Evlilik sırası esprisi

Bazı mesajlar hariç,dışarıdan birilerinin yorumları konuya daha objektif bakmamı sağladı. Evet ben başlatmışım , resmen kaşınmışım durup dururken danışıklı dövüş olmuş, ben de ,O da kompleks yapmışız bazı şeyleri.

Bu konudan şunu çıkardım, çenemi tutacağım, yerli yersiz boş konuşmayacağım, kim olursa olsun ...Ne kadar kariyer de yapsa ,ne kadar mutlu görünse de belli yaşı geçmiş kişilerle aşk veya evlilik konularına girmeyeceğim..(Ayrıca,34 yaş bana göre çok geç bir yaş değil günümüzde ...)

Nasıl ki böyle gereksiz bir konuyu başlattıysam,ilk adımı da atmalıyım diyerek mesaj attım,seni incitmek istemedim falan gibi, haftaya yemeğe çağırdım.

Bu da bana ders olsun :)

Hatanizi anlayip ilk adimi atmaniz cok guzel bi davranis taktir ettim dogrusu

benim arkadasim var,32 yasinda fistik gibi kiz,kariyeri guzelligi on numara ama gel gor ki karsisina duzgun biri cikmadi,cikanlari o begenmedi derken evlilikten gun gectikce uzaklastigini soyluyor ama icim cocuk hasretiyle dolu sirf bunun icin bile evlenmek istiyorum der ama bunu disarda kimseye belli etmez,acildigi tek kisi benim..arada sosyal medyada yaptigi paylasimlara insanlar ne zaman evlilik,artik gercek aski bul diye yorumlar yapinca gulucukler siraliyor ama biliyorum ki icten ice cok sorun ediyor bunu.
bence olayi baslatan siz olmussunuz,ozur de dilemeniz yerinde olmus.
hic yorum yapmayin bundan sonra,hayatinda biri var mi diye bile sormayin,soylemek isterse soyler zaten

Al bendende o kadar,27 de evlendim,başımın etini yediler evde kaldın diye,onlar öyle dediğinde umursamıyormuş gibi görünüyordum ama içimde fırtınalar kopuyordu,şimdi 30 dan önce evlenen yok,saf gibi patavatsız insanların sözlerine üzülüyordum

İşte bunu zaten hayatında mutsuz insanlar yapıyor,bakıyor size ne güzel özgür,sorumluluğu yok,mutlu geleceğe dair hala ümitleri var,nasıl vursam bunu,dur bu şekilde vuruyum diyerek yapıyolar zaten

Valla ben de "Sıranı vermeseydin." diyen birine öyle bir cevap verirdim. Ben kuzeninize hak verdim, kusura bakmayın. Siz biraz patavatsızlık yapmışsınız, o da cevabını vermiş.

insanların hassas noktalarına burnunuzu sokmayın artık, genci yaşlısı hepsi aynı meraklı. başkasının özel hayatından sizene öfff

ben evlenmiş kadınların tüm bekarları evlilik meraklısı sanmasına falan şaşırıyorum.

her evli kadın böyle değil tabi. ama bir kesim var evlenince anında yaşlı teyze moduna bağlıyorlar sürekli bi çocuk evlilik muhabbeti gün muhabbeti gibi.

siz ona laf sokmuşsunuz o da haklı bir cevap vermiş bana kalırsa. espri lafı altında laf sokmaları yemiyor kimse. kariyerli okumuş bir kadına ev hanımı evli çocuklu bir kadın laf ederse laf yiyeceğini bilmeli.

(Konuda baska bir ornekte vermistim o degil)
Bi tanidigimiz vardi oda tahminimce yasi 40in uzerindeydi kizkardeslerinde talip cıkinca tavir yapiyordu sirasini vermek istemiyordu hatta evlendiklerinde tavir yapti yabancilarin oldugu ortamda dahi kaderim falan der uzulur dert yanardi ama abartili bi sekilde yapardi

Gecenlerde kendi yadindan 15 yasinda esi vefat etmis torun sahibi biriyle evlendi tabiki kader insallah mutlulugu daim olur

Ama nasil mutlu ayaklari yere basmiyor diyebilirim Allah canimizi beraber alsin beni cok dusunuyir falan diyor ama oturdugu 2 saatin 1 saatinden fazlasini esini anlatarak gecirdi diyebilirim

Birde bi arkadasi vardi kendinden kucuk o daha bekar gorur gormez sen evlenmedin mi dedi genelde belli bir yastan sonra evlenenler her onune gelene evlenmedin mi ne zaman evlemeceksin sorularina tutuyor

Tamam evlisin mutlusun Allah daha mutlu etsin ama mutlulugunu baskasinin gozune koymak nedir ben hala anlayamiyorum

bence her kadın aynı değil. evlilik meraklısı kadınlar var. bunlar erken evlenirse erken yaşta başlıyor bu laflara. benim 25 yaşında evlenen arkadaşım çocuğu oldu şu an 26 yaşında bi arkadaşıma geç kaldın artık çocuk için dedi gayet ciddi bir şekilde. geri kalan hepimizin yaşı 28 ve orda 6-7 kız çoğumuz bekar ve çocuksuz. aklı sıra kız üzerinden hepimize laf soktu. sonra başka bir evli arkadaş sen de evlendiğin sene çocuk yaptın ne acelen vardı dedi. bu sefer bozuldu laf yiyince.

her insanın hayatı farklı. laf sokan lafı yer oturur. özellikle kariyerini çocukları için bırakmış kadınlarda kıskançlık oluyor bence o bekarlık sorumluluğun az olması vs batıyor ve anneliklerini çok matah bir şeymiş gibi göze sokarak övünerek kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar. dışarıdan bakınca çok zavallıca. herkesin kendi hayat çizgisi var. anne olunca kaynana olmuyorsun haddini bilerek konuşacaksın. insanlara kendi gerikafalı zihniyetini doğru olan oymuş gibi dikte edemezsin. edersen de o da seni ezikler ki bunu yapmak daha kolay.

ben hiç bekar bir kadının evli çocuklulara laf soktuğunu görmedim. ama bu bazı tip evli çocuklular direkt toplumun kaynanası olmuş gibi herkese evlilik çocuuuk bebeek diye dolanıyorlar herkes kaçıyor onlardan farkında değiller.

Annelerede anneliklerinede saygim sonduz ama kaynana gibi durup durup laf sokmalari gercekten cirkin

Acikcasi bu dugun ne zaman yok mu birileri hadi evlen diyenlerin cogu alttan alttan evde kaldin tarzinda laf sokma derdinde olan insanlar

Cunku zaten birilerinin oldugunu bilsrler ozellikle sormazlar

Bi ara cevremde benzer sorulara maruz kaliyirdum bir iki kere gorusmek isteyenlrin oldugunu soyledim hatta isi gucu kocalariyla damatlariyla ovunen insanlarin islerinden daha iyi falsn

Bunlari bi iki duyanlar artik susuo pek bisdy sormadilar cunku almak istedikleri cevap aslinda hayatimizda kimsenin olmadigini olmasini istedigimizi fakat olmadigi icin uzuntumuzu dile getirmek

Bi yakinimiz vardi bigun kaynana gelin espirisi dondu erkek arkadasim bile yok direk kaynanama hakaret cinsinden bi laf geldi bi yavas ol dedimnsakayla daha ortada yok ama kaynanam dedim

Karsimdaki insan kaynanan kaplumbagayla geliyor herhalse daha gelmedigine gore dedi o zamanda yasim 24 ve soyleyen arkadas 5 yillik evliydi

Bu kinayelerde bulunanlarin coguda evli ve evliligi yolunda gitneyen insanlar bigun birine sen evlendinde noldu demsk geliyor ama incinecsklerini bildigim icin yapmiyorum

Rahatlığına düşkün biri için çok sıradan bir cümle kurmuş.
Siz kendinizin evde çok vakit geçirdiğinizi psikolojik olarak kabullenmişsiniz, dışarıdan duyduğunuzda alınabilirsiniz diye düşünüyorum

ben mevzuya şöyle bakıyorum

erken yaşta çocuk yapan kimi kadınlar bi süre sonra kariyer yapanlarla aralarındaki hem maddi hem fitlik güzellik vs farkını görmeye başlayıp kıskanmaya başlıyor. sanıyor ki o artık evlenmeyecek böylece annelikten eşlikten uzak kalacak. eğer o kadın kariyerden gezip tozduktan sonra evlenirse bu kez bi bakıyor elinde o kadından farklı hiçbir şeyi kalmamış kadın hem kariyer hem çocuk yapmış üstelik ilk bulduğu adama da atlamamış kafasına göre birini bulmuş gezmiş hayatını yaşamış. bu sefer kıskançlık başlıyor işte. kısmet :)

Haketmişsiniz. Ağzından çıkanı kulağın duymayacak ondan sonra espri yaptım diyeceksiniz. Siz millete böyle bir espri (!) yaparsanız onlar da size "sen de evde otura otura" diye espri (!) yaparlar. Hayır hem lafı söyle sonra cevabını alınca da ben ne dedim ki şimdi? moduna gir. Şaka gibi.

Her istediğini söyleyen; her istemediğini işitir.

aynen bunu demek istedim önceki mesajımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…