Bazı mesajlar hariç,dışarıdan birilerinin yorumları konuya daha objektif bakmamı sağladı. Evet ben başlatmışım , resmen kaşınmışım durup dururkendanışıklı dövüş olmuş, ben de ,O da kompleks yapmışız bazı şeyleri.
Bu konudan şunu çıkardım, çenemi tutacağım, yerli yersiz boş konuşmayacağım, kim olursa olsun ...Ne kadar kariyer de yapsa ,ne kadar mutlu görünse de belli yaşı geçmiş kişilerle aşk veya evlilik konularına girmeyeceğim..(Ayrıca,34 yaş bana göre çok geç bir yaş değil günümüzde ...)
Nasıl ki böyle gereksiz bir konuyu başlattıysam,ilk adımı da atmalıyım diyerek mesaj attım,seni incitmek istemedim falan gibi, haftaya yemeğe çağırdım.
Bu da bana ders olsun :)
Al bendende o kadar,27 de evlendim,başımın etini yediler evde kaldın diye,onlar öyle dediğinde umursamıyormuş gibi görünüyordum ama içimde fırtınalar kopuyordu,şimdi 30 dan önce evlenen yok,saf gibi patavatsız insanların sözlerine üzülüyordumKendimden biliyorum bu tarz espriler insanı sinirlendiriyor, insanlar halinden memnunsa üstüne gitmeyin. 26 yaşında evlendim bana göre gayet iyi belki bu devirde erken bile ama millete göre evde kalmıştım, sürekli aynı şeyleri duymak can sıkıcı
İşte bunu zaten hayatında mutsuz insanlar yapıyor,bakıyor size ne güzel özgür,sorumluluğu yok,mutlu geleceğe dair hala ümitleri var,nasıl vursam bunu,dur bu şekilde vuruyum diyerek yapıyolar zatenBu kisininde evliligi cok mutlu olsa yine bi nebze eh hadi denir evliligi hem maddi hem manevi soruu bi evlilik yani ben onun durumunu duyunca cok uzulmustum
Ama sanki evlenmiste basi goge ermis gibi baskasina evde kalmis imalarinda bukunmasi sinir bozucu
Merhaba kızlar,
Kuzenimle aynı yaştayız (34)ben bir süre iş hayatından sonra kızım olunca işi bıraktım ve uzun bir süredir evdeyim (geçici olarak çalıştığım işler hariç )..Kuzenim ise bekar ve kariyer yapıyor, evlenmeyi düşünmediğini ve hayatından da gayet memnun olduğunu gerek kendisi gerek annesi üstüne basa basa belirtiyorlar..:) H.sonu şöyle bir muhabbet oldu.(Kuzenime Ayşe diyelim);
Öyle havadan sudan konuştuk filan..
Bensosyal medyadaki paylaşımlarına istinaden) Altınları hazırlayalım mı ? Aşklı meşkli paylaşımlar filan,hayırdır?
Ayşe : Evt hazırlayın, ablamın kızını verdik,haftaya söz olucak.
Ben : Aa, hayırlı olsun bakalım..Sıranı vermeseydin kız..( espri babında ve gülerek )
Ayşe : Ay Allah aşkına sıra mı kaldı bu devirde..Sen de evde otura otura ......
Buarada abimin eşi de diyo ki: Evt Daisy ,sıra filan yok artık,bak bizim Fatma abisinden önce evlendi ..
Ben: Kız espri yaptım, sen de yurtdışına gide gele Türk esprilerini unutmuşsun :) Ben evde boş boş oturmuyorum,kendimi geliştirecek bir sürü faaliyetim var benim,bu tarz şeylere kafa yormuyorum.
Sonra sohbet tabi soğuk geçti,zaten çok oturmayacaktım..
Ben " evde otura otura " kısmına takıldım..Amaç ne ? Ezmeye çalışmak mı? Acaba ben mi kompleks yapıyorum ? Espri yaptığım anlaşılmıyor mu? yani şimdi mimikleri ilan ifade edemiyorum yazıyla ama..:) ( bir de aramızda espri yapacak samimiyet var ) sorular olursa cevap veremeyebilirim,bilgisayardan giriyorum..
(Konuda baska bir ornekte vermistim o degil)ben evlenmiş kadınların tüm bekarları evlilik meraklısı sanmasına falan şaşırıyorum.
her evli kadın böyle değil tabi. ama bir kesim var evlenince anında yaşlı teyze moduna bağlıyorlar sürekli bi çocuk evlilik muhabbeti gün muhabbeti gibi.
siz ona laf sokmuşsunuz o da haklı bir cevap vermiş bana kalırsa. espri lafı altında laf sokmaları yemiyor kimse. kariyerli okumuş bir kadına ev hanımı evli çocuklu bir kadın laf ederse laf yiyeceğini bilmeli.
(Konuda baska bir ornekte vermistim o degil)
Bi tanidigimiz vardi oda tahminimce yasi 40in uzerindeydi kizkardeslerinde talip cıkinca tavir yapiyordu sirasini vermek istemiyordu hatta evlendiklerinde tavir yapti yabancilarin oldugu ortamda dahi kaderim falan der uzulur dert yanardi ama abartili bi sekilde yapardi
Gecenlerde kendi yadindan 15 yasinda esi vefat etmis torun sahibi biriyle evlendi tabiki kader insallah mutlulugu daim olur
Ama nasil mutlu ayaklari yere basmiyor diyebilirim Allah canimizi beraber alsin beni cok dusunuyir falan diyor ama oturdugu 2 saatin 1 saatinden fazlasini esini anlatarak gecirdi diyebilirim
Birde bi arkadasi vardi kendinden kucuk o daha bekar gorur gormez sen evlenmedin mi dedi genelde belli bir yastan sonra evlenenler her onune gelene evlenmedin mi ne zaman evlemeceksin sorularina tutuyor
Tamam evlisin mutlusun Allah daha mutlu etsin ama mutlulugunu baskasinin gozune koymak nedir ben hala anlayamiyorum
bence her kadın aynı değil. evlilik meraklısı kadınlar var. bunlar erken evlenirse erken yaşta başlıyor bu laflara. benim 25 yaşında evlenen arkadaşım çocuğu oldu şu an 26 yaşında bi arkadaşıma geç kaldın artık çocuk için dedi gayet ciddi bir şekilde. geri kalan hepimizin yaşı 28 ve orda 6-7 kız çoğumuz bekar ve çocuksuz. aklı sıra kız üzerinden hepimize laf soktu. sonra başka bir evli arkadaş sen de evlendiğin sene çocuk yaptın ne acelen vardı dedi. bu sefer bozuldu laf yiyince.
her insanın hayatı farklı. laf sokan lafı yer oturur. özellikle kariyerini çocukları için bırakmış kadınlarda kıskançlık oluyor bence o bekarlık sorumluluğun az olması vs batıyor ve anneliklerini çok matah bir şeymiş gibi göze sokarak övünerek kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar. dışarıdan bakınca çok zavallıca. herkesin kendi hayat çizgisi var. anne olunca kaynana olmuyorsun haddini bilerek konuşacaksın. insanlara kendi gerikafalı zihniyetini doğru olan oymuş gibi dikte edemezsin. edersen de o da seni ezikler ki bunu yapmak daha kolay.
ben hiç bekar bir kadının evli çocuklulara laf soktuğunu görmedim. ama bu bazı tip evli çocuklular direkt toplumun kaynanası olmuş gibi herkese evlilik çocuuuk bebeek diye dolanıyorlar herkes kaçıyor onlardan farkında değiller.
Aldığınız cevabı fazlasıyla haketmişsiniz
Ayrıca kuzeninizi bariz bir şekilde kıskanıyorsunuz
Bundan vazgeçmelisiniz
Maalesef evde otura otura yapacak bir şey yok diye sıkılıp bir sürü çocuk yapıyorlar. Bitme ihtimali yok. Çoğalıyorlar giderek.Ayrıca bu kafadaki insanlar AZALARAK BİTİN..........
Bir insan nasil bekar kariyer yapiyor ve mutlu diye sizi tahrik edebilir. Siz evlenip yapamadiklarinizdan dolayi kiskanmis ve kendinizi ezik hissetmissiniz. Buda yetmemis size gore onun eksik tarafinin koca bulamamak oldugunu dusunup iyi bir laf sokayim demissiniz ama kuzen yememis bir guzel cvp verip bozmus sizi. En nefret ettigim insan tipi güle güle espri yaptim diyen ve laf sokan insan.. kuzen az bile soylemis ben daha fazla soylerdim. Ayrica kuzen yurtdisinda ve kariyer yapiyor ise bu onun tercihi siz evlendiniz bir cok seyden vazgectiniz diye kendinize uzulup ona yuklenmissiniz. Benim gordugum bu.. yapamadiklarinizi baskasinda gorunce o kisiden acisini cikarmaya calismayalim..
Bazı mesajlar hariç,dışarıdan birilerinin yorumları konuya daha objektif bakmamı sağladı. Evet ben başlatmışım , resmen kaşınmışım durup dururkendanışıklı dövüş olmuş, ben de ,O da kompleks yapmışız bazı şeyleri.
Bu konudan şunu çıkardım, çenemi tutacağım, yerli yersiz boş konuşmayacağım, kim olursa olsun ...Ne kadar kariyer de yapsa ,ne kadar mutlu görünse de belli yaşı geçmiş kişilerle aşk veya evlilik konularına girmeyeceğim..(Ayrıca,34 yaş bana göre çok geç bir yaş değil günümüzde ...)
Nasıl ki böyle gereksiz bir konuyu başlattıysam,ilk adımı da atmalıyım diyerek mesaj attım,seni incitmek istemedim falan gibi, haftaya yemeğe çağırdım.
Bu da bana ders olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?