Evlilik ve yaş farkı

Neden boşanmış adamla evlilik olmaz mı? Ben de bu zihniyeti anlayamıyorum. İlla kötü mü olacak yada çok mükemmel birisi olsa yaşı büyük ve evlenip boşanmış olduğu için onunla bir hayat kurulmaz mı?
Kımse mumkun degıl olmaz demıyo zten.Sadece actıgın konuya yorum yapılıyo.Elestırılere acık olmalısın arkadasım.Konuya donersek eger aklı yolu bır sanırım sen yırmı ıkı yasındasın o otuz ıkı sımdı sorun olmasada evlendıkten sonra suan sana yansımayan bı cok sorunla karsılasacagın asıkar. ıyı geceler

Kımse mumkun degıl olmaz demıyo zten.Sadece actıgın konuya yorum yapılıyo.Elestırılere acık olmalısın arkadasım.Konuya donersek eger aklı yolu bır sanırım sen yırmı ıkı yasındasın o otuz ıkı sımdı sorun olmasada evlendıkten sonra suan sana yansımayan bı cok sorunla karsılasacagın asıkar. ıyı geceler

bence bu konularda örnek verebilmeliyiz. Misal ben siz çocuk için hazır değilken onun yaşı geçiyor olur. Bu da sıkıntı olur dedim. Sizin aklınıza ne gibi sorunlar geliyor? Etrafındaki insanlar gibi çok sorunla karşılaşırsın kesin demekten öte bir şeyler yapalım ki daha somut olsun.

Ciftler anlasamaz ve boşanır bunda buyutulecek bir sey yokki. Hic evlenmemis bir adam da psikopat olabilir. Mantıklı bir adam o kadar kisa sure evli kalip tekrar evlenmeye karar veriyorsa gercekten seviyordur. Yas farki problem degil yeterki birbirinize ayak uydurabilin. Ne insanlar goruyorum henuz 30unda ama ruhu cokmus ne insanlar goruyorum 60 yaşında ama 20lik delikanlıya tas çıkarır.

Yani her şey olabilir. Sorun olacak ne olabilir misal, siz bebek olayına hazır değilken onun artık yaşı gelmiş olur. Şu an aklıma gelmeyen bu tip yaş farkı ile ilgili sıkıntılar olabilir. Siz bu konularda konuştunuz mu hiç?
Kıskanç mı? Kadın erkek eşitliği hakkında ne düşünüyor? Ev işlerini size yıkar mı? Aileci mi? Ailem ne derse o mu der? Cimri mi? İşi gücü var mı? Eğitim durumu ne? Sizi taşıyabiliyor mu? Sizin hayatınıza müdahale ediyor mu? Öfke kontrolü var mı?
Bu soruların cevapları aranızdaki yaş farkından daha önemli bence.
Bir de siz evliliğe hazır mısınız? Sevgiliniz bir 5 yaş daha genç olsa biraz daha sevgili kalmak ister miydiniz? Bazı şeylerde aceleye gelmiş hissediyor musunuz? Ne hissediyorsunuz bunlar önemli.
İlk eşinden ayrılma sebebi ailesi, kıskançlık, çocuk isteme/istememe gibi sebepler mi?

Çocuk konusunu konuştuk aynı fikirdeyiz. Aileci değil, zaten uzun zamandır kendi ayakları üzerinde duran birisi ailesinden ayrı yaşıyor. Kıskançlık konusunda daraltmıyor belli başlı sınırları var o kadar. Okulumda çalışma hayatımda bütün tercihleri bana bırakıyor. Ben erkeğim benim dediğim olacak muamelesini asla görmedim. Elbette herkesin kusuru var ama bunu yaş problemi olarak lanse edemem, yaş konusunda bu güne kadar bir sorun yaşamadık çok şükür

Çocuk konusunu konuştuk aynı fikirdeyiz. Aileci değil, zaten uzun zamandır kendi ayakları üzerinde duran birisi ailesinden ayrı yaşıyor. Kıskançlık konusunda daraltmıyor belli başlı sınırları var o kadar. Okulumda çalışma hayatımda bütün tercihleri bana bırakıyor. Ben erkeğim benim dediğim olacak muamelesini asla görmedim. Elbette herkesin kusuru var ama bunu yaş problemi olarak lanse edemem, yaş konusunda bu güne kadar bir sorun yaşamadık çok şükür

Siz ve aileniz kabul ettiyse sıkıntı yok o zaman. Hani hiç tanımadan bodozlama da girmiyorsunuz olaya. Sizin içinize sindikten sonra başka bir şeyin önemi yok.

Ya sen birşekilde begenmessin bu adamı. Ben şahsen görüştüğüm bosanmis yaşıtım adamları beğenmedim şimdiye kadar.Zorunda olmasam dönüp de bakmam görüşmem bile.Benim hissiyatim bu yönde olduğu için şaşırıyorum 20 lerinde elini sallasan ellisi birinin bu seçimine. .İçin ısındiyda sen bilirsin tabi..Evlenirsin ozaman..İç ısınması farklı birşey. ..Boşanma sebepleri neymiş? Mesleği ne?Çocuğu var mı? Kadında mi kalıyor?

bence bu konularda örnek verebilmeliyiz. Misal ben siz çocuk için hazır değilken onun yaşı geçiyor olur. Bu da sıkıntı olur dedim. Sizin aklınıza ne gibi sorunlar geliyor? Etrafındaki insanlar gibi çok sorunla karşılaşırsın kesin demekten öte bir şeyler yapalım ki daha somut olsun.
Benım dusuncem arada on yas fark olan bı cıft kolay kolay ayak uyduramaz bırbırıne yda ben oyleyım bılmıyorum.Suan arkadasımıza cok cazıp gelıyo yası olgun yakısıklı veya karızmatık olabılır dıs gorunusunu bılmıyorum ama bıseyler yasamıs olmasıda etkılıyodur buyuk ıhtımalle.Bi sure sonra bu ozellıkler ortadan kaybolcak.Sıradanlaşacak.

Siz ve aileniz kabul ettiyse sıkıntı yok o zaman. Hani hiç tanımadan bodozlama da girmiyorsunuz olaya. Sizin içinize sindikten sonra başka bir şeyin önemi yok.
Annem başta biraz tepki duydu. Ama sonrasında o da bunun herkesin başına gelebilecek birşey olduğunu kabul etti. Bu onun evladının başına da gelebilirdi, o zaman kendi evladı bununla yargılansın istemezdi. Daha önce de dediğim gibi iyi bir insanı sadece evlenip boşanmış olmasıyla yargılayamam. Ben bunu sorun etmiyorum ki zaten. Benim konum bu şekilde evlenenler nasıl bir hayat sürüyor bunu merak ediyorum. Şu an ara sıra içimi burkan hislerin de zamanla tamamen unutulacağını düşünüyorum

Neden boşanmış adamla evlilik olmaz mı? Ben de bu zihniyeti anlayamıyorum. İlla kötü mü olacak yada çok mükemmel birisi olsa yaşı büyük ve evlenip boşanmış olduğu için onunla bir hayat kurulmaz mı? Beni eski evliliğiyle alakalı hiçbir zaman şüpheye düşürmedi. Karşıma geçip ben mükemmelim o şeytandı da demedi. Herşeyi olduğu gibi anlattı. Herkesin başına gelebilecek birşey bu. Bugün ben de ondan ayrılıp başkasıyla evlenip, boşalabilirim. Bu beni kötü mü yapar?

Canım sen zaten kafanda onaylamışsın. Bu yorumla kendi sorunu kendin cevaplamışsın zaten :) Buraya konu açma sebebini anlayamadım.

Yaş farkını soruyorsan da yaş farkı bence sorun değil. Ama kişiye özel birşey bu. Kimi yaşına göre olgundur, ağırdır. Kimi çocuksudur. Tamamen kafanızın uyuşmasıyla alakalı...

Benım dusuncem arada on yas fark olan bı cıft kolay kolay ayak uyduramaz bırbırıne yda ben oyleyım bılmıyorum.
Olabilir tabii ki herkes aynı değil. Ben de kendi yaşıtım biriyle anlaşamayacağımı düşünüyorum çevremdeki örneklere baktığımda. Sizinki de tam tersi bu çok normal

Canım sen zaten kafanda onaylamışsın. Bu yorumla kendi sorunu kendin cevaplamışsın zaten :) Buraya konu açma sebebini anlayamadım.

Yaş farkını soruyorsan da yaş farkı bence sorun değil. Ama kişiye özel birşey bu. Kimi yaşına göre olgundur, ağırdır. Kimi çocuksudur. Tamamen kafanızın uyuşmasıyla alakalı...
Ben zaten böyle biriyle evlilik olur mu? Diye konu açmadım :) Benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayanlar var mı bunu merak ettim, zamanla o ufak tefek şeyler de unutuluyor mu bunu sordum.

İlişkilerde yaş farkına takılan biri değilim.
Sadece, 22 yaş bana göre evlilik için çok erken gibi geliyor.
Sen 32 o 42 olsaydı daha farklı olurdu sanki.
Mutluluklar dilerim.

23 yaşımdayken tanıştım eşimle o da 31 yaşındaydı. eşinden boşanmış 2 yıl bir evlilik yaşamıştı(çocuğu yok).tabi başta tereddüt ettim ilişkiye başlarken bir 6 ay gelgitler yaşadım bir daha beni arama istemiyorum seni tarzı şeyler..( ben de ciddi bir ilişkiden çıkmıştım evlilikten döndüm.) Gel zaman git zaman birbirimizi daha yakından tanımaya başladık: aynı şeylerle hislendiğimizi, aynı şeyleri sevdiğimizi ,kültürlerimizn benzeştiğini... bir yıl sonra çalıştığı yere atandım. 2 yıl sonra da nişanlandık evlendik ve şu an mutlu huzurlu bir evliliğimiz var (Geçen sene ağustos ayında evlendik)

Yapacağın şey tanımak, hata kabul etmeyeceksin ve aynı şekilde kendini bilen bir erkek varsa karşında o da aynı hataları yapmamak adına hata kabul etmeyecektir. bu şekilde adımlarınızı sağlam atarssanız hiçbir şekilde sıkıntı olmaz kardeşim. ve ben bu tarz erkeklerin karısının kıymetini bildiğini düşünüyorum yine söylüyorum kendini bilen bir erkekse...

ben bazen ,eski karısı ne kadar aptalmış böyle bir adamın kıymetini nasıl bilememiş,diyorum. ve sonra iyi ki bilememiş Allah'ım bana bağışladı diyrum.

23 yaşımdayken tanıştım eşimle o da 31 yaşındaydı. eşinden boşanmış 2 yıl bir evlilik yaşamıştı(çocuğu yok).tabi başta tereddüt ettim ilişkiye başlarken bir 6 ay gelgitler yaşadım bir daha beni arama istemiyorum seni tarzı şeyler..( ben de ciddi bir ilişkiden çıkmıştım evlilikten döndüm.) Gel zaman git zaman birbirimizi daha yakından tanımaya başladık: aynı şeylerle hislendiğimizi, aynı şeyleri sevdiğimizi ,kültürlerimizn benzeştiğini... bir yıl sonra çalıştığı yere atandım. 2 yıl sonra da nişanlandık evlendik ve şu an mutlu huzurlu bir evliliğimiz var (Geçen sene ağustos ayında evlendik)

Yapacağın şey tanımak, hata kabul etmeyeceksin ve aynı şekilde kendini bilen bir erkek varsa karşında o da aynı hataları yapmamak adına hata kabul etmeyecektir. bu şekilde adımlarınızı sağlam atarssanız hiçbir şekilde sıkıntı olmaz kardeşim. ve ben bu tarz erkeklerin karısının kıymetini bildiğini düşünüyorum yine söylüyorum kendini bilen bir erkekse...

ben bazen ,eski karısı ne kadar aptalmış böyle bir adamın kıymetini nasıl bilememiş,diyorum. ve sonra iyi ki bilememiş Allah'ım bana bağışladı diyrum.
Şu son paragraftaki cümlenizi aynen bizzat ben de kuruyorum. İki yılda çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. Ne yalan söyleyeyim başlarda bir süre ben de git geller yaşadım ve bunları anlayışla karşıladı. Çok kısa bir süre sonra da tamamen unuttum yaşadıklarını öyle devam ettim ilişkime.
Ama şimdi yeni bir ev yeni bir hayat kurmaya başlayınca bu heyecanı ben ilk kez yaşıyorken onun daha önce yaşamış olması biraz içimi burktu

Ders almıştır belki de hatalarından. Ders almayanlara da okuduk çok burda.Suan okuyup da yorum yapanı yok ama.Gormemislerdir...Sinyalleri varmiydi onların onu çok merak ediyorum aslında. ..

Yapacağın en önemli şey ilk evliliğini doğru yapmak..Onu anladım. .Sonrasında hep daha azına razı oluyorsun.Iyi denk düşenler oluyor ama düşmeyen de oluyor..Hatta ikincide iyiye denk dusmeyen daha cok oluyor gibi..Şuan şahsen battı balık yan gidere döndüm. .O ilk de dikkatli olacaktım. .

Ya sen birşekilde begenmessin bu adamı. Ben şahsen görüştüğüm bosanmis yaşıtım adamları beğenmedim şimdiye kadar.Zorunda olmasam dönüp de bakmam görüşmem bile.Benim hissiyatim bu yönde olduğu için şaşırıyorum 20 lerinde elini sallasan ellisi birinin bu seçimine. .İçin ısındiyda sen bilirsin tabi..Evlenirsin ozaman..İç ısınması farklı birşey. ..Boşanma sebepleri neymiş? Mesleği ne?Çocuğu var mı? Kadında mi kalıyor?
Diyorum ya herkes aynı değil. Sizinkini de normal karşılıyorum. Ama ben de seviyorum ve inanıyorum ki benim için yaşıma yakın hiç evlenmemiş benimle aynı şartlarda birinden çok daha iyi hayatımdaki insan. Çocuğu yok. Boşanma sebepleri kısaca açıklamak gerekirse uyuşmamak, iki tarafında hayattan beklentilerinin ve yaşantılarının farklı olması

Ben zaten böyle biriyle evlilik olur mu? Diye konu açmadım :) Benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayanlar var mı bunu merak ettim, zamanla o ufak tefek şeyler de unutuluyor mu bunu sordum.

Anladım ama ufak tefek dediğin şeyler ilerde çok büyüyebilir kafanda. Ve burada birçok kişi yazmış. Eğer kafandan atamayacaksan hiç evlenme bu kişiyle diye... Bu da "böyle biriyle evlilik olur mu?" sorusunun cevabı oluyor zaten ;)

Şu son paragraftaki cümlenizi aynen bizzat ben de kuruyorum. İki yılda çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. Ne yalan söyleyeyim başlarda bir süre ben de git geller yaşadım ve bunları anlayışla karşıladı. Çok kısa bir süre sonra da tamamen unuttum yaşadıklarını öyle devam ettim ilişkime.
Ama şimdi yeni bir ev yeni bir hayat kurmaya başlayınca bu heyecanı ben ilk kez yaşıyorken onun daha önce yaşamış olması biraz içimi burktu

kendine eziyet etme bu şekilde düşünerek. eşimden mi kaynaklı benden mi bilemiyorum ama ben hiç bir şekilde düşünmüyorum eskiden ne yaşamış,umrumda bile değil ben ne yaşadığıma bakarım. Sen deyaşadıklarına bak. Gönlün rahatsa devam et. Ama en ufak bir şüphe varsa hiç düşünme ayrıl. Ben bu şekilde başladım bu şekilde sürdürdüm ilişkimi.

Back
X