Evlilik teklifini reddettim

Mantık duygu dengesizliği varsa,denge kurmaya çabalayın eğer seviyorsanız. Sevmiyorsanız zaten bahane olmuş derim. Ama ne diyim nasıl arayım ayıp ettim diye vakit de kaybetmeyin seviyorsanız. Hızlı ve romantik bir plan ile gönlünü almaya ve şeffaf bir şekilde kendinizi ifade etmeye çalışın derim.

Karar onun. Ya giderse,ya vazgeçerse diye de düşünmeyin. Yaşınızdan yola çıkarak toy olmadığınızı düşünüyorum.

Belirsizlik beni çok yorar mesela. Onu ortadan kaldırın. Sonrası kendiliğinden gelecektir.

Acikcasi ben bir insanin 20li yaslarda hissettigi duygular ile 30lu yaslardakinin ayni oldugunu düşünmüyorum, ayni coşku olmuyor. Bence mantikta lazim. Burada birsuru kadina niye evlendin, niye cocuk dogurdun diye soruyoruz. Sokakta gorsek karsi kaldirima gececegimiz tiplerden bahsediyorlar. O zaman o kadinlara "neden" diye sormamaliyiz. Insan asktan gozu kör olsa bile kendine 2 soru sormali.
1. Bu adamdan eş olur mu? Kotu gunumde yanimda olur mu?
2. Iyi bir baba olur mu?
Bu iki sorunun cevabini sevgililik doneminde gozlemleyerek alabilirsiniz.

Eski eşime aşıktım ölümüne ama bir tane ortak ilgi alanımız yoktu,bir konumuz yoktu ikimizin de keyif alarak konuşabileceğimiz/tartışabileceğimiz.Çok farklıydık yürütemedik anlaşmalı olarak boşandık.
Şu an ki erkek arkadaşımı eski eşime gram benzemeyişini sevdim,zıtlar. Yani 30 yaşıma kadar ilk önceliğim aşk ise,şimdi sevgi/saygı/anlaşma.
Evet boşandığınızı biliyorum bebeğinizle güzel bir hayat yaşarsınız inşallah.Sizi çok seven biri çıksın.

Aynı eve gireli 3-4 ay oldu,evliliğe kadar beraber yaşamayı kafamda tasarlarken aslında ev ortamında yapabilir miyim,beni rahatsız eden akışkanlıkları olur mu,uyum sağlayabilecek miyiz,cinsel ilişkimiz doyurucu olur mu her iki tarafı,ten uyumu,beraber uyuma vs bir çok şey anca aynı evde test edilir. Bir çok kaygım olsa da hiç bir olumsuz yönünü görmedim,beni rahatsız edecek hiç bir şeyi yok hatta çok keyifli zaman geçiriyoruz diyebilirim.
Ufak tefek şeylerden mutlu oluyoruz,beraber hobiler edindik,mısır patlatıp belgesel izliyoruz falan.
Müzik zevklerimiz de zira öyle.

Doğru zaman mi ondan mı böyle netice oldu bilmiyorum,keyifsiz günler geçiriyoruz hiç bi plan yapmadan haberleri izliyordum öyle bir tepki verdim

Sabah kendi aradı,mesaj attı çiçek yolladı doğum günüm diye. Gün içinde mesajlaşıyoruz ama ben suçluluk duygusu ile boğuşuyorum

Sabah kendi aradı,mesaj attı çiçek yolladı doğum günüm diye. Gün içinde mesajlaşıyoruz ama ben suçluluk duygusu ile boğuşuyorum
Adım atmazsanız yanınıza o duygudan başka bir şey kalmayabilir ama

Bir üst mesajımda deyindim ben de bu konuya.Daha ufak yaşlarda frensiz delice yaşarız,mantık off.
1. Soruya cevap -evet
2. -evet çocuklarına karşı çok iyi baba

Adım atmazsanız yanınıza o duygudan başka bir şey kalmayabilir ama
Şu an dönüm noktası gibi bir şeydeyiz. Hata şansım sıfır. İyice düşünüp yanıma çağırmam lazım.Daha dün için savunmam hazır değil

Mantık var, mantık var. Bu soruları 20 yaşında birinin kendine sorup sormadığına dair genel bir hüküm veremeyiz. Biyolojik yaşın dışında, insan davranışlarını etkileyen onlarca etken var.

2 yıldır süren; 5 aydır da ( düzeltme: 3-4 ay ) aynı evin paylaşıldığı, kadının adama evlilik imaları yaptığı bir ilişkiden bahsediyoruz burada. Kadın, adamı mantıken beğense de; istediği ve beklediği teklif gelince "Hayır" demiş.

Bundan sonra "evet" dese de, hiçbir şeyin aynı olacağını sanmıyorum. Adam bu noktadan sonra gelecek "evet" cevabını kabul ederse; en büyük haksızlığı kendine yapar.

Bu durum kadın/erkek kimin başına gelirse gelsin, yürüyüp gidecek kadar güçlü olabilmesini dilerim.

Son düzenleme:
Seviyorum onu.Ama evlenecek kadar seviyor muyum bunu anlamak istiyorum.Ne kendime ne ona haksızlık etmemek için

Siz de çok sempati duyduğum yazarlardansınız.Her yazdığınız yazı soğuk duş etkisi veriyor

Hayir demenin altinda yatan sebepten dolayi hayir dedin...simariklik uyuzluk degil bence bu.
E tamam da mecbur musun evlenmeye? Beraber yasayin, evlilik sadece formalite, hangi cagda yasiyoruz
Iyi de beraber yaşıyorlarmis zaten. Ayrıca konu sahibi anne olmak istiyorum diyor, evlilik dışı mı doğursun? Evlilik bizim ülkemiz için asla formalite değil. Avrupa'da sahip olunan hakların hiç birine sahip olamıyoruz. Ayrılık durumunda ciddi maddi, manevi kayıp yaşıyor kadınlar.

Ben adam olsam oldduuu hadi Allah'a emanet der giderdim ne oldu zavallimin tepkisi ay çok onur kırıcı ya

Şu an dönüm noktası gibi bir şeydeyiz. Hata şansım sıfır. İyice düşünüp yanıma çağırmam lazım.Daha dün için savunmam hazır değil
Yanlış anlamazsanız neden bir savunma hazırlamak zorundasınız? Yani bu adamla aynı evi, hayatı ve yatağı paylaşıyorsunuz. Korkularınız, belirsizlikleriniz, kaygılarınız vs ne varsa açık yüreklilik ile anlatın.

Ülkemizde genelde erkekler kadınları oyalıyor gibi bi durum var.
Erkek arkadaşım bir günde gelmedi evlilik kararına,benden de ışık gördü,olabilir mesajı aldı,deneyelim diye evini kapattık,her şey güzel aslında şu an,şimdi bu cevabımla onunla oyun oynadığımı sansın istemiyorum aynı zamanda bunu yaparken ona karşı da,kendime karşı da,titiz bi şekilde enini boyunu tartmam lazım.Bir gün bu olacağı belliydi de aniden olunca affaladım.
İlk evlilik olsaydı bu kadar düşünmezdim herhalde

Tüm yorumları okudum ama anlayamadım.Siz bu adama aşık mısınız değil misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…