• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve yalnizlik

Bakımı bize de yük değil
Sadece yorucu
Evden çalışıyor olması istediğinde işi bırakabileceği anlamına gelmiyor
Bağlı olduğu yöneticiler vs var
Evden çalışmasıyla ofiste çalışması arasındaki tek fark yolda zaman harcamaması

Ben kadın olarak işe başlasaydım da bebeğe çoğunlukla ben bakardım ve kimse demezdi ki bu kadın tüm gün dışarıda çalışıyor gece uyusun. Neden? Çünkü toplumsal cinsiyet kalıpları... çünkü benim sıfatım anne 😀
Hiç bu gibi şeylere takılan bir insan değilim inanın size dedim mi neden eşinizi yoruyorsunuz diye bi yerde?
Evet bu arada bi işe başlayınca da çocuğa yine en çok siz bakardınız bu doğru:KK70:
Ama ben çocuklar konusunda hassasım ben mesela yemek konusunda da hassasım kendim yaparım yemeğimi erkek adam yemek yapamaz değil mesele o da başka konularda yardım eder. Bilmiyorum belki yanlış bir düşünce ama bir bebeğin annesinin ilgisine şevkatine daha çok ilgisi yok mu baba evet sorumluluk almalı ama bir yere kadar çocuk bence annenin genel olarak yetiştirdiği birşey öyle olmasa babaların da sütü gelmez miydi:KK70:

Olay ne biliyor musun kır tamamen keserin Topuz’u kaçırmamak lazım . Ben ilk 6 ay bebek baktığımı zannediyordum meğer hiç öyle değilmiş. 6 aydan sonra ek gıda başladı korkunç , diş sancıları başladı korkunç , emeklemeye başladı korkunç ardına yürüdü korkunç . Her dönemin kendine ait sorunları var . Ama bence en kolay dönem ilk 6 aymış . Eşim gece kalkıp hiç çocuk bakmadı ama başka şeylerde yardım etti . Mesela yemek yapma dedi çocuğu alıp hafta sonları parka götürdü akşamları ilgilendi duş aldırdım saç kuruttu vs vs .
Evet başka şekil ve zamanlarda da eşler yardım edebilir

Hiç bu gibi şeylere takılan bir insan değilim inanın size dedim mi neden eşinizi yoruyorsunuz diye bi yerde?
Evet bu arada bi işe başlayınca da çocuğa yine en çok siz bakardınız bu doğru:KK70:
Ama ben çocuklar konusunda hassasım ben mesela yemek konusunda da hassasım kendim yaparım yemeğimi erkek adam yemek yapamaz değil mesele o da başka konularda yardım eder. Bilmiyorum belki yanlış bir düşünce ama bir bebeğin annesinin ilgisine şevkatine daha çok ilgisi yok mu baba evet sorumluluk almalı ama bir yere kadar çocuk bence annenin genel olarak yetiştirdiği birşey öyle olmasa babaların da sütü gelmez miydi:KK70:
Son cümleleriniz tamamıyle yanlış bana göre
Eşimle oğlumun arasında resmen aşk var
Demin Öğle yemeği arası verdi ve geldi kitap okudular beraber. Ben de ona yemek hazırladım.
Güvrnli bağlanma ilk anneyle olur ama oğlum ben de sakinleşmediğinde babasında anında susuyor.
Bu tamamen babanın duygusal yakınlık kurması ve ilgilenmesiyle alakalı
Kantarla keserle topuzla alakası yok yani

Sorunlara çare buluyor musunuz ? Mesela şuan kaç aylık ? Benim oğlum da gündüzleri 30 dk uyurdu en fazla 40 . Ne yapabilirim diye okudum uykularını uzatmam lazımmış çocuğu uyuturdum hemen wc gider sonra yemeği tepsiye koyar çocuğun odasına gelirdim uyanınca uykuya geri döndürmek için . Çünkü eğer böyle bir çaba sarf etmezseniz uykuları hiç uzamayacak . Hatta mesela şuan 3 kere uyuyorsa günde belirli aydan sonra 2 ye düşecek sonra 1 e çocuk hareket etmeye evi alt üst etmeye başlayacak . Ek gıda başlayacak ve siz sürekli yemek hazırlıyor olacaksınız . Diş çıkaracak geceleri şimdi uyumuyorsa o zaman hiç uyumayacak uyumayı geç çığlık kıyamet olacak bizzat bunu yaşadım . Bizim uyumamızı geç yan komşumuz odasını değiştirdi benim oğlum yüzünden . 23 aydan bildiriyorum biraz önce hadi uyku saatimiz geldi üzerini değiştirelim dedim dokundum 30 dk ağladı tam 30 dk . Yani bu durumda ilerde eşinizinde işi bırakıp birlikte çocuk bakıyor olmanız lazım yoksa siz yetişemezsiniz üzgünüm

Son cümleleriniz tamamıyle yanlış bana göre
Eşimle oğlumun arasında resmen aşk var
Demin Öğle yemeği arası verdi ve geldi kitap okudular beraber. Ben de ona yemek hazırladım.
Güvrnli bağlanma ilk anneyle olur ama oğlum ben de sakinleşmediğinde babasında anında susuyor.
Bu tamamen babanın duygusal yakınlık kurması ve ilgilenmesiyle alakalı
Kantarla keserle topuzla alakası yok yani
iyi de siz beni komple yanlış anlıyorsunuz ben babayla bebek bağ kurmaz demiyorum çok caka da satmak istemiyorum bilmediğim ve deneyimlemediğim birşey olduğu için bence bebekle anne arasındaki bağ her şeyden üstündür bu sebeple işten gelince yine anne daha çok ilgileniyor.

Ben konunun fiziksel anlamda yapılan işinden bahsetmiyorum .

Sorunlara çare buluyor musunuz ? Mesela şuan kaç aylık ? Benim oğlum da gündüzleri 30 dk uyurdu en fazla 40 . Ne yapabilirim diye okudum uykularını uzatmam lazımmış çocuğu uyuturdum hemen wc gider sonra yemeği tepsiye koyar çocuğun odasına gelirdim uyanınca uykuya geri döndürmek için . Çünkü eğer böyle bir çaba sarf etmezseniz uykuları hiç uzamayacak . Hatta mesela şuan 3 kere uyuyorsa günde belirli aydan sonra 2 ye düşecek sonra 1 e çocuk hareket etmeye evi alt üst etmeye başlayacak . Ek gıda başlayacak ve siz sürekli yemek hazırlıyor olacaksınız . Diş çıkaracak geceleri şimdi uyumuyorsa o zaman hiç uyumayacak uyumayı geç çığlık kıyamet olacak bizzat bunu yaşadım . Bizim uyumamızı geç yan komşumuz odasını değiştirdi benim oğlum yüzünden . 23 aydan bildiriyorum biraz önce hadi uyku saatimiz geldi üzerini değiştirelim dedim dokundum 30 dk ağladı tam 30 dk . Yani bu durumda ilerde eşinizinde işi bırakıp birlikte çocuk bakıyor olmanız lazım yoksa siz yetişemezsiniz üzgünüm
Yok bırakıyorum ki debelensin çocuk :D
Tabi ki ben de uğraşıyorum. 45 dkya uzatabildim şu anda...
Eşimin işi bırakmasına gerek yok, gece bana yardım etse, akşam mesaisi bitince bebeği alsa kafi
Eşimle düzenimizin oğlumla babası arasındaki ilişkiyi nasıl kuvvetli hale getirdiğini deneyimledim
İkimizde bu düzenden memnunuz çünkğ oğlum babasına da bana da deli gibi bağlı

iyi de siz beni komple yanlış anlıyorsunuz ben babayla bebek bağ kurmaz demiyorum çok caka da satmak istemiyorum bilmediğim ve deneyimlemediğim birşey olduğu için bence bebekle anne arasındaki bağ her şeyden üstündür bu sebeple işten gelince yine anne daha çok ilgileniyor.

Bunun sebebi bağın üstünlüğü değil toplumsal normlar

Evet bende böyle düşünüyorum

ben genelde iş yerinde 13 saat harcıyorum yol dahil. Eve gelip çocuğuma son öğününü yedirip, bazen dışarı çıkartıp bazen zihinsel gelişimini arttıracak oyunlar oynayıp üstünü değiştirip uyutuyorum. Asıl herkes kocanız gibi mıymıy değil.
Herkes çalışıyor da herkes kocanız gibi kıçını devirip uyumuyor açıkçası.
Bir cumartesi fazla çalışıyor o da ne mana neden o gün de 12 saat çalışıyor anlamadım inanın.
Ben eşinize de çok hak veremedim. Umarım o kadar çalışmaya kıt kanaat geçinmiyorsunuzdur?
Bu kadar çok çalışmanın karşılığı ailesine de iyi bir para ayırıyordur diye düşünüyorum.
O parayla çocuğu oyun gruplarına götürebilirsiniz bence. Belki oradaki annelerle arkadaş olup sosyalleşebilirsiniz.
Hay ağzınla bin yaşa, aradığım yorum.
Çalışan erkekler sadece çalışıyor ve bunu da lütfeder gibi bir tavırla ‘çalışıyorum ya’ diyerek yapıyor.
Her şeyi kendine hak görüp, elini eteğini çekiyor aileden, evden vs.

Çalışan kadın ise ev, çocuk, sosyal hayat dahil tüm sorumlulukları ile beraber devam ediyor bu tempoya.
Onların tembelliği ya aile dinamiğindeki isteksizliğinin sebebi ‘çalışıyor ama’ olamaz, aha kapı gibi örnek var burda, siz ve niceleriniz var:)

Yurtdisinda yasiyoruz, esim gunde 12 saat calisiyor ve sadece pazar gunleri dinleniyor - uzun lafin kisasi onu dogru durust goremiyoruz hayati is ve uykudan ibaret, uykuya doymuyor yorgun hep.

13 aylik kizimiz var, en degerlim benim bana yuk oldugundan degil ama 7/24 yalniz bakmak agir geliyor yanimizda ailemizden kimse yok cok bunaliyorum, cok yalnizim. :KK43:

Esime bunlari anlattigimda herkes calisiyor diyor hep mizmizlaniyorsun diyor, kimsenin kocasi dizinin dibinde oturmuyor diyor, bende sizinle evde olmak istiyorum ama calismam lazim diyor

Uykusuz bir kizim var, cok az uyuyor, dis cikartiyor, hasta oluyor iyice gecemiz gunduzumuze karisiyor esim hep ya iste ya da uyuyor ben fiziken ozellikle ruhen yorgun hissediyorum

Dertlesmek istedim sizlerle cok doluyum ve mutsuzum
12 saat çalışırsanız sizin haliniz ne olur bunu öyle bir üdşünün bence ondan sonra eşinizi anlarsınız.

Kadın evde 24 saat çalışıyor
Ben buna itiraz etmiyorum ki. Ama adam işi bıraksın evde mi otursun daha mı iyi? İki taraf da feragat ediyor bir şeylerden işte. Böylebir cevap ne kadar saçma. Burada kadın evde oturuyor diyen bir kadın varsa zaten forumdan çıksın gitsin lütfen.

Ben buna itiraz etmiyorum ki. Ama adam işi bıraksın evde mi otursun daha mı iyi? İki taraf da feragat ediyor bir şeylerden işte. Böylebir cevap ne kadar saçma. Burada kadın evde oturuyor diyen bir kadın varsa zaten forumdan çıksın gitsin lütfen.
Sorun adam yurt dışında ve saçma bir şekilde çalışıyor Türkiye de olsa neyse . Adamın iş değişikliği yapması lazım. Ayrıca da bu forumda çalışmayan evde çocuk bakan kadını aşağılayan bir sürü kadın gördüm vallahi

Sorun adam yurt dışında ve saçma bir şekilde çalışıyor Türkiye de olsa neyse . Adamın iş değişikliği yapması lazım. Ayrıca da bu forumda çalışmayan evde çocuk bakan kadını aşağılayan bir sürü kadın gördüm vallahi
Asla çocuk bakan kadını aşağılamadım. Ama evde çocuk bakan çoğu kadının da iş yaşamına çok basit baktığını gördüm ne yazık ki. Bugün yurtiçinde işsizlik yüzde25 civarında. Ufak bebek var, iş bulmuş adam çalışıyor hem de yurtdışında. bu durumda bırakılır mı? Bırakılmaz. Üzgünüm oyurmunuz saçma ve katılmıyorum.

Asla çocuk bakan kadını aşağılamadım. Ama evde çocuk bakan çoğu kadının da iş yaşamına çok basit baktığını gördüm ne yazık ki. Bugün yurtiçinde işsizlik yüzde25 civarında. Ufak bebek var, iş bulmuş adam çalışıyor hem de yurtdışında. bu durumda bırakılır mı? Bırakılmaz. Üzgünüm oyurmunuz saçma ve katılmıyorum.
Siz katılmayabilirsiniz benim düşüncem bu yönde . Sadece adam kadına yardım etsin diye söylemiyorum ki . Adam daha insancıl bir yaşama dönsün diye söylüyorum bunu . Ki zamanında benimde 12 saat çalıştığım aylar oldu evet çok zor insancıl değil . Fakat bebeği tek başına büyütmek mi yoksa 12 saat dışarıda çalışmak mı derseniz kesinlikle 2 şıkkı tercih ederim . Dışarı giden kurtuluyor çok net

Siz katılmayabilirsiniz benim düşüncem bu yönde . Sadece adam kadına yardım etsin diye söylemiyorum ki . Adam daha insancıl bir yaşama dönsün diye söylüyorum bunu .
Düşüncenize saygım var.
Bence adam da o yaşamı istemiyor emin olun. kim ister ki? Demekki zorunlu kalıyor şu anda. Allah kolaylıklar versin ne diyeyim.

Hay ağzınla bin yaşa, aradığım yorum.
Çalışan erkekler sadece çalışıyor ve bunu da lütfeder gibi bir tavırla ‘çalışıyorum ya’ diyerek yapıyor.
Her şeyi kendine hak görüp, elini eteğini çekiyor aileden, evden vs.

Çalışan kadın ise ev, çocuk, sosyal hayat dahil tüm sorumlulukları ile beraber devam ediyor bu tempoya.
Onların tembelliği ya aile dinamiğindeki isteksizliğinin sebebi ‘çalışıyor ama’ olamaz, aha kapı gibi örnek var burda, siz ve niceleriniz var:)
Sonra o kadınlar burada konu açıyor bebeğim çok zor veya eşim ilgisiz diye. Babanın eline bebeği günde en fazla 2 saat ver. Sonra bebeğim zor/eşim ilgisiz...

filmdelisi filmdelisi
valla hep çalışmayı destekleyen ben bile kadını haklı gördüm
sen götür gurbete kadını, ben çalışacam diye yap çocuk.
kadın tek başına çocukla nereye iş bulacak da gidecek, bilmediği memleket?
mecbur evde eve tıkılmış, zaten sen de çık sosyalleş biraz da rahatla diye hepimiz dedik
ama insan eşinden destek bekliyor tabi ki. Helga, Vinona söz vermedi ki sen yap çocuk bir çocuğumuz olsun bakarız diye. Kadının kocası sorumlu çocuktan ve kadının ruh sağlığından...
Kadının istediği de sanki dünya turu, alt tarafı iki muhabbet iki çocuğa ilgi alaka...

filmdelisi filmdelisi
valla hep çalışmayı destekleyen ben bile kadını haklı gördüm
sen götür gurbete kadını, ben çalışacam diye yap çocuk.
kadın tek başına çocukla nereye iş bulacak da gidecek, bilmediği memleket?
mecbur evde eve tıkılmış, zaten sen de çık sosyalleş biraz da rahatla diye hepimiz dedik
ama insan eşinden destek bekliyor tabi ki. Helga, Vinona söz vermedi ki sen yap çocuk bir çocuğumuz olsun bakarız diye. Kadının kocası sorumlu çocuktan ve kadının ruh sağlığından...
Kadının istediği de sanki dünya turu, alt tarafı iki muhabbet iki çocuğa ilgi alaka...
Aynen öyle valla kadının derdi sokağa çıkmak vs değil ki yaaa kadın haklı . Derdi kocası 1 saat bebeyle ilgilensin bu kadar basit . Birde herkes kadına iş bul vs vs demiş pessss dedim cidden . Evde yorulduğu yetmiyor birde gidip işte mi yorulacak

Kadın evde 24 saat çalışıyor
Tuğçe bana uykuyoa ilgili tüyo verir misin? Çok alakasız konuyla ama :D

Memede veya kucağımda 2 saat de uyur.
Ama odada yatakta yarım saat
Sonra gaz sancısına uyanıyor genelde.
Black out perde var, çekiyorum, loş oluyor
Sırtına pış pış yaparak vs uyumuyor. Beraber yatağa uzanıyoruz. 5 dk emse uyuyor. Ama o emdiği 30 dk sonra gaz yapıyor ve uyandırıyor.
NSıl uyutabilirim ben bu çocuğu😀😀

Back
X