Az buluyorsa buyursun kendi dolgun maaşlı bir iş bulsun.

Adam karşısındaki kadından adam gibi bir işi olmasını bekliyor.bu da mağara adamlığıysa artık.biz adam gibi iş isteyince normal oluyor da onlar isteyince mi olmuyor. Kadın olmak neden adam gibi işi olmayan biri için hafifletici neden oluyor ? Ne eksiğimiz var söyleyin de biz de bilelim. Yani erkeklerden fazla ne veriuoruz ilişkiye de böyle bir hakkımız doğuyor ? Bu kafaların hâlâ bitmemesi şok nedeni resmen. Adam dese ben asgari ücretin yarısına, yarin gün çalışıuorum.haa tamam canım ben de sana bel baģlamamıştım zaten, istediğin nasılsa öyle yap mı diyecek kadınlar.şaka gibisiniz ya.sonra da hiçbir zaman tam eşitlik olmuyor diye dert yanıp duruyorsunuz.eee aiz de tam eşitliği savunmuyorsunuz.
Çalışan bir kadın olarak söylüyorum şartlar eşit değil. Eve gidince hem ev kadını hem anne hem de çalışmak. Erkekler sadece çalışacak başka ne görevleri var. Neyse ben 10 yıl çalışıp getirim bir işe yaramadı. Ev hanımı arkadaşlarım çok daha mutlu mal mülk sahibiler. Bir erkeğin çalış çalış demesi aşırı itici

Çalışan bir kadın olarak söylüyorum şartlar eşit değil. Eve gidince hem ev kadını hem anne hem de çalışmak. Erkekler sadece çalışacak başka ne görevleri var. Neyse ben 10 yıl çalışıp getirim bir işe yaramadı. Ev hanımı arkadaşlarım çok daha mutlu mal mülk sahibiler. Bir erkeğin çalış çalış demesi aşırı itici
Aynı şeyi düşünüyorum erkekler artık salmış durumda

Haklısınız ama kendiside diyor ki sen 5 aldın ben 10 aldım nasıl ev tuticaz diyor ama ben de kadınım kendime yeteni evin alışverişini bir faturasını çıkarırım diye şimdilik en azından evlenince daha fazla kazanicam diyirum
Madem bir ev kurmaya, evine bakmaya feraseti yok evlenmesin o zaman.
Evlilik yoluna size güvenerek mi girmiş?
Evlendiğinde ev işlerini ortak yapacak mısınız?
Tamam zaman zor, şartlar ağır çalışıp evinize destek olmak istersiniz elbet ama bir erkeğinde kadına bu bakış açısı ile bakması bana hiç hoş gelmiyor.
Şuan sizin kazancınız onu ilgilendirmez, kendi kararınızı kendiniz verin.

Ayrıca bu bakış açısı ile bakan bir adamla evlenmeden önce de iyi düşünün..

Madem bir ev kurmaya, evine bakmaya feraseti yok evlenmesin o zaman.
Evlilik yoluna size güvenerek mi girmiş?
Evlendiğinde ev işlerini ortak yapacak mısınız?
Tamam zaman zor, şartlar ağır çalışıp evinize destek olmak istersiniz elbet ama bir erkeğinde kadına bu bakış açısı ile bakması bana hiç hoş gelmiyor.
Şuan sizin kazancınız onu ilgilendirmez, kendi kararınızı kendiniz verin.

Ayrıca bu bakış açısı ile bakan bir adamla evlenmeden önce de iyi düşünün..
Ben de öyle diyorum kazandigim şuan bana yeter diyorum

Aynı şeyi düşünüyorum erkekler artık salmış durumda
Aynısı bir arkadaşımın başında var. Adam polis 30a yakın maaş alıyor doğu tazminatı ile, bir de kira getirisi var. Arkadaşım da atanmamış, ücretli öğretmen. Temmuzda kızı ailesi ile tanışmaya memleketine çağırıyor ama uçak biletini kıza ödetiyor. Nerden baksan 1.500-2.000 uçak bileti. Kız üstelik yazın maaş bile almıyor. Daha neler neler. Erkekler artık her haltı kadından bekler duruma gelmişler. Utansınlar böyleleri.

Konu sahibinin kendi tercihiymis şu an bulduğu işte yarım gün çalışmak. Şu an ailesiyle vakit geçirmek istiyormuş. Evlenince tam güne geçecekmiş. Yani iş bulamama gibi bir durum yok.

siz polis eşi önüne gelen kadınla yatan üye değil miydiniz?
ev hanımı olsaydınız o adama mahkum kalabilirdiniz yalnız, onu ne yapacaz? -karıştırıyorsam kusura bakmayın.

tamam elbetteki keşke yaşanan kötü olaylar hiç yaşanmamış olsa ama ana fikir şu: çalışan kadın en azından kendi önüne bakabiliyor. zaten biz ev işini yap çocuğa bak + çalış demiyoruz ki kimseye.
bu tabi ki delilik.
ama çaresi kadının işten çıkması/az çalışması mı? çaresi erkeklerin orta yola gelmesi... ev işi yapmayacak erkekle evlenmeyin güzel arkadaşım...

Hangi işi yapsa söyler misiniz devlet insanlara iki kuruş para vermeye aciz hangi iş veriyor memur harici hetkes köle olarak çalışıyor hangi şehirden bahsediyorsunuz bu duruma düşüren devlet utansin

yahu madem 2 kuruş kazanıyorsunuz
evlenmek sizin neyinize?
nasıl kira ödeyeceksiniz? neyle çocuk bakacaksınız?
ve madem 2 kuruş şartlar kötü siz neden aynı şehirde olduğunuz aileyi görmek gibi saçma sapan bi bahaneyle part-time çalışmayı düşünebiliyorsunuz?
inanılmazsınız gerçekten....

Aynısı bir arkadaşımın başında var. Adam polis 30a yakın maaş alıyor doğu tazminatı ile, bir de kira getirisi var. Arkadaşım da atanmamış, ücretli öğretmen. Temmuzda kızı ailesi ile tanışmaya memleketine çağırıyor ama uçak biletini kıza ödetiyor. Nerden baksan 1.500-2.000 uçak bileti. Kız üstelik yazın maaş bile almıyor. Daha neler neler. Erkekler artık her haltı kadından bekler duruma gelmişler. Utansınlar böyleleri.
Arkadaşınız çok saf herhalde ya da çok evlilik delisi...

Back
X