evlilik ve kpss

ya esasen 4001 i bilmiyorum

kimler giriyor zira önemli olan rakibinin ne kadar yaptığı

şimdi ben full vatandaşlık yaptım ama benim rakiplerim de yaptı ben o vatandaşlık ile sana fark atsam da kendi rakiplerime atamadım

ben dershane taraftarıyım

zira orada konu işlenip onunla ilgili tekrar vs önemli

bu arada mantık soruları önemli mesela

2014 e ben de girdim 80 aldım 2016 da 88

ben bu kadar artırabildim ama daha iyisi olabilirdi

iki şıkka indirdiklerim yanlış birkaç da bilip yanlış yaptıklarım var

mesela türkçeler vs cidden zorluyor

zaman sıkıntısı yaşanıyor genelde

ben sözel türkçe ve matematik sıralaması ile yapıyorum ki matematiğe çok zaman kalsın işlem vs süre yetmiyor sonra

örneğin sayısal mantık kolay ama zaman alıcı

bu tip şeylere yüklenip pratiklik kazanılabilir

ben uni mezunuyum bu hafta sonu olacak sinav liseler icin olan degil mi
ben kpss b ye hazirlanmak istiyorum o da 2018 de diye biliyorum
en azindan bu sene matematik geometri vatandaslik cografyayi halletsem seneye de bol soru cozsem keske ya
onumuzdekı haftakı sınav, onlısans ıcın gıreceklere..
kasımdakı ıse lıseler ıcın.
hayırlısı olsun, hayatı ertelemeyın

yazdıklarınız için dedim evet kpss kazanıp 86.9 alıp memur olmuş birisi olarak demeliyim ki ciddi disiplin ve uzun saatler harcamak gerekiyor kazanabilmek için
Açıkcası sen yaparsın isteyince olur yürü be gibi pohpohlama beklemiyorum yazarken sadece objektif yorumlar istedim doğru ama mesela siz iyi puan almışsınız nasıl yaptınız bana anlatır mısınız
Birde mat falan iyi miydi çalışma koşullarınız nasıldı
Nasıl bir programını vardı

Hayatım boyunca matematik ve türkçe çalışmadım. Çalışmak bende etki yapmıyor biliyorum. Bu sene matematik mantık sorularını yapmadım. O konuda berbatım. 2010da hedefim b grubu olduğu için ona yoğunlaştım. Coğrafyaya ağırlık verdim. Güncel soruları için çok gazete okumalısın. Mesela bu sene tenisçi kızı sordular. Tarih yapılmıyor. Bu sene ömrümde duymadığım bir konferans için istifa eden üyeyi sordular. Oldu canım dedim kendi kendime..

E nasıl başardınız aynı ben anlattıklarınız
4001 yanı düz memurluk dedikleri istiyorum

Evlenme teklifimi kpss dersanesinde aldım. Nişanlıyken çalışmıştım. Biz nişanlandığmzda eşim 5 yıldır çalışıyordu. Nişanlıyken bile bana atanamazsın nişanlıyken çok zor olmaz dediler. Ulan ddm size inat atanacağım. Nitekim çok yüksek puanla atandım. Hırs varsa 3 çocukla bile atanırsın

yaw nasıl yaptınız bana da diyin
ama benım bır cocugum var calısıyorum
ve cocugum krese gıdıyor annem bakıyor annem evıme uzak bu yuzden haftanın 3 4 gun annem de dıger gunler kendı evımdeyım
mat sıfır berbar cografya kotu tarıh calısırsam eh ıste vatandaslık da fena sayılmaz turkcem ıyı mantık sorularından korkuyorum

dersleri kategorize etme. Ediyorsan da de ki şu dersi hiiç yapamıyorum şunda iyiym bu kdr. Hiç yapamadığının üstüne aşırı düşme sadece. Diğerlerinin üstüne düş. Çok iyi olduğuna da çok çalışma. Plan yapacaksın. Çocuğuna ayırdığın zamanı da planlayacaksn ev işlerini de. Bunlar harici gezip tozma misafir yok asla. Ayda bir dışarı çıkabilirsn. Planı bozmayacaksın. Bi gün oldu ya hasta oldun o gün planladığın dersleri çalışamadn. Çalışamadıklarını diğer günlere dağıtacaksın.

ben nişanlığımı beş dakikada seçtim. Nişandan önce başka hiçbi şeyle ilgilenemedim geldim nişanlandım gittim. Nişandan sonraki sabah ders çalıştım. Hırslı olacaksın

gezme tozma meraklısı zaten degılım yok zaten misafir zorunlu misafir ( kv kp ) dısında kabul etmyorum
ben bırde 4001 denılen duz memurluk ıstıyorum yanı en az 90 almam lazım
şimdi bu sene sadece mat ve cografya calısmayı duusnuyorum yanı mat tum konular mantık soruları ve cografya

ben geometride hiç iyi değilim yapamam yani şeyimi göğe çıkarsam da. Geometri hiç çalışmamıştım benim öğretmenlik ztn. Eğitim bilimlerinde aşırı iyiydm onlara daha az çalıştm. Diğer derslere yüklendim. Dersaneye gidiyo musun? Bizim dersanede iki çocuklu ablalar vardı atananlar oldu

hayır dershane degıl uzaktan egıtım alacagım vıdelarla evde calısacagım
ogretmenlık daha kolay atanıyor atanmayan ogretmen gormedım ben
ben 4001 oluyor ya duz memurluk ondan sıtıyorum kendı bolumumden umdu kestım ımkansız hep mulakat zaten zor hatta ımkansız bıraktım onu

seni anlayabiliyorum Allah yardimcimjz olsun cmm
bende hep bu torpil islerinden dolayi kactim kpss den bu olaylardan sonra zaten dedim hazirlancam belki ne olur ne olmez torpil azaalir dedim ama torpil asla bitmez malesef...
ozel sirkete girdim muhasebede calistim ama muhasebe bana gore degil hep stres eleman sıkıntısı ben cok yoruluyodum o yuzden ciktim
hayirlisi diyorum

bu ne ya ...
iyi misin sen huuu..
ugrasmicam seninle
senin gbilere laf da yetismez...
sen kendin demissin tezgahi birakirim oyle diye bende kendimi anlattim sana pis diyen mi oldu ....
sen nerden biliyosun ev tuttugumuzu hanfendi ev mev tutmadik biz kv min evi kira odememek icin orda oturuyoruz..
he evet bana acı ah vah de diye konu actim ...
kv ye mecbur gidiyorum esim istiyor ve evet korkuyotum
benek mevzusunu da ne uzattin ya ...
yanlis anlamis olabilirim duzgunce uyar dedim dana sen hala bi agresiflik bi sinir hayirdir ...
karsinda cocuk yok senn hanfendi....
"bebek olursa evde kalirim diye biseydemedimki bu arada
bebek cok erteledik ama prolatinim yuksekzaten 1 senedir olmuyo artik ertelemekistemiyorum.bebek olmadan da rahatcacalsiiyim istiyorjm dedim cnm"
yazmisim "kibarca "yazan benim yani....
sen kendini kibarca soylediginj mi saniyosuun...
"Bebek mi sizi koruyacak çocuğum olsa evimde kalırım diyorsunuz mesela"
bu kibarcaysa artik ....
bu konuda bile polemik ya
uzatmayin artik
ben cidden ugrasamam
sen bana uzaktan ah vah de ..

ya tvde gunduz programlari oluyo onu birakip calisamiyorum..

tv açarsan çalışamazsın.. yüksek lisans yaparken evlendim, hem de okulumla evlendigim sehir arasi 500 km her hafta gittim geldim dersler bitti, tez de hamilelik, doğum, çocuklu hayata alışmak derken 1 yıl uzadı ama çok şükür o da bitti geçen kış..
şimdi de eşimin tayini çıktı hiç bilmediğim yarı mahrumiyet bölgesi bir yerdeyim.
ücretli öğretmenlik yapmayı düşünüyorum bir yandan ama 1.5 yasinda kızım var bakacak birini bulursam calismaya baslayacagim.
bu sene ben de kpss'ye hazırlanacağım, sıra ona geldi artık. korkmana gerek yok bahçe katı diye gerekirse bi ışık aç, tv de cizgi film kanalı falan ac sesini kısıp oyle uyu, ben oyle yapiyordum esimin nobetlerinde, zamanla alısırsın yalnız kalmaya da.. her hafta git gel evinin duzeni de olmaz.. bir de planlı olabiliyorsan(esinin isi vs engel degilse) daha iyi toparlarsin, islerini erteleme.. misafir de eşin evde olduğunda kabul et, hem yardimci da olur sana.. tv konusunda yine soyluyorum o gunduz programlari sadece zamanimizi caliyorlar, bize kattiklari hicbir sey yok.. ama illa ki merak ediyorsan da oturup ona takilma, aç ütünü yap istedigin program varken, sesini ac toz al, supur, sil..

yok haklisim tv falan acmamam lazim
ama misafir "şu gun gelcez" dediginde de "gelme" diyemem cnm ayip olur diye
zaten cok misafirim gelmez benim oyle
ben iste dedigim gibi tembellik yapiyorum odaklanamiyorum misafir gittikten sonra oturuyorum yorgunum bugun ders yapamsm diyorum.sanki ayakta ders calsiiliyo :) amaniste beynim almiyo alismam lazim ders calismaya
kv konusunda ben korkuyorum cnm elimde degil bi kere bi adam kapiyi tiklatmisti baktim kimse yok korktum dedim ben daha asla bu evde kalmam gece issiz bi yer bahceli derken oyle muntazam bahceli degil kapisi dışarda bi ev .ama kira derdimiz olmuyo. zaten esim de illa annemde kalcaksin diyo
( ayrintilara yer vetmek istemedm basta bu konuda gerek duymadim konum kpss oldugu icin cnm )

Kursa gitme imkaniniz varsa kursa gidin en azindan duzenli ders calisma aliskanligi kazanmis olursunuz normalde sabah kalkmassiniz ama derse gitme zorunlulugu olunca kalkiyorsunuz
kursa gidecek maddiyat yok cnm
hem de kursa git gel yemek yap falan ben zaten tembelim temelli calisamam
birde kazanamazsam bisuna mi o kadar oara vetdik der esim onu da goze alamam
evde tek calismak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…