Evlilik, Sorumluluk. ..

o daha rahat eder emin olun iş bilenlerin sansı olmuyor

Bugüne kadar yapmamış olman, hiç yapmayacağın anlamına gelmez. Evin yükünün %60 ı omuzlarında olacak, o da eşin yardım ediyorsa %60,yoksa bütün yük sende de olabilir. Hepsini öğrenir yaparsın merak etme.
Yetişemediğin yerde bi yardımcı oh tamamdır.

Korkacak bir şey yok =)
KK ya takıl aklına gelen her işi bize sorabilirsin =)
Bilmemeyi bir avantaja dönüştürerek eşini iş yapmaya alıştır
İki kişiniz ne olacak laflarına bakma
Biz de iki kişiyiz ama totom yer görmüyor bir türlü =)

Benim durumum da farksızdı. Tek yaşadığım çok uzun dönemler olsa da kendimi hiç sıkmadım. Canım istemedikçe tek bir iş yapmadım.
Şimdi 1 yıla yakındır evliyim. Yine hiçbir şey değişmedi :) Ama evlenmeden önce eşimin benden ev işi-yemek gibi beklentileri yoktu. O yüzden hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. O memnun, ben memnun.

Tamda bahsettiğin gibi bi hayat yaşadım tek farkı para kısmı. Öğrenciykende iyi param vardı,çalışmaya başlayıncada iyi para kazandım ve aileme vermek bi yana dursun zaman zaman onlardan bile aldım. Yer,içer,gezer modda yaşadım. Yemek,iş nedir hiç bilmedim. Evlendim.. tek farkım medeni halimin arasında evli olarak değişmesi oldu. Para kazanıyorsanız her işi yapan birileri oluyor hayatınızda. Evimin işini yapan var,kızıma bakan var bla bla. Haftasonları sadece geziyoruz. Evde kahvaltı,yemek falan sevmiyoruz. Sabah kahvaltı diye bi çıkıyoruz gece giriyoruz eve. Eşimde böyle seviyor galiba,yada en başından beri böyle olduğu için buna alıştı.
Sende evini birine temizlet,ütüleri kuru temizlemeye götür,her haftasonunun planını daha haftasonu gelmeden yap,eşin bu düzene alışacaktır.

Çamaşırlarını yıkamani öneririm deseydiniz keşke

Çamaşırlarını yıkamani öneririm deseydiniz keşke

O son noktaydı her gün yapmadığım bir şeyin sonucu çıkıyordu ortaya
Eşimde ev işi yapıyordu ama çoğunluk bendeydi
Kızıyorum kendime neden çözüm üretmek yerine pes etmişim
Şimdi pişmanım bu yüzden konu sahibine ev işlerine yetemiyorum diye işi bırakma demek istedim

Bende ayni sizin gibiydim tek fark aramizda 1 yas var. 4 ay oldu evleneli anne beni geri al diyesim geliyor. Ama sonra esimle vakit gecirince Beraber yemek hazirlayip sohbet edip ona sarilinca geciyor. Sonra temizlik yaparken tekrardan anne beni geri al diyesim geliuor:) kisacasi cok zor is hayatinizda yogunsa ben cok zorlaniyorum esim yardim ettigi halde. Gel gitleriniz olacaktir ama zamanla alisacaksiniz.

Çalışırken ben de aynı durumdaydım. Anneme aitti bütün işler. Sonra evlendim. Başlangıçta afalladım biraz. Ama sonra düzen oturuyor. Hatta ev yeni, eşyalar yeni, işten gelip yemek yapmak, evcilik oynamak keyifli de oluyor :) yuvanız hayırlı olsun inşaallah. . Bu arada şuan çalışmıyorum. Böylesi daha rahat

nişanlın yardımcı olursa sorun olmaz. ama bütün iş senin üstüne kalırsa ve sen aynı zamanda çalışacaksan olmaz.

ben aynı senin gibiydim. hiçbirşey yapmazdım yatağımı bile toplamazdım. şimdi yapabildiğimi yapıyorum kalanı kalıyor. zamanla alışıyorsun. kendi evin olunca daha hevesl oluyorsun zaten.

Ben tek cocugum. Sizin gibi buyudum 26 yasinda evlendim. Hic sorun yasamadim. Su an ev + cocuk + is biraz zorluyor ama yine de hallediyorum. Ayrica eş cok onemli simdiden yatişa alistirmayin musterek hayat. Sorumluluklar esit olacak bunu empoze edin calisan kadinsiniz. Dinlenmek herkesin hakki.

Ben de aynı sizin gibiydim. Bocaladım biraz ama stres falan şeklinde değil. Çok kısa bir süre sonra her şey oturdu. Panik olmakta haklısınız ancak sizin düşündüğünüz gibi zor olmadığını anlayacaksınız. Zamanı iyi kullanmak şartıyla tabi. Mutluluklar..

aynen sizin gibiydim, evlendim değişen pek bir şey yok, şu an evde her yer her yerde. 1 gün evde yersek 2 gün dışarıda yiyoruz, bazı zamanlar hamarat oluyorum düzenli oluyor evim, yemek yapıyorum, bu ara canım hiç istemediğinden dokunmuyorum. 2 haftada bir yardımcı geliyor, evi komple temizletiyorum. yani çalıştığımız için dört dörtlük olmaz zorunda değil, evet anne evindeki rahatlık özelniyor ama orası sizin eviniz, ister yapasrsınız ister yapmazsınız.

konuyla alakasız ama sizin yorumları görünce profil resminden kendim yorum yaptım sanıyorum ahaha

haha benimde önceki resimlerden biri 3 4 kişide vardı kendim sanıyordum ben de hep

profil fotomu sizden çalmıştım sanırsam

her türlü bocalayacaksın ben evlenmeden önce de yapardım tek avantajı elim hızlı

eşim de pek yardımcı olmaz 1 gün yapsa 1 ay yapmaz ki yaptığı bulaşık makinesini boşaltmaktır sağolsun

alışacaksın

benim 3 yıl oldu evleneli, çalışıyorum da öğlen 1de başlıyor mesaim akşam 10'a kadar

sana tavsiyem gece yatmadan önce odadaki kalabalığı yerleştirmen

meyvemi yediniz o tabaklar kalmasın salonda at onlar makinenin içine

çamaşırları çok biriktirme başa çıkamazsın renkliler, siyahlar, beyazlar, havlular ve açık renkliler diye ayırıyorum ben

buzluğumdan mantı eksik olmaz ne olur ne olmaz

ayrıca yazlık sebze de alır koyarım kırmızı biber, yeşil biber, ıspanak gibi

banyo wc her akşam uyumadan önce girdiğinde dök deterjanını bir sil temiz kalsın

kendi düzenini kendin yaparsın zamanla

Cocuk olunca sorumluluk daha da artiyor. Maalesef florte benzemiyor evlilik. O yuzden ciddi bir kurum deniliyor ve o sorumlulugu alamayacaklar tekrar tekrar dusunsun lutfen. Bekarken insan sadece kendi sorumlulugunu alirken evlilikte aile olmanin ve bir evin sorumlulugu aliniyor ve flortteki gibi olacagi dusunuluyor. Sorumluluklar agir basinca da sonu kotu bitebiliyor. O yuzden o olgunluga erismeden insan kaldiramayacagi tasin altina elini de sokmamali.
Sadece bir buyuk tavsiyesi...
Mutluluklar dilerim.

Ben asıl önemli soruyu sormak istiyorum : evlenince kendi annenize yakın bir yerde oturabilecek misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…