evlilik öncesinde olacak şeymiydi bu ben ne yapıcam şimdi:(

bende ne yazsam diye düşündüm...

öncelikle Allah yardımcınız olsun.6 yıl da uzun bir süre.
Ailesi gerçekten çok patavatsızlık yapmış.belki görümcen yada
görümcelerin istemeye gitmeden önce doldurmuşlardır.senin annenlere yakın oturmak istediğini biliyorlar
ve aralarında madem öyle istiyorlar ozaman ev alsınlar gibi bir cümle geçmiştir diye düşünüyorum.
aralarında konuşa konuşa bu durum onlara normal gelmiştir
yoksa ilk defa gittikleri ve tanıştıkları insanlara ne kadar patavatsız olurlarsa olsun
bu kadar rahat bunları söyleyeceklerini düşünmüyorum.
sonuçta da konuşulmaması gereken şeyler konuşulmuş.

ya ayrılacaksın yada devam edeceksin bilemiyorum ama şunu iyi bilmelisin.
siz evlendikten sonra ailesi değişir diye hiç düşünme.
bu şekildeki patavatsızlıkları devam edecek.onları bu şekilde kabul etmen gerekecek.
eşin seni korursa, karıştırmassa,fazla muhattap etmesse ve evlendikten sonra anneci olmassa şanslısın,
mutlu olursun onun dışında Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Siz gelin oğlumuzu isteyin mi
Saygısızlık diz boyu valla, şaştım kaldım...

Çok çirkef bi aileymiş..

Ailenize yakın oturmanızı istemiyorlarsa bile bunu düzgünce söyleyebilirlerdi..

Akılları fikirleri parada demek ki.. Ara bulmaya çalışan kimse yok.. Daha ilk aşama 'kız verme' bile gerçekleşmemişken ne çirkin pazarlıklar dönmüş..

Bilemiyorum ama iyi düşünmek lazım.. Evlilikte eşlerin aileleri de çok önemli.. Bunu göze labilecek misiniz başınızı ellerinizin arasına alıp iyice bi düşünün derim..

bunlara kanma bence basbaya ilk görüşmede kendilerini ele vermişler. erkek arkadaşınında şu an senin yanında olduuna bakma inan evlenince madalyon direk dönüyor. çok yıpranırsın. onlar terbiyesizlik yaparlar sen sinirinden sölenirsin suçlu sen olursun daha bide üzerine senin ailende öle der çıkar dahada acıtır içini. sevgi falan boş akıllı ol ve bazı şeyleri olmadan gör. hayatını mahvetme bu tarz insanlarla uraşmak zor. şu an yaptıkları oğullarına karşı bir rol bence. karar senin ama çok çok ii düşün

ay ben neden böyle sızlanmalara inanamıyorum yaa canım erkek arkadaşına güven bence, o eminim iyi bir insandır; ama ailesinden çooooooooooooooooookkkkkkk uzak dur. başarabilirsen tabii cahillerle uğraşmak kadar zor bir şey yok. kültür farkı iki aileyi parçalayan bir şey inan. ben kötü gelinim mesela bu sebepten dolayı, her ne kadar çaktırmıyormuş gibi yapsalar da. ayrılma sakın arkadaşından ama mesafeni koru mutlakaa ailesiyle!

çok doğru tespitlerin var arkadaşım; ama erkeğin tutumu da önemli. ben bırakmaması taraftarıyım; çocuk dediğin gibi ailesine uzak durabilirse bu olay güzel gider. benim amcam mesela eşini babannemlere hiç ezdirmedi hep korudu ve mutlu mesut geçiniyorlar valla. erkeğin tutumu çok önemli çookk. bunu başaran erkek de çok azdır ayrıca...

sevgiliniz galiba evin tek oğlu
4 görümceniz var biri kocasıyla birlikte plan peşinde
kv. kp.istemede çirkinleşmişler dolduruşa gelmişler güyya da kaç yaşındalar bu insanlar
yarın bir gün görümcenizle eşi bunları boşatalım deseler tamam mı diyecekler yapmayın
sevgiliniz şimdiden dengeyi kurup ailesini önceden uyarmamış yapılacaklarla ilgili
sonradana ağlamakla olmaz bu işler..

hep kötü yönleri yazdım ki gözünüz aşktan bazı gerçekleri görmeyebilir
burdan okuyun istedim
belli birbrinizi seviyosunuz..umarım herşey yoluna girer
ama aile çok önemli aklınızda bulunsun
böyle şeylerde annemin sözü gelir aklıma

''kovandan bir petek balı alıp gidemezsin arı da peşinden gelir'' der annem..

Bir taraf "bize yakın olsunlar" deyince, öbür tarafın da kalkıp "hayır, bize yakın olsunlar" diyerek tartışmasını anlarım. İki tarafında hakkı bu konuda fikir belirtmek, orta yolu bulmak yeni evlenen çifte kalmış, ama kalkıp da "iyi madem ev alırsanız olur" diye pazarlığa tutuşmak, böyle bir şey duymadım hayatımda.

ne bileyim arkadaşlar ne yapacağımı şaştım beni üzen görümce olayına gelince bundan sonra bir ömür görüşmeyeceğimi söyledim onu diğer görümcelerim de dahil olmak üzere kabul ediyorlar zaten görüşme kapat kapını git bayramdan bayrama bizimkileri ziyaret et geç siz ikiniz mutlu olun diyorlar. e. arkadaşıma kalırsa o ailemle de görüşmem diyor beni bırakma yeter diyor. sinirim geçti mi derseniz asla geçmedi geçmez de her zaman bir tereddüt olacak içimdeartık okadar sıkıldım üzüldüm ki hayattan zevk almaz hale geldim ben annem rahatsız diye hiç üzmedim bu yaşa kadarama benim bilgim dışında oldu herşey bu da beni çok üzüyo sinirlendiriyor. e. arkadaşım da bazen seni bukadar üzmeye hakkım yok sen ne dersen kabulum diyor ama biliyorum hiç içinden gelerek söylemiyor bunu bir de ben bir daha onları hiç görmedim gördüğümde ne yaparım bilemiyorum nasıl söyleyim tiksindim açıkçası bana böyle yapmaları beni tiksindirdi. nasıl diyeyim bundan sonra hiç sevemem gibi geliyor ben çok verici çocukları için kendini çok feda eden bi aile de büyüdüm ben kardeşimin yoluna ölürüm ne bileyim bu aile yapısı da beni korkuttu ama seviyorum ve onun bi suçu yok ki! biliyorum eğer biz ayrılırsak bu iş olmazsa zaten e. arkadaşım aiilesiyle bir daha görüşmeyecektir sadece 3 ablasıyla görüşür onun bu şekilde yalnız kalmasına da dayanamıyorum zaten çok üzüldü çok yıprandı bende aynı şekilde çok yıprandım ya ne denir bileemiyorum ki. böyle çok severken bunların olması çok kötü bizi böyle üzenlere hakkımı helal etmiyorum hiç bir zaman da etmeyeceğim. bu arada ev konusu filan diye bazı arkadaşlar bahsetmişler bizden kimse ev istemedi ona bakarsan zaten benim evim var sadece evi annemlere yakın olsun denildi.

severken böyle şeeylerle karşılaşmak çok kötü oluyormuşallah kimseyi bu duruma düşürmesin

Hakkınızda hayırlısı olsun...
Son yazdıgınız yazı dıkkatımı cektı yalnız...
Bir erkek onu yetıstıren buyuten aılesını kız arkadası sırf kendısıyle evlensın dıye gorusmem sılerım dıyorsa ben o erkekten sogurum... Ne olursa olsun aılesı oyle sey mı olurmuş...

erkek arkadaşın şu an seni kaybetme korkusuyla herşeyi söle bir daha görüşmicem der. seni de görüştürmicem der. ama emin ol bunlar imzayı atana kadardır. tercih senin ama inan bana öyle bir aile ile çok çok yıpranırsın. benim evliliğimin ilk günleri eşimin ailesi yüzünden zehir oldu. ve emin ol erkekler evlenince acaip düşüoşar ailelerine. bizimkiler gözü önünde yaptı bütün terbiyesizlikleri ama ben bunu üzülüp dile getirince gerekirse görüşmeyiz diyen adam benim aileme saldırdı. benim annem hiçbirşey yapmamışken sırf benim canımı acıtmak amacıyla kendi annesinden için seninki kadar kötü değil ya dedi. onun annesinin yaptıklarının binde birini benim annem yapsaydı eminim şu anda yüzüne bakmazdı. bizimkileri sizinki gibi aleni yapmadığı halde eşimde böle devam ederslerse gitmem diodu. evlendik şimdi haftada en az iki kerfe gidioruz. ya da bize çaırıo. kadında bildiin çıngıraklı yılan fırsat bulsamda laf soksam die. ve herkese böle ama bana 2 katı. benide çok uyaran oldu malesef dinlemedim ve pişmanım. çünkü bunun sonu yok. böle insanlar adamın ömrünü yer anca

Önce şunu söylemeliyim baban isteme gecesinde bu konuyu açmakta haklı. Çünkü zaten istemeden sonra söz nişan faslına geçilir ve şartlar o gece konuşulur. Bir nevi anlaşma gecesidir. Kaldı ki baban onu alın bunu yapın gibi isteklerde bulunmamış tek bir dileğini belirtmiş ve kız babası olarak o gece konuşmak hakkıdır.

Aileye gelince emin ol pişman falan değiller. Oğullarını kaybedeceklerini düşündüklerinden paçaları tutuşmuş. Ayrıca devam edersen göreceksin ki o rezil görümce ve kocası mutlaka ortalığı karıştırmaya devam edecekler çünkü niyetleri kötü içleri fesat. E aileninde cahil olduğundan bahsediyorsun bu da demek oluyor ki sürekli dolduruşa gelecekler...

Üzgünüm ama gerçekler bunlar..

Gerçekten saçmalamışlar.. Fakat önemli bişey değil.
Sadece fazla içli dışlı olmasın aileleriniz, evlendikten sonrada mesafe koyman gerekiyor..
Umarım damat adayı ailesinin sözünden çıkmayan bir tip değildir.

Benim ailemle eşimin ailesi kaç kere bir birlerine girdiler.. Sonunda evlendik biz.
Düğünümde bile bir birlerinin yüzüne bakmadılar.. Umurumdamı asla... eşimin ailesi suçlu oldukları halde haklı çıkmaya çalıştılar.
Neyse evlenmeye engel değil Allah yazınca oluyor... Yazmadıysa bişeyler bahanesi oluyor. Hakkınızda hayırlısı...

Son düzenleme:

ne olursa olsun bir kız için ailesini silen adamdan hayır gelmez asıl.

ne olursa olsun bir kız için ailesini silen adamdan hayır gelmez asıl.

birkız için ailelerini silmiyorlar merak etme... benim eşimde öyle derdi fakat silmedi.
sonunda bir el alem yüzünden olan bir tartışma sırasında benim senin gibi oğlum yok demiş babası çok üzüldü kahroldu..
el alemi tuttu babası bunu attı... bir oğluydu bunu diyen adamdan ne beklersin...

Son düzenleme:
Muhtemelen bu olay için ikiniz de birbirinizi bırakmayacaksınız,
ve ilerde bu aile ile çok problemler yaşayacaksın...
Arkadaşların dediği gibi ailemi silerim laflarına da inanma, çıkar yol bulamayınca senin ailene de düşman olmaya başlar...

ya benim kalbim çok kırık ya çok üzgünüm gerçekten kendime bir çıkar yol bulamıyorum ben sizin yyazdıklarınızı okuyorum tartıyorum ölçüyorum ileride olur mu diye düşünüyorum bazen bu yüzden kavga ediyoruz e. arkadaşıma diyorum ki evlenince değişceksin beni zorl oraya götürceksin daha çıkar yol bulamayınca da aileme sataşacaksın demi diyorum sonra kavga edip küsüyoruz dayanamayıp geri barışıyoruz yapmam ben öyle şey bilmiyormusun ben seni bugune kadar hiçbirşey için zorlamadım zorlamam da diyo evet o beni bugüne kadar hiçbirşey için zorlamadı gerçekten ama korkuyorum çok rüyalarıma giriyo o derecede korkuyorum

yapar yapar.... canım millek 4 4 lük evleniyor, aileler güle oynaya düğün yapıyo da geçim olmayınca yine olmuyor. ah şu büyükler, cidden büyük olabilselerdi...

durumumuzun düzeleceğine dairumutlarım iyice tükenmeye başladı annemler kesinlikle olmaz diyorlar bugün aramışlar bizimkiler olmaz demişler e.arkadasımda bende perişanız nolcak şimdi ben sevdiğimden ayrılacakmıyım

bence kesinlikle ayrılmamalısınız
ben sizin sevginize çok inandım bence aileni ikna edebilirsin
senin yerinde olsam bana bunları yaşatanları evime evlenince evime sokmam
annenlere de ki söz veriyorum sizi fazla muhatap etmicem onlarla çok fazla yüzyüze getirtmicem
biz birbirimizi seviyoruz bu kadar emek verdik de ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…