Evlilik öncesi ve sonrası/Hayatınızda ne değişti?

Bekar olunca utu temizlik bulasik yapmiyor musunuz mesela? Illa evli olmak gerekmiyor. Bosanmis bir anneyi dusunun.. cocuklari icin yapar zaten yemek.. bi sekilde hayat devam ediyor
temizliği sınırlı yapıyorum, ölmeyecek kadar.
yemek yapmıyorum. ha canım isterse yapıp buzluğa atıyorum ya da misafir çağırıyorum onlara yapıyorum. ama bunlar tamamen keyfimden.
ütüyü annemin evinde ona yardım için yapıyorum (omuz sakatlığı var).

Tum evlilikler benimki gibidir demedim zaten olmadiğinin farkindayim.
Ben sadece kendi evliliğimizi anlattim. Konu sahibi herkesin aynı şeyleri yaşamayacağının farkında olduğunu ama farklı cevapları duymak istediğini yazdığı için yazdım.
Evlilik, ev düzeni herkesin farklıdır. Nasıl bir evlilik istediğine karar verip ona göre bir eş seçebilir. :)

Doğru insanı bulduğumuz zaman her şeyin çok güzel olduğunu olacağını düşünüyorum

yok tabi ki konu sahibi fikir istemiş, biliyorum da

mesela Boleyn Kızı rumuzlu üye de yazmış o da çalışmıyor onun da çocuğu yok ama bunları uzun uzun yazmış zaten. nasıl bir evlilik olduğuna tüm bunlara birlikte karar verebilir okuyan...

siz de deseniz ben AB vatandaşıyım, istesem çeker giderim, çalışmamam da keyfimden, yoksa iş filan aramıyorum...tüm bunlar dikkate alınınca evliliğinizin kötü olması için eşinizle çok büyük sorunlarınız olması lazım.

konu sahibi de belki rahat bir evde, geniş maddi imkanlarla, özgür büyümüştür. belki çalışmayacak ve uzun yıllar çocuk da yapmayacaktır. o zaman sizlerin evliliklerine bakıp feyz alabilir.

ama hani, genelde olan şey, "evlen, kredi çek ev al, taşın, çocuk yap, yemek yap, görümcenin oğluna altın tak,8 sene kredi öde, yemek yap, çocuk kreşe gidene kadar kayınvaliden senin eve yerleşsin, kayınpeder yalnız kaldım tafrası yapsın, yine yemek yap, KPSS kas ya da iş durumu nedeniyle tekrar taşın, yemek yap, bayramda kime gidiyoruz kavgası çıksın, çocuk kreşe başlasın 6 ay hep hasta olsun, yemek yap, çocuğa şurup içirmeye çalış" süreci olduğu için....

Bekarken kendimi bildim bileli annem,babam çalıştığı kardeşim de hep küçük gözüyle bakıldığı için 4 kişilik evin tüm sorumluluğunu taşıyordum. En sonunda tak etti ani kararla ve aile içinde geçimsizliğin artmasıyla evlendim. 4 kişi için yaptığım her şeyi tek başına yapan bir koca ve üstelik, yaptığım şeyleri takdir etmeyen daima yetersiz hissettiren yardımcı olmayan 'sen bu evdeyken ben kalkıp iş yapmam' diyen koca sayesinde hayatımda hiç yaşamadığım migren, fibromiyalji, uçuk ve cinsel hastalıklara sahip oldum. Yaşadığım kötü olaylardan sonra boşanmaya karar verip baba evine döndüm. Hala kül kedisi olarak yaşamaya devam ediyorum bir yandan eğitimime devam ediyorum iş arıyorum ama bu gidişle mesleğimde iş sahibi olmam da imkansız olacak gibi. Hedefim bir şekilde yurtdışına çıkmak. Benimki çok yanlış bir evlilikti tabi mutlu olan da belki vardır.

Evliliğin olumlu ya da olumsuz bir kavram oluşu partnerlere bağlıdır. Yoksa evlilik mantıkli bir şey değil yani hele bir de kadın çalışıyorsa hiç mantıklı değil. Evlilik kadının sırtına ekstra yük.

Eş ailesi mi bütün bunların sebebi? Dilerim her şey olumlu yönde gelişir bundan sonra.

Ne kadar güzel yazmışsınız. Bu değerlendirmeniz aklımın bir köşesinde olacak. Hep mutlu ve huzurlu olmanızı diliyorum.

Eş ailesi kısmı beni de geriyor. Normalde çok arayıp sorma, ziyarette bulunma özelliklerim yoktur. Annem, babam ben yaşıyoruz, arada sırada kardeşlerimle görüşürüm o da genelde mesaj yoluyla. Bayram ziyareti iftar daveti vs. bu tarz etkinliklere çok uzağım. Ekonomik olarak çok şükür 10 yıla yakındır çalışıyorum. Herhangi bir sıkıntım yok şu an. Maddi olarak karışanım vs. de yok. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Şimdiki aklım olsa evlenmezdim. Paramı kazanır yer içer yatardim. Evliliğin tek güzel yani çocuk sahibi olmak. Onun dışında eşinle ne kadar mutlu olsan da yıpratıcı birşey.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

Umarım artık sizi rahat bırakırlar ve mutlu olursunuz.

Aminn. Dilerim mutluluğunuz bir ömür sürer.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Nasip gerçekten. Dilerim bundan sonrası sizin için çok daha güzel olur. Aileler müdahale etmeseydi olur muydu sizce?

Dilerim bundan sonra hep mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…