Mantık duygu dengesizliği varsa,denge kurmaya çabalayın eğer seviyorsanız. Sevmiyorsanız zaten bahane olmuş derim. Ama ne diyim nasıl arayım ayıp ettim diye vakit de kaybetmeyin seviyorsanız. Hızlı ve romantik bir plan ile gönlünü almaya ve şeffaf bir şekilde kendinizi ifade etmeye çalışın derim.Seviyorum onu. Sakin kafayla,olgun kafayla seviyorum. Belki bunun adı aşk değil.Aşık olduklarımla da olmadı bir şekilde bitiyor tükeniyor ilişkiler evlilikler.Mantık çok kötü bir şey değil arada lazım değil mi
Seviyorum onu. Sakin kafayla,olgun kafayla seviyorum. Belki bunun adı aşk değil.Aşık olduklarımla da olmadı bir şekilde bitiyor tükeniyor ilişkiler evlilikler.Mantık çok kötü bir şey değil arada lazım değil mi
Ay ara şu adamı konuş ben daraldım burda yaEvet doğru ve bazen çok korkuyorum bir gün yorulursa çok sevmekten diye
Eski eşime aşıktım ölümüne ama bir tane ortak ilgi alanımız yoktu,bir konumuz yoktu ikimizin de keyif alarak konuşabileceğimiz/tartışabileceğimiz.Çok farklıydık yürütemedik anlaşmalı olarak boşandık.Tesekkur ederim:)
Ilk sebeo eski esinizle yaşadıklarınız olabilir. Anlasarak bosansan bile bence yıpratıcı bir surec. Acaba ayni seyleri yasamaktan korkuyor olabilir misiniz?
Bende bosandim belki biliyorsunuzdur. Evliyken bile insanlarin en azindan haftada birgun ayri vakit gecirmesi gerektigini savunuyordum. Ne kadar seversen sev ayni evde yasamak, ortak duzen kurmak bunlar gerçekten zor şeyler. Belki icten ice buna hazir degilsinizdir.
Depremin etkiside bir faktor. Dogru zamanda teklif etmedigini mi dusundunuz acaba.
Aklima gelenler bunlar
İlk sayfada haşladınız gittiniz beni konudasınızAy ara şu adamı konuş ben daraldım burda ya
Sabah kendi aradı,mesaj attı çiçek yolladı doğum günüm diye. Gün içinde mesajlaşıyoruz ama ben suçluluk duygusu ile boğuşuyorumMantık duygu dengesizliği varsa,denge kurmaya çabalayın eğer seviyorsanız. Sevmiyorsanız zaten bahane olmuş derim. Ama ne diyim nasıl arayım ayıp ettim diye vakit de kaybetmeyin seviyorsanız. Hızlı ve romantik bir plan ile gönlünü almaya ve şeffaf bir şekilde kendinizi ifade etmeye çalışın derim.
Karar onun. Ya giderse,ya vazgeçerse diye de düşünmeyin. Yaşınızdan yola çıkarak toy olmadığınızı düşünüyorum.
Belirsizlik beni çok yorar mesela. Onu ortadan kaldırın. Sonrası kendiliğinden gelecektir.
Adım atmazsanız yanınıza o duygudan başka bir şey kalmayabilir amaSabah kendi aradı,mesaj attı çiçek yolladı doğum günüm diye. Gün içinde mesajlaşıyoruz ama ben suçluluk duygusu ile boğuşuyorum
Bir üst mesajımda deyindim ben de bu konuya.Daha ufak yaşlarda frensiz delice yaşarız,mantık off.Acikcasi ben bir insanin 20li yaslarda hissettigi duygular ile 30lu yaslardakinin ayni oldugunu düşünmüyorum, ayni coşku olmuyor. Bence mantikta lazim. Burada birsuru kadina niye evlendin, niye cocuk dogurdun diye soruyoruz. Sokakta gorsek karsi kaldirima gececegimiz tiplerden bahsediyorlar. O zaman o kadinlara "neden" diye sormamaliyiz. Insan asktan gozu kör olsa bile kendine 2 soru sormali.
1. Bu adamdan eş olur mu? Kotu gunumde yanimda olur mu?
2. Iyi bir baba olur mu?
Bu iki sorunun cevabini sevgililik doneminde gozlemleyerek alabilirsiniz.
Ne yapayım canım sıkılıyor.İlk sayfada haşladınız gittiniz beni konudasınız
Adamla iletişimdeyiz,mesajlaşıyoruz
Şu an dönüm noktası gibi bir şeydeyiz. Hata şansım sıfır. İyice düşünüp yanıma çağırmam lazım.Daha dün için savunmam hazır değilAdım atmazsanız yanınıza o duygudan başka bir şey kalmayabilir ama
Acikcasi ben bir insanin 20li yaslarda hissettigi duygular ile 30lu yaslardakinin ayni oldugunu düşünmüyorum, ayni coşku olmuyor. Bence mantikta lazim. Burada birsuru kadina niye evlendin, niye cocuk dogurdun diye soruyoruz. Sokakta gorsek karsi kaldirima gececegimiz tiplerden bahsediyorlar. O zaman o kadinlara "neden" diye sormamaliyiz. Insan asktan gozu kör olsa bile kendine 2 soru sormali.
1. Bu adamdan eş olur mu? Kotu gunumde yanimda olur mu?
2. Iyi bir baba olur mu?
Bu iki sorunun cevabini sevgililik doneminde gozlemleyerek alabilirsiniz.
Seviyorum onu.Ama evlenecek kadar seviyor muyum bunu anlamak istiyorum.Ne kendime ne ona haksızlık etmemek içinBence konuşun kendisiyle. Nahif biri olduğunu yazmışsınız. Sevgiyle ve dingin bir ses tonuyla konuşursanız her türlü anlaşırsınız. Suçluluk duygusu hissedeceğiniz büyük bir problem yok. Yeri ve zamanı yanlış olan bir teklifi rafa kaldırmış oldunuz
Siz de çok sempati duyduğum yazarlardansınız.Her yazdığınız yazı soğuk duş etkisi veriyorMantık var, mantık var. Bu soruları 20 yaşında birinin kendine sorup sormadığına dair genel bir hüküm veremeyiz. Biyolojik yaşın dışında, insan davranışlarını etkileyen onlarca etken var.
2 yıldır süren; 5 aydır da aynı evin paylaşıldığı, kadının adama evlilik imaları yaptığı bir ilişkiden bahsediyoruz burada. Kadın, adamı mantıken beğense de; istediği ve beklediği teklif gelince "Hayır" demiş.
Bundan sonra "evet" dese de, hiçbir şeyin aynı olacağını sanmıyorum. Adam bu noktadan sonra gelecek "evet" cevabını kabul ederse; en büyük haksızlığı kendine yapar.
Bu durum kadın/erkek kimin başına gelirse gelsin, yürüyüp gidecek kadar güçlü olabilmesini dilerim.
Iyi de beraber yaşıyorlarmis zaten. Ayrıca konu sahibi anne olmak istiyorum diyor, evlilik dışı mı doğursun? Evlilik bizim ülkemiz için asla formalite değil. Avrupa'da sahip olunan hakların hiç birine sahip olamıyoruz. Ayrılık durumunda ciddi maddi, manevi kayıp yaşıyor kadınlar.Hayir demenin altinda yatan sebepten dolayi hayir dedin...simariklik uyuzluk degil bence bu.
E tamam da mecbur musun evlenmeye? Beraber yasayin, evlilik sadece formalite, hangi cagda yasiyoruz
Sen sürpriz yap sen evlilik teklif et. Fazla bekleme ama sıcağı sıcağına yap hemen. Sonra böyle hayal ediyordum kendim teklif etmek istedim dersin.Ettirmeyeceğim artık da
Nasıl toparlarım
Ben adam olsam oldduuu hadi Allah'a emanet der giderdim ne oldu zavallimin tepkisi ay çok onur kırıcı yaKızlar merhaba
Şimdi sırası değil ama ellerim titriyor adrenalinden mi sinirden mi artık.
1.5-2 yıla yakın süren doludizgin saygı/sevgi çerçevesinde devam eden,güzel bir ilişkim var.
Son 3-4 aydır teklif edeceğini ima ediyordu ve bende onunla gelecek kurmak istiyordum.
Son bir hafta biraz gergin/kırgın geçti( kavga etmedik) son olaylardan kaynaklı,regl öncesi vs sebepleri (başka bir şey yok)
Ve dün gece bana evlilik teklifi yaptı, ben de HAYIR dedim. Çok üzgünüm. Korkudan şaşkınlıktan veya şımarıklıktan değil(yaşım 38) bir evlilik geçirdim daha önce yani az çok tecrübe var ikili ilişkilerde.
Tamamen son bir haftanın gerginliği/küslüğü yüzünden. Uyuzluğumdan tamamen.
Elle tutulur bir şey yok ama ben aptal ergen gibi davrandım.
Haşlayın beni yada sevin, ne yaparsanız yapın
Yanlış anlamazsanız neden bir savunma hazırlamak zorundasınız? Yani bu adamla aynı evi, hayatı ve yatağı paylaşıyorsunuz. Korkularınız, belirsizlikleriniz, kaygılarınız vs ne varsa açık yüreklilik ile anlatın.Şu an dönüm noktası gibi bir şeydeyiz. Hata şansım sıfır. İyice düşünüp yanıma çağırmam lazım.Daha dün için savunmam hazır değil
Ülkemizde genelde erkekler kadınları oyalıyor gibi bi durum var.Yanlış anlamazsanız neden bir savunma hazırlamak zorundasınız? Yani bu adamla aynı evi, hayatı ve yatağı paylaşıyorsunuz. Korkularınız, belirsizlikleriniz, kaygılarınız vs ne varsa açık yüreklilik ile anlatın.
Tüm yorumları okudum ama anlayamadım.Siz bu adama aşık mısınız değil misiniz?Ülkemizde genelde erkekler kadınları oyalıyor gibi bi durum var.
Erkek arkadaşım bir günde gelmedi evlilik kararına,benden de ışık gördü,olabilir mesajı aldı,deneyelim diye evini kapattık,her şey güzel aslında şu an,şimdi bu cevabımla onunla oyun oynadığımı sansın istemiyorum aynı zamanda bunu yaparken ona karşı da,kendime karşı da,titiz bi şekilde enini boyunu tartmam lazım.Bir gün bu olacağı belliydi de aniden olunca affaladım.
İlk evlilik olsaydı bu kadar düşünmezdim herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?