Evlilik teklifini reddettim

Kendi adıma problem görmüyorum evlilik dışı çocuk yapmayı,ama doğuracağım çocuk için ileride çok büyük problem olabilir.
Maddi manevi yeterliyim,ama bir baba olamam ona.

Seviyorum onu.Ama evlenecek kadar seviyor muyum bunu anlamak istiyorum.Ne kendime ne ona haksızlık etmemek için

Valla kızma konu sahibesi ama ben yeterince svmediğini düşünüyorum. yeterince seviyorsan zaten can atardın toruup alsam mı almasam mı bu adamı diye düşünmezdin. Aşk böyle, ortası yok, varsa var yoksa yok.

Aşığım demedim,zaten evlilik için sadece aşk yetersiz
Aşk evliliği yaptım daha önce aşk kurtarmadı o evliliği.
Onun beni sevmesini seviyorum,bana davranışını,bana olan kalp atışını heyecanını.
Ben de onu seviyorum ama onun kadar değil belki.

Ben de aslında şıkları yazarken c ve d şıkkını sonradan ekledim.Bir şey ya vardır ya yoktur gibi geliyor bana.Gri bölge sevmiyorum.Aşkın gözü kördür ama o körlükte güzel bazen.Adrenalin filan.Mantık olunca huzurlu ama tutku yok gibi.

İşte bizde diyoruz ki beraber yaşadığınız,fikirsel ve tensel uyumunuzun olduğu,dünya görüşünü sevdiğiniz özetle sevdiğiniz adam böyle bir teklifle geldiğinde onunla ilgili ya da sizinle ilgili bir soru işareti,acaba olmasaydı duraksamazdınız.

Kaç mesajdır arkadaşlar bu konuda size yardımcı olmaya çalışıyor.Kaygı,endişe,hazır olmamak,x bey ile ilgili ya da değil bir soru işareti varsa tabiki lütfen düşünün. Tabi hayat sizin,karar sizin. Siz sordunuz biz fikir verdik gönlünüzce olsun.

Yani yani sevilmek yeterli olsaydı senin için zaten huzurla uça uça evet derdin konu sahibesi, demek ki yeterli değil. Oturup ben yeterince seviyor muyum diye düşünüyorsan demek ki evlenemk için senin de sevme kriterin var bu aday da o kritere takılıyor

Adrenalini geçtik biz sizin yaşınız kaç
Tutku var!

Beni frenleyen maddelerden biri ailesinin sülalesinin kalabalık olması ve herkesin her şeyden haberleri olması.
Bunlar bana ters,ne kendi hayatımda ne eski evliliğimde eş ailesi problemi yaşamadım.
Bunlarda beni ne bekliyor kestiremiyorum.
Ne kendim öyle cemaatin içine girmeye hevesliyim nede kendi hayatıma karıştırırım.Dertsiz başıma dert almaktan da korkuyorum.
Bir problem olacağı kesin değil de tedbir

Amin insallah
20li ve 30lu yaslar arasinda bahsettigim sey tam olarak bu aslinda. Eski eş ve yeni sevgili arasindaki fark.
Simdi şöyle bir durum var. Ülkece oyle bir durumdayiz ki psikolojimiz iyo degil. Depremden birgun once kizima yeni giysi alma plani yapiyordum. Esofmanlari kapri gibi olmaya basladi. Hala daha gidip alamadim, ayaklarim gitmiyor. Benim gibi bir ruh halinde olsaydiniz buraya konu acmadan once kendiniz toparlardiniz. Kendimi iyi hissetmedigim icin reddettim, dusunmek istiyorum, seni kirdiysam ozur dilerim ama simdi zamani degil falan derdiniz.
Aslinda ilk dusundugum sey şuydu. Evlenmek istemiyorsunuz, herkes evlenecek diye bisey yok. Ancak anne olmak istiyorsunuz ve o cocugun haklarini korumak ve evlilik disi bir cocuk dunyaya getirmek istemediginiz icin evlenmek istiyorsunuz. Uzerinizde kendi kendinize baski olusturuyorsunuz. Bana boyle geldi ve bence cocuk icin boyle olmasi lazim. Bana bu konuda gecen his bu

Sen Gidip Evlenme Teklifi yap ? Hep Erkekler mi yapacak ?

Evet birsuru etken var, katılıyorum. Sadece kendimden ve cevremden gordugum kadariyla onceliklerin degisiyor belli bir yastan sonra. Bunda birkez bosanmanin etkiside var. Buyuk bir ders aliyorsun. Mantigin onune gecen bir aşkla evlenmenin yanlis oldugunu soylemek istedim. Cunku ayni eve girince anlasamazsan aşk kalmiyor, catismaya basliyorsun.
Konu sahibi sizinde ilk yorumunuzda belirttiginiz gibi aşık değil.
Seviyor ve ideal eş olarak goruyor. Evlilige sicak bakarken geri adim atmasi hoş olmamış.

Acik sozlu degilsiniz. Ben olsam hayir desem bile sonraki uc dakika icinde aciklamistim neden hayir dedigimi. Once ozur diler sonra da "Su anda sinirlerim bozuk gerginim, sana biraz kizginim,daha guzel bir zamanda bu konuyu tekrar konusalim, derdim. Herkes benim gibi acik sozlu olsa iliskiler boyle yoktan sebeplerle bitmez, kimse kimseye kin gutmezdi, kusmezdi. Zor bulunan bir ozellik demek ki ki bazi kadinlar bu kadar basit bir aciklama yapmak yerine konu aciyor. Esime de evlenme teklifi yapmasini ben soylemistim. Cok rahat ve kendine guvenli bir kadinmisim bunu ogrendim burda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…