evlilik öncesinde olacak şeymiydi bu ben ne yapıcam şimdi:(

senin işin zor bacım ilk günden mimlenmiş bir gelin oldun artık kuşta kondursan altından da olsan nafile
son nefeslerine kadar her daim duyacaklarını hayal etmek zor değil
allah akıl versin erkek analarına madem bunu yapacaksınız vermeyin kimselere evde turşunu kurun oğullarınızın cok ta kıymetliler amann
budurumda ne yapılır bilemedimm...

Dünür adayları bir gecede patavatsızlık rekoru kırmışlar. En dikkat edilen isteme anında bile böyle cümleler kuruluyorsa ilerisini düşünemiyorum. Tamam erkek arkadaşını seviyorsun, ayrıl diyemem tabiki. Ama işte hazır ol bazı şeylere...

Canım ev alma teklifini nasıl yapabilir bir erkek tarafı çok garip bir durum olmuş açıkçası, herhalde senden kaynaklanıyor sen durumumuz iyi diye taviz mi verdin yoksa...

çok kötü olmuş,
senin baban çanak tutmuş,
onlarda içine edip gitmişler afedersin:26::26:

ilk günden konuşulacak şeyler değil bunlar. Keşke önce bir tanışıp birbirlerini çözmeye çalışsalarmış.

arkadaşlar her iki ailenin de durumu oldukça iyi zaten maddi durumda hiçbir sıkıntı yok ama şöyle diyeyim e. arkadaşımın 4 ablası var bunlardan birsi karı koca babasının parasında gözü açıkçası ne olacak ne istenecek diye de onlar da gelmişler istemeye ve e. arkadaşım çikolata.. almaya giderken de anne babayı sakın şunu yaparım bunu yaparım deme onların maaşları var kendileri yaparlar.... demişler doldurmuşlar. bu arada bu görümcem de çalışan bir bayan k.pederi buna bilezik bile yapmamış bi kuruş vermemiş hatta kendi bileziklerini kendi yapmış ve k. pederine verip düğünde taktırmış. aile beni istemiyor desem değil yazın başından beri isteyelim artık diye acele ediyorlardı. gelelim gelelim diye zorla kabul ettirdiler kendilerini düşünceleri böyle değildi ben e. arkadaşımdan duyuyordum babamlar şunu bunu dedi diye ama kafaları karışmış nasıl diyeyim hani daha önceden düşünülerek söylenmiş bişey olsa bu kadar saçmalanamazdı diye düşünüyorum çünkü bizim eve yakın olma düşüncesi daha önceden bilinen ve kabul edilen birşey onların evi de bize 1 saat uzaklıkta sadece ya ne bileyim bilemiyorum görümcemin birisi arıyor ağlıyor allah kahretsn eniştemle ablam yüğznden oldu diyor diğer 2 görümcede ağlıyormuş biz çok sevdiydik diye e. arkadaşım desen o şekilde anne baba da biz ne yaptık birtek oğlumuzu ne hale düşürdük o insanları anlayıp dinlemeden nasıl böyle davrandık diyorlarmış. dünyanın kaç bucak olduğunu öğrendik diyorlarmış ama hiçbişeye güvenemiyorum

aileler her şeyi mahvediyor bence evlilik iki insan arasında olmalı ailelerin evliliği şeklinde tezahür ediyor maalesef türkiye de
daha istemeye gelince ev istemeler filan ne kadar ayıp.. bu tür şeyleri çiftler kendi arasında halletmeli anne-babaya yük olmamalı bence, ki zaten bunu isteyen evlenecek olan insanlar değil, damat adayının ailesi...para işin içine girince insanlar nasıl değişiyor birden çok tuhaf şekerim inşallah evlenince uzak kalırsın böyle insanlardan

Ne kadar tuhaf insanlar.
Babanızın yakın oturma mevzusunu açması ve istemesi bana çok abes gelmedi.
En fazla istemiyorlarsa da böyle bir durumu, onlarda saygı çerçevesinde
böyle birşeyi istemediklerini söyleyip, orta yol bulunabilirdi.
Ama bayağı terbiyesizlik yapmışlar.
Şimdi kocaman bir soru işareti, olan siz gençlere olmuş.
Bundan sonra bu aile size huzur verir mi soru işareti,gönül rahatlığıyla evlenebilir misin,
eşin yanında olur mu, evlenince değişir mi eşin, soru işareti.
Keşke bu sorular olmadan evlenseydin, ama malesef öyle olmamış.
Bir şans daha verirseniz, hem aileyi hem de erkek arkadaşını iyi tart, ona göre karar ver.
Bunlar ufak şeyler değil, aileler mevzu oldu mu işin içinden çıkılamıyor evlilikte,
özellikle erkek aileci kesilebiliyor.

önümde çıkmaz sokak var sanki ne yaparsam yapayım yolumu bulamıycam gibi geliyor ayrılsam çok sevdim onu o benim ilk ve tek aşkımdı ondan başkasını bilmedim bugüne kadar ondan sonrası ne olur bilmiyorum bu arada yaşımız 26 onla beraber devam etsem dediğiniz gibi bu insanlar değişmeyecek hep cahil kalacaklar ben ileride kaldırabilir miyim bunnu sonunda çok üzülmek de var bilmiyorum ilerde karsılasacagm insanlar daha iyi mi olacak emin olamam artık karsıma gelenler önce mesleğimi soruyorlar biz bunlardan habersiz başladık çokda iyi niyetle ilk günden itibaren ciddiyetle başladık ama sonumuzun böyle olacağını kimse bilemezdi ki ne yapıcam ben şimdi kafayı yicem artık midem stresten çok fena oldu ne yapcam ben ne?

bana hiç inandırıcı gelmedi erkeğin ailesinin ah vah biz ne ettik, dünyanın kaç bucak olduğunu öğrendik
fln diye ağlayıp zırlaması. muhtemelen sevgilin senin moralin düzelsin diye böyle şeyler söylüyor.
dikkat et bu aileye

baba eğer, bilmeden bunu söylemiş olmasaydı bu insanların gerçek yüzü ortaya çıkmıcaktı, iyi ki söylemiş
hem ne yani başlık sahibinin annesi rahatsızmış, babası bu yüzden yakın olsun istemiş, keyfinden ya da kaprisinden değil
hem ne sakıncası varmış anlamış değilim
yıl olmuş 2012 hala hanımköylü yakıştırması var ya

ailem istemiyor sen yapamazsn diyor sevmedik sevmeyeceğiz diyorlar sende sevmeyeceksn diyolar. e. arkadasm beni bırakma diye ağlayarak yalvaryo en çok o beni yaralıyor zaten bir görümcem var oda çok tatlı ağlıyo bırakmayın birbirinizi diye allahım bunlar benim hayal bile edemeyeceğim şeyler takıda şunda bunda sorun çıkar da bu nedir nasıl bişeydir anlam veremedim

ailene kulak ver bence, istemiyorlarsa haklıdırlar.
ben bugüne kadar ailenin istemeyipte haksız çıktığını hiç görmedim.
erkek arkadaşının ailesi değişmez,
şimdi ağlayıp özür diliyorlarsada erkek arkadaşının baskısındandır.
yarın başka birinin gazına gelip neler yapacaklarını da Allah bilir.

ya canım bana ailesi bahaneye bakıyomuş gibi geldi, bu kadar saçma sebebten küslükmü olur ya, evin size yakın olması istenmiyorsa bi şaka espiri yapar geçersin, sonradan oturulur bi ortayol bulunur, hiç mi yol izan bilmez bu insanlar
bunun cahilliklede alakası yok yani, bu yaşa kadar hiç mi bişey görmediniz geçirmediniz, diplomasi nedir hiç bilmezmisiniz
bu kadar aşıkken bu sebebten de ayrılmak delilik yani, ayrılmayın bence, kararlı durun nişanlınla beraber, zamanla alışırlar

Son düzenleme:
sizinkiler niye isteme de yok bize yakın ev tutsunlar falan diyorlarki (yani ben tamamen senin yanındayım ama dogru bir degerlendirme yapabilmek için söylüyorum).. nekadar gereksiz bence..

ya benim merak ettiğim annen hasta ya, evlenince yok annene gitme, annene bakma derler mi
sanki diyecek gibi duruyorlar
tabii onları ilgilendirmez ama ilerde eşinde aynı şeyi yapmasın

canım, iyisimi biraz zamana bırakın herşeyi, belli bir süre o anne baba ve ablayla da görüşme tavrını koy, bakalım ne olacak erkek arkadaşın da üzülüyor sende ama bu durumu kendi lehine çevirmelisin, bu laflara rağmen aileni ikna edip de kısa bir sürede evliliğe doğru gidersen sonuç hüsran olabilir...
Yanlış anlama aynı hataları ben yaptım ve şu anda o kadar pişmanım ki anlatamam sana...

çok garip insanlarmış, cahiller sanırım biraz dan dun konuşmuşlar. yine de baştan rengini belli etmişler, sevin bence. sonradan benim gibi sürpriz yaşamamış olursun. beni istemeye geldiklerinde annem dedi benim eşim yok yalnızım keşke bana yakın olalar faln diye,benim k.peder aman... hanım ne demek, benim oğlum kızlarım yanımda,2 oğlum var bu da senn oğlun olsun dedi ama soradan ortaya çıktı ki k.pederim etkisiz elemanmış:)) yani k.v. istemezse... en azından baştan olur deyip sonradan döneklik yapmamış olurlar...

Ne desem bilemedim ama aile de ortada işte kaç yaşına gelmiş insanlar değişmeyecekler elbet vardır bunda da bir hayır. Hayırlısını dile hep inşallah mutlu olursunuz.Bundan sonra iki şey olabilir gib. Ya zaten bu işin sonu kötü olacaktı Allah bir vesile yarattı sonlanması sizin hayrınıza ya da belki diyorum bu insanlar ilerde daha saçma şeyler yapcaklardı şimdi yaptıklarından herkes gördü öğrendi belki kendilerine çeki düzen verecekler sizin için daha hayırlı olacak aranızda mesafe olacak vıcık vıcık ilişkiler yaşamamanız için ileride hem de erkek arkdaşın durumu gördü savunulacak bir yanları yok belki bundan sonra sana daha çok bağlanıp kaybetme korkusu yaşayarak ilişkinize daha çok sahip çıkacak.

erkek arkadaşınızın ailesi özürlerinde samimiler mi, yoksa köprüyü geçene kadar mantığı mı yürütüyorlar bunu anlamak gerek.
İleride bu özürlerin acısı çıkabilir, ailenize ve size düşman olabilirler.
2. ihtimal: gerçekten samimiler, babanızın sözünü "kızımı bana yakın bir yerde ev alınmadan vermem" gibilerinden anlamış olabilirler ki babanız çok kibarca "evi kurulsun" demiş, ev alınsın kira olmaz falan dememiş. Belki de yanlış anlaşılmadan kaynaklanıyor her şey, bir oturup konuşun...

kuzum çok üzüldüm ama balık baştan kokar böyle sorunla başlayan her evlilikte bu sorunlar git git büyüyüp tahammül edilmez bi durum alıyor ve size yazık olur arada çok yıpranırsınız özellikle de sen tatlım zor ama iyi düşünmek lazım arkadaşının ailesine de inanma bence bi günde insan pişman olup öyle davranmaz kandırıyorlar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…