- 25 Aralık 2020
- 6.430
- 23.139
- 298
- 41
temizliği sınırlı yapıyorum, ölmeyecek kadar.Bekar olunca utu temizlik bulasik yapmiyor musunuz mesela? Illa evli olmak gerekmiyor. Bosanmis bir anneyi dusunun.. cocuklari icin yapar zaten yemek.. bi sekilde hayat devam ediyor
evet ama siz çalışmıyorsunuz, çocuğuunuz yok, isterseniz sabaha kadar bilgisyarda oyun oynayın...
sizinki evlilik gibi değil ki. normal Türk evliliği gibi değil yani. Türk evliliği olan tek yanı eş ailesiymiş. bakın tek konu buymuş. burada hemen gooool. neyse ki çözmüşsünüz.
Doğru insanı bulduğumuz zaman her şeyin çok güzel olduğunu olacağını düşünüyorum30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorumBu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evliliğin avantajı, dezavantajı nedir bilmiyorum. Bekarken nasıldı, evlilik size ne kattı? Evlendikten sonra en çok iyi ki mi dediniz, yoksa daha çok keşkeler mi oldu hayatınızda?
Evlenmiş olmak için acele etmemem gerektiğinin, bunun bir sorumluluk olduğunun, sırf geç kalmış olma yanılgısı ile hareket etmemem gerektiğinin farkındayım.
Sadece tecrübelerinizi merak ediyor, sizlerden fikir almak istiyorum. Herkes aynı durumları yaşayacak değildir elbette ama evlilik size ne kattı, sizden ne aldı? Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
yok tabi ki konu sahibi fikir istemiş, biliyorum daTum evlilikler benimki gibidir demedim zaten olmadiğinin farkindayim.
Ben sadece kendi evliliğimizi anlattim. Konu sahibi herkesin aynı şeyleri yaşamayacağının farkında olduğunu ama farklı cevapları duymak istediğini yazdığı için yazdım.
Evlilik, ev düzeni herkesin farklıdır. Nasıl bir evlilik istediğine karar verip ona göre bir eş seçebilir. :)
ben evlenıp yurtdısına geldıgım ıcın dunyam degıstı
Eş ailesi mi bütün bunların sebebi? Dilerim her şey olumlu yönde gelişir bundan sonra.Migren
Haşimato
Kronik Stres
Hayattan zevk alamama
Kafes
Mutsuzluk
Huzursuzluk
Gözlerimdeki neşeyi kaybettim. Yaşama amacımı ve sevincimi.
Güzel başlayan evliliği mahveden bir aile.2017 Eylülden beri her günüm keşke.
Ne kadar güzel yazmışsınız. Bu değerlendirmeniz aklımın bir köşesinde olacak. Hep mutlu ve huzurlu olmanızı diliyorum.Ben 28 yaşım biterken evlendim üniversiteden sınıf arkadaşımla.
Öncelikle bekarken sonsuz özgür bir kızdım. Kısıtlama nedir bilmiyorum. Parasız kalmak nedir bilmiyorum. Iyi bir anne babanın çocuğuyum. Bunlar insanin evliliğini ve evliliğe bakışını etkileyebilir.
Evlilikte sorumluluk kavramına katılmıyorum. Hatta özgürlük alanım arttı. Mesela gece başım ağrımışsa mutlaktaki çay bardaklarını kaldırmadan yatabilirim. Toplanan çamaşırları katlamakta tembellik yapabilirim. Bunun gibi bir-çok konuda özgürlük alanım arttı.
Yemek de her zaman yapmam açıkçası. Eşim iştahlıdır ama arayışta değildir. Bugün ekmek arasi ekmek yiyeceğiz dersem çay koyar. Öyle bir adamdır.
Eve gidiş geliş konusunda aynı oranda özgürüm. Bu konuda evlilik bana yeni bir şey katmadı. Aksine eşim benim memleketime geldi evlenince. sıkılmasın diye sürekli onunlaydım. zaman zaman kendimi sıkışmış hissettiğimi hatırlıyorum. Arkadaş edinene kadar böyle sorunlarım olmuştu. Bu bi kayıptı evliliğin ilk seneleri icin.4 buçuk senedir evliyim.
Eşimin ailesi konusunda da. Hic sorunsuz değildi. Ilk zamanlar bana ters gelen şeyler yaşadım. Ama burda okuduklarımdan öğrendim ki benim eş ailesi kötü değiller.
Benden ve kimseden beklentisi olmayan, küsmeyen, trip atmayan, aramayan sormayan, gelmeyen ve gelinmesini beklemeyen kendi halinde kendi kendilerine yaşayan insanlar.
Ilk defa bu kadar birbirinden kopuk bir aile beni şaşırtmıştı. Ama galiba bu bir sorun değil.
Senede 2 veya 3 kere görüşmek, eşim yoluyla birbirimize selam söylemek, elimizde fazla olan şeylerden birbirimize yollamak haricinde bir ilişkimiz yok.
Eşim sık sık gidiyor. Annesiyle ve ablasıyla 2 saat telefonda konuştuğunu biliyorum. Bu kısımla ilgilenmiyorum.
Bu kısım önemli bakın. Eşim her ay ablasına para gönderiyor. Fakat benim evimin geçimi aksamiyorsa bu konuda söz söyleme hakkim yok. Ablasına yardim etmesi gerekiyorsa etmelidir. Üstümüze vazife olmayan şeylere karışmamalıyız. Elimiz daima vicdanimiz üzerinde olmalı.
Evde birbirimize seslerimiz hiç yükselmedi eşimle. Bazen çok çok öfkelendigim oluyor. Ama en ağır hakaretim; delirdin mi sen? Oluyor.
Saygıyı ve eşimle aramdaki mesafeyi iyi ayarladığımı düşünüyorum. Kapımı kapattıysam çalmadan girmez odaya eşim. Ve ben de dikkat ederim onun alanına.
Iyi evlilikte birkaç sır var bence;
1_ gerçekten eşini seven , sevme anlayışı eşinin sevme anlayışına benzeyen adamla evlililte sorun olmaz. Örneğin dayim sözde yengemi çok seviyor ama. Onun sevgisi yengemin sevgi anlayışına ters düşüyor. Seviyorsan evde kadının emeğini çar çur etme ekstra iş çıkarma , kadının heves ettiği bir buzdolabini al, her şeye muhalefet etme. Sevme anlayışının farklı olması ciddi bir sorun.
2_ gecinmeye gönlü olmayan adamla gecinmenin bir yolu yok. Zorlama ile olmaz. Gönlü yoksa geçim yok.
3_ anacı babacı erkek toplumumuzun kanayan yarası. Ve galiba en sık karşılaşılan sorun. Insan iliskilerinde denge tutturamayan, anne babası üzülmesin diye karısını paramparca eden erkekle evlilik ancak bir korku filmi olur.
Kv ile kp evliliklerde ciddi bir sorun değildir, sorun daima koca diye evlenilen adamdadır. Karısı ile ailesi arasında denge kurabilen adamLarı bulmak lazım.
Ama şuna inanin türk toplumunun erkekperest ,erkek evlat sapığı ebeveynleri sebebiyle normal adam bulmak neredeyse imkansız bir halde.
Evlendiğimden beri ev ile ilgili sorumluluklarım azaldi. Çünkü sorumluluk almaya niyeti olan bir adamla evliyim.
Bunun yanında zaman zaman küsen ve neye küstüğünü anlayamadığım bir insan. Beni elbette çok yorduğu oluyor.
Bazı şeyleri anlatmak gerekiyor. . Bebeği olan arkadaşına eli bos gitmesine engel olmak gerekiyor filan
Evlilik çok boyutlu bir kurum. Kumar diyemem, göz ve izan sahibi olmak önemli.
Evlenince düzelmeyeceğini bilMek önemli.
Çocuğum yok o konuda fikrim yok.
Evlenmeden önce de burda takılıyordum. Ve iyi evlilik yapmamda forumdaki arkadaşların gerçekten çok etkisi oldu. Ben çok şey öğrendim. Allah hepsinden razı olsun.
❤
Eş ailesi kısmı beni de geriyor. Normalde çok arayıp sorma, ziyarette bulunma özelliklerim yoktur. Annem, babam ben yaşıyoruz, arada sırada kardeşlerimle görüşürüm o da genelde mesaj yoluyla. Bayram ziyareti iftar daveti vs. bu tarz etkinliklere çok uzağım. Ekonomik olarak çok şükür 10 yıla yakındır çalışıyorum. Herhangi bir sıkıntım yok şu an. Maddi olarak karışanım vs. de yok. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.Maddiyatın önemını daha iyi anlıyor ve maddi kaygılarla bas basa kalıyorsunuz bır muddet sonra.
Durumunuz iyiyse evlenınce ayda bir ıkı yardımcı almalısınız ,ev işi yapmak yorucu sıkıcı sinir bozucu.
Bircok sey maddiyata endeksli. Bekarlen ya seviyorum,hayatımın askı diyorsunuz ama evlenınce epey zamn gecince ,hayatın gercekleriyle karsılasıyorsunuz
Evlilik aradaki tutkuyu yok etmese de , heyecanı zedelıyor tabiki. Heyecan azaldıkca da ,bilemıypruk buna değer verıyorsanız can sıkıcı oluyor. Benım en rahatsız oldugum konu
Sönem dönem ev arkadaşı gibiyiz ya moduna girebılıyor ve buna takılabılıyorsunuz. +5 yıldan sonra mesela
Te deki ataerkil yapının her tğrk erkeğinin iliğine kemiğime nasıl işlendiğini,genetik bir kod olarak nesilden nesile aktarildiğini düşünüp sövebılırsınız bazen. Bır tabagını kaldırmayo size yardım sayabılır +1 yil sonra mesela
Yani.. ne bleyim. Çok matah bir sey değil evlilik. En iyisi yalnız free takılmak,ekonomik özgürlüğünüz varsa elbette aile evinde değil,kendinize ait bir yaşamda.
Ömür kısa, çamaşır ğtülemek yemek yetiştirmek,eş ailesi ritüellerini gerçekleştirmek vs bayık.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için.Şimdiki aklım olsa evlenmezdim. Paramı kazanır yer içer yatardim. Evliliğin tek güzel yani çocuk sahibi olmak. Onun dışında eşinle ne kadar mutlu olsan da yıpratıcı birşey.
Aminnn.Evlilik var evlilik var.Her ikisini de yaşadım.Allah iyilerle karşılaştırsan diyeceklerim bu kadar
Sebebi eşiniz mi peki bu mutsuzluğun?Benim açımdan birşey değişmedi öncesinde mutsuz sonrası mutsuz hep mutsuz
sanırım sorun bende
Neden böyle düşünüyorsunuz? En başından mı bu pişmanlığı yaşadınız yoksa sonradan mı oldu bu mutsuzluk?Keşke evlenmeseydim
Umarım artık sizi rahat bırakırlar ve mutlu olursunuz.Evlilik genel olarak güzel, eşimle severek evlendik zor bir süreç oldu, fakat eş ailesi diye iğrenç bişey var ilişkimizi mahvediyorlar, esimde de hala düzelemeyen şeyler var Ama düzelecek inanıyorum, lanet anası düşecek yakamızdan inşallah
Aminn. Dilerim mutluluğunuz bir ömür sürer.Bekarlığım çok güzeldi.
Evliliğim herşeyden daha güzel şükürler olsun Rabbime. Çok geç kalmış olsam da...
Gecenin bir yarısı üzerimi örtmesi, onun horlayan sesiyle uykuya dalmak,sabah telaşlarımız dünyalara bedel.
Yeter ki doğru insanı bulalım,hiç kimse bekar kalmasın diyorum.
Allahım hepimizi iyi, ahlaklı ve merhametli insanlarla karşılaştırsın inşallah.
Bu ifadenizin nedeni nedir, eş mi, eş ailesi mi?Şu
Şu dünyaya bir daha gelsem asla evlenmem aslaaaaa
Buradaki tecrübelerden faydalanarak aday adayı bulmam durumunda mantıklı değerlendirmeler yaparım umarım.Önce aday adayı bulman lazim bacim
Öncelikle çok geçmiş olsun. Nasip gerçekten. Dilerim bundan sonrası sizin için çok daha güzel olur. Aileler müdahale etmeseydi olur muydu sizce?Bende işte bu diyeceğim insanı bekliyorum siye görüştüğüm beni seven ama sevemediğim insanları eledim hep
Ve bi gün evet o geldi yaşım 32 idi 9,5 ay içinde evlendik.ilk yıllar onu tanıdığım için şükrederek geçti çok iyiydik 2 yıl sonunda tartışmalar anlaşmazlıklar uyumsuLuklar ilgisizlikler (bu arada çoğu ailesinin eşimi benden çekmeye çalışması yüZünden oldu)
9 ay önce boşanmayla son buldu
Yani hayırlısını istemek lazım
32 de evlenip 35 te boşandım
Okdr büyük hayal kırıklığım var ki
Yıllarca işte bu diyeceğin adamı bekle oda senin imtihanın olsun!
Pişmanmıyım hayır yürümüyordu artık çünki!
Dilerim bundan sonra hep mutlu olursunuz.ilk evliliğimde (aşk evliliği olmasına rağmen) afedersiniz ama .ok'a saplanan bir değişim olmuştu hayatımda, ikinci evliliğimde (yine aşk evliliği) çiçekler açan bir değişim oldu.. Kısacası o değişim tamamen şans benceBol şanslar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?