Evlilik öncesi kazanılan para

Yani ben olsam soylerdim ama soyle, gizli sakli is yapmamak icin… ben de su evi almayi dusunuyorum sonra da kiraya verecegim diyebilirsiniz. Yani ondan bir onay beklemeyin, bakin bakalim ne tepki verecek. Bence bu da evlenmeden once iyi bir kriter olur. Benim sadece eski bir arabam var. esim hicbir zaman ona ortak olmadi. Satisa koydugumda birkac alici ciktiginda sen bilirsin hayatim, senin araban karar senin vs der. O yuzden bakin bakalim ne tepki verecek

Eş adayınızın durumuna ve davranışlarına bağlı bence biraz. Evlilik yoluna giren her insanın az veya çok bir birikimi vardır. Siz ev almayı düşünüyorsunuz mesela o ne düşünüyor kendi birikimiyle ilgili? Veya en azından size bir yol haritası olarak bahsetti mi?

Ben evlenmeden önce sırf bu sebeple arabamı yenilemiştim. Normalde hayatta binmeyeceğim pahalı bir araba aldım. Minnak arabamı satıp. Babam da katkı yaptı. Sonra ne oldu. Evliliğimizin 5. Yılında sattım arabamı eve girdik iyi bir yatırım oldu. Eşime de söyledim o zaman araba alırken hiç art niyetli düşünmemişti. Evlilik kumar ilk yıllar riskli ne olacağı belli olmaz.

Araba alin o zaman
Benim gozlemim erkekler zaten kadin calisiyorsa onun maasi üzerinden hesap yapiyor bir de birikmisi var diye bilirse o paraya da çökmek isteyebiliyorlar. Bu cirkin gibi gelebilir ben biraz sert yazdim ama ne kadar yumusatsak da nisanlinizla paylastiginizda alacagi araba icin bile paraniza goz dikebilir ya da arabasi varsa daha iyisi olsun diye o parayi isteyebilir.
Yatirim tavsiyesi vermek uygun olmaz ama mesela ev alsaniz kredi cekseniz esinizle odediginizde sadece odenen kısmın yarısı esin hakki oluyor. Gerekirse kendi evinizde oturun ya da kiraya verin. Eviniz arabanız olsa mecbur öğrenir ama para goze gozukmez ara yerde çarçur olur kiymeti kalmaz

Ben bosaninca altinlarimi alamadim kimseye guvenme benim cocugum da var mahkeme bile vermedi altinlarimi.
Ex kocaya dedim ailemin taktigi bilezikleri var bari onu bile vermedi degilki ev alin evi haberi olmasin eskiden almistim kredide ustunu cekip kira ile odesin kimseye aman aman guvenmeyin duginde takilan altinlari siz alin mahkeme verse bile kurdan cok zarariniz oluyor uzerinden 2 sene geciyor

Arabam var. Model yükseltmek veya ikinciyi almak da diğer giderleri düşününce ( kasko,sigorta,bakım)mantıklı gelmiyor

Arabam var. Model yükseltmek veya ikinciyi almak da diğer giderleri düşününce ( kasko,sigorta,bakım)mantıklı gelmiyor
Arabasini alamayan cahil ben dusunemedim kusura bakmayin
Benim de birikmisim var araba yerine 1+1 de olsa oturacak ev alayim diyorum kiralar her gecen gun belimi bukuyor gercekten o parayi bir yere yatirmak lazim

Arabasini alamayan cahil ben dusunemedim kusura bakmayin
Benim de birikmisim var araba yerine 1+1 de olsa oturacak ev alayim diyorum kiralar her gecen gun belimi bukuyor gercekten o parayi bir yere yatirmak lazim
Yalnız değilsin benim de ne evim ne arabam bir dikili ağacım bile yok şu yalan dünyada :) rabbim gönlümüze göre evler nasip etsin hayırlısıyla

Miktar önemli yarı yarıya koyabilecekseniz alın yoksa kimseye güvenmeyin hatta ev aldığınızı bile söylemeyin ev almak istemiyorsanız altın yaptın koyun kasaya yine söylemeyin kimse boşanmak için evlenmiyor ama hayatın ne getireceği belli olmaz

Bence evlenmeden almanız mantıklı. Ama daha geçen hafta bu forumda bir adamı evlenmeden önce ev alıyor mal kaçırmak için bence evlenme minvalinde linçlemişlerdi. Bazı insanlar farklı düşünüyor. Sevgiliniz de bu şekilde düşünebilir.

ona göre anlaşmasını hissesini yapabilirsiniz? imzalar ona göre atılabilir bence mantıklı olan da bu

Şimdi tam ters olsaydı adam evlenmeden önce ev alsaydı , hatta buna benzer konu var o zaman herkes adamı linclemisti. İlişkinin ciddiyetine göre değişir . Siz o para benim kendi evim derseniz eş adayınız da kendi parasını ayirirsa nasıl evlilik birliği sağlanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…