Evlilik Terapisti...... Ne olur cok acil yardim!!

Ama bizde o sekilde olursak egosu pohpohlandiktan sobra daha cok tepeme cikip her seyde iyicr beni suclamaya baslarsa o zaman daha kotu olmaz mi ki bilemedim

Terapistten illa ki fayda o da alacaktır. Siz tamamen ezilin demiyorum, yani hiçbir terapist de zaten öyle aşırı uç noktalarda olmaz. Aşırı abartılı olmaz yani, belli konularda hafiften destekler belki.
Fakat bayan terapiste gidip de eşiniz kadın terapiste sıkıntılarını anlatamazsa filan daha da kötü olur sanırım. Boşa gitmiş ve terapist hakkınızı boşa harcamış olursunuz.

Cok sagolun Allah razi olsun bugun esimle konusup ikba etmeye calisacagimm kendisini.
Bende psikolog ve aile danışmanıyım, terapistin kadın yada erkek olmasından ziyade alanında iyi olması önemli. İstanbul da size mehtap kayaoğlunu önerebilirim. Ögrenciyken kendisinden ders almıştım. Gerçekten iyi bir terapisttir. Inşallah bu sıkıntılı dönemi bir an önce atlatırsınız. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Arkadaslar dogum yaptim ve bebegim psembe gunu 2 aylik olacak insallah. Ancak esimle aramiz berbar yani boyle giderse belki ayrilabiliriz bile sanirim eskisi gibi sevgi saygida kalmadi aramizda esimin ikinci evliligi ve bana asik olarak evlendigini soylemisti hatta aileside ilk kez onu boyle goruyoruz tarzinda cumleler kuruyordu bana ama cocuktan sonra bilmiyorum bize ne oldu. Bebegimiz var arada daha yeni dogdu masum hic bir seyden haberi yok icim yaniyo resmen.. istanbulda onerebileceginiz evlilik terapistu varsa yardimci olabilirmisiniz kizim icin yuvami bozmak istemiyorum cok zo4 durumdayim aglamaktan perisanim uzuntuden hep sutum kesildi
Çocuğun meme ,alt temizliği gibi işlerini eşinizin yanında yapmayın .Daha özenli olun .Çok mutlu rolü yapın .Sil baştan başlayın.

Ben sorunlarınızı tam olarak anlayamadım.
Ama çalışırken her şey rüya gibiydi.
Hamile kaldım işten çıktım sorunlar başladı diyorsunuz.

Üç kuruş kazanıyorum idare et biraz diye de tartışmasına bakarak eşinin bebekten ötürü, artık
maddi olarak yetersiz olacağı kaygısıyla böyle davrandığını düşündüm.

İşi nedir, ne kadar kazanıyor?

Aileleriniz yakın mı?

Eğer maaşı gerçekten azsa, aileler yakınsa
eşine bu konuda destek olma adına çalışma hayatına geri dönmeyi düşünebilirsin.
Elbette bebeğin biraz daha büyüdüğünde..

Umarım sorunlarınız bir an evvel çözülür.
Kendinizi üzmeyin.

Tartismalar genel de ne uzerine oluyor? Tartistiginiz devamli sorun olarak ortaya cikan bir konu var mi? Yoksa hersey tartisma sebebi mi oluyor?

Bana diyor ki ama degistin sen artik seni cok farkli sanmistim ama yanilmisim diyo yine tek basima kaldim diyo bunlarin disinda en ufacik biseyde mesela surahi bos diyelim bana bagiriyo niye bos bu diye basliyoruz kavgaya yani bana tahammulude yok gibi
Esiniz ilginin bolunmesinden dolayi bir karmasa yasiyor bence. Yalniz kaldim derken bunu demek istiyor yani ilginin bolunmesi ...
Siz 9 ay boyunca bebekle bir bag kurdunuz daha dogmadan evvel. Erkekler hamilelik doneminde o bagi kuramiyor hatta bebek dogdugunda hala baba oldum bilincine varamiyorlar cunku cok kucuk bir bebekle henuz bir bag kurmalari zor. ne zaman ki bebek biraz buyuyup tepki gostermeye basladiginda babaya gulumsediginde ve tanidiginda iste o zaman babalik duygulari ortaya cikmaya basliyor. Suanda esiniz butun degisimlere ayak uydurmakta zorlaniyor bence. Sizin bebekle olan baginizi kiskaniyor olabilir. kendine verilen ilgi de azalinca bu sefer size kiziyor icten ice...
Zamanla duzelir cunku esiniz duruma yavas yavas alisicak, bebekle bag kurucak.. bu donemde sizin yapabiliceginiz sey esinize ilgi gostermek olmali ,ona baba rolunu yuklemeye calismayin zamanla zaten o da bu rolu ustlenicek. sanki suanda kendini yalniz hissediyor gibi...

Bakırköy'de olması lazım bi tane. APAMER adı google dan bi aratın.
Bi arkadasımın ailesi gitmisti oraya uzun bi süre. Hatta daha sonra arkadaşımla da ayrı olarak bikaç seans yaptılar, kızcagızın da baya psikolojisi bozulmustu anne-babasının durumu yüzünden.
Bi arastırın isterseniz belki size de bi faydası dokunur.

Bence bıraz beklentilerinizi az tutun ve karşınıza alıp konuşun eşinizi her evlilikte böyle süreçler olur sakın ayrılmayı düşünmeyin hemen annemin bi lafı vardır bi iyiliğini bi kötülüğüne değiş kızım seni aç açık bırakmıyorsa,nafakanı başka kadınlara harcamıyorsa herşey zmnla yoluna girer eğer eşiniz iyi bi ahlaka sahipse eminim zmnla anlıcaktır oda birazda dua etmeni tavsiye ederim en büyük terapidir

slm canim. cocuk ve hamilelik donemi cok guclu insanlarin kaldiracagi bi dinem olarak goruyorum. ikiskinin cok sagkam olunmasi ve ozellikle onem verilmesi gerken bi durum. ilk sirum hamileligin sirunlu mu grcti? cinsellikte aralar mi uzadi? yada beklenmeyen bi hamilelikmiydi.? yada uzun bir evlilik sonrasi mi ildu cocuk. grzip tozarken birden karar mi verildi. bence uzun sure evlilikten sonra birden bebek olunca hersey kesiliyir ilgi cocuga dinuyir ve eslerin buna alismasi cok uzun suruyor. ben genc olmama ragmen evliligin 2.ayi bebek yaptik. ve sanki beni bebekle almis gubi duruma alistik gitti. hamileligimde cok nazli of puf olaylarim olmadi. zaten kisligim den dolayi boyle( dogum sancisina 30 saat dayandim birkere bile bagirio cagirmadim ve aglamadim) tas olsa catlardi:KK59: ve tabulsrimiz olmadi cinselige nirmal devam ettik 4.5 aya kadsr disko lara isvicrede yasadigim icin daglar mesurdur yuruyuslere gittik.:KK54: sexsi geceliklerimi hep giydim.:KK53: 38haftada doktor yasakladi dogum yakin oldugu icin o ana kadar hic bir cinsel problem olmadi eskisi gibiydi. beyseki dogum oldu tabi logusa psikilojisini cok iyi bilirim. 6 hafta sex olmadi. ama affina siginarak soyluyirum esimi baska sekilde dikunarak mutlu etmeye calistim. onun ciin zor olacagini tahmin ediyirdum ikadsr surenin. dogumdan doktor cinsellik icin izin verdiginden sonrada yolundsydi. ama kizimin gazli olup utkusuz grceler bakim yemek ev duzenimi oturma stresi babalik vilincine ulasma surecinde evde tansiyin ciktigi icin bizde bi dinem uzaklastik bebek buyutunce hersey normale girdi. bence sakin ol guler yuzlu olumlu olmaya calis bol bol konusin. kendini ihmal etme. her ciftin bu dinemi kabullenme sureci baskadir veya atlatma alisma... ama hamileligin basinda heeseye bilincli adim atinca erkekleri kontrol etmesi daha kolay. iliskiye kisilere de bagli yani.

ha bide cociktan sonra kadin degil erkek kontrolu elinde oldugunu dusunuyor. sosyal ol. bemimde kimsem yok tek buyuttum bebegimi grz toz bebefinle giyin kusan. ona birak cik bazen tek basina arkadaslar edin aikene git. kendini salarsan daha fsrkli davranir. mesela bebeginle beraber spir yap cok eylenceli oluyor. fazla kilon varsa ver. beseli ol esine surprizler yap en sevdigi yemekleri yap sevdigini soyle falan. zamanla duzelir inan sakin ayrilma. bu bir surec ve kolay degil

Arkadaslar merhaba hepinize cok tesekkur eserim burada konustugum surecte o kadar iyi geldi ki yalnzligimi bir nevi paylasip rahatladim. Ve konyya gelince esimle oturup uzun uzun konustuk. Benden yalvarircasina ozur diledi veondan ayrilacagimi zannedip aglama durumuna gelecek gibi oldu. Ne kadar cok sevdigini anlatti. Suanda iyiyiz coook coook sukur. Biraz daha zamanimizin oldugunu soyledi o da toparlayip alisabilmemiz icin. Sonrasinda her seyin yine eskisi gibi olacagindan falan bahsetti... sanirim iyiyiz umarim eski o berbar gunlere donmeyiz. Tekrardan yardimci olab herkese cook ama cook ve cooook teskkur ederiiiimmmmm :))) allah herkesin yuvasini huzurlu eylesin insallah kimsenin agzinin tadi kacmasin...

Amin cnm amin sevindim darısı bizimkine sana yorum yapmıştımda işte terzi kendi soküğünü dikemez hasabı benimki en azından adam akıllı karşına alıp konuşavağın bı dağ var arkanda sapasağlam bizimki de boş yere nası üzebilirim benden özür dilesede kalbını kırsam nasıl yanlz bırakırımderdinde sanki ehh rabbiminde bi planı vardır elbet diorum

Bende konu acacaktim bununla ilgili. Ilanda gordum ümraniye erdem hastanesi psikiyatri bolumunu falan yenilemis ve evlilik danismanligi hizmetini acmis. Ozel danismanlardan daha uygundur diye dusunuyorum. Bir bak istersen.

Insallah sizinde bir an once yoluna girer.. cok ama cok zor gercekten. Allah yardimcin olsun
Amin cnm amin sevindim darısı bizimkine sana yorum yapmıştımda işte terzi kendi soküğünü dikemez hasabı benimki en azından adam akıllı karşına alıp konuşavağın bı dağ var arkanda sapasağlam bizimki de boş yere nası üzebilirim benden özür dilesede kalbını kırsam nasıl yanlz bırakırımderdinde sanki ehh rabbiminde bi planı vardır elbet diorum

Back
X