Herkes bu dügün, nisan olaylarina cok farkli bakiyor ben biraz ucuk bir tiptim saniyorum, nisani evde yaptim cok kücük ve kisa tutarak, dügün mekanini da rastgele sectim, hic ugrasamadim.

Hic de hayatimda bir kere olacak diye özenmek aklima gelmedi cünkü benim icin önemli olan evleniyor olmakti, gerisi formaliteydi.

Ama bugünü gercekten önemseyen, bilmem masadaki islemenin rengine kadar düsünen arkadaslarim da oldu tabi. Elbette kisisel bir durum hani bunun elestirmek kimsenin hakki degil ama eger biraz daha az önemsersek daha mutlu geciririz bu dönemi. Cünkü dügün, nisan dönemlerinde mutlaka aksilikler cikiyor. Mekan konusunda, fotografci konusunda, kuaför konusunda, ne bileyim ayakkabinin topugu kirilir, orkestra igrenc müzikler calar vs. Eger cok gözümüzde büyütmezsek, cok üzülmeyiz. Umarim yanlis anlamiyorsunuzdur bunu sizin bu dönemi daha az üzüntü ile atlatmaniz icin öneriyorum.
Mekan konusunda icinize sinen mekan cidden digerlerinden daha güzel. Hic gelenekleri düsünmeyin o zaman ne zaman bossa o zamana yapin. Dügünden bir gece önce bile olsa. Dediginiz gibi madem icinizde kalacak, kalmasin, hazir firsatiniz varken tutun mekani.
Diger konuda da nisanlinizin davranisi bana da sorumsuzca geldi. Dediginiz gibi iki insan icin evlenmek, yuva kurmak önemliyse, bunun erkegi kadini yok bence, evi birlikte olusturmak icin can atmalari gerekir. Erkekler alisverisi sevmez, erkekler mobilya secmeyi sevmez diye bir genellemeye gitmek, sadece vasat olani kabullenmektir. Bence tavrinizi koyun. Bir ev kuruyorsunuz, bir aile olacaksiniz, eger nasil bir evde oturacagi önemli degilse nisanliniz icin, o zaman evliligin anlamini bir kere daha sorgulasin bir zahmet. Ayrica erkekler evet eslerinin zevklerine göre olmasina seslerini cikarmazlar genelde ama en azindan hevesli olsun, o da fikir belirtsin, begenmedigine begenmiyorum desin vs. O zaman bu hazirlik heyecaniniz kat kat artar. Yoksa herseyi tek basiniza secip begendikten sonra ne anlami var?
Cogu cift daha sevgiliyken magaza magaza gezip evimizi nasil kuralim diye hayaller kurar. Bence nisanliniz miskinligini üzerinden atsin ve kuracaginiz ev icin fikir üretmeye baslasin.
Zorla olmaz bu isler elbette ama tek basiniza yapmayin, o gelmiyorsa, o zaman ben de gidip bakmiyorum deyin.