Evlilik Süreci Hep Stresli midir?

13 yıl önce evlendim. benim ailemde altın isteriz vs diyordu. eşim geldi sadece kendisi geldi. babamla konuştu. bu kadar bu kadar yapabiliyoruz, gücümüz buna yetiyor, daha fazlasını isterseniz bi şekilde de çözeriz dedi... ablamın var biraz ondan alırım annemden habersiz dedi. bizimkilerde biz birşey istemiyoruz zaten dedi konu kapandı...

gel gelelim şimdiki aklım olsa istermiydim evet... ben hiç birşey istememiştim... gerçekten istemedim.. bazı sebeplerden dolayı isterdim :işsiz: oğlum var yıllar sonra evlenirken kız tarafı istermi ki :KK53: ama evim olsa kesinlikle o evde oturturum...
Umarım azalarak biter bu adetler 😀

Umarım azalarak biter bu adetler 😀
müstakbel eşin gidip ailenle görüşebilir. şunu yapcas bunu yapcas gibilerinden, sen konuyu konuş diye ittir. ben ittirmiştim. eşimde gelip konuştu... arkadaşın anlttığı gibiyseniz yapmaları gerektiğini biliyordur zaten... maddi durumu da varsa karışma yapsınlar...

müstakbel eşin gidip ailenle görüşebilir. şunu yapcas bunu yapcas gibilerinden, sen konuyu konuş diye ittir. ben ittirmiştim. eşimde gelip konuştu... arkadaşın anlttığı gibiyseniz yapmaları gerektiğini biliyordur zaten... maddi durumu da varsa karışma yapsınlar...
Bu istemede konuşacaklarmış bakalım.

bence olay görücü usulü değil
ben Muğlada yaşıyorum
burada kimse görücü usulü öyle zorla filan evenmiyor gençler görüşüyor anlaşıyor
ama düğünler ağır

ve gelenek neyse illa ki yapılacak zor koşuyorlar...doğu da değil görücü de değil ama düğün için tarla satıp kredi çekiyorlar.
bana daha böyle bu tarafın işleri gibi geldi.
Muğla zaten çok zor bu konuda

Herkese merhaba, haftaya beni istemeye gelecekler. Karşı tarafı tanıyoruz, ailem de ilişki yaşadığım kişiye karışmıyor. Gel görelim ki bu altın isteme gibi işler bana doğru gelmiyor. Ailem altın ve ev istiyor. Ben bu işleri anlayamıyorum. Ailem de sürekli bir şey istemeden tamam der gönderirsek seni başımızdan bir an önce def etmek istediğimizi düşünecekler diyip duruyorlar. Senin ilerdeki hayatını düşünüyoruz. Çabalasınlar biraz diyorlar. Tuzlu kahve yapmayacağımı söyledim yapma ona biz de karşıyız dediler. Karşı tarafın maddi herhangi bir sıkıntısı yok. Dediğim gibi tanıyoruz. Ailemle kuşak çatışmasının olduğunun ve yine insana her ne olursa olsun sadece ailesinin değer verdiğini biliyorum. Bu adetleri anlayamıyorum. Bu süreçte nasıl davranmalıyım. Bana tavsiye verebilir misiniz yargılamadan, herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Ailenin işine karisma. Onlar bilir. Baştan işi sıkı tutmak iyidir. Her şeye evet deyince karşı taraf seni salak yerine koyuyor. Adetler bu yüzden önemli. Süreçte susarak davran.

Muğla zaten çok zor bu konuda
düğün adeti olarak zor evet
ama
aile ev vermezse destek olmazsa geçinmek de zor
kiralar olmuş 10 bin
köyde ikameti olan yakınınız yoksa odun ya da prina gelmezse klimayla ısınmak bu kış en kötü 3 bin
servise çocuk verecek olsanız sabah 6 30 alıyorlar çünkü tüm ilçede tek servis var çoğu yerde. tek yön yol 15 lira filan dolmuşlar. abonman filan yk buada. tek oda evlere 300 lira su parası geliyor turizm beldelerinde 220 lirası sabit gideri.

sebze meyve başka yerde 15se burada 20 bodrumda 25.
aileden destek olmadan hele hele buralı olan gençler geçinemez ki (çünkü genelinde turizm genişliğinden gelme bir rahatlık var, süper işleri yok, çoğu alkol kullanıyor)
aile ev verecek
eşya alacak
bu yakıttır bahçeden sebze meyvedir çocuğa bakmadır tamirdir tadilattır odur budur halledecek ki geçinsinler.

aileyle arasını bozma lüksü yok burada çocukların.

Ailenin işine karisma. Onlar bilir. Baştan işi sıkı tutmak iyidir. Her şeye evet deyince karşı taraf seni salak yerine koyuyor. Adetler bu yüzden önemli. Süreçte susarak davran.
Ailem ve çevrem de sizin gibi diyor. Sen daha tecrübesizsin. Biz de evlendik bu yollardan geçtik diyip duruyorlar. Burdaki çoğu üye de başka şey diyor valla kafam karıştı. Bilmiyorum onları da karşıma almak istemiyorum. Ailemi karşıma alsam bana kucak açacaklarını düşünmüyorum karşı tarafın. Aksine daha da çok ezerler. Sevgilim ezmese bile ailesi muhakkak öyle davranır.

Herkese merhaba, haftaya beni istemeye gelecekler. Karşı tarafı tanıyoruz, ailem de ilişki yaşadığım kişiye karışmıyor. Gel görelim ki bu altın isteme gibi işler bana doğru gelmiyor. Ailem altın ve ev istiyor. Ben bu işleri anlayamıyorum. Ailem de sürekli bir şey istemeden tamam der gönderirsek seni başımızdan bir an önce def etmek istediğimizi düşünecekler diyip duruyorlar. Senin ilerdeki hayatını düşünüyoruz. Çabalasınlar biraz diyorlar. Tuzlu kahve yapmayacağımı söyledim yapma ona biz de karşıyız dediler. Karşı tarafın maddi herhangi bir sıkıntısı yok. Dediğim gibi tanıyoruz. Ailemle kuşak çatışmasının olduğunun ve yine insana her ne olursa olsun sadece ailesinin değer verdiğini biliyorum. Bu adetleri anlayamıyorum. Bu süreçte nasıl davranmalıyım. Bana tavsiye verebilir misiniz yargılamadan, herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Tuzlu kahve yap ama altın isteme.
para veren gelinlik de bekler, kimseye minnet etme

düğün adeti olarak zor evet
ama
aile ev vermezse destek olmazsa geçinmek de zor
kiralar olmuş 10 bin
köyde ikameti olan yakınınız yoksa odun ya da prina gelmezse klimayla ısınmak bu kış en kötü 3 bin
servise çocuk verecek olsanız sabah 6 30 alıyorlar çünkü tüm ilçede tek servis var çoğu yerde. tek yön yol 15 lira filan dolmuşlar. abonman filan yk buada. tek oda evlere 300 lira su parası geliyor turizm beldelerinde 220 lirası sabit gideri.

sebze meyve başka yerde 15se burada 20 bodrumda 25.
aileden destek olmadan hele hele buralı olan gençler geçinemez ki (çünkü genelinde turizm genişliğinden gelme bir rahatlık var, süper işleri yok, çoğu alkol kullanıyor)
aile ev verecek
eşya alacak
bu yakıttır bahçeden sebze meyvedir çocuğa bakmadır tamirdir tadilattır odur budur halledecek ki geçinsinler.

aileyle arasını bozma lüksü yok burada çocukların.
Sadece Bodrum değil, turistik ilçeleri de aynı. Ve dediğiniz gibi burda çoğu kişi içer. Ben içmeyenini bulamadım bir türlü.

Maddi konular için aileniz yüz göz olup kötü olmasa keşke.
Annem dövüş çekiş 3 bilezik yaptırdı. Eşim de evlendikten sonra bileziklere güvenip bi sürü borç açtı.
100 bin borcumuz var neyimiz var hiçbişey. Borçsuz harçsız evlenmemize ragmen.
Annem çok pişman oldu kızım yatırım yaparsınız die direttim ama siz çar çur ettiniz keşke ağzımı bile açmasaydım dedi

Ailem ve çevrem de sizin gibi diyor. Sen daha tecrübesizsin. Biz de evlendik bu yollardan geçtik diyip duruyorlar. Burdaki çoğu üye de başka şey diyor valla kafam karıştı. Bilmiyorum onları da karşıma almak istemiyorum.
Burada karşınıza alacak durum yok. Aileniz haklı. Basit bir örnek vereyim anlayın. Benim şu an nisanlanmak üzere olan bir arkadaşım var. 7 senedir biri ile görüşüyor. Üstelik aynı semtte oturuyorlar ve mahalle arkadaşı ikisi. Aileler birbirini tanımıyor ama 2 aydır. Onlar oğlanın ailesini davet ediyor. Oğlanın ailesi de onları. Tanışma Faslı bu. Neden bu kadar uzatiyorsunuz dedim. Cevap şu. Annesi demiş ki kızımızı çok hevesli bı veriyormuş gibi görünmemek. Düşündüm haklı. Ne gerek var. Kostur koştur. Adet var töre var. Adetler zaten ( bir çoğu faydalı) toplum yararına olmayan şey olsa bunca sene suregelmez idi. Usul neyse onu yapın. Benden size kardeş tavsiyesi. Zaten eninde sonunda bir sekilde evleniliyor. Evlendikten sonra istesen de yapamazsın zaten. Heee demiyorum ki bir kere evleniyorsun har vur harman savur. Demek istedigim bu değil. Adet neyse o yapılsın. Evlendikten sonra daha iyi anlayacaksin. Aile 5 bilezik mi istiyor. İstesin. Zaten sizi gönlü razı olan adam yapar onu. (Durumu el verene göre aile hareket eder. Merak etmeyin)

Eşim de evlendikten sonra bileziklere güvenip bi sürü borç açtı.
Bu eşinizin sorunu. Ailenizin değil. Aileniz de kabahat yok. Bir kere erkeğin kadının malına güvenip hareket etmesi acizlik. Hiçbir erkek kadının ne maaşına ne malına güvenmeli. Tek başına ev gecindirecekmis gibi kendine güvenip evlenmeli. Kadın kazansa da maaşına tamah etmemeli.

Tuzlu kahve yap ama altın isteme.
para veren gelinlik de bekler, kimseye minnet etme
burada öyle bir durum yok
ben kimsenin gelinlik yaptığını görmedim
hatta anne-kız oturup kahve içerken damadın cam sildiğini çok gördüm. cüzdanın kadında olması da muğlada sık görülen bir durum.

ama
erkeklerin aileler nasılsa hep işin içinde, gerekirse bahçe satıp ödüyor diye diye içki kumar sapıttığı da burada çok vaki.

Burada karşınıza alacak durum yok. Aileniz haklı. Basit bir örnek vereyim anlayın. Benim şu an nisanlanmak üzere olan bir arkadaşım var. 7 senedir biri ile görüşüyor. Üstelik aynı semtte oturuyorlar ve mahalle arkadaşı ikisi. Aileler birbirini tanımıyor ama 2 aydır. Onlar oğlanın ailesini davet ediyor. Oğlanın ailesi de onları. Tanışma Faslı bu. Neden bu kadar uzatiyorsunuz dedim. Cevap şu. Annesi demiş ki kızımızı çok hevesli bı veriyormuş gibi görünmemek. Düşündüm haklı. Ne gerek var. Kostur koştur. Adet var töre var. Adetler zaten ( bir çoğu faydalı) toplum yararına olmayan şey olsa bunca sene suregelmez idi. Usul neyse onu yapın. Benden size kardeş tavsiyesi. Zaten eninde sonunda bir sekilde evleniliyor. Evlendikten sonra istesen de yapamazsın zaten. Heee demiyorum ki bir kere evleniyorsun har vur harman savur. Demek istedigim bu değil. Adet neyse o yapılsın. Evlendikten sonra daha iyi anlayacaksin. Aile 5 bilezik mi istiyor. İstesin. Zaten sizi gönlü razı olan adam yapar onu. (Durumu el verene göre aile hareket eder. Merak etmeyin)
Ailemi az biraz tanımışsam karşı tarafın durumu olmasa anlayış gösterirlerdi. Bana tek dedikleri şey karışma biz naptığımızı biliyoruz oldu. Şakayla karışık başlık parası da isteyelim dedim saçmalama dediler. Bu isteklerini karşı tarafın ailesinden istiyorlar. Biz de işler çok çabuk ilerledi sürekli uzatmayın uzattıkça cılkı çıkar dedi ailem. Bir şey istemezsek karşı taraf kızdan kurtulmak istiyor olarak algılayacakmış bana anlamsız geliyor bu düşünce. Siz ne düşünüyorsunuz peki?

Ailemi az biraz tanımışsam karşı tarafın durumu olmasa anlayış gösterirlerdi. Bana tek dedikleri şey karışma biz naptığımızı biliyoruz oldu. Şakayla karışık başlık parası da isteyelim dedim saçmalama dediler. Bu isteklerini karşı tarafın ailesinden istiyorlar. Biz de işler çok çabuk ilerledi sürekli uzatmayın uzattıkça cılkı çıkar dedi ailem. Bir şey istemezsek karşı taraf kızdan kurtulmak istiyor olarak algılayacakmış bana anlamsız geliyor bu düşünce. Siz ne düşünüyorsunuz peki?
Bizim düşüncemizin önemi yok
Evlenecek olsan sizsiniz ama merak ettim
Siz ne istiyorsunuz?
Ev vermesinler
Eşya da almasın kimse bize kiraya çıkarız mi diyorsunuz ?

Anlamsız değil doğru bir düşünce. Ailen de doğru düşünüyor. Evet doğru kıymetli olanı kimse hemen al senin demez. Müzayelerde bile kıymetli eşyalar açık artırma ile satılır. Bilmem anlatabildim mi?

Sen nasıl davrandın bu süreçte, ailenle tartışma durumu oldu mu? 😔Bir arkadaşımın tanışma gününde anneannesi araya girip ben uzak yere kız vermem demiş resmen. Gerçi şu an ona rağmen nişanlandı.
Ailemle tartışmamiz hiç olmadı şükür. Yalnız bizim istemede amcamlar biseyler istemişler kayınvalidem çok sinirlenmişti . Bu süreçte eşimle sürekli kavga ediyorduk ailem bişey derdi karşı taraf bişey derdi yani olan hep size oluyor. Hatta öyle bir asamaya geldik ki düğüne 1 ay kala ikimizde birbirimizle anlaşamayacagimizi düşünmeye başlamıştık. Bu sürecte en çok birbirini yıpratıyor eşler . Herkes bişey söylüyor kendince yorum yapıyor. En önemli olan senin ne istediğin insanların istekleri hiç bitmez inan gerisi önemli değil .ailen karşı taraf ahlaki açıdan kötü değilse bişey demeyecektir . Sonuçta hangi anne baba çocuklarının mutsuz olmasını ister ki. Çok zor ama dediğim gibi olabildiğince sabırlı olun. Bende uygun bulmuyorumdum böyle seyler istemelerini ama sonuçta annen babanda ileride sen zorlanma diye istiyordur bazı şeyleri onlarida anlamaya çalış. Umarım herşey çok güzel olur .

Nekadar veya ne istediğini sevgiline aktar, sevgilinle aranda anlas. Aileler kesinlikle dahil olmamali bu tür konusmalara diye düşünüyorum. Bu cok rahatsız edici ve ayip. Bence istememezlikte etme, imkani varsa yapsin, külfet olmamak kaydiyla. Ama dedigim gibi aileler hic karismasin bu konuya, yoksa sevgililerin arasi bozulabilir Allah muhafaza. Tuzlu kahveye gelince, bende yapmadim, sacma ötesi birsey. Hangi gerizekalinin aklina geldiyse, sevdiğinin kahvesine tuz atmak.

Ben kendi ailemden hiçkimseyi hicbiseye karıştırtmadım,eşimde kendi ailesini karıştırtmadı.Her konuyu ikimiz düşünüp ailelerimize böyle böyle yapalım diye yönlendirmeler yaptık. Çok seslilik her zaman sorundur. Eşyalarımızı seçmeye ,düğün salonu tutmaya ,ev bakmaya herseye sadece ikimiz gittik, hatta evimizin temizliğine bile kimseyi karıştırtmadan kendimiz yaptık. Sonuç 0 sıkıntı,sorunsuz düğün süreci ve mutluluk. Siz siz olun sadece ikinizi ilgilendiren konulara en yakınlarınız da dahil hiçkimseyi müdahil ettirmeyin.Tabi eşiniz olacak şahıs yönetici olabilecek kapasitede mi orasını bilemiyorum.

Back
X