Evlilik Süreci Hep Stresli midir?

Yaşıtlarıma sorduğumda saçmalık diyorlar ama benden biraz daha büyüklere ve evlilere ya da boşanmışlara sorduğumda farklı farklı cevap veriyorlar. Maddi olarak çok şükür iki tarafın da bir sıkıntısı yok. İnanılmaz derecede kafam karıştı. Ailemle tartışmaya girip onları da üzmek istemiyorum. Üzerimde onca emekleri varken.

İki tarafinda sikintisi yok derken ailelerinizden bagimsiz adamin tek basina kendi geliri ve sizin tek başiniza kendi gelirinizle rahat gecinme şansiniz var mi yani?
Madem iki tarafin da maddi hiç bir sikintisi yok aileniz neden kirayi ödeyemeyeceginizi dusunuyor? 🤷 Yani kendi gelirlerinizle ailelerinizin maddi durumunu ayrı düşünün önce ona göre sikinti var mi yok mu daha belli olur.

maddi sıkıntısı yok demek ne demek. şimdi benim de maddi sıkıntım yok ama şu an ev alamam. teyzemin de maddi sıkıntısı yok ama gözü kapalı 1 milyon euroluk ev alır. çok ucu açık ifade. ayrıca evlilik konularında ailelerine söz geçiremeyen insanların evlenmemesi gerektiğini düşünüyorum ben. evleneceğim zaman biz eşimle her şeyi konuşmuş ve karar vermiştik. böyle muhabbetlere hiç girilmedi. böyle konularda netleşemediğiniz kadar yabancı olduğunuz insanla evlilik yoluna girmek de mantıklı değil.

Benim annem aksine konuşmuştu.
"Evde huzurun olsun yavrum önemli olan bu, sakın şunu alın, bunu yapın gibi zora koyma kimseyi" demişti. Hiç böyle şeyler konuşmadık.
Ziynet eşyalarım oldu ama "şu kadar olsun , bu kadarlık olsun , şu gün olacak" gibi ifadeler dile gelmeden oldu.

Sizin dediğiniz gibi konuştum. Sen burda kiraların ne kadar olduğunu biliyor musun dediler. Burda en ucuz kira 6 bin lira. Aşkım, cicim ayları çabuk geçiyor. Asıl hayat sonra başlıyor dediler. Karşı tarafın maddi yönden sıkıntısı olmadığını biliyoruz dediler. Sen bir ev eşyası almaya çalış bakalım bir koltuk takımı kaç lira dediler. Biz seni düşünüyoruz dediler. Gerekirse sabaha kadar çalışırız ama seni eksiksiz göndermeyiz dediler. Bu süreçte sakin olmaya çalışıyorum ama inanın çok zorlanıyorum. Ailem karşı tarafla olabildiğince sakin konuşmaya çalışıyor. Tek tesellim bu.

iyi hoş da senin ailen ne koyacak o zaman ortaya konu sahibesi? Evler birkaç milyondan başlıyor, buzdolabıyla 2 milyon tlyi karşılaştıramazsınız. yani sizler bilirsiniz tabi ama karşı taraf bu durumda parasını vermiş seni satın almış oluyor sanki :KK51: Karşı aile senin kızın 3 milyon lira yapmaz, o paraya daha iyisi geliyor derse valla kalırsınız benden söylemesi:bicak:

ailesinden bağımsız nişanlınızın ev geçindirecek durumu var mı?
ben evlenirken karşı tarafı zora sokmaya karşıyım. biz altın konusunda "ne isterseniz onu yapın" dedik. istedikleri şey hem altın hem ev. kime mantıklı gelir ki? durumları çok iyiyse, oğullarına ev almak istiyorlarsa buyursunlar alsınlar ama bunu sizin talep etmeniz hiç hoş değil. herkes ister kendi, kızı kirada oturmasın ama bunu karşı tarafa yıkarak değil.

ailesinden bağımsız nişanlınızın ev geçindirecek durumu var mı?
ben evlenirken karşı tarafı zora sokmaya karşıyım. biz altın konusunda "ne isterseniz onu yapın" dedik. istedikleri şey hem altın hem ev. kime mantıklı gelir ki? durumları çok iyiyse, oğullarına ev almak istiyorlarsa buyursunlar alsınlar ama bunu sizin talep etmeniz hiç hoş değil. herkes ister kendi, kızı kirada oturmasın ama bunu karşı tarafa yıkarak değil.
benim oğlum var. ben de istemem oğlum evlendiğinde kirada otursun, araba almak için kendini paralasın. durumum varsa ev de araba da alırım ama kızın ailesinden böyle bir talep gelse ev eşyasına bile karışmam. bir tek onların kızları değerli değil. böyle parasal konularda talepleri olan kız tarafından soğumayan çocuğumu da garipserim. çocuklarını seven, gücü de olan her aile evlatları için en iyi koşulları sağlamaya çalışır zaten.

Herkese merhaba, haftaya beni istemeye gelecekler. Karşı tarafı tanıyoruz, ailem de ilişki yaşadığım kişiye karışmıyor. Gel görelim ki bu altın isteme gibi işler bana doğru gelmiyor. Ailem altın ve ev istiyor. Ben bu işleri anlayamıyorum. Ailem de sürekli bir şey istemeden tamam der gönderirsek seni başımızdan bir an önce def etmek istediğimizi düşünecekler diyip duruyorlar. Senin ilerdeki hayatını düşünüyoruz. Çabalasınlar biraz diyorlar. Tuzlu kahve yapmayacağımı söyledim yapma ona biz de karşıyız dediler. Karşı tarafın maddi herhangi bir sıkıntısı yok. Dediğim gibi tanıyoruz. Ailemle kuşak çatışmasının olduğunun ve yine insana her ne olursa olsun sadece ailesinin değer verdiğini biliyorum. Bu adetleri anlayamıyorum. Bu süreçte nasıl davranmalıyım. Bana tavsiye verebilir misiniz yargılamadan, herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Ev istemek çok abartı bence ama diğer konuda etrafımda gördüğüm kız tarafı erkek tarafını ne kadar çabalatırsa o kadar kıymete biniyor. Ben ve ailem karşı taraftan hiçbir şey istemedik ama gel gör ki eşim hariç kimse kıymet bilmedi.

benim oğlum var. ben de istemem oğlum evlendiğinde kirada otursun, araba almak için kendini paralasın. durumum varsa ev de araba da alırım ama kızın ailesinden böyle bir talep gelse ev eşyasına bile karışmam. bir tek onların kızları değerli değil. böyle parasal konularda talepleri olan kız tarafından soğumayan çocuğumu da garipserim. çocuklarını seven, gücü de olan her aile evlatları için en iyi koşulları sağlamaya çalışır zaten.
tabi ki herkes kendi çocuğunu düşünür. sanki erkek anneleri oğullarını hiç düşünmüyor da kız anneleri kızları zor durumda kalmasın diye uğraşıyor. evlat yahu. bu devirde her şey ateş pahası. 2 milyona ev alınsa, bilmem kaç bine takı bir de düğün yapılsa ee kız ailesi ne yapacak bunun karşılığında? sadece yapılacaksa kına ve mutfak eşyası mı.. kendileri yapamayacak durumda olanlar karşıdan ne koparsak kardır diye düşünüyor.

Sizin dediğiniz gibi konuştum. Sen burda kiraların ne kadar olduğunu biliyor musun dediler. Burda en ucuz kira 6 bin lira. Aşkım, cicim ayları çabuk geçiyor. Asıl hayat sonra başlıyor dediler. Karşı tarafın maddi yönden sıkıntısı olmadığını biliyoruz dediler. Sen bir ev eşyası almaya çalış bakalım bir koltuk takımı kaç lira dediler. Biz seni düşünüyoruz dediler. Gerekirse sabaha kadar çalışırız ama seni eksiksiz göndermeyiz dediler. Bu süreçte sakin olmaya çalışıyorum ama inanın çok zorlanıyorum. Ailem karşı tarafla olabildiğince sakin konuşmaya çalışıyor. Tek tesellim bu.
Ne iş yapıyor eşin ?
Sen çalışıyor musun?
İstanbulda mı yaşıyorsunuz ve eş adayınız ne diyor ?
İlla ki kendi içinizde nasıl evleniriz nasıl geçiniriz diye konuşmuşsunuzdur
Onun düşüncesi ne ?

İki aile de elinden geleni yapar.. yapmazsa da kimseye değil birbirinize güvenerek evleniyorsaniz evlenin maddi açıdan.

Ev istemek çok abartı bence ama diğer konuda etrafımda gördüğüm kız tarafı erkek tarafını ne kadar çabalatırsa o kadar kıymete biniyor. Ben ve ailem karşı taraftan hiçbir şey istemedik ama gel gör ki eşim hariç kimse kıymet bilmedi.
Yaşadığım bölgede erkekten ev de istiyorlar. Ailem bütün evi düzecek bir de nişanı yapacaklar. Nişan da burda kız tarafına ait. Herkes beni suçlamış. Ben düzgünce konuşuyorum zaten, bağırıp çağırayım mı anlamadım. Kendi ailemi karşıma mı alayım. Bana sen karışma diyorlar ne yapayım ben bilemedim. Bana da saçma sapan geliyor. Sürekli stres içindeyim. Çoğu kişiyi alıntı yapamadım size söylemiş gibi oldum kusura bakmayın. Çalışıyorum da yazma fırsatı pek olmuyor.

Ben ailenize katılmıyorum. Babam asla evlenmemi istemedi, bana çok düşkün olduğu için, eşimi tanıyıp karakterini sevdiği ve mutlu ettiğini gördüğü için razı oldu. Herkes de babamın beni evden göndermek istemediğini bana olan hassasiyetinden gördü. Hiçbir aşamada hiçbir şey istemedik, her aile kendi imkanı doğrultusunda istediğini yapsın dedi ailem. İsteme/nişan esnasında özel bir şey takılmadı, aile arasındaydı, ne ailem ne ben fark etmedik bile, şimdi düşünürken aklıma geldi. Nişanlıyken annesi doğum günümde içinden geldiği için altın bilezik aldı. Evi düzerken bir kısım mobilyalardı beyaz eşyaydı, gelinliğimdi onlar aldı. En son evlendiğimizde de epey bir bilezik verdiler onu da düğünden sonra öyle herkesin içinde değil, miktarını sorsanız bilmem ederini de bilmem. Yani anlayacağınız arada hiçbir maddi istek yok karşı taraf isteği doğrultusunda yaptı her şeyi. Bir senedir evliyiz, kızları gibi davranırlar, hiçbir ters davranışları olmadı. Ben de onları çok severim. Değersiz olmadım yani, oğullarını mutlu etmem onların gözünde yeterince değer kazandırdı bana. Olay tamamen karşı tarafın karakterine bağlı. Eğer karakterleri istekleri çok olan geline iyi davranma üzerine düşecekse, siz isteseniz de istemeseniz de bence sıkıntı yaşarsınız o aileyle.

Ülke ekonomisi yokuş aşağı giderken ailenizin kızları için maddi olarak kaygılanması bana çok normal geldi. Siz de onlarla çatışmak yerine uzlaşmaya çalışın. Elbette ev öyle ha deyince alınacak bir şey değil, karşı taraf bunu yapamayacaksa öyle bir şey talep etmeyin. Fakat altın herkesin gücü yettiğince alıp taktığı bir şeydir, buna da çok sert bir tavırla karşı koymayın, bunun için ailenizle papaz olmayın. Önce sevgilinizle görüşün, ne yapabileceklerini az çok biliyorsunuzdur. Ailenize de "neye gücü yeteceklerse onu yapacaklar, siz spesifik olarak bir şey istemeyin" dersiniz. Doğrudan hiçbir şey istemeyeceğinizi söylediyseniz ona kızmış olabilirler. İki yana savrulup durmayın, siz net durun ve kaygılı görünmeyin ki aileniz de kaygılanmasın.

Ülke ekonomisi yokuş aşağı giderken ailenizin kızları için maddi olarak kaygılanması bana çok normal geldi. Siz de onlarla çatışmak yerine uzlaşmaya çalışın. Elbette ev öyle ha deyince alınacak bir şey değil, karşı taraf bunu yapamayacaksa öyle bir şey talep etmeyin. Fakat altın herkesin gücü yettiğince alıp taktığı bir şeydir, buna da çok sert bir tavırla karşı koymayın, bunun için ailenizle papaz olmayın. Önce sevgilinizle görüşün, ne yapabileceklerini az çok biliyorsunuzdur. Ailenize de "neye gücü yeteceklerse onu yapacaklar, siz spesifik olarak bir şey istemeyin" dersiniz. Doğrudan hiçbir şey istemeyeceğinizi söylediyseniz ona kızmış olabilirler. İki yana savrulup durmayın, siz net durun ve kaygılı görünmeyin ki aileniz de kaygılanmasın.
Ben ne gerek var böyle şeylere, saçma sapan adetler sanki kız satıyorsunuz. Olacak işi oldurmamak için uğraşıyorsunuz. Buranın adetine dedim ilk başta. Onlar da benim bu tavrımı görünce kızdılar bana. Buranın adetine göre erkek tarafının evi olmak zorunda o evin eşyalarını da kız tarafı alır. Sanki beni satıyorsunuz çok istiyorsanız siz de yardım edin dedim. Onlar da neyine yardım edeceğiz karşı tarafı biliyoruz. Bütün eşyalarını alacağız burda adet böyle dediler. Başlarım adetine gibi bir laf etmiştim ilk bu işler olurken.

Back
X