Evlilik ve Geçmiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle Herkese Merhaba,

Geçmişte erkek arkadaşımla cinsel birliktelik yaşadım.

Şimdi de ailem, arkadaşlarım sürekli birileriyle tanıştırıp evlendirme modunda. Tamam tanışayım konuşalım vs. Bu şekilde ya da benim tanıştıgım biriyle konuşmam ciddiye binerse kafama takılan soru şu. Hiç konusu açılmazsa ben açıkçası direk ilk gece bu öğrenilsin istemiyorum ben bu durumdan nasıl bahsetmeliyim ya da bahsetmemeli miyim? Konusu açılırsa tavrım ne olmalı? Özellikle yaşanmıl örnekler varsa içimi rahatlançtırsa sevinirim.
Erkeklerin en modern görüneni bile, problem olmaz, önemli değil vs demesine rağmen içten içe takıyor bu durumu kafasına ve evlendikten sonra kavgada tartışmada suratına vuran çok fazla. Çünkü kafa yapıları tamamen şu: Benim çocuklarımın annesi nasıl başka bir erkekle cinsellik yaşar, nasıl cinsellik yaşarken zevk alır? Acaba çok zevk aldı mı? ne kadar süre birlikte oldular, kaç kere oldular??? diye diye gidiyor.. Kendisine yakıştıramamaya başlıyor, psikolojik olarak saçmalamaya başlıyor, kontrolden çıkıyor vs. Ve bunun ben penis boyuyla, kıyaslanmayla vs gram alakasının olmadığını çevremde çokça gördüm. Çevremdeki insanlar da kültür ve eğitim düzeyi olarak orta-üst seğmentte insanların oldu bir çevrem. O yüzden burada problem olmaz diyenlere bakmayın %80 problem olacak/olur diyorum ben

Burada bazı arkadaşlarımız herkes artık normal karşılıyor diyor ama ben öyle bir şeye denk gelmedim olsa bile 1000 kişiden 5 taneyi geçmez bence ülkemiz için büyük bir tabu hala bu durum bence tanıştığınız kişiye göre bu durumu açıklayın kişi bu durumlara takmayan biriyse zaten söylemeye gerek yok ama değil se bilmesi hakkıdır dürüst olmak gerekir yalan üzerine evlilik olmaz .
dürüstlükten ziyade adalet gerekir bence, kadın erkeğe sormuyorsa bakir msin diye erkekte sormamalı.

Yorumlara bakınca tüm erkekler takar falan denilmiş. Arkadaş çevremde bunu sorun yapacak erkek yok. Hiçbir sevgilimle de aramda böyle bir muhabbet geçmedi. Şimdi ki sevgilimle de keza öyle. Beni ben yapan geçmişim yaşadıklarım zaten.

Erkeklerin en modern görüneni bile, problem olmaz, önemli değil vs demesine rağmen içten içe takıyor bu durumu kafasına ve evlendikten sonra kavgada tartışmada suratına vuran çok fazla. Çünkü kafa yapıları tamamen şu: Benim çocuklarımın annesi nasıl başka bir erkekle cinsellik yaşar, nasıl cinsellik yaşarken zevk alır? Acaba çok zevk aldı mı? ne kadar süre birlikte oldular, kaç kere oldular??? diye diye gidiyor.. Kendisine yakıştıramamaya başlıyor, psikolojik olarak saçmalamaya başlıyor, kontrolden çıkıyor vs. Ve bunun ben penis boyuyla, kıyaslanmayla vs gram alakasının olmadığını çevremde çokça gördüm. Çevremdeki insanlar da kültür ve eğitim düzeyi olarak orta-üst seğmentte insanların oldu bir çevrem. O yüzden burada problem olmaz diyenlere bakmayın %80 problem olacak/olur diyorum ben

Nereden biliyorsunuz içten içe taktıklarını? Elin adamları size gelip "ya geceyolcusu ben benim hanımla evlendim ama pişman oldum, geçmişini içten içe takıyorum." mu diyorlar?
Ya da "ben bu konuyu takıyorum ama bir sor neden takıyorum. Kıyaslanma korkusuyla zerre alakası yok, tek derdim kaç defa zevk aldığı. Bu kadın benim çocuklarımın anası olmaya layık değil" mi diyorlar?
Yazdıklarınızın hepsi kendi hayat görüşünüzden yola çıkarak yaptığınız varsayımlar ve gerçeklerle alakası yok.

Bunu gerçekten takan adam sevgiliyken de takar, nişanlıyken de takar.
"Dur hele bir evlenelim de ondan sonra yüzüne vururum" demez.

Denenmiş onaylanmış bir yavsiye veriyorum :
Arkadaşım da aynen hu durumdaydı. Konuyu asla ezile büzülw kabul eder misin şeklinde söylemedi. Birkaç görüşmeden sonra uygun bir muhabbet esnasında çocuğa " cinsellik konusunda geri kafalı bekaret takıntlı erkeklerden nefret ediyorum" gibi ifadeler kullanıp tepkisini ölçtü. Aynı şeyi yapabilirsin biraz ilerledikten sonra👍

Nereden biliyorsunuz içten içe taktıklarını? Elin adamları size gelip "ya geceyolcusu ben benim hanımla evlendim ama pişman oldum, geçmişini içten içe takıyorum." mu diyorlar?
Ya da "ben bu konuyu takıyorum ama bir sor neden takıyorum. Kıyaslanma korkusuyla zerre alakası yok, tek derdim kaç defa zevk aldığı. Bu kadın benim çocuklarımın anası olmaya layık değil" mi diyorlar?
Yazdıklarınızın hepsi kendi hayat görüşünüzden yola çıkarak yaptığınız varsayımlar ve gerçeklerle alakası yok.

Bunu gerçekten takan adam sevgiliyken de takar, nişanlıyken de takar.
"Dur hele bir evlenelim de ondan sonra yüzüne vururum" demez.
Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Çok fazla erkek arkadaşım var, çok fazla seye şahit oldum, biten bir sürü ilişki gördüm vs. Neyse size ispat etmeyeceğim. Hayatta başarılar diliyorum

Denenmiş onaylanmış bir yavsiye veriyorum :
Arkadaşım da aynen hu durumdaydı. Konuyu asla ezile büzülw kabul eder misin şeklinde söylemedi. Birkaç görüşmeden sonra uygun bir muhabbet esnasında çocuğa " cinsellik konusunda geri kafalı bekaret takıntlı erkeklerden nefret ediyorum" gibi ifadeler kullanıp tepkisini ölçtü. Aynı şeyi yapabilirsin biraz ilerledikten sonra👍
Bekarete kafayı takmanın geri kafalılık ile gram alakası yok haberiniz olsun. Yeterince erkek tanıdım hanımefendi.

Bende evlendiğimde bakire değildim, 20 yaşında evlendim. Eşim bakirdi üstelik. Flörtümüzün 1. Ayında söyledim. Üzüldü, keşke beraber yaşasaydık dedi ama 15 sene evli kaldık. 1 kere rencide edici söz söylemedi. Aşk evliliği yaptık. Hele ki 30’unda filan bir kadının bakire olmasını beklemek çok iki yüzlülük. Erkeklerin kaç tanesi 30 yaşında bakir. Size bunu sorun edecek bir erkekten de arkanıza bakmadan uzaklaşın. Namus 2 bacak arasında değildir. Namus verilen sözlerdir, dürüstlüktür. Herkesin bir geçmişi var.

Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Çok fazla erkek arkadaşım var, çok fazla seye şahit oldum, biten bir sürü ilişki gördüm vs. Neyse size ispat etmeyeceğim. Hayatta başarılar diliyorum
Milletin karisinin bekaretini konustugu, eski sevgilisiyle seksinde ne kadar zevk aldigina dair diyaloglara sahitlik edebildiginiz arkadas ortamlariniz olmasi cok tontis ❤ cok fazla erkek arkadasiniz var demek, sahane, hepsiyle eslerinin falan seks hayatini konusur musunuz peki yoksa secmece mi?

Nasıl şahit oldunuz mesela? Adamlar gözlerinizin önünde eşlerine "benden önce kaç defa zevk aldın çocuklarımın anası olmaya layık olmayan lanet kadın?" mı diyorlar? sjsjsjkl
Asıl hayal dünyasında yaşayan sizsiniz.

Sizin "normal" erkek arkadaşlarınıza bakıp kendi hayat görüşünüzle harmanlayarak varsaydığınız şeylerin gerçek dünyada bir karşılığı yok. İnsanlar "gerçek ilişkilerinde" yaşadıkları tecrübelerden yola çıkarak konuşuyorlar. Kankalarına dair gözlemleriyle değil :KK66:

Tabii ki bahsettiğiniz gibi adamlar da var. Ama öyleleriyle evlenip pişman olan kadınlar cinselliği kendisi için yaşayan, yaşadıklarının arkasında durabilen kadınlar değil; yaşadıkları ilişkilerin hata olduğunu düşünen kadınlar.
Ne yaptığını bilen ve yaptıklarının arkasında durabilen hiçbir kadın bahsettiğiniz tarzda erkeklerle değil evlenmek, muhatap bile olmaz zaten.

Son düzenleme:
Nasıl şahit oldunuz mesela? Adamlar gözlerinizin önünde eşlerine "benden önce kaç defa zevk aldın çocuklarımın anası olmaya layık olmayan lanet kadın?" mı diyorlar? sjsjsjkl

Sizin "normal" erkek arkadaşlarınıza bakıp kendi hayat görüşünüzle harmanlayarak varsaydığınız şeylerin gerçek dünyada bir karşılığı yok. İnsanlar "gerçek ilişkilerinde" yaşadıkları tecrübelerden yola çıkarak konuşuyorlar. Kankalarına dair gözlemleriyle değil :KK66:

Tabii ki bahsettiğiniz gibi adamlar da var. Ama öyleleriyle evlenip pişman olan kadınlar cinselliği kendisi için yaşayan, yaşadıklarının arkasında durabilen kadınlar değil; yaşadıkları ilişkilerin hata olduğunu düşünen kadınlar.
Ne yaptığını bilen ve yaptıklarının arkasında durabilen hiçbir kadın bahsettiğiniz tarzda erkeklerde değil evlenmek, muhatap bile olmaz zaten.
Senelerdir yediğimin içtiğimin ayri gitmedigi, beraber tatillere bile ciktigim erkek arkadaslarimin hicbiri bana sevgilileriyle ilgili bekaret durum raporu sunmadi ya. Arkadasliklarimi sorguluyorum su an :(

Hani marjinal bizdik :(

Ben evlenmeden önce sevişmiş bir insan olarak böyle bir sorun yaşamadım diye yorum yapmıştım. Siz böyle bi tecrübe yaşamadan kendi düşünce yapınızla sorun olurçevremden duydum diyorsunuz .. benim yaşadığımı yok sayıyorsunuz.. ilginç ..çevrenizdekiler düşündüğünüz kadar modern insanlar değilmiş demek ki..”kim kimi kendisine yakıştıramayacak acaba , pardon ?.. eşim sizin senaryonuzdaki gibi olmayı bırakın asla sormadı bile bu konuyu. Kendi görüşünüzdür saygı duyarım ama “problem olmaz diyenlere bakmayın .. vb genellemeleri yapmazsanız iyi olur. Sizin mantığınıza göre konu sahibi mutsuz olmaya mahkum öyle mi? Çünkü siz Engin görüşünüzle evlenirse ne olacağını yazmışsınız..TEKRAR ediyorum sevişmekte sevişmemekte öyle büyütülecek bir mevzu değil.. hayat seksten ibaret değil..

Senelerdir yediğimin içtiğimin ayri gitmedigi, beraber tatillere bile ciktigim erkek arkadaslarimin hicbiri bana sevgilileriyle ilgili bekaret durum raporu sunmadi ya. Arkadasliklarimi sorguluyorum su an :KK43:

Hani marjinal bizdik :KK43:

İçten içe dert ediyorlar çünkü. O kadar içte ki nerede belli değil :(

Seninle bir alakası yok. Yoksa dünyanın en normal şeyi arkadaş ortamında eşinin eski cinsel hayatını konuşup çocuklarının anası olmaya layık olup olmadığını masaya yatırmak.
Hatta daha da normal olanı evlilik öncesi seksi namussuzluk olarak gören bir arkadaşla bunu konuşmak :KK51:

universitede ayni siniftan arkadasimiz vardi.erkek arkadasiyla 2 yil ayni evi paylastilar. hani "bunlar kesin evlenir" gozuyle bakilan ciftler vardir ya tam da oyle ciftlerdendi. universite bitmeden ayrilar. arkadasimiz da 1 yil sonra baska biriyle nisanlandi. samimi oldugumuz icin bekaret konusunda nisanlisinin tepkisini merak edip sordugumda hicbir sekilde kafasina takmadigini ve rahat biri oldugunu soyledi. arkadasim evlendi ve 4 ay sonra bosandi. bosanma sebebi olarak da o zamanlar "anlasamadik, ayri dunyalarin insanlariymisiz " diye acikladi. aradan zaman gectikten sonra aslinda eski kocasinin ilk bir kac haftadan sonra arkadasin eski hayatini surekli gundeme getirdigini, eskiden olan birlikteligini kendine yediremedigini, kaldiramadigini soyleyip kavgalar cikarmis hep. daha 35 gunlukken yataklarini ayirdiklarindan bahsetmisti. yani demem o ki basta kabul edip daha sonradan sorun haline getiren insanlar var. ayrica 30 lu yaslarina gelip bakir veya bakire olan insanlarin oldugunu kabullenmek istemeyen insanlari da cozemedim ben. sanki 30 yasina geldiginde bakir veya bakire olmak ayip bir durummus gibi lanse edilmemeli. kimi insan degerlerinden dolayi birliktelik istemeyebilir ve evlenirken de kendisi gibi birliktelik yasamamamis biriyle evlenmek istemesi son derece normal. konu sahibi siz de karsinizdaki insanin tepkisini olcun ilk basta eger daha onceden birliktelik yasamissa yol alin. daha sonradan BAZI INSANLAR sorun haline getirebiliyor

Bende evlendiğimde bakire değildim, 20 yaşında evlendim. Eşim bakirdi üstelik. Flörtümüzün 1. Ayında söyledim. Üzüldü, keşke beraber yaşasaydık dedi ama 15 sene evli kaldık. 1 kere rencide edici söz söylemedi. Aşk evliliği yaptık. Hele ki 30’unda filan bir kadının bakire olmasını beklemek çok iki yüzlülük. Erkeklerin kaç tanesi 30 yaşında bakir. Size bunu sorun edecek bir erkekten de arkanıza bakmadan uzaklaşın. Namus 2 bacak arasında değildir. Namus verilen sözlerdir, dürüstlüktür. Herkesin bir geçmişi var.
Namus hem iki bacak arasındadır hem verilen sözlerdir hem davranıslardır hanımefendi. Zaten böyle diye diye toplimun hali ortada. Kimin eli kimin cebinde kimin eli kimin neresinde belli değil. Cocuklarimizi berbat bir toplum bekliyor

Milletin karisinin bekaretini konustugu, eski sevgilisiyle seksinde ne kadar zevk aldigina dair diyaloglara sahitlik edebildiginiz arkadas ortamlariniz olmasi cok tontis ❤ cok fazla erkek arkadasiniz var demek, sahane, hepsiyle eslerinin falan seks hayatini konusur musunuz peki yoksa secmece mi?
Evet konusuyoruz neden istemediklerini soruyorum, neden karsı ciktiklarıni vs. Bence haklılar

Ne yaptığını bilen ve yaptıklarının arkasında durabilen hiçbir kadın bahsettiğiniz tarzda erkeklerle değil evlenmek, muhatap bile olmaz zaten.
Bu da yeni moda oldu feminist akımlar ile birlikte. Kadınları bu sekilde gazladikca gazliyorlar. Neyse tartismayacagim ben var olan gercegi soyledim. Burayi okuyacak genç kizlar dikkatli olsunlar

Evet konusuyoruz neden istemediklerini soruyorum, neden karsı ciktiklarıni vs. Bence haklılar
Evet, sagda solda "ya benim hanim benden once sevismis, kac kere orgazm oldu dusunmekten gozume uyku girmiyor" diye esinin ozelini baska kadinlarla cekistiren erkekler cok hakli katılıyorum size. Canim erkeklerimiz. Bu kadinlar cok fena canim cok :KK43:

universitede ayni siniftan arkadasimiz vardi.erkek arkadasiyla 2 yil ayni evi paylastilar. hani "bunlar kesin evlenir" gozuyle bakilan ciftler vardir ya tam da oyle ciftlerdendi. universite bitmeden ayrilar. arkadasimiz da 1 yil sonra baska biriyle nisanlandi. samimi oldugumuz icin bekaret konusunda nisanlisinin tepkisini merak edip sordugumda hicbir sekilde kafasina takmadigini ve rahat biri oldugunu soyledi. arkadasim evlendi ve 4 ay sonra bosandi. bosanma sebebi olarak da o zamanlar "anlasamadik, ayri dunyalarin insanlariymisiz " diye acikladi. aradan zaman gectikten sonra aslinda eski kocasinin ilk bir kac haftadan sonra arkadasin eski hayatini surekli gundeme getirdigini, eskiden olan birlikteligini kendine yediremedigini, kaldiramadigini soyleyip kavgalar cikarmis hep. daha 35 gunlukken yataklarini ayirdiklarindan bahsetmisti. yani demem o ki basta kabul edip daha sonradan sorun haline getiren insanlar var. ayrica 30 lu yaslarina gelip bakir veya bakire olan insanlarin oldugunu kabullenmek istemeyen insanlari da cozemedim ben. sanki 30 yasina geldiginde bakir veya bakire olmak ayip bir durummus gibi lanse edilmemeli. kimi insan degerlerinden dolayi birliktelik istemeyebilir ve evlenirken de kendisi gibi birliktelik yasamamamis biriyle evlenmek istemesi son derece normal. konu sahibi siz de karsinizdaki insanin tepkisini olcun ilk basta eger daha onceden birliktelik yasamissa yol alin. daha sonradan BAZI INSANLAR sorun haline getirebiliyor
Tamamen kendi hayal dünyalarını, projeksiyon ile yansıtıyorlar. Kendileri önune gelenle sevişmiş diye, istiyorlar ki bu toplumda normalleşsin, herkes böylen olsun. Çünku validasyona, onaya ihtiyacları var psikolojik olarak. Halbuki gercek bir erkek bunu kafasina takar problem eder. Etmesi de cok normal, ben kadın halimle takarim karsımdaki erkegin gecmisini, erkekler neden takmasın? Önune gelenle yatmış bir erkrkle neden ciddi iliski dusuneyim? Hastalik kaparsam vs hic girmiyorum.
Toplumda her seyi normalleştirdiler, kendileri gibi düşünmeyen insanlara da anında yobaz bağnaz geri kafalı etiketini vurup linc etmeye calisiyorlar. Halbuki esas ahlaksız kendileri. Bir de utanmadan ee ben yattım bir sey olmadi diyorlar. Yazık gercekten..

Evet, sagda solda "ya benim hanim benden once sevismis, kac kere orgazm oldu dusunmekten gozume uyku girmiyor" diye esinin ozelini baska kadinlarla cekistiren erkekler cok hakli katılıyorum size. Canim erkeklerimiz. Bu kadinlar cok fena canim cok :KK43:
Ya sen ne kadar boş yaptın ya? Hem saçmalıyorsun hem kafa ütülüyorsun. Ben var olanı söylüyorum diyorum bana hala sacma sapan cevaplar veriyorsun? Daha okudugunu algılamaktan acizsiniz, namus iki bacak arasında degildir diyerek manifesto veriyordunuz. Hayır efendim; namus kalptedir, namus verilen sözlerde, yapilan davranıslardadır, eylemlerdedir. Ama namus aynı zamanda iki bacağın arasındadır da. Birbiriyle bagımsız seyler değillerdir. Toplumu resmen cürütüyorsunuz, gercekleri söyleyen insanları da ahlak bekçiliği ile suclayıp ad hominem yapıyorsunuz. Geçin bu boş muhabbetleri. Aklı olan her seyin farkındadır zaten. Kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X