- 16 Temmuz 2018
- 161
- 297
- 18
- 35
- Konu Sahibi dandiktavsan
-
Arkadaşın bu evliliği neden sürdürüyor ki
Halbuki ayrılsa en azından anlayışsız kocasının yükünü sırtından atar
Çevremde böyle evlilikler de var
Erkek ve kadının sorumluluğu paylaştığı güzel evlilikler de var
Evlilk hamur gibidir kalıbına göre şekil alır
Kiminin mayası bozuktur kalıp tutmaz
Biraz kader, biraz kişisel seçim, biraz şans işidir iyi biriyle karşılaşmak.
3 yıllık evliyim 5 aylık kızım var. Mutluyum çok şükür. Ama konuya direk maddiyattan giren erkekleri tercih etmeyin.
Ve evlenmiş boşanmışsınız tekrar evlenirken acele etmeyin zamana yayın söz nişan düğün.
benim acimdan bakarsan evet kesinlikle sacmalik.ama guzel evlilikler de goruyorum cevremde.ama disardan benim evliligim de guzel gorunuyomus.yani cevap veremedim arti ve eksileri teraziye koy eger evlenerek standardini daha cok yukseltecegine inaniyosan evlen
Evliligi sacmalik gormuyorum sacma insanlarla karsilasimca hersey kotulesir zaten sadece evlilik degil tabi bekarlikta ki rahatlik yok her iki kisi acisindan ama karsina iyisi denk gelirse hayat artan sorumluluklara ragmen guzellesiyor benimde bir oglum var calismiyorum ama esim eve geldiginde gece uykusuna birlikte yatiyorlar ben dinleniyorum gun icinde bazen yemek yapamam temizligi bosverir kendime vakit ayiririm aksam nerde yemek demez dedirtmem de bende insanim robot degilim ama bunlaei anlayabilen biri var karsimda iste dedigim gibi mesele sizi anlayabilen biriyle hayatinizi birlestirmek bu biraz sans biraz da iyi analizin sonucu
Aileler doğru düzgün çocuk yetiştirmediği sürece o sorun çözülmez. Erkek çocuğa sen otur oğlum, kızım sen kalk masayı kur denmeyecek, hadi çocuklar masayı kuruyoruz denilecek en azından. Kız ve erkek değil, İNSAN yetiştirilecek, o zaman olur.Türkiyede evlilik iki kişinin beraber acisi ile tatlisi ile hayat paylaşmasi değil, statü sembolüdür. Özelikle kadinlar için. Bu evliliğe giden yolda bile başliyor. Yok bohça olsun, yok büyük nişan olsun.
Burda biri sevgilisinin bekar evinde yaşayacak diye üzülüyordu. Hayalindeki çamaşir makinesine kavuşamiyordu diye
Evlilik kadini aşağa düşürmüyor. Kadin bunu kendine yapiyor. Kendini bir birey olarak görmüyor. Tek vazifesi eşine yemek yapmak, seksi gecelik giymek, çocuk doğurmak ve elti, kaynanayi kafaya takmak. Burdaki konulardan belli. "Nasil eşine kahvalti yapmazsin" diye kizan kadinlar var.
Çalişmak tek başina eşitlik unsuru değildir. Her kadin evet çalişmali ve kendini birey olarak görmeli, kendine değer vermeli. Kendini ezdirmemeli. Ev işler, yemek yapmak kadinin görevleri değildir.
Ne yazikki birçok kadin bir erkeğin "ben seni çaliştirmam" dediğinde, erkeğin onu değerli gördügünden öyle dediğini saniyorlar. Halbuki tam tersi. O erkek kadini bir birey olarak görmediği için bunu söylüyor. Eh hali ile öyle keko bir adam ile evlenirsen elbette sikinti çekersin.
Aynisi kadinin çaliştiğinda maaşini alan ve ev işinde zerre yardim etmeyen adam içinde geçerlidir. Kadin işte kendini eşit görmediği için bu kekolari yillarca çekiyor işte.
Hayir hic konusu bile acilmadi 3. Senemiz bitti evlilikte ama calisma ve para konularinda alinacagim beni rencide edici cumle kurmuslugu yoktur kadinlarin calismasina da karsi degildir bu arada cok istesem sorun cikarmaz ama.cocukdan sonra ikimiz icin de en mantiklisi benim evde olup cocuga bakmamEsiniz size kizmiyor mu, butun gun evde oturuyorsun . Cocugu annene birak. Ise gir , hayat zor para yetmiyor diye.
Esiniz size kizmiyor mu, butun gun evde oturuyorsun . Cocugu annene birak. Ise gir , hayat zor para yetmiyor diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?