- 4 Ekim 2021
- 203
- 216
- 18
- 38
Böyle sorunlu bı insanın sorunsuz ailesinin olma ihtimali az. He var mı vardır. Ama piyango bana vurdu. Başka kimseye vurmasın.Tamamen eşiniz kaynaklı mı yoksa ailesi de mi etken oldu?
Aliştiğina Sevindim.Almanya
Ben evlendikten sonra hic keske demedim30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorumBu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evliliğin avantajı, dezavantajı nedir bilmiyorum. Bekarken nasıldı, evlilik size ne kattı? Evlendikten sonra en çok iyi ki mi dediniz, yoksa daha çok keşkeler mi oldu hayatınızda?
Evlenmiş olmak için acele etmemem gerektiğinin, bunun bir sorumluluk olduğunun, sırf geç kalmış olma yanılgısı ile hareket etmemem gerektiğinin farkındayım.
Sadece tecrübelerinizi merak ediyor, sizlerden fikir almak istiyorum. Herkes aynı durumları yaşayacak değildir elbette ama evlilik size ne kattı, sizden ne aldı? Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
aslında pasaklı değilim de yemek yapılmayan, makyaj yapılmayan, çocuk hiç girmeyen, evcil hayvan olmayan, TV karşısında kuruyemiş filan yenmeyen (zaten TV yok), kısacası ortalık dağılmayan bir evin pislenmesi de söz konusu olmuyor. sadece banyoyu sürekli temizliyorum. çünkü evde en çok orayı ve sürekli kullanıyorum.Pasakli ve disardan yemeyi seven koca alirsan yine olur aynisiya da senin yeri e temizlik yemek yapacak bi koca
+migren
+ vucudumun cesitli bolgelerinde kistler
+sinirsel yıpranmalar
+ eş ailesinin yaptığı cesitli sinir bozucu olaylar
evlenecegin kisi çöpsüz uzumse ailesi yoksa koşarak evlendogru kişiyi bulursan evlilik çok güzel ama bu doğru kisinin ailesi olmamalı
A super neresinden? Ben FrankfurtAliştiğina Sevindim.
Bende ordayim.
Bacim sen evi sadece otel olarak mi kullaniyosunaslında pasaklı değilim de yemek yapılmayan, makyaj yapılmayan, çocuk hiç girmeyen, evcil hayvan olmayan, TV karşısında kuruyemiş filan yenmeyen (zaten TV yok), kısacası ortalık dağılmayan bir evin pislenmesi de söz konusu olmuyor. sadece banyoyu sürekli temizliyorum. çünkü evde en çok orayı ve sürekli kullanıyorum.
yemek/temizlik yapacak kocaya yok demem tabii. ara ara benim de öyle bir evlilik mi yapsam acaba diye düşündüğüm oluyor. iki taraf da sürekli iş güç uğraşırsa evi kim çevirecek ve çocuğa kim bakacak değil mi?
yok otel olarak değil ofis olarak kullanıyorum.Bacim sen evi sadece otel olarak mi kullaniyosunyani yemek yok hayvan yok insan yok, keyif yok biraz skici geldi bana ..
Valla herkes nasil yapiyosa oyle yaparsin ama cocuk buyuturken ev supurmeyim olmaz, cunku cocuklarin biraz buyuse bile yemek yerken dokuyolar abur cubur yiyolar, aksam tv karsisinda misir kuruyemis yemek istiyolar mesela.. bebekken zaten malum..her yerde bebek esyalari.. ve bebeklerin bizden cok esyalari oluyor inanamazsin
Kaldi ki haftasonu esimde seviyor cay icip biseyler yemeyi vs.
Tabii bunlar bana cok dert dersen cocuk yapmazsin mesela. Evlenirken kendi isini kendi goren bi koca alirsin mesela…yinede bizim erkekler her zaman surpriz yumurta gibi.. ne cikacagi belli olmuyor ama..bi gunde pis dursun diyorsun arada.. ben daginik ve pis ortam sevmem mesela. Dedim bu hafta supurge yapmam hafta sonu yapicam ama dayanamadim max 2 gun dayandim pek firsatim olmadi. Kotu bir huyum var bu konuda, sadece tek odayi yapip birakmiyorum, illaki tum evi elden gecircem. Yipratici olabiliyor bu durum bazen… seni anliyorum ama .. neden rahatimi bozayim diye dusunuyorsun? Belkide sen haklisindir
Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. Aynı durumdayız.Ben aynı evin içinde yalnızım.Cogu insan çocukların var onlar için sabret onlar sana yeter diyor da yetmiyor işte.Herkesin yeri ayrı.. Eş olur sevgili olur insan samimi sıcak uyumlu şeffaf güvenilir bir karşı taraf tarafından sevmek sevilmek istiyor işte.Evlilik doğru kişiyle yaşanırsa ben çok güzel birşey,herkes elbette kendi deneyimini yazacak.suan boşanma evresinde olup nerde evliliğe eslige aile olmaya dair birşey görse ağlayan biri olarak imkanım olduğu halde yaşayamadığım herşeye ağlayan biri olarak hala evlilik güzel diyorum.benim eski eşim eş değildi.evlilligin babaligin esligin sorumluluğunu hiç başaramadı bence cabalamadi bile,tüm sorumluluk benim üzerimdeydi.ama hayatı paylassaydik,aile olabilsem eminim çok mutlu olurduk.simdi 2 çocuğumla tüm,nevresim değiştirirken bile gün bittiğinde sarılıp sıkıntılarimi stresimi unutabilecegim bir eşim olamadığı için çok üzülüyorum.en azından cocuklarim var,onlar da olmasa napardim bilmem.evlen bence ama doğru insan olması cokk onemli
Senin evlilige ihtiyacin yok bence eger bu durumdan memnunsan..zaten sevgilinle istedigin zaman birlikte vakit geciriyormussun..eger tabii onj 7 gun gormek ve onunla uyumak gibi bir istegin yoksa..kaldi ki bunun icinde evliyok otel olarak değil ofis olarak kullanıyorum.
home-office çalışıyorum ben. ve bu pandemiyle alakalı değil ben 10 seneden fazla oldu home-office çalışıyorum
1-kendi işim olduğu için 2-müşterilerim 4 kıtadan olduğu için (saat farkı vs.) işim yoğun. çok yoğun ve düzensiz.
evdeyken işe ağırlık veriyorum.
sonra iş planına göre arada
1-2 günümü boşaltıyorum arkadaşlarla görüşme, kişisel bakım, yemek, temizlik, çamaşır hallediyorum topluca. evi dağıtmadığım için toplamıyorum da. ama mesela bulaşık bırakıp yatmam, asla tezgahı toplamadan yatmam. sadece çay kahve bardağı da olsa o tezgah toplanır. çamaşır varsa mutlaka toplar, yerleştirir öyle yatarım.
2-2.5 günümü boşaltıyorum sevgilimle vakit geçiriyorum. genelde bodrumda filan oluyorum (zaten egede yaşıyorum). Ama tüm gezme, tozma, yüzme, yeme-içme, yeni yerlere gitme, sevişme (!), film izleme gibi aktiviteleri o zamanlara sıkıştırıyorum.
4-5 gün boşaltabilirsem aileme, kardeşlerime ayırıyorum. bunu bayrama seyrana düğüne nişana filan denk getirip memlekete gidiyorum.
eskiden 8-10 gün ayarlar senede 2 sefer de yurtdışına tatile giderdim. pandemiden beri o yok. onun yerine 6 aydır 10 sefer bodruma gitmişimdir 2şer günlük.
TV yok çünkü TV seyretmiyorum benim evde bilgisayarım hep açık seyredeceğim şeyleir de bilgisayardan izliyorum. benim hiçbir evimde TV olmadı şimdiye kadar. öyle bir alışkanlığım yok.
diyeceksiniz hiç mi hobin yok. mesela hobi olarak kodlama yapıyordum. şimdi o da işim oldu..hobi olarak başladığım şeyler zaten işim oluyor zamanla. okuma-yazma, kişisel gelişim derseniz benim iş gereği sürekli dünyayı takip etmem gerekiyor zaten stabil bir işim yok, sürekli aktif olunan bir iş. ama mesela 8-10 günlük tatillerde roman okurdum, şimdi onu okuyamıyorum öyle bir vaktim yok...bir de kafamı toplayamıyorum.
çocuklu ev dağılıyor, biliyorum. yarım düzine çocukla aynı evde büyüdüm. kalabalık ailelerden geliyoruz (ben de sevgilim de öyleyiz). sadece çocuklu kimse bizim evlerimize gelmiyor.
evet düzenimi, rahatımı bozmak çok zor geliyor bana, yoksa sevgilim bugün evlenelim istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?