Merhaba Kızlar
Kısaca bir özet geçeyim size önce. Ben 22 yaşındayım ve 8 senelik bir ilişkim var çocukluk aşkı diyelim çok güzel gidiyor fakat bizim aile yapılarımız çok farklı onun ailesi dinine çok düşkün ve bu benim hoşuma gidiyordu.Sonuçta dininine düşkün birileri ne kadar kötü huylu olabilir ki ? diye düşünüyordum.
Neyse benim ailemde dinine bağlıdır fakat çok karışılmaz giyimimize veya gezmemize,
Bir farklı olmalarının durumuda var onun ailesi çok kaba sevgisini dışa vuramayan bir aile,
Ben en çok buna alışamıyorum.
Ben de canım kızım, bebegım dıye buyudum bırazda en küçük kız, olduğum için daha da üstüme düştüler.
Biraz da duygusalım.
3 ay öncesine artık tanıstaralım aılelerı dedık. Tanıstılar babamı gecen sene kaybettıgım ıcın abımler vardı annem ablam.
Abım evlenegım cocugu begenmıstı daha oncesınden.
Fakat ailesini hiç beğenmediler. Babasının kaba sözleri ve dalga geçermişçesine konuşmaları, Benim ayıp olmasın onlara karsı diye yaz günü uzun kollu giyişim bizimkileri çok rahatsız etti. Bunun dışında onlarda bizden memnun kalmadılar benim başımın açık olması ve annemin teyzemin de başları açık olması onların hoşuna gitmedi. Hayırlısı olsun dedi, her iki tarafta araya ramazan girdi. Haftaya biz gideceğiz, iadeye ziyarete.
Bu süreçte de ben erkek arkadaşımla kavgalar eder olduk. İftara gittiğim bir gün annesine sordu erkek arkadaşım. Biz nerede oturacağız evlenince diye. Annesi de bilmiyorum ama altlı üstlü bir apartman olsun dedi. Onlarda gelecek peşimizden. Neden diye sorduğunda. 'Ben sizin giriş çıkış saatlerinizi nereden bileceğim ki ' dedi ??? Şok oldum bunu duyunca çok soğudum o an. zaten daha gelinleri olmadan bana gittiğim gün ütü yaptırdı seni bekledim gelicen de yapıcan dedi bana. Bir şey söylemedim sustum.
Geçenlerde de babasını aradım benim kinin zoruyla adam bana kaba kaba konuşuyor gelsene burada kömürler taşınacak niye gelmiyorsun ? Kimler gelecek şişko teyzen mi geliyor bilmem ne ? Ben kimseden duymadım bu konuşmaları. O gece erkek arkadaşıma dedim ki benim hiçbir hevesim kalmadı söz nişandan, sanırım bitirmek istiyorum ben, senin ailenin istediği gibi biri değilim olamam da . Arada kalan hep sen olacaksın ben evlendikten sonra gitmek istemem oraya dedim.. Oda nasıl bu kadar hemen vazgeçebiliyorsun yapma ne olur diye yalvardı tamam dedim bir daha deneyelim. Dun aksamda babasıyla konuşmuş' kırılmış kız ne dedin ki sen o ole bir aile de büyümedi alışkın değil' demiş. Babası da ben ne dedim ki onunla samımı olmak için konuştum ole ' demiş. Aramasın o zaman rahatsız oluyorsa bir daha demiş. Ne yapıcam bilmiyorum kafayı yiyeceğim ben bole bir aile de yapamam sürekli baskı ve kabalar. Ama diğer yandan, konuştuğum çocuk bole değil ama ailesine çok düşkün onlara gider geliriz sürekli diyor.
Bana yardım edin
işte o cümleyi duyduğum günden beri erkek arkadaşımdan da uzaklaştım ve kulaklarımdan çıkmıyor o cümle ???Neden diye sorduğunda. 'Ben sizin giriş çıkış saatlerinizi nereden bileceğim ki ' dedi ???
bu cümle herşeyi öetliyor, bence koşarak uzaklaşın ordan
Yanlış anlamayın da anlamıyorum...
8 sene çıkmışsınız maşallah.
Hiç mi aile farklarınızdan haberiniz yoktu.
Sevgilin ailesine uyduğu sürece çok daha büyük sorunlar çıkar.
Onun ailesi kapalı diye senin uzun kollu giyinmene en başta sevgilinin karşı çıkması gerekirdi. Seni açık sevdi di mi? Şimdi kolunu kapatmak ne demek?
Evlerine gidip ütü yapmayı nasıl kabullendin,sevgilin nasıl göz yumdu buna?
Sıkıntılar bağıra bağıra geliyor kusura bakma ama sen de sevgilin de müdahale etmiyorsunuz hiç?
"Şişko teyzen" muhabbetine hiç girmicem,o zaman konu iyice uzayacak çünkü.
Nereden tutsam elimde kaldı...
işte o cümleyi duyduğum günden beri erkek arkadaşımdan da uzaklaştım ve kulaklarımdan çıkmıyor o cümle ???
yahu neden savaşasın ya, aile onun ailesi demekki karşı çıkmaya gücüde yok, evlenmeye mi gidiyoruz harbe mi deseydin. İlişkide mücadele olmamalı kendiliğinden akıcı olmalı, mücadele olursa evlenip, bir kaç sene sonra birbirinizden nefret eden bir çift haline gelirsinizAnlıyorum kızlar haklısınız bu kadar da olmaz diyorum her seferinde. Ve erkek arkadaşım anlamıyor beni sürekli bana suç buluyor benden vazgeçiyorsun hemen savaşmıyorsun diye
Evet bende onu anlamıyorum altlıüstlü oturmakta neymiş görmedim ben ama benı buldu. Ve söledıgım ıse cok saçma geliyor onlara hemde cok sacmaaa ? akılları cok gerı zamanlarda kalmıs8 sene ve çocukluk aşkınız olması sizi çok zorlayıp üzebilir ama evlenirseniz çok daha mutsuz olursunuz. Bu sebeple onu da kırmadan, kötü olmadan ayrılın. Bekara karı boşamak kolay derler inanın yapıcı olabilmek isterdim ama siz anladığım kadarıyla çok hassas, naif bir yapıdasınız siz ve aileniz çok üzülür ileride. Sizin eşinizle aranız bozulur, bu devirde altlı üstlü oturmak mı kaldı hem ? Bence yol henüz yakınken dönün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?