- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
- Konu Sahibi MerveOkanAsk
-
Yok, eşim rahattır bu konuda ama ben onun giyindiğini gördüğüm anda dışarı çıkarım.
Aynı şekilde ben giyineceğim zamanda giyinme odamın kapısını kapatırım.
Eğer kıyafetleri beraber seçeceksek, ikimizinkini de hazırlar askılara asarız, ardından sırayla kullanırız odayı.
Çok mu tuhaf gerçekten?
Size şimdi 'hala' ile 'bile' kelimelerinin cümleye kattığı anlamı tartışamayacağım.Siz de hem okuduğunuzu hem de kendi yazdıklarınızı idrak etmeyi deneseniz belki söylediklerimi yinelemek ve anlamanız adına mevzuyu uzatmak zorunda kalmazdım.
Yazdığınız şeyde eşlerin birbiri yanında giyinip soyunmasına kadar ele almışsınız, gaz çıkarmaktan bahsetmemişsiniz salt.
Ayrıca gaz çıkarmak her yerde herkes içinde yapılabilen bir şeydir de demedim. Sizin söylediğiniz şey "Eşimle birbirimizin yanında bile soyunmayız, edepli edepliyiz" cümlesi. Dönün bir daha bakın ne dediğinize
Eh o halde siz aynı yatağa da girmezsiniz dedim, mazallah soyunuverirsiniz başka şeyler için, edebiniz bozulur.
Hiç kıvırmayın, burada kendi edebinizi(!) tarif edeceğim derken, eşinin yanında giyinip soyunanına kadar edepsiz ilan ettiniz.
Evet aynianda giyinemeyenler varmis. Özel alana saygı diyorlarmış. Ben de sok oldum vallabir senede yüz goz olmusuz biz
Ayrıca giyinme alanımız olduğu için, vakitle alakalı bir kaybımız olmuyor.Gercekten tuhaf bana gore esiniz o sizin wc de yada dusta tamam ki bana gore dusta gormemizdede sakinca yok ama giyinirken bir mahremiyet yokki.Vakit kaybi ayni anda giyinin siz
Hiçbir saydığınız madde değil.Karşındakinin vücudunu mu sevmiyorsun kendine mi güvenmiyorsun yada 2 haftalık mı evlisin?
Sorduğun için yazıyorum inan bana çok tuhaf geldiniz. Ne yani fantezi yaparken iç çamaşırlarınızı da giyinme odasında sırayla mı çıkarıyorsunuz...
Konu hakkında ise bence rutine bağlamak iğrenç ara sıra olabilir. Çocuk varsa hiç olmamasına dikkat etmeli diye düşünüyorum.
Çişini klozete yaparken ya da duş alırken aynı anda bulunulabilir. Rahatsız olmam. Kakada işler değişir...
sınıflandırma kastım sabah sabah hahaha
Bence değil, kendime ait yaşamım devam ediyor, etmeli de bence.Valla bence tuhaf.
Mağazada kabin bekler gibi sırayla giyinmek soyunmak falan.
Teşekkürler.tuhaf.
Size şimdi 'hala' ile 'bile' kelimelerinin cümleye kattığı anlamı tartışamayacağım.
Sizin ifadelerinizdeki cümleyi yazmadım.
Asıl ben tekrar tekrar anlatmak istemiyorum, kelime dağarcığınız 'hala vs vs yapmıyoruz' demeyi 'bunları yapmıyoruz bile' olarak anlıyorsa, size burada akademik olarak açıklasam gene nafile...
Bebelere alkış tutuyorlarmış ya s.çtı diye ayıptır söylemesi biz evlenmeden önce beklerdi başımda gaz çıkarayım,s.çayım diye başımda...
Az ağlamadı adam benim sütyenimi çıkarırken sırtımdaki yaralara merhem sürerken.
Ben kocamı ameliyat sonrası tuvalette başında beklerdim oturtup kaldırmak için.
Biz çok alengirli bir flört dönemi geçirdiğimizden midir evlenmeden yüz göz olmuştuk maşallah.
Bana diğer türlü bir yaşam tuhaf geliyor.Tuhaf değil.
Ama bizim toplum kültüründe yok.
Evliler özel alan ilişkisini ihlal ediyor(ben dahil)
yorumu görünce yazmak istedim.
Bana diğer türlü bir yaşam tuhaf geliyor.
Eşimin telefonla görüştüğünü görsem, hemen o alandan ayrılırım.
Ya da kendi zevklerine zaman ayırdığını görsem, yalnız bırakırım.
O da benim kitap okuduğumu, mutfakta tariflerle uğraştığımı vb şeyleri gördüğünde rahatsız etmez.
Bir hayatı beraber ortak paydalarda yaşamak başka, tek hayatı iki ayrı insana bölüştürmek başka bir şey ve hiç bana göre değil.
Eş de olsak, birey olmaya devam ediyoruz.
Ayrıca giyinme alanımız olduğu için, vakitle alakalı bir kaybımız olmuyor.
Hiçbir saydığınız madde değil.
Bir adamla eş olmam, onun beni her zaman çıplak görmesine müsade edeceğim anlamına gelmiyor.
Her istediği an bana dokunamayacağı, sevişemeyeceği gibi.
Evli olsam da, vücudum üzerine haklara ben sahibim, değil mi?
Bence değil, kendime ait yaşamım devam ediyor, etmeli de bence.
Tek başıma yapabileceğim eylemler olmalı hayatımda.
Teşekkürler.
Doğallıkla seviyesilik aynı şey değil.Doğal olmak farklı bir şey seviyesiz yüz göz olmak farklı bir şey.Hastalıksa hastalık.Tuvalet denen bir şey var.Evli olmak,herşeyi her ortamda yapacaksın anlamı taşımıyor.Farkindayim ben bu aralar fazla oldum :)
Kizlar malum size bir sorum var ♥
Sizce cok samimi uzun yillar iliskisi olan dogal insanlar yada evliler yada bekarlar yada nisanlilar vede sozluler sorum hepinize.
Afedersiniz ama zor durumda kalınca saglik için yaninizda gaz bosaltimi yapılsa hic utanmadam sıkılmadan rahat bir sekilde bilinçli yani ama mecburiyetten ne dusunursunuz.
Ben bir yandan normal diyorum saglikli bir sey bu ee o an gelmis ortam musahit bizde masallah pek dogal bir çiftiz.
Ama ben hic yapmam 2. Sahislarin arasında yapmadım da tuhafimida gidiyor.
Yani baya baha kafama bunu taktim.
Annem diyor evlenince her sey mübah alış oda bir deli zaten :)
Kısaca beni bir aydinlatin tecrubelerden yola çıkarak.
Ben kafaya takmiyim demi.
Bu arada işsiz misin arkadasim bunu mu dusunuyon ? / Yapacak daha onemli isin mi yok? Gibi seyeler dusunmek serbest çünkü bu ara işsizim tatill :)
Konu geyik degil ciddi yasadigim problem gülün diye yaptım :)
Bu verdiğiniz örnekler güzel saygı içeriyor ama çok mesafe değil mi diğerleri?,soyunup giyinme,duşa girme bunlar ancak o insana özel zaten......Yadırgamanız garip,hani seks varsa diğer söylediklerinizin olmaması.....Bana diğer türlü bir yaşam tuhaf geliyor.
Eşimin telefonla görüştüğünü görsem, hemen o alandan ayrılırım.
Ya da kendi zevklerine zaman ayırdığını görsem, yalnız bırakırım.
O da benim kitap okuduğumu, mutfakta tariflerle uğraştığımı vb şeyleri gördüğünde rahatsız etmez.
Bir hayatı beraber ortak paydalarda yaşamak başka, tek hayatı iki ayrı insana bölüştürmek başka bir şey ve hiç bana göre değil.
Eş de olsak, birey olmaya devam ediyoruz.
Ortada polemik yok, zaten yazarak yapılan eylem polemik olamaz.Benle beraber neredeyse buradaki herkes sizi yanlış anladı, ama bir tek siz doğru anladınız ve anlattınız hımmm.
Neyse, meraklısı şu polemiğin başladığı noktaya kadar bakar ve görür zaten.
Yorulmayın, akademik olarak açıklamak, halkın dilinden daha komplekstir. Siz henüz sade dilinizde bile anlaşamıyorsunuz.
Simdi oyle her ortamda her zaman olan bir sey degil benim dedigim tabi. Hani nadiren olan zamanlar. Aman sen buyuk konusma benim basima ne geldiyse bu konusmalardam geldi.
Ortada polemik yok, zaten yazarak yapılan eylem polemik olamaz.
Sade dilimle anlaşamadığım kişi sizsiniz, demek ki en basite indirgesem bile siz algılamak istemiyorsunuz.
Ayrıca, üyelerin bana yazma içeriği sizinkinden bambaşka, yaşam şeklim üzerine fikirlerini beyan ediyorlar.
Bu kadar yanlış bir anlam çıkarıp, alınganlık yapan ve saçma bir savunmaya giren yegane insansınız.
Teşekkür ederim, hoşçakalın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?