Tedavi amacli da kullaniliyor evet.cok Gecmis olsunO hapları ben 10 yıl kullandım kanama kontrolü için
Hayatımın en mutlu dönemiydi, sivilcelerim geçti, barsaklarım düzenliydi
Hapın püf noktası doğru olanı bulabilmek, ben iki kez değiştirdim, üçünde seçtiğimiz ilaç iyi geldi
Sigara kullanıyorsanız 35 yaşından sonra alamıyorsunuz, damar tıkanıklığı riski o zaman var
O hormonlara kadinin ihtiyaci mi var ?Canım 3 4 ay hap kullanmakla kimse kanser olmaz. O dediğin uzun yıllar kullanımlarda oluyor. Ayrıca hap kullanırsan çocuğun olmaz diye de birşey yok. Benim yengem hapı bir gün unutmus hamile kaldı mesela. Bence kullan hapın içindeki hormonlara kadının ihtiyacı var ben de ara ara kullanıyorum. Yazz diye bir hap var çok memnunum doktoruna sorabilirsin. Günü gününe adet oluyörsün . Günüm geçti mi geçer mi önce olur stresi yok. Gününü çok net biliyorsun kendini ona göre ayarlıyorsun
hicbir yontem kesin korumuyor yengem 3. sezeryanda tüplerini bağlatti onla hamile kaldi daha önce spiralle kalan da duydum en iyisi çift koruma hap/iğne/spiralden biri +kondomO zaman ne anladim haptankullanmamak daha mantikli
Evet doktorum söyledi. Ben de endiselenmistim bana hap yazdığında ara ara kullanmak iyi bile gelir. İçindeki hormonlar aşırı olmadığı sürece faydası var dedi.O hormonlar kadinin ihtiyaci mi var ?
Saka gibi :)hicbir yontem kesin korumuyor yengem 3. sezeryanda tüplerini bağlatti onla hamile kaldi daha önce spiralle kalan da duydum en iyisi çift koruma hap/iğne/spiralden biri +kondom
Ilk defa duyuyorum.. ilginc geldi : )Evet doktorum söyledi. Ben de endiselenmistim bana hap yazdığında ara ara kullanmak iyi bile gelir. İçindeki hormonlar aşırı olmadığı sürece faydası var dedi.
Ilk defa duyuyorum.. ilginc geldi : )Evet doktorum söyledi. Ben de endiselenmistim bana hap yazdığında ara ara kullanmak iyi bile gelir. İçindeki hormonlar aşırı olmadığı sürece faydası var dedi.
Simdi gidiyorum kadin doguma onceden bilgi almak istedim bakalim ne diyecek.Yeni evleniceksiniz ve cinsellikle ilgili bir bilginiz yoksa kadın doğumcu tavsiesi gibi..kesinlikle prezervatif falan kullanın vücuda herhangi bir hormon yüklemeyin etkisini bilemezsiniz. sonuçta evlisiniz kullanmayı bildikten sonra pek sorun yaşıycanızı sanmıyorum. evlilikten sonra kadın doğuma gider muyene olduktan sonra gerekli önerisini size söyler zaten.
Doğum kontrol hapının en zararlı yan etkisi kadınlarda meme kanserini tetiklemesi tabi herkez de olur diyemeyiz ama hicbir sey olmaz da diyemeyiz. Ayrıca bazılarında uzun süre kullanımda hamile kalmayı zorlaştırdığını biliyoruz. Biz bu bilgileri üniversitede kitaplardan okuduk. Ve daha üniversite 1. Sınıfta hocamız bu konuda bizi ciddi ciddi uyarmıştı.Hapın yan etkileri dediğiniz nedir? Doktordan mı aldınız bu bilgiyi? Şehir efsanesi kaynıyor ortalık.
İlk cinsel tecrübesi olacakların prezervatif kullanması pek mantıklı değil bence.
2 sene hap kullandım, evlenmeden 2 ay önce falan başladım hatta. Ben iğne için gitmiştim ama doktor hap önerdi ve hapın aslında faydalarının da olduğunu söyledi. Sivilce engelleme, adet düzenini sağlama, kist oluşumunu engelleme gibi. Tabi ki vücuda uzun süreli kimyasal yüklemek mantıklı bir seçenek değil ama öyle tüylenme, kilo alma, doğurganlığı kaybetme gibi sorunlar yaşamadım.
bence hap kesinlikle istemediğinizi söyleyin.7 yıllık evliyim 1 kızım var 5 yaşında ama 2 yıldır korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum.kaç doktora gittiysem ilk sorduğu hapla korundunuzmu oldu. bunu da mutlaka sorun doktorunuza jinekolojik muayeneolun aklınıza takılanne varsa açıkça sorun en garanti bilgiyi alırsınız canım hayırlı olsun şimdiden.Simdi gidiyorum kadin doguma onceden bilgi almak istedim bakalim ne diyecek.
Ilk defa duyuyorum.. ilginc geldi : )
uan hicbir seyden tat almiyorum nisanlimla 2 gundur konusmuyorum.her seyden sogudum sanirim
Sizin kitaptan okuduklarınızı kadın doğum doktorları bilmiyorlar mı peki herhangi bir uyarıda bulunmuyorlar? Uzun süreden kasıt nedir? Ben en fazla 5 sene ara vermeden kullanan tanıdım, bir problemle karşılaşmamış. Kanser konusunda pek endişelenmiyorum çünkü soluduğumuz hava bile kanseri tetikleyecek oranda kirli, ondan kaçarımız yok.Doğum kontrol hapının en zararlı yan etkisi kadınlarda meme kanserini tetiklemesi tabi herkez de olur diyemeyiz ama hicbir sey olmaz da diyemeyiz. Ayrıca bazılarında uzun süre kullanımda hamile kalmayı zorlaştırdığını biliyoruz. Biz bu bilgileri üniversitede kitaplardan okuduk. Ve daha üniversite 1. Sınıfta hocamız bu konuda bizi ciddi ciddi uyarmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?