Evlilik öncesi ve sonrası/Hayatınızda ne değişti?

Ben de 1 aylık evliyim ve inan ki şuan kendi evimde huzurluyum.. Anne evinde sürekli üçüncü çocuk olduğum için baskı ve bir yere gidememe sorunu şimdi çözüldü ve ben mutluyum diyebilirim.. Benim annem de eşimle konuşmamamı ve ayrılmamı bile istedi , evlendim yine diyor ki , ' döverse üzerse boşa gitsin ,arkanda dağ gibi ailen var. 'diyor. Eşim asla dövmez ama şunu bilmiyor , geri kafese dönmek istemiyorum. Dönersem yine aynı ben olmayacak çünkü....

Benden size tavsiye hiç birşey için asla demeyin ben asla yapmam bana böyle bişey asla yapmaz dediğim şeylerin
hepsini yaşadım

Şahsen şu an bekar bir kadınım özgürlük güzel geliyor ama sürekli aynı evde bir. İnsanın olması ruhumu daraltıyor sanırım ben özgürlüğün insanıyım ama evlensem de çocuk için evlenirim

“hem çalışıp hem ev işini yapıp hem çocuğa bakacak bir de eş aileseni çekecekseniz. evlenmek için manyak olmak lazım bence.”
bi insan neden bunu kendine yapar degil mi?
Bazı insanlar yaşlılığında yalnız kalmamak İçin gençliğini harcıyor ama onun da hiç bir garantisi yok.
Hayatını evlilik kurumuna ,çoluk çocuğa,eşe ve onun ailesine adamak isteyenler evlenmeli.En azından Türk toplumumuzda da aşağı yukarı bu böyle .

Bekarken de her akşam makarna yemem ben yahu vucut mu kalir insanda makarna yiye yiye.
Ama canim isterse hala makarna yapiyorum yanina da ton baliği aciyorum bitiyor gidiyor. Bizde yok oyle her gun her gun cesit cesit yemek.

Çeşit çeşit yemek isteyen adama da kalk kendin yap diyemiyorsan ne bileyim. Ben çalışırken yapmıyordum şimdi doğum iznindeyim hala yapamıyorum.

Benden size tavsiye hiç birşey için asla demeyin ben asla yapmam bana böyle bişey asla yapmaz dediğim şeylerin
hepsini yaşadım
Yapacak adam değil cidden ama eğer ki yanılırsam elimden birşey gelmez , ondan uzaklaşır kendi hayatımın patronu olurum.. Yani güçlü olmak zorundayım çok zor şeyler yaşarsam...

az geziyorum artik serdar ortacin konserine bile gidemedim o derece

Evlendikten sonra üzerine fazlaca sorumluluk yükleniyor. Özellikle çalışmıyorsan çamaşır, bulaşık, yemek, ev temizliği, düzeni hepsi senden soruluyor. Yardım eden nadir eşler oluyor.
Bekarken kafana estiği gibi davranıyorsun, evlenince hesap soran bir eş oluyor. Habersiz birşey yapmak pek mümkün olmuyor

Bana kattıkları çaldıklarinin yanında hiççç.Bazen evlilik cennetken bazen cehennemin dibi.Kiminle olduğun evliliğinin sana verip alacaklariyla doğru orantılı.Mucize beklemeden,hiç bir şeyi göz ardi etmeden karar verilmeli.

Ne mutlu size ve eşinize. Bir ömür boyu mutluluk diliyorum size.

Bundan sonrası siz ve çocuklarınız için çok daha güzel olur umarım. Çok geçmiş olsun.

Evlilik guzel evet ama cok seviyorum hadi evlenelim ile olacak bir durum değil bence. Sevgi bu müesseseyi tek basina taşımaya yetecek bir duygu değil diye düşünüyorum. Biraz dogru tercih yapabilme yeteneği biraz da şans bence evlilikte mutlu olabilmek. Saygı olmalı, is bölümü olmalı, kişisel alanlar kişisel zamanlar mutlaka olmalı. Karşındaki insanda mutlaka insani değerler ve merhamet olmalı, kafa yapısı geriden gelmiyor olmalı. Olmali da olmalı
Ama hic unutmam ben evlilik hazirligindayken is yerinden bir abla bana hep sey derdi
Evlen evlen, taç takicaklar sanıyorsun di mi?

Sebebi nedir acaba sonradan oluştu sanırım bu fikir sizde
Evet evlendikten sonra oluştu.
Hatta şöyle düşünüyorum...bekarlara evlen baskısı yaparlar ya bence şöyle düşünüyorlar " Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa...O yüzden sen de yan"

Hiç bir şey değişmedi

O zaman özgürdüm şimdi daha da özgürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…