Evlilik ve yalnizlik

Wildflowerr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2021
5
9
1
32
Yurtdisinda yasiyoruz, esim gunde 12 saat calisiyor ve sadece pazar gunleri dinleniyor - uzun lafin kisasi onu dogru durust goremiyoruz hayati is ve uykudan ibaret, uykuya doymuyor yorgun hep.

13 aylik kizimiz var, en degerlim benim bana yuk oldugundan degil ama 7/24 yalniz bakmak agir geliyor yanimizda ailemizden kimse yok cok bunaliyorum, cok yalnizim.

Esime bunlari anlattigimda herkes calisiyor diyor hep mizmizlaniyorsun diyor, kimsenin kocasi dizinin dibinde oturmuyor diyor, bende sizinle evde olmak istiyorum ama calismam lazim diyor

Uykusuz bir kizim var, cok az uyuyor, dis cikartiyor, hasta oluyor iyice gecemiz gunduzumuze karisiyor esim hep ya iste ya da uyuyor ben fiziken ozellikle ruhen yorgun hissediyorum

Dertlesmek istedim sizlerle cok doluyum ve mutsuzum

Günde 12 saat diyorsunuz. Adamın dibi çıkar. Yorgunluktan bayılır insan. O uykuya doymuyor değil, bayılıp gidiyor bence.

Yurtdışında olmanız eksi yanı hayatınızın ama bir kiziniz var. Inanin öyle guzel ve hızlıca akıyor öyle çabuk büyüyorlar ki...

Sizin icin sizler icin çalışan eşinize destek olun. Bunu kafaya takmak yerine daha guzel seyler yapin, kizinizla ilgilenin, bos zamaninizda guzel hobiler edinin.

Oniki saat çalışmak gercekten kolay değil. Günün yarısı. Gerisinde kalk giyin ye iç uyu seviş wc... Adamin yalniz zaruri ihtiyaclara zamani kalır. Bence bu adama iyi saril. Bu adamin yanlis yapacak zamani bile yok. Birde bu açıdan bak. Ve hep gülümse...

Benim eşimin de çalışma şartları benzer.
Gerçekten çok zor oluyor ama zamanla alışıyor insan ve bir düzen oturtabiliyoruz.
Kızım küçükken bende zorlanmistim ama ya çocuğun olmasaydı o zaman tek başına daha zorlanirdin emin ol.

Biz çözümü en azından bayramlarda,yazın 4-5 tatil gibi kaçamaklar da bulduk.
12 saat günün yarısı bırakın size vakit ayırmayı adam kendine vakit ayiramiyor.
Ben uzun saat calisaara önce kendileri adına üzülüyorum.sosyal hayatları sıfır.

Hayat şartları da zor malum.başka bir iş mümkünse eşiniz ve sizin için daha uygun olabilir.
Şartlarınızı siz daha iyi bilirsiniz ayrıca çok haklısınız.evlilik 2 kişilik ama evde çocukla yalnız olmak çok yorucu.
Umarım eşinizin çalışma şartları biraz olsun düzelir sizde mutlu olursunuz

yalnızsınız. Yorulmakta çok haklısınız. Acaba çocuğu bi kaç saatliğine kreşe mi verseniz veya Oyun grubuna falan. Ben de sabah 7 den önce Çıkıp akşam 7.30 gibi dönüyorum eve. İş üstüne trafik eve gelince ağzımı Bile açamıyorum pertim çıkıyor. Bu konuyu paylaşın dertleşin kafanız dağılır size de iyi gelir.içinizde tutmak size daha çok zarar verir.bir de çocuk büyüdükçe İşler kolaylaşacak. Az kalmış baksanıza Allah yardımcınız olsun

Cok haklisiniz, tek basina sosyal hayat olmadan cocuk bakmak cok zor. Insan kocasi gelince onunla bi yetiskin muhabbeti yapayim istiyor o da sizde mumkun degil.
halk evlerine gidebilir orada cevre edinebilirsiniz. Ben cocugum kucukken onunla katilabilecegimiz derslere giderdim. Ya da dil kursunda cocuk bakimi da vardi cok uygun bir fiyata.
Size sizden baska dost yok malesef su anda. Kendi ruh sagliginizi kendiniz koruyacaksiniz.
Kresler cok pahali oldugu icin onu yazmadim.

Eşinize karşı anlayışlı olmalısınız hayat bunu gerektiriyor ne yazık ki birilerinin de geleceği düşünmesi lazım güvenilir içinize sinen insanlar ile tanışın en azından yaşıtlarınız ile muhabbet etmek size iyi gelecektir belki aynı yaşlarda çocukları olur birlikte yürüyüşlere çıkarsınız size de aktivite olur

Beyefendi çalışıyor, ekmek aslanın midesinden çok ilerilerde artık, 12 saat çalışmak kolay mı? Elbette uyumak ister, siz kendinize meşgaleler bulun, bu konuda adamcağızı darlamayın..
Bu arada ben sizi anlıyorum, bende çok yalnız kalırdım ama eski eşimin işi böyleydi, ben de kendime uğraşlar bulurdum, kitap okurdum, 2. Üniversite bitirdim açıktan, kızımla etkinliklere katıldım, sizde uğraşlar bulun, şartları değiştiremezsiniz ama siz uyum sağlayabilirsiniz.

Keşke bende eşimle yurt dışında yaşasamda böyle sorunumuz olsa. Nasıl bir şansın içinde olduğunu fark et ve keyfini çıkar dostum. Eşin çalışmak zorunda keyfi davranmıyor. Bebeğini al arada dolaş, arkadaş edin, evde yapabileceğin ek iş bul ya da bir hobi. Hatta sen beni oraya aldır ben sana arkadaş olurum, canın hiç sıkılmaz

Siz de çalışın. Canınız sıkılmaz o zaman.

Siz de çalışın gerçekten. Kızınızı kreşe verirsiniz. Ekonomik olarak daha rahat edersiniz, eşiniz de 1-2 saat daha az çalışabilir belki.

Ben sabah 9 gece 10-11 çalışıyorum çoğu zaman. Tam eve geliyorum bir telefon tekrar işe...Tam sevişcez bi telefon hadi giyin işe... Hafta sonu tam şehir dışına çıkacağız bir telefon tekrar işe... Benim eşim beni boşasın madem

Siz de haklısınız o da haklı… Çocuklar 2 yaşına gelene kadar annenin toplamda (hamileliği de eklersek) 3 yılı kilit. Biraz büyüyünce uykusu da bir tık düzene girer. Neredesiniz bilmiyorum ama çoğu ülkede devlet okulları 3 yaşta anaokuluna kabul ediyorlar. Okul çağından sonra hem çocuk hem sizin için her şeye daha çok düzene girecektir. Bebeğinizin öğle uykusu varsa o sırada siz de uyumaya çalışın, temizlik gibi ertelenebilir işleri hemen yapmayın, yemek yapın yeterli. Malumunuz corona dolayısıyla bir çok insan su an psikolojik sıkıntılar yaşıyor zaten, pandemi süreci de ek olarak büyük sıkıntılar yaşatmıştı insanlara. Hepsi geçecek, sıkmayın canınızı, bu bir süreç. Yaşadığınızı bir çok anne yaşıyor yalnız değilsiniz.

Haftada 6 gün ve 12 saat, can dayanmaz, insan değil robot çalıştırıyorlar sanki, hayır bu durumda robot bile arıza verir bir yerde, sizin yalnız kalmamanız için değil ama eşiniz sağlığı için iş yükünü azaltmalı,

ben genelde iş yerinde 13 saat harcıyorum yol dahil. Eve gelip çocuğuma son öğününü yedirip, bazen dışarı çıkartıp bazen zihinsel gelişimini arttıracak oyunlar oynayıp üstünü değiştirip uyutuyorum. Asıl herkes kocanız gibi mıymıy değil.
Herkes çalışıyor da herkes kocanız gibi kıçını devirip uyumuyor açıkçası.
Bir cumartesi fazla çalışıyor o da ne mana neden o gün de 12 saat çalışıyor anlamadım inanın.
Ben eşinize de çok hak veremedim. Umarım o kadar çalışmaya kıt kanaat geçinmiyorsunuzdur?
Bu kadar çok çalışmanın karşılığı ailesine de iyi bir para ayırıyordur diye düşünüyorum.
O parayla çocuğu oyun gruplarına götürebilirsiniz bence. Belki oradaki annelerle arkadaş olup sosyalleşebilirsiniz.

Bence sizde çalışın kendi çocuğunuza bakarken bu kadar yoruluyorsanız dışarda 12 saat çalışan birinin nasıl yorulduğunu da tahmin etmeniz gerekir. Bizde işler yoğun olduğu dönemde haftada iki gün tatil olmasına rağmen kendime gelemiyordum oturarak çalışyorum eşinizin işini bilmem de tabi ki pazar günü için bir aktivite ayarlayabilirsiniz bir iki saatlik buna da siz öncü olun bir program yapın. Çocuğunuz için arkadaşların önerileri gibi bir kaç saatlik kreşe verip sizde saatli işlere gidebilirsiniz.

Yurt dışında insanlar birbirine daha yakın oluyor bence komşularınızdan size arkadaş olabilecek insnlara bakabilirsiniz. Üzgünüm ama eşinize malesef katılıyorum biraz mızmızlanıyorsunuz çok zordur eminim çocuk bakmak ama insanın bir gün tatili olunca birşey yapası gelmiyor çok normal.

Herkes erkek için "o çalişiyor" diyor da, ya konu sahibi? Sirf maaş almiyor diye, çalişmiyor anlamina gelmiyor. Üstelik uykusuz. Ve hep sabirli, anlayişli olmasi bekleniliyor. Bu şekilde ağir depresyon olur.

Işte toplumun erkeği, baba yerine koymamasi sonucu bu. 12 saat çalişilan bir sistemde, bebek yapilmamaliydi. Bebek tek başina taşinilan bir sorumluluk olamaz. Insan çöker.

Kisa vadede yapilmasi gereken, çocuğu arada ailene yada kreşe birakman. Bir gece ailende kalsa sorun olmaz. En azindan uykunu alirsin ve kendine vakit ayirirsin. Bir kahve, bir dizi bölümü bile insana iyi gelir.

Yurtdişindasin, hangi ülkede? Yani çoğu avrupa ülkesinde zaten 12 saat çalişmak yasak. Eşin mecburen başka işlere bakmali. Bekar olsa, istediği şekilde çalişabilirdi. Ancak ailesi var. Sen onun temizlikçi ve aşçisi değilsin. Eşisin. Elbette destek ve beraber zaman istiyorsun. Bu seni anlayişiz yapmaz. Hadi bir kaç ay, bir yil dişini sıktın. Ancak bu ömür boyu devam edemez.

O zaman Türkiye de çoğu erkeğin evlenmemesi lazım. Konu sahibi gibi birçok kadın anne olunca çocuğuna bakıyor. Gece kalkıp işten gelince adam çocuk mu baksın. Adam da tek başına evin mali sorumlulğunu aldığı için ağır deprosyona girsin o zaman. Aa doğru size göre çocuk bakmak için başka iş aramalıydı. Yapmayın Allah aşkına ya bazen adalet terazisinin kaydığını düşünüyorum bu forumda. Depresyon bunalma bunlar çok insancıl bir durum da bunun sorumluluğunu altı gün boyunca 12 saat çalışan insana atma bence acımasızlık

12 saat bile çalışsa eve gelince 2 saatiniz oluyordur en azından birlikte paylaşım yapabileceginiz. Kaliteli vakit geçirmek ile aranızdaki buzları eritirsiniz. Ama o 2 saati bile eşiniz sizden mahrum edip elinde telefon bakıyorsa haklısınız.
12 saat bile çalışsa aslında insana 7-8 saat uyku yeter daha çok uyuyorsa vitamin eksikliği vardır yemesine içmesine dikkat etsin takviye alsın

kadın haklı ama
insan haftanın bir günü eşiyle bir şey yapabilir
dediğim gibi eve 8 de geliyorum çocuğu besle uyut oynat 10da uyuyor
beraber spor da yapıyoruz, şu an kilo vermeye kararlıyım çünkü.
sonra o uyuyunca evi toplama ya da film izleme eşimle.
İmkansız şeyler değil bunlar keza eşim de aynı şeylerde bana yardımcı oluyor
hayır genç de değiliz yaşlarımız 36 - 42...
sabah 7de kalkıp iş için hazırlanıyoruz.
Çalışan bütün arkadaşlarım aynı.
Erkekler gerçekten çok mızmız bence.
En kötüsü herkes onları haklı görüyor ben ona çok şaşırıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…