evlilik teklifinden önce mi? sonra mı?

burhanindomatestarlasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2025
3
0
1
25
Merhaba, güzel giden bir ilişkim var ve bu yaz isteme düşünüyoruz ama ben daha okulu bitirmedim fakat aöften okudum bölüm bitmek üzere ve kpss ile de atanmak istiyorum sonrasında örgünden okuduğuma belki devam ederim bilmiyorum ama şuan hedefim bu yönde, erkek arkadaşımın bana yüzük aldığını biliyorum, onun ailesi de bu yaz düşündüğümüzü biliyor annemde biliyor ama daha babama söylemedim, sizce tekliften önce mi sonra mı söylemeliyim? şimdi desem okul konusuna getiricek hemen olayı ama benim zaten bu sene evlenmek gibi bir planım yok bu sene nişan 2027 yazı düğün düşünüyotuz yani işe girmeden zaten evlenmeyeceğim ama çok gerildim, sizce tekliften sonra mı yoksa önce mi söylemiliyim? ve nasıl söylemeliyim? babamla aram pek iyi değildir, öyle şiddet falan gibi düşünmeyin sadece anlaşamayız ve her zaman aramızda bir tartışma başlar, yine öyle olmasından endişe ediyorum.Sizden fikir almak istedim.

2027 yazı olacak düğün için bu yaz tanışma erkek bence. Okulumuzu bitirin atanın sonra istemeye gelsinler o sene de evlenirsiniz. Aranmadan evlenmeyecekseniz durduk yere niye aileleri işin içine sokuyorsunuzki hiç gerek yok

bu aile geleneklerine yaşam tarzına göre şekillenen bir durum bence. aile yaşantınız, "annecim! bana şu evlenme teklif etti, ayy! çook heyecanlıyım" tarzındaki yaklaşımınızı nasıl karşılar? avrupada bu durum çok yaygın, bizde ise ailleler okey verdikten sonra istemeden önce ansızın genelde butür adımlar atılır, bana sorarsanız önce teklif etmeli, anneye söylersin, aileler tanışır süreç devam eder.

Babanla aynı fikirdeyim nisanın ne acelesi var
İlk bi hayatınız da istikrar sağlayın
Nişan evleneceğiniz yıl olsun
Ne bu bişeyi garantileme acelesi
2 yıl sonrada aynı fikirdeyseniz nişan olsun
2 yılda çok şey değişebilir
İlk bi okulu bitirin işinizi paranızı yerinizi bilin
Sonra eş

Diyelim ki isler ters gitti ve ayrildiniz? O zaman sevgilimden ayrildim degil nisan attim psikolojisine gireceksiniz, ailenize cevrenize aciklama yapmak zorunda kalacaksiniz hayat bu bir anda her sey ters gidebilir. Olabilecekleri dusunup daha evlenmeye cok varken ben bu ise girismezdim, hayat sizin iyi dusunun

Babadan babaya aileden aileye değişir ama bu sene kpssye bi gir bakalım yeterli puanın olacak mı ona göre hareket et. Benim babam mesela sevgilim olduğunu bilir illa evlenmek zorunda değilsin der normal görür ama ben 5 senelik ilişkimde evlenme kararı alınca tanıştırdım. Aile tanışması vs oldu nişandan önce ayrıldım

Uzun süre evlenmeyecek birinin nişan takip herkese duyurup aileyi filan kariştirmasi bana mantikli gelmiyor. Yuzuk takip senelerce nişanli gezen de gordum bana göre tamamem külfet ve gereksiz herkesin kendi şeysi iste
Düğün yapacak, ev döşenecek para olmayınca en az 2 sene nişanlı kalanlar var, ne kadar gereksiz bir durum. Ömrünün 2 senesi yok yere maailenin tribini, curcunasını çekmekle geçiyor.

2027 yazında evlilik düşünüyorsanı şuan babaya söyleme ve ailelerin tanışması için erken daha şimdiden yüz göz olmaya gerek yok bence onun ailesiyle de

Şu an her şey için çok erken. Önce mesleğini eline al sonra yüzük işine girersiniz. Erkenden herkesi yüz göz etmeye hiç gerek yok

Çok afaki planlar gibi. Okulunuz bitmemiş aöf devam ediyor atanmak öyle siz istediğiniz zaman olan bişey değil evlilik planınız yok ama yüzük alınmış aile gelecek vs bilemedim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…