• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik sorusu

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.309
371
323
Almanya
selam arkadaslarim..

Ben bir konu acmak istedim evlilik uzerinde..
sorum su ki: evlendiginiz kisiylen pismanlik yasadinizmi hic...

yurtdisinda yasiyanlar varsa turkiyeden biriylen evlilik yaparak zorluk ve pismanlik yasiyanlar oldumu?

evlenebilceyimiz kisiye neye dikkat etmeliyiz..
bazen oluyor ki evlenmeden once cok iyiler cok iyi davranilar mesala hediye falan alirlar evlendikten sonra yuzune bakmiyorlar..

zengin/fakir/okumus/okumamis/ onemlimi sizce?

selam arkadaslarim..

Ben bir konu acmak istedim evlilik uzerinde..
sorum su ki: evlendiginiz kisiylen pismanlik yasadinizmi hic...

yurtdisinda yasiyanlar varsa turkiyeden biriylen evlilik yaparak zorluk ve pismanlik yasiyanlar oldumu?

evlenebilceyimiz kisiye neye dikkat etmeliyiz..
bazen oluyor ki evlenmeden once cok iyiler cok iyi davranilar mesala hediye falan alirlar evlendikten sonra yuzune bakmiyorlar..

zengin/fakir/okumus/okumamis/ onemlimi sizce?

Benimde öyle tedirginliğim oldu zamanında , ama şimdi evliyim çok şükür değişme olmadı, aslında herşeyi en başta konuşacaksın, ben öyle yaptım, yurt dışını hakkında bilgim yok

Kesinlikle ve kesinlikle eşşekler gibi pişman oldum. Eğitimli insan başka oluyor derlerdi inanmazdım kesinlikle insan her yerde insandır ama belkide benim eşim bana bunu düşündürdü. Zenginlik fakirlik önemli değil ama şunu diyeyim nikahı bastılar mı tamam avucumda diyip umursamıyorlar çoğu bu şekilde rabbim güzel insanlarla karşılaştırsın.

Kesinlikle ve kesinlikle eşşekler gibi pişman oldum. Eğitimli insan başka oluyor derlerdi inanmazdım kesinlikle insan her yerde insandır ama belkide benim eşim bana bunu düşündürdü. Zenginlik fakirlik önemli değil ama şunu diyeyim nikahı bastılar mı tamam avucumda diyip umursamıyorlar çoğu bu şekilde rabbim güzel insanlarla karşılaştırsın.

Aynen canım ya çok haklısın malesef öyle düşünüyorlar
Babam da annem de hep der Allah sütsüze düşürmesin

Zengin ,fakir ,okumuş ,okumamış bir yere kadar önemli,çünkü sizi dengelemesi lazım .ama en önemlisi insan olması.sevgiler

Evlenmeden önce çok korkularım olmuştu evliliğe dair.Şu an evliyim ve şükürler olsun pişmanlık yaşamadım. Doğru kişi nasıl bulunur cevap vermek çok zor gerçekten. Sanırım seviyorum,aşığım diye her şeyi görmemezlikten gelmemek gerek. Ayrıca erkeğin bence maddi manevi bayandan bir tık üstte olması gerek düşünüyorum :34::34:

bir insan distan cok iyi gorunebiliyor icini bilemezsin..

oyle iliskiler var ki 4 sene sevgili hayati yasadilar sonra evlenip 1 senenin icinde bosandilar. dul bir kadin kalkmakta kolay degil ki bu devirdi. insan hayatinda bir kez evlenmek ister ve o yanlis kisiylen olursa cok kotu olurr :(

çok güzel bir kıssa paylaşılmş bu konuda ben de aynen paylaşayım dedim, kıssadan hisse olsun diye

Profesör derse girer ve "Merhaba çocuklar, bugün ki dersimizde, bir insanın değerini tanımlamada matematik ve sosyolojiyi birlikte kullanacağız" der ve geçer tahtanın başına. Kalemi alıp tahtaya 1 yazar,
biraz ötesine de KARAKTER. Sonra dönüp sorar,
- Tahtada ne görüyorsunuz?
- 1=Karakter hocam.

Profesör 1’in yanına bir de 0 koyar ve Karakter’in yanına da Kariyer yazar. Tahtadaki tablo,
(10)=(Karakter, Kariyer) olmuştur. Yeniden öğrencilerine döner,
- Gördüğünüz gibi tahtadaki 1’in yanına 0’ı koyunca elimizdeki “değer” 10’a katlandı, der.

Peki devam edelim diye ekler ve bir 0 daha ekleyip Kariyer’in yanına da Para yazar.
Şimdi durum,
(100)=(Karakter, Kariyer, Para) olmuştur. Yine öğrencilerine döner ve,
- Şimdi elimizdeki değer yüze katlandı değil mi? Diye sorar.

- Peki o zaman bir 0 daha ekleyelim ve Para’nın yanına Şöhret yazalım diye ekler bu kez ve durum,
(1000)=(Karakter, Kariyer, Para, Şöhret) olmuştur.

Durmayalım ve bir 0 daha ekleyelim o da Aşk olsun der ve ekler, sonuç;
(10000)=(Karakter, Kariyer, Para, Şöhret, Aşk)
Profesör;
- Gördünüz mü? Elimizdeki 1’in değeri, yanına koyduğumuz 0’larla 10000’e katlandı der.

Öğrencilerin bir sonraki adımı merak eden bakışları arasında gidip silgiyi alır ve uzanıp en baştaki 1’i siler. Şimdi tahtadaki tablo;
(0000)=(Kariyer, Para, Şöhret, Aşk) halini almıştır.

Profesör öğrencilerine döner ve "En başta sağlam 1=KARAKTER olmadığında diğerlerinin varlığı ne ifade ediyor gördünüz. Şimdi hayatlarınızı hangi değerler üzerine inşa edeceğinize siz karar verin" der.

adam, adam olsun yeter. karşımdaki adam değilse ne anlamı olur ki paranın, diplomanın, kariyerin, yakışıklılığın vs
hacıannem "içine kan kustuğum altın teşti neyleyim" derdi
o hesap işte.

çok güzel bir kıssa paylaşılmş bu konuda ben de aynen paylaşayım dedim, kıssadan hisse olsun diye

Profesör derse girer ve "Merhaba çocuklar, bugün ki dersimizde, bir insanın değerini tanımlamada matematik ve sosyolojiyi birlikte kullanacağız" der ve geçer tahtanın başına. Kalemi alıp tahtaya 1 yazar,
biraz ötesine de KARAKTER. Sonra dönüp sorar,
- Tahtada ne görüyorsunuz?
- 1=Karakter hocam.

Profesör 1’in yanına bir de 0 koyar ve Karakter’in yanına da Kariyer yazar. Tahtadaki tablo,
(10)=(Karakter, Kariyer) olmuştur. Yeniden öğrencilerine döner,
- Gördüğünüz gibi tahtadaki 1’in yanına 0’ı koyunca elimizdeki “değer” 10’a katlandı, der.

Peki devam edelim diye ekler ve bir 0 daha ekleyip Kariyer’in yanına da Para yazar.
Şimdi durum,
(100)=(Karakter, Kariyer, Para) olmuştur. Yine öğrencilerine döner ve,
- Şimdi elimizdeki değer yüze katlandı değil mi? Diye sorar.

- Peki o zaman bir 0 daha ekleyelim ve Para’nın yanına Şöhret yazalım diye ekler bu kez ve durum,
(1000)=(Karakter, Kariyer, Para, Şöhret) olmuştur.

Durmayalım ve bir 0 daha ekleyelim o da Aşk olsun der ve ekler, sonuç;
(10000)=(Karakter, Kariyer, Para, Şöhret, Aşk)
Profesör;
- Gördünüz mü? Elimizdeki 1’in değeri, yanına koyduğumuz 0’larla 10000’e katlandı der.

Öğrencilerin bir sonraki adımı merak eden bakışları arasında gidip silgiyi alır ve uzanıp en baştaki 1’i siler. Şimdi tahtadaki tablo;
(0000)=(Kariyer, Para, Şöhret, Aşk) halini almıştır.

Profesör öğrencilerine döner ve "En başta sağlam 1=KARAKTER olmadığında diğerlerinin varlığı ne ifade ediyor gördünüz. Şimdi hayatlarınızı hangi değerler üzerine inşa edeceğinize siz karar verin" der.

adam, adam olsun yeter. karşımdaki adam değilse ne anlamı olur ki paranın, diplomanın, kariyerin, yakışıklılığın vs
hacıannem "içine kan kustuğum altın teşti neyleyim" derdi
o hesap işte.

ne güzel yazmışsınızz... okumaya doyamadım... :) Anadolu insanının bu deyişleride hep hoşuma gitmiştir....:31:

Bence bir erkekte once karaktere,sonra ailesine,sonra egitimine,sonra isine bakacaksin.karakter saglam olmadan ne egitim ne kariyer bir ise yaramaz.ailesi cok onemli cunku o erkegin hamurunu yoguran once ailedir.ailesinde gorduklerini evinde uygular.sevgi dolu ortamda buyuyen,sevgi saygi goren bunlari size sunmaktan cekinmez.tabii tum bunlara ilaveten sizin evliliginiz suresince ogrettiklerinizde cok onemlidir.saygi ve sevgi gostremeyen bir hanim esindende saygi goremez diye dusunuyorum.sevgi,saygi,sabir ve hosgoru bir evliligin temelini olusturur.

Back
X