bugün aradılar yine özür diiliyolar annesi annemden diledi önce işte ama şunu demiyorlar biz sizi de kızımızı da üzdük demiyolar oğlumuz çok üzüldü çok üzüldük diyolar yani hala beni nasıl üzdüklerini anlayamadılar sanırım yada ben pinpirikleniyorum gerçekten kafam çok karışık oğlum için herşeyi yaparım diyorlar halbuki biz ondan herşeyi değil düzgünce istemesini beklemiştik. babası babamı aradı özür diledi ama o da oğlum çok üzüldü ömrü boyunca bukadar üzülmedi ağlamadı dedi ama beni hiç hesaba katmadı özür dileriz yaptığımız için bilemedik konuşmayı beceremedik dedi ya bu insanlar köylü ama çok kabalar nasıl diyeyim ne köylüler var ağzından çıkan her laf ayrı bir değerli oluyor ben ne olduğunu anlayamadım. olan e. arkadasmla bana oldu biz ikimizde hiç ağlamadığımız üzülmediğimz kadar üzüldük bi çıkar yol bulamadıkoğlumun ilk kız arkadaşı kızınız diyo ayırmayın gençleri diyorlar ama o da benim ilk e.arkadaşım ben ondan baskasını hiç aklıma bile getiremedim ki bugüne kadar küstk kavga ettik kıskandırdık birbirimizi ama hep sevdik
arkadaşlar uzun olacak belki yazdıklarım ama diğer türlü de yarım kalacak. benim e. arkadaşımla yaklaşık 6 senelik bir birlikteliğimiz var ve ikimizde birbirimizi çok seviyoruz gerçekten. şöyle bişey var saygımızı mesafemizi her zaman koruduk ilk başladığımız gün e. arkadaşım benimle evlenmek istediğini söyledi hep de o yönde devam ettik olmadı mı kavgalarımız tabiki oldu küstük ayrı kaldık birbirimizi hasetimizden çatlattık ama hep sevdik. e. arkadaşım çok efendi dürüst düzgün bir insan açıkçası ama ailesi biraz cahil nasıl diyeyim patavatsız işte. biz işlerimizi düzelttik tamam dedik evlenmenin zamanıdır artık aileleri tanıştıralım isteme olayı olsun söz nişan aşamasına geçelim. o güne kadar ne ben onun ailesini gördüm ne de o benim ailemi gördü. ama ikimizin ailesi de birbirimizden haberdardı. gelgelelim aileler tanıştı kız isteme faslına geçildi. bu arada ben ve ailem çok özendik hazırlandık ne bileyim tek kızım çok aşırı derecede değer görürüm ailemde e.arkadaşımın babası allahım emriyle beni istedi babamda şöyle dedi ben çocukların altınına incisine eşyasına karışmam onlar hanımlarla çocuklar arasında halledilir sadece tek isteğiğm kızımın evi bizim yakınımıza kurulsun benim eşim rahatsız yakınımızda olsunlar bana destek olsunlar bu konu e. arkadaşımın da ailesinin de yabancı olmadığı bi konu zaten çoktandır biliniyordu. bir sorun yoktu da o güne kadar. ancak babası şöyle bir tepki verdi babama o zaman sen benim oğluma ev alacaksın oğlum sizin olsun gibi saçmalamaya başladı ordan annesi saçmaladı siz bize oğlumuzu istemeye gelin tabi annemin kafa attı çok beklersiniz siz dedi ama saygıyı bırakmadılar sabrettiler bizimkiler dediler ki biz niye alalım alacaksan sen al evi e. arkadaşımın eniştesi ve ablasıda banane bizde ev isteriz ona alınırsa ikişsinn de şukadar maaşı var kredi çeksinler alsınlar naparlarya yapsınlar gibi gereksiz konulara girildi kimse onlardan ev istememişken bu triplere girildi sonrada biz bi düşünelim dediler kalktılar. bu arada e. arkadaşım perişan durumda tabi yapılan saygısızlığın farkında hepsine bağırmış naptığınızı sanıyorsunuz siz diye yaptıklarını tek tek anlatmış anne de biraz rol yapan bi tip açıkçası korkusuna kurtulayım diye ağlamaya başlamış bu sefer oğlumu elimden alcaklar diye ortalık karıştı bizimkiler altta kalır mı birgün sonra getirdikleri çikolatalar ellerinden öptü şimdi ben napayım ikimizde salya sümük ağlıyoruz bu arada e. arkadaşımın ailesi de utançtan ağlıyolar
peki sizin eviniz yada ailenizin oturmanızı istedigi yer , onun ailesine çokmu uzaK ?
erkek arkadaşın şu an seni kaybetme korkusuyla herşeyi söle bir daha görüşmicem der. seni de görüştürmicem der. ama emin ol bunlar imzayı atana kadardır. tercih senin ama inan bana öyle bir aile ile çok çok yıpranırsın. benim evliliğimin ilk günleri eşimin ailesi yüzünden zehir oldu. ve emin ol erkekler evlenince acaip düşüoşar ailelerine. bizimkiler gözü önünde yaptı bütün terbiyesizlikleri ama ben bunu üzülüp dile getirince gerekirse görüşmeyiz diyen adam benim aileme saldırdı. benim annem hiçbirşey yapmamışken sırf benim canımı acıtmak amacıyla kendi annesinden için seninki kadar kötü değil ya dedi. onun annesinin yaptıklarının binde birini benim annem yapsaydı eminim şu anda yüzüne bakmazdı. bizimkileri sizinki gibi aleni yapmadığı halde eşimde böle devam ederslerse gitmem diodu. evlendik şimdi haftada en az iki kerfe gidioruz. ya da bize çaırıo. kadında bildiin çıngıraklı yılan fırsat bulsamda laf soksam die. ve herkese böle ama bana 2 katı. benide çok uyaran oldu malesef dinlemedim ve pişmanım. çünkü bunun sonu yok. böle insanlar adamın ömrünü yer anca
gerçekten öyle mi olur çok mu değişir beni korumaz mı sahip çıkmaz mı bana oda mı onlar gibi olurbiliyorum safım biraz iyi niyetliyim oda benim hep iyi niyetli olduğumu söyler oda çok iyi niyetlidir ama ne bileyim. aradılar yine biz kızınızı el üstünde tütarız özür dileriz konuşmayı bilemedik affedin çocuklar çok üzülüyo bizde çok üzülüyoruz diyolar bizimkilerde özür dilemeyin gerek yok ama olmaz diyolar. bizimkilerde onların bu duruma düşmesine üzülüyolar kocaman insanlar sonuçta ama bana sen yapamazsın narinsin onlar anlamazlar senin bu narinliğini diyorlar ne hallere düştük allahım şimdi hepsi yalan mı söylüyo yani e. arkadaşımda mı yalan söylüyo o da korumayacak mı yani beni çok mu üzülürüm ileride ben hep iyi niyet düşünmüştüm ama onlar benimde bizimde iyi niyetimizi anlamadılar şimdi de üzülüyolar benimde gücüme giden bu biz bukadar iyi niyetliyken neden bu oldu bir evin bir oğlu diye kıskandılar mı noldu anlam veremiyorum
arkadaşlar peygamberimizin bir sözü vardır,çok beğenirim ; çöplükte yetişmiş kırmızı gülden sakının,der.. erkek arkadaşınız o kaba saba bulduğunuz insanların içinde ve elinde büyümüş,kendisini ne kadar cilalasa da ilk büyük sorunda özüne dönecektir.iyi düşünün,rabbim küçük belaları uyarı olarak verir kullarına ama anlayana tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?