Evlilik ve yalnizlik

Dur akşam yazacağım şimdi bebe kafama kitap atıyor oku oku diye

Kır papatyası bebek hep korkunç şeyler vermiyor. Terapıdır. Zorluk sadece gebelıkten önceki gıbı rahat özgür olamamak. Bu bızı yoruyor bu yaşam boyu devam ediyor, bakımı bitiyor bu kez oyunlar sırada dersler olacak . Ama bı anne deyişi ya da gözlerinin içine bakması yetıyor. Bu hayatta kendıme yakıştırdıgım en guzel şey anne olmak. Bayağı korkunç seyler yazılmış sende bebek dusunuyorsun dayanamadm yazdım :) Annenın kafasında sıkıntı varsa anne sureklı boğulur. Konu sahıbının kafasında eşi var cocuk onu ekstra yoruyor gibi gorunsede aslında onu yoran kafasındaki düşünceleri. Bebek yada cocukla oynarken terapı etkisi olur insanda. Her bebek diş çıkarırken sorun cıkarmıyor ve ek gıda her bebekde sorun degıl. Yıne her bebek de farklı Hepsi gecıcı dönem. İnşallah güzel haberlerini alırız senden:)

Kendını güvende hıssetmıyor olabilir ,meme güvenlidir bebek ıcın. Yediklerinıze dikkat edıyormusunuz, ben 6 ay mercımek corbası ıcmedım. Kimyon cok işime yaramıştı. Ben bebekle yattım uyudum, karnım acıktı 2 yumurta kırdım yedım evimde dagınıktı ,zaten temız evı yıllarca temizlemısım onu fafketmıstım:) Öyle öyle büyüdü bende bebegımle yatıp uyudum yani :) 2 saate bır uyku yenıdogan dönemınde sanırım. Sevgiyle büyüsün:)

ayy çok duygulandım yazdıklarınıza gerçekten eminim çok özel ve güzel bir duygudur Allah sizlerinde evlatlarınızı hayırlı büyütmeyi nasip etsin . İnşallah benden de güzel haberler gelsin çok teşşekür ederim size

3.5 aylık. Her ihtiyacı karşılanıyor. Hem benden hem babadan full ilgi oyun var. Annemle eşim memesiz pışpışla uyutuyor ama ben alınca asla uyumuyor. Tişortüme yapışıyor meme için. Gözüme baka baka ağlıyor. Resmen yalvarıyor. Bugün tam 2 saat pışpış yaptım. Tam 2 saat sürdü inat ettim. O da uykusuzluktab kıvrandı ama uyumadı. Pes ettim meme verdim uyuması 30 saniye sürdü.

Ev zaten leşşş halde. Ben de uyumak isterim ama biliyorun ki 30 dakikaya uyanacak. Yattığıma değmiyor

Vu arada bu gündüz için geçerli. Gece 4 saat kesintisiz uyur sonra mamaya kalkar. Mama bitmeden kendiliğinden uyur 4 saat daha

En cok ılk 1 yaşı özledım , emerdi birlikte uyurduk. Nasıl tatlı bır uyku nasıl güzel kokuydu. İçimde kaldı. Uyudukça uyurduk bırlıkte:) emerken gözlerinin içine uzun uzun bakıyor ya aşk o işte buyudu benım kızım. Ama o günleri nasıl özluyorum,içimde kaldı çünkü bende her anne gibi stresliydim, keyfini cıkaramadım. Bazı şeylerin fıyatı yok .

Kır papatyasıııı nickib o kadar güzel ki
.senden hayırlı haberlerini bekliyoruz. Bizlere de haber ver

Memeyle neden uyumasını ıstemıyorsunuz meme de uyur meme de kaka yapar . Uyuyunca koyarsınız yatağına, uyanıyormu koyunca ?

Nilcan bazen diyorun ki emerek uyusun ne olacak? Bu günler bir daha gelmeyecek ki. Oğlumdan değerli işim yok. O da emerek uyusun napalım. Demek ki saba ihtiyaö duyuyır

Bazen de diyorum ki öğrenmesi lazım uyumayı. Napsam bilemedim

Memeyle neden uyumasını ıstemıyorsunuz meme de uyur meme de kaka yapar . Uyuyunca koyarsınız yatağına, uyanıyormu koyunca ?
30 dk sonra uyanıyor. Meme olmadığı için mi acaba diye düşünüyorum. Ama bir yanımda yazık diyor demek kğ sana ihtiyacı var niye esirgiyorsun

Mamayla destekliyorsanız akşam 11 yada 12 de uyku arasında verin. Sabah 5 e kadar aralıksız uyur. Evı hıc onemsemeyın ne olacak hepımız yaşadık ev dagıldı bebekle wc ye bıle gıtmemıs olan cok az anne vardır.

Senın bebegın cok akıllı ve istikrarlı, evde 3 kısı ilgileniyor ama dıyorkı hayır ben meme de uyuyacağım. Kendımı burada anneme daha yakın ve güvende hissediyorum. Bagımı guclendırıyorum. Anne bana kendını teslim et nasılsa bır kac ay sonra ek gıdaya başlayınca boraz daha rahat edeceğiz. Ne kadar da istikrarlı yerımmmm. :)

Mama zaten ana besin kaynağı
Sütüm çok az
Uyku arası nedir? Kendi kendine uyku saatini 7ye aldı. Akşam 7de küt diye gidiyor. Sabah 4te ise tam uyanış.

Nasıl yapmamızı öneritsiniz? Konuyu dağıttım epey ama detaya ihtiyacım var. Hemen bu gece deneyeyim

Yaa cidden tanıyor beni kokumdan. Kıyamadım şimdi. Bugün başlamıştım memesiz uyutma denemesine ama bırakacağım. Şurada kaç ay sürecek kü

Tek farkimiz sizin yurt disinda olmaniz . Su an 16 ayliktan sesleniyorum normale donmeye basladi . Cok sukur . Kolik bebekti benim kizda 1 yasina kadar uylusuz huysuzlugu dis cikarmasi . Anca simdi bebegimi seviyorum diyebilirim . Onu uyutmaktan sevemiyordum esim yoruluyor stresli bir isi var . Bende yalnizim . Ayni ruh halini tasiyoruz bir kapim olsada arada gitsem diyorum . Onun yerine disari tek cikiyoruz . Simdi kış geldi kisin oynayabilecegimiz aktivite isine yarayacak seyler aldim . Zaman gecince onunda cani sklmasin diye . Annem uzakta kv. Uzakta . Gel diyince gelemiyolar gideyim diyince gidilmiyor vs.

Sizi cok iyi anliyorum bazen konuscak biri bile yok diye bunalima girip agliyorum . Insan mesajlasmak bile istotor herkes is guc pesinde . Allaha siginiyorum . Kitap okuyorum . Disari cikinca fotograflar cekiyorum . Gun icinde planli olmaya calisiyorum oyle olunca daha iyi oluyor . Allah yardimciniz olsun

Ayy inşallah isterseniz ikinci çocuk nasip olunca onda yaparsınız içinizde kalanları ilk çocukta tüm anneler aynı şeyi söylüyor acemiliğe denk geliyor

Kır papatyasıııı nickib o kadar güzel ki
.senden hayırlı haberlerini bekliyoruz. Bizlere de haber ver
Ayy çok teşekkür ederim inşallah hayırlısı ile olur sizlere muhakkak haber veririm size de evlatlarınızı güzel stressiz sağlıklı büyütmek nasip olsun inşallah

Benim eşimin kendi işi ama sabah 8 de gider bazen o kadar yoğun oluyorki gece 11 de gelir akşam 8 de felan gelmesi nadirdir ama bizim için çabalıyor onlarda sonuçta yurt dışındayım diye bu kadar stres yapmayın pandemi var benim ailem bana yarım saat uzak sürekli görüşemiyoruz bile bizde

Bende çocuk hiç uyumuyor zannettim hahaha ayyy ne bebekler okudum burada varya . Bu anlattığın çocuk benim bebem ben emziriyordum 37 günlük filandı bi meme reddi yaşadık tek göğüs beslenmek istedi uğraştım baya emerek uyuyordu zaten . Sonra emme işi böyle olunca yanına uzanmaya başladım o uykuya geçerken emmediği gögsümü emzirdim çok zordu stresten sütüm azaldı . Bir gece sütüm bitme noktasına geldi oğlum hiç mama almadı neler denedik. Bir şekilde sütüm geri normale döndü . Ama tabi çocuk emerek uyumaya alıştı . Bunu sakın yapma biraz uğraş 10 günde alışır . Çünkü ilerleyen aylarda çocuk ağzında meme ile uyumak istiyor sürekli . Ayrıca destekli uyuduğu için saat başı karnı tok olsa da uyanıyor . Geçen ay bu yüzden emzirmeyi bıraktım desteksiz uyumayı öğrettim. Şunu unutma ki ağaç yaşken eğilir . Kimyon çayı demle onu iç gaz için bana çok yaradı . Saat takibi yaptım hep uyku belirtisi bakmadım hala bakmam belirli düzen kurulunca herşey kolay olacak İnan . Uyku için instagramda baldan anne var onun postlarını okudum ben . Şanslısın annen eşin destekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…