Evlilik teklifi alamamak?? 3 senelik ilişkide

Genel olarak Türk erkekleri bir an önce cinsellik yaşayalım vs diye evlilik süreçlerine sabredip işleri hızlandırıyorlar Siz zaten cinsellik yaşıyormuşsunuz bence gayet keyfi yerinde kendinizce düzende kurmuşsunuz kaygısız bir tipse de kendini hiç strese sokmak istemiyordur Konfor alanı bozulacak çünkü Erkek mantığıyla empati yapın:) Olayın ciddiyetini anlaması için yaptırım yapmanızı tavsiye ederim Tavrınızı net belli edin Aileme karşı, ele güne karşı en önemlisi de ben de istiyorum yeterince sabrettim deyin Ciddiyetinizi anlasın O düğün için para biriktirme faslı hiç bitmez erkeklerin kafasında İş laçkalaşırsa bir süre sonra keyifsiz bir hale gelebilir Genelde bu tipler hayatında kendisine emek veren kadına yapılması gerekeni zamanında yapmaz elinden kaçırırsada ah vah der Sizinde ailenizinde bir sabrı var haklısınız Maddi kaygılar konusunda konuşup gerekirse bütçeye göre sade tercih edelim ama yapalım bu düğünü demelisiniz

Şuan ilişki şartlarınız mis gibi.
Kaçak gocek yok.
Ailelerin bilgisi dahilinde karı koca hayatı var.
Ayni zamanda bir gün duygular değişir de sıkılırsa artık olmuyor deyip kapıdan çıkmaya bakar olay. Harika bir kolaylık...
Ben de olsam onun yerinde evlenmek istemem ki..
Akıllı oğlan.

Evlilik teklifi planı olmadan aileleri tanıştırıyorsunuz ve beraber yaşadığınızı aileler biliyorsa aileleriniz rahat demektir. Buraya kadar sorun yoktu da şimdi niye size evlilik baskısı yapıyorlar. Evlilik teklifi etmeyen bir adamı ben ailemle tanıştırmazdım ailemi tanıdığım için.

Aynı evde yaşamak..Adama zaten imza atmadan, bedavadan evlilik hayatı yaşatıyorsun. Niye külfetin altına girsin ki.. Neler neler duyuyoruz, burda okuyoruz adam müsveddelerinin eşlerine yaptığı zulmü. Resmi nikâh olmadan hiç bir kadın bir erkekle aynı evde yaşamamalı. Hakkınızı da hukukunuzu da kendiniz çiğnemişsiniz. Ben olsam bir an önce terkeder, daha da böyle bir hataya düşmezdim.

Aynı evde yaşamayın. Bakın eşim de biz sevgiliyken uzun dönem kalmaya gelirdi ama benim evime. Onun bir eşya dolabı yoktu. Ailem, misafirim gelince giderdi.
Resti çekin. Ailem artık bu şekilde devam etmemizi istemiyor. Ben de istemiyorum. Ya evlenelim ya da ayrı evlerde yasalim diye.

Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)

Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.

Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim

Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
İstediğini almış. Sizle zaten beraber yaşıyor. Ayrı kalsanız ve özleseniz daha farklı olurdu. Kesinlikle sizi oyalıyor. Yaşlarınızda o kadar küçük değil tabiiki saygı duyarım. Bir kere konusunu açın babam sıkıştırdı diye tavrına göre anlarsınız. Zaten çok uzun seneli ilişkiler evliliğe geçtiğinde sonu iyi bitmiyor burda yüz bin tane konu var bununla alakalı

Yani birikim evet gerekli ama hemen evlilik olmayacak ki. Söz, nişan olur. Birkaç sene nişanlı kalabilirsiniz. Bence sevgilinizin gerçek fikrini öğrenmeye çalışın. Belki de o "bir gün"ü hiç getirmek fikri yoktur.

Bence aynı evde yaşadığınız için zaten aynı evdeyiz evliliğe ne gerek var diye düşünüyor.Size ulaşmış,cinselliği yaşamış, yaşıyor.Dolayısıyla evlilik lafı bile ona zor geliyor.Evlenmeden aynı evde yaşamayı siz ve aileniz kabul ettiyse evliliği de pek umursayacağınızı düşünmemiştir.

Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)

Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim

Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
Beni yanlış anlamayın herkes özgür istediğini yapar kimseyi de asla ilgilendirmez ancak tamamen kendi gözlemim olarak sizle bir şey paylaşmak istiyorum. Erkekler genelde şöyle düşünüyor .zaten aynı evde yaşıyorsun evli gibi neden şimdi evlensin ki? Bi insanın bişeyi istemesi için önce ona sahip olmaması gerek.

Zaten beraber yaşıyorsunuz, birikiminiz yoksa güzel bi nikah dairesinde nikahınızı kıyın ailenizin de gönlü olsun?
Teklife gelince, aranızda konuşuluyor evlilik anladığım kadarıyla. Siz "hadi evlenelim artık" diyebilirsiniz?

Aynı evde yaşıyorsunuz sürekli birliktesiniz çoğu şey zaten yapılıyor neden evlensin ki. Niyeti olan adam çoktan yapar malesef. Erkek milleti bu kafada o yüzden aksatiyor. Bnmde sorsan evlilik isteyen sevgilim hadi ailenle tanistir diye bekleyen exim Nisan düğün konularını çok açmıştım tanistirana kadar bu konuları açma diye kavga edip beni farklı bı bahaneyle terk etti hahajja erkekler böyle malesef ne zaman evlilik düşünüyoruz diye sorabilirsin meraklıda olabilirsin bunlar gayet normal bence

Evlenmeden aynı evde yaşayıp sonradan haydi evlenelim demek bana saçma geliyor.Zaten erkek ulaşabileceği her şeye ulaşmış oluyor ve evlilik istemiyor.Ben evlenmeden aynı evde kalmayı doğru bulmuyorum diyen kişiyle karşılaşınca öyle de güzel evleniyorlar ki.Çünkü:Baştan resti cekmis, sınırlarını çizmiş bir kadın oluyor.Bu da erkeğe hem çekici geliyor hem de erkeğin gözünde zor kadın oluyor.

Evlenmeden aynı evde yaşayıp sonradan haydi evlenelim demek bana saçma geliyor.Zaten erkek ulaşabileceği her şeye ulaşmış oluyor ve evlilik istemiyor.Ben evlenmeden aynı evde kalmayı doğru bulmuyorum diyen kişiyle karşılaşınca öyle de güzel evleniyorlar ki.Çünkü:Baştan resti cekmis, sınırlarını çizmiş bir kadın oluyor.Bu da erkeğe hem çekici geliyor hem de erkeğin gözünde zor kadın oluyor.
Bu genellemelere ben pek katılmıyorum ya..
Biz de eşimle 1 yıl beraber oturduktan sonra gayet güzel evlenme teklif etti eşim, etrafımda da çok var böyle çift. Çok kişisel ve her çifte göre değişebilecek şeyler bunlar.

Konu sahibi senden 5 yas büyüğüm, bekarım, 20'li yaslarda evlilik düşünmüyordum. Ama senin yaşında senin konumunda olsam (uzun ilişki, işleriniz var, aileler tanışmış) evlilik isterdim ve dile getirirdim. Evlenmek isteyince kızlar kendilerine Kezban denilecegini düşünüp konuyu açmıyor sanırım ama bence bu çok sacma.

Evlilik kızın hiç aklında yokken, erkeğin isteyip düşünüp kıza sürpriz şekilde teklif etmesiyle başlayan bir iş olmamalı. Oturup konuşulmalı.

Tamam bir nikah kıyın birikimi olunca da düğün dernek yaparsınız. Zaten düzeniniz var en azından babanızın gönlü olur

Back
X