Evlilik sonrası kavgalar bir başka üzüyormuş:(

singesong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
664
6
46
İstanbul
Biz daha 23 günlük evliyiz ve 5. tartışmamızı yaptık evet sayıyorum çünkü kavga çıkarma konusunda inanılmaz kabiliyetli bir eşim var..
Biliyorum yarın hiç bişey olmamış gibi günaydın mesajı atacak bi şekilde barışcaz affettircek kendini.
Ama evlendikten sonra katlanması daha güçmüş insan kendini çok kötü hissediyormuş kızlar ya
Sanki artık elde etti ve bu yüzden böyle rahat diyorum..
nişanlıyken koy mesafe süründür modundaydım artık sinir krizine giriyorum yaa
Basit nişanlıyken de ettiğimiz kavgalar ama şimdi bi başka acı veriyor
Siz de hissettiniz mi bu duyguları ay bi akıl verin boğasım var adamı yine

alışma dönemleri biz ilk bir yıl birbirimizi yemiştik
hatta hatamı yaptım acaba diye bile düşünmüştüm
fazla üzerinde durma birbirinizi kırmayın bence hayat kısa
en güzel zamanlarınızı kavga ve gürültüyle hatırlamak istemiyorsanız

Canım bi dur hele,daha cicim aylarındasınız nedir bu kavgaların sebebi öncelikle,eğer kayınvalideyse anlarım.
Bizde 3 yılı geçkin evliyiz çok şükür pek kavga etmeyiz
ama ettik mi de kesin annesi yüzünden ederiz...

Aman haa baştan nasıl tutarsan öyle gider,lütfen biraz azaltmaya bakın...

benimde kendime hayatımdaki insanla tripli tavırlıyken onun bu hallerini evliykende çekebilecekmiyim acaba ? sorusunu sormam ne kadar mantıklıymış meğer

Son düzenleme:

ya ben evlendik kavuştuk diye üstüme daha çok titremesini bekliyorum ama
saçmalıyor muyum? O hala nişanlılıktaki kavgalara devam ediyor. Evlilik insana artı
bişeyler katmalı cicim ayımız bile olmadı ya balayında bile üzdü insan ilk günlerin
mutluluğuyla daha tatlı dilli olur diye düşünüyordum. Küslüğü uzatınca da bak uzatıyosun
diye kızar ne yapayım da anlasın düzeltsin kendini bilmiyorumki

herkeste olan biseymi bilemiyorum ama bizdede bu dönem 1,5yil kadar sürmüstü..

insan evlenince artik tek basina olmadigini ve sorumluluklari oldugunu kavramasi biraz zaman aliyo..

ama bu dönemi sabirla atlattiktan sonra birbirine daha siki baglaniyosun..

mutluluk yakindir..

burda bi atasözü var birbirini sevenler birbirini yerler..

sabirli ol.. selametle canim..

yok biz kayınpeder sebepli kavga ederiz benim kaynana melek eşi saolsun onun rolünü almış..
Kıskançlık yapar, beni sorumsuzlukla suçlar mesela haber vermeyi bi anlık unuttum diye bi kavga çıkardı..
Bir de biz bir haftadır ayrıyız canım evimizi kuramadık henüz tayin bekliyoruz.. bu iki ay bi benim taraf bi onların tarafında
misafirlikle geçecek malesef İşte yine ayrıyız telde konuşuyorken annesi yanında diye bi resmi konuştu farkettim..
Aşkım bitanem demiyordu kızdım aynısını yapcam sana diye üstüne gittim yorgundu işten dolayı uykusu vardı zaten
üstüne gidince iyi tamam yap deyip yüzüme kapadı ya inanabiliyormusunuz

Bende anlamıyorum ya bu tartışmalar eşlerin kafa uyuşmazlığından mı kaynaklanıyor? yoksa erkek ve kadının yaratılış itibariyle genlerden gelen farklı düşüncelerden mi? :26:

Bende anlamıyorum ya bu tartışmalar eşlerin kafa uyuşmazlığından mı kaynaklanıyor? yoksa erkek ve kadının yaratılış itibariyle genlerden gelen farklı düşüncelerden mi? :26:

Biz birbirimizi hep yedik durduk iki yıl canım ama hasretten uzaklıktan kaynaklandı çoğu zaman..
Evlendik tayin yüzünden hasretimiz devam ediyor ama ben artık bişeyler değişsin istiyorum
sonuçta artık kısa süreli ayrılığımız bunun arkasına sığınamaz. Gen ya da kafa uyuşmazlığı diyemiycem
benimki huysuz adamın teki yaa ben ona bağlıyorum seviyorum işte dua etsin de sevgim bitmesin

21 günde 5 kere tartışma fazla.

Ama şu var erkekler geneli evlendikten sonra tamam elde ettim düşüncesi taşıyor.
Kadınlarda evlilikten çok fazla şey bekliyor. Tamam artık evlendik. Özgürüz artık. Artık beraberiz. Karışan eden aile yok gibilerinden düşüncelere kapılıyor. Herşeyin daha farklı olacağını umuyorlar. Devamlı erkeğin o sevgiliyken sözlüyken nişanlıyken yaptıkları alttan alma yöntemini uygulayacaklarını, devamlı aşkım canım cicim diyeceklerini ve buna benzer şeyler hayal ederek evleniyorlar. Ama bir bakıyorsun aslında o güzelim canım cicim günleri aslında evlenmeden önceymiş.

Yani evlendiğinde erkekten pek fazla şey bekleme. Tartışmalarınız sudan sebepse uzatmaya gerek yok. İlk yıllarda evliliği rayına oturtmak inan çok zor.

Insan aynı evde yaşayınca daha farklı oluyor tabiki....
Evlilik oturana kadar cicim ayları böyle kabusa dönüşebiliyor malesef...
Sabırlı olmayı
saygılı olmayı
her halukarda sevmeyi öğretir insana evlilik

Bizim 2 yilimiz abartmiyorum hergun kavgayla gecti hadi olsun haftanin 6 gunu hep kavgayi cikaran bendim ama karsimda beni duymayan bir insan vardi sanki bana inat hatta ben yokmusum gibi yasiyordu ama bni uzdugunu yada kizdirdigini soyledigimde ozur dilerim ben seni uzmek icin yapmiyorum diyip yine bildigini okuyordu konusmaya calistigimda karsimda susuyor beni daha cok catlatiyordu artik tahammul edemeyip patliyor agzima ne geliyorsa sayiyordum artik yuz goz olduk en sonunda bana yaptiklarinin acisi hem onun hem benim burnumdan geldi canimi fena yakti suan onun gercekten sevip sevmedigimi bilmiyorum hersey iyi olsun diye ugrasiyorum ama ruh hastasi etti beni kendimi taniyorum simdi terapistler ilaclar toparlamaya calisiyoruz en guzel yillarim bildigin eziyet oldu.suan gecirdiginiz surec normal sayilabilir her evliligin ilk zamanlari biraz karisik suan sizin icin erken ama bence iliskiniz yipranmadan kotu anilar yerine guzel anilar biriktirmek istoyorsan ben aile terapistini onericem cunku evlilikten beklentiler yada nasil davranmaniz gerektigini daha iyi anlatir.helede problem kimde ise onu daha saglikli yonlendirip dogru yolun ne oldugunu gosterir.ama saygini yitirme o gidince hersey darma duman oluyor.

Tebrik ederim,inşallah çok mutlu bir evliliğiniz olur :)

Bence,öncelikle sen bu psikolojiden kurtulmalısın.Yani hah elde etti,değerim kalmadı diye düşünme.Aksine artık karısıyım,yerim daha özel diye düşün :)

Evliliğin ilk zamanlarında nasıl desem bir "ayarsızlık" olabilir.İki taraf için de yeni ve alışılması zor bir durum.İnsan nasıl davranacağını ayarlayamıyor bazen.
Dediğim gibi,hemen ümitsizliğe kapılma.Sadece tartışmaların büyümemesine dikkat et.Pişman olacağınız,saygı sınırlarını aşan sözler sarfetmeyin birbirinize.
Onun dışında,hırçınlıklar,tatlı kaprisler zamanla yoluna girecektir.

Tam düşündüğüm gibi günaydın aşkım yazdı...
Ben senin hiç bişeyin değilim saçmalıklarınla yaşamak zorunda değilim..yüzüme tel kapayan adamla işim olmaz güle güle yazdım
Cevap yok krizlerdedir oh olsun ben krizdeyken iyi..

annesinin yanında aşkım cicim demediği için mi bunlar:26:

Yasinizi cok merak ettim.

Annesinin yaninda ask sozcukleri duymak istediginize ve evliliginize 'elde edilmek' mantigiyla baktiginiza gore az cok tahmin edebiliyorum gerci.

Bence cocuksu davranislarinizi birakin. Gercek sorununuz her ne ise esinizi karsiniza alip konusun. Kaprissiz, beklentisiz. Bastan nasil baslarsiniz oyle devam eder.

sanırım alışma dönemi gerçi bende 1 senelik evliyim ama ilk 6 ay çok zor oldu hemen hergün ağlardım çünkü iki farklı insan aynı evde, mesala benim eşimde çok titizdi bende çok yoğun çalışan bir bayan örnek vereyim; neden çöpü dökmedin sen evle ilgilenmiyorsun evin kadını olamazsın neler neler sayardı eee bir katlan iki katlan hatta doğum günü gecemi bile bu sebeplerle rezil etmişti ve ben ağlaya ağlaya bunu bana yapmaya hakkın yok tu dedim, ve tavrımı koydum ya sirkelen kendine gel yada seni böyle bir ömür çekemem bitsin dedim tamam dedi daha dikkatli olucam sonuç devam ediyormu eskisi kadar olamsa kısmen devam ediyor.

ilk zamanlar oluyor evlilikde tartışmalar sonra o sana sende ona alışıyorsun sevdiğim bir söz var: iyi bir eş bulmaya çalışmayın iyi bir eş olmaya çalışın....inşallah düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…