Evlilik sonrası kavgalar bir başka üzüyormuş:(

aslında yasınız da kucuk degıl ama nedır bu ben anlamadım bana annesının yanında askım cıcım demıyor dıye dusunmek.genelde hepımız aılemızın yanında daha resmı olmaz mıyız?ben mı yanlıs dusunuyorum.bence sız cok fazla fevrısınız.kendınızı torpulemeye calısın.

nerdeyse 2 ay olacak evleneli.. birbirimizi yiyoruz resmen.. 2-3 gün önce çok büyük kavga ettik, ipler koptu dedim hatta ben sabaha kadar ağladım ama insan kestirip atamıyo öyle.. en ufak şey bile batıyo gözüme.. alışınca geçicek herhalde :) o büyük kavgadan sonra biraz daha kontrollü davranmaya çalışıyorum, karar aldık olayları büyütmemeye çalışıcaz.. allah yardımcınız olsun, bir tek bende mi demeyin hepimiz aynıyız :/

canım yazacaklarımı iyi oku
7 yıllık evliyim
evlilğimin ilk 2 senesini eşimin ailesinin yanında geçirdikk
beraber tv bile izleyemezdikk düşünn,,
herşeyi karşşı taraftan bekliyorsunn okuduğum mesajlara bakarsakk
o tatlı bir kelime edeceğine sen bu kadar abartmasaydın olurdu,,
ilk ayda 5 kavga düşündürücü bi durumm
bizde kavga ederdik ama ... bu sayı fazla
ayrıca adama sert yaparım diyosun ama ,,
1 katlanır 2 katlanır 3 sü feci olurr o seni katlarr...
evliliğin zehir olurr
ailesinin yanında aşkım ciicim dememesine takılmışsın canım ,sanırım seninki biraz kendini ispatlama çabası
onların yanında sana aşkım demesi hiç bişeyi ıspatlamaz..
aşkım cicim der davranışıyla ezer,,yada tek kelime demez ama ööle bi bakarkiii o bakıış neler anlatır neler..

takılma canım zehir etme yazık bu günlerinii...
çook üzülürsün sonraaa
fazla naz aşık usandırırr ,,usandırma kocanı..
bıkmasın triplerindennnn....
beklenti çıtanı biraz aşağı indir
emin ol zaman geçtikçe değerinde,sevginde,sana duyulan saygıda artacakkk
biraz zaman sadece...

şimdi düşünün evlisiniz ama ev kurmadınız henüz 24 günlük evli olup 1 haftadır ayrısınız..
telefonda konuşuyorsunuz başında iyi gibi annesi giriyor odaya adam yabancı oluveriyor..
yani aşkım demesin bari canım desin..Bi canım bile demeyipp hee efendimm anladımm yok
annem geldi evett
uykum var hadi yatalım...
Bu konuşma kimin canını sıkmaz aşkımları abartmasa bile canım benim uykum geldi hadi uyuyalım öptm diyebilir.
Belki 10 yıl sonra bende siizn gibi düşünürüm bilemem ama şuan benim için şu konuşmaya aldırış etmemek zor

Teşekkür ederimm tavsiyelerinizi dikkate alacağım

niye ayrı duruyosunuz onu anlamadımm
eşinle beraber kalsana....
niye kendinize işkence veriyosunuz ki...
hem takılmazsın böle şeylere o zaman...

Bence siz çok fevrisiniz zaten nişanlılık boyunca çok kavga ettim demişsiniz.. Adam ne yapsın annesinin yanında telefonda canım demese cicim demese ne olur;? yani ilerki yıllarda daha ne büyük kavga sebepleri olacak... ve sen bu minik olayı bu kadar büyüttüğüne göre ilerde düşünemiyorum neler yaşarsın... empati yap derim ben... eşin de mutsuzdur üzgündür ev kurulamamasına ve annesinin yanında kötü de hissedebilir... ve siz birbirinize destek olmak yerine en ufak sebepten olay yaratırsanız evlilik yürümez...

10 senelık evlı degılım eger onu kasttettıysenız.2 senem daha yenı bıttı hala cıcım ayları gıbı yasıyoruz.ama yerı geldıgınde de olgun bır kadın gıbı dusunebılıyorum.bence sız de deneyın kı mutlu olun.

niye ayrı duruyosunuz onu anlamadımm
eşinle beraber kalsana....
niye kendinize işkence veriyosunuz ki...
hem takılmazsın böle şeylere o zaman...

Yaa 2 ayda belli olcak bizim tayin durumu iki ay boyunca onun ailesiyle duramam..
biliyorum 8 yıl 10 yıl kaynanasıyla oturanlar var hayranım böylelerine ama ben evliliğimin
ilk zamanlarını eşime yanımdayken hasret duyarak geçirmek istemiyorum. İnanın öyle oluyor.
İstediğimde sarılamıyorum sevgimi gösteremiyorum ayrıca babası çok huysuz herşeye karışıyor
hiç susmuyor..2 ayın tamamını orda geçirsem daha kötü olucaz o yüzden şimdilik böyle 10 gün sonra
gitcem mecbur ama.. O süreyi azaltmaya çabalıyorum

yok onu kastetmedim yıllar sonra alışırım beklentilerim değişir belki demek istedim..İşte ben ayımı bile cicimli yaşayamamaktan şikayetçiyim

ayy canımm böyle daha uzaksın,, en azından yanında olsan beraber uyursunn o bile yeter...
böyle hasretin olmuyomuu
telefonda evlilik olmaz..
bak ben 2 yıl oturdumm 2 ay çokmu?
eşinle beraber olabilmek için değmezmii..
babası huysuz olsada takmıcaksınn,,eşin için katlanamazmısısn?
sarılmak istiyosan,öpmek istiyosan odanıza çeklirsiniz olur biter..
şimdide eşine hasret duyuyosunnn beraber uyumak varken başkaları için neden ayrı kalıyosunn kii,,
çok mantıksız...
ayrıca sen 2 ayı bile eşin için ailesiyle beraber geçirmek istemiyorsan
o adamdan da hiç bişey bekleme
onların yanında sana tek kelime etmezz
sen onu yalnız başına annesinin evinde bırakırsan,,
o annesine sizin yanınızda kalmak istemediği için yalnızım diyemeyeceğine göre
haliyle bu tavrı takınması normal..

Son düzenleme:
bende 2 aylık evliyim canım;
evliliğimiz ilk haftalarında eşimle birbirimiz yedik resmen, evliliğe birden alışamıyor insan
tartışmaların olması normaldir bana göre ama iş hakarete varılırsa kabul edilemez tabi..
eşine tavrın,attığın mesajlar bana biraz sert geldi.
sanırım kadın olarak biraz daha alttan almamız gerekiyor..
çünkü hep üzülen taraf biz oluyoruz hem alttan alınca onlarda hatasını anlıyor zaten
hemen gönül almaya başlıyorlar...
sana önerim; biraz daha eşine karşı alttan al,sözünden çıkma böyle daha mutlu olabilirsin
ben böyle yaptım ve allaha şükür herşey yolunda eşimle çok mutluyum...

olmuyor zaten çok zor..
Ama ordayken de 3 gün gittik el öpmeye bana yetti
Mutfaktaydım hep.Benimkide saolsun genelde yattı tv izledi..
sinir oldum.. Bu ne ya dedim o kendi evinde ona zor değil
ama ben orayı evim gibi göremiyorum kızlar herkesin bir düzeni var.
Hem rahatsız oluyorum hem rahatsız etmiş gibi hissediyorum..
İşte 10 gün sonra gidicem..Allah'ım sabır versin bu ramazan geçmez bana
derdindeyim gözüm kulağım haberlerde bir an evvel şu tayin belli olsa diye

mesajlar üstüste gelince gözümden kaçmış kusura bakma
Ya canım komik bir kavga sebebi evet ama evimizi kuramadık üzgünüm
hassasım saçmalayadabilirim ondan da anlayış bekliyorum işte..Göstermeyince de ne çabuk
tahammülü kalmadıki hemen teli kapatıyor diye sinir oluyorum elimde değil:26:

bu mantık eşini kırabilir iştee
ne demek evim gibi göremiyorumm,,zaten evin değil görmen de mümkün değil ama eşinin ailesinin evii
fedakarlık yapmaktan kaçınıyorsun bence,
armut piş ağzıma düşş
unutmaki onlara ihtiyacın olacağın anlarda gelicekk hamilelik var hastalık var
o zamna ne yapacaksınn onlar sana böyle davransa
hepimiz kayınannemizin evinde işler yapıyoruzz
bu gereklilik bizim geleneklerimizde
azıcık yumuşak olmalısın bence
kestirip atıyosun işine gelmeyen konuları sonra eşine paslıyosun alttan almıyor diye..
sen o evin kızı sayılırsın rahatsız etmezsin hatta sevinirler
ama sen burada yazdığın tavırda davranıyorsan rahatsız edersin o zamn..
eşin için idare et,,hem saygı kazan,hemde eşinle beraber ol
emin ol eşinin gözünde daha kıymete binersinn(benim için katlanıyor der)

bu yazdıklarım tavsiye değil tecrübeyle sabit..

Benimki alttan aldığımda daha çok üste çıkan bi tip o yüzden fırsat vermiyorum canım
Bak şimdi kuzu oldu.. Mutlu muyum peki? hayır.. Ne gerek var kavgalara ben etkisinden zor çıkıyorum..
Hiç tatsızlık yaşamasak daha iyi ama ikimizde fenayız

ama katlanıcam zaten de iki ay çok fazla benim için
1 buçuk ay olacak bu durumda.. Ama o işe gitcek
Ben o yokken napcam diye düşünüyorum benim orda kimsem yok
gidip kafa da dağıtamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…