Evlilik yaşım geldi diye evlenmek zorunda mıyım?

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
27 yaşıma geldim diye biriyle evlenmem şart mı? Annem sağolsun benim için kısmet araştırmalarına girdi. Benimle tanıştıracağı üç kişi var:53: hepsine tanışma için ayrı günler ayarlamış bana emri vaki yapıyor görüşeceksin diye. Sabah çok kötü kavga ettik. İstemiyorum dedikçe niye diye üstüme geliyor. Zaten Ankara'ya geleli bir yıl olmadı daha önce doğuda çalışıyordum. Hayatımda kimse yok ama birine aşığım ama ortada büyük sorunlar var onu unutmaya çalışıyorum bizimkilere anlatılacak bir durum değil. Kafam da biri varken bir başkasıyla görüşüp ciddi adımlar atmak kabus gibi geliyor. Anneme zaman ver biraz dedim bana söylediği yeter artık senin kendine mi güvenin yok dedi :53: bu lafın üstüne ne denilebilir ki ben hayatımda hiçbir erkekle öpüşmedim bile bu lafın ne kadar ağrıma gittiğini tahmin bile edemezsiniz evden bir hırsla çıktım şuan dışarıda bir kafede oş boş oturuyorum anormal davranan ben miyim diye düşünüyorum. Bir insan sırf evlenmiş olmak için evlenir mi? Ayrıca herkes beni soruyormuş heralde sevgilisi var diyorlarmış bu gidişle evde kalacakmışım bir daha tanışmak isteyen olmazmış. Bunaldım senin kendine mi güvenin yok lafından sonra eve bile gidesim yok:50:

Canım anlattıkların hiç yabancı gelmedi bana. Bende sen gibiydim. Bana başkalarının koca bulmalarına sinir oluyordum. Kendi bulduklarımdan da hayır çıkmıyordu. Bende ailemin bulduklarını istemiyordum, ama benim şöyle bir sebebim vardı. Bana buldukları benle ilgisi olmayan kişilerdi, sadece bekar sıfatı ile bana getirilmiş kişiler. Halende öyle kişiler var etrafımda. Hal böyle olunca, ben istemedikçe annem baskı yapardı, olmadı aile büyükleri. Ondan sonra işitmediğim laf kalmazdı.
Zorlardım kendimi ama yok olmazdı, ısınamazdım canım. Hep böyle kısır döngü gitti.
Daha yeni evliliğe karar verdim, kendi çevremden bulduğum biriyle. Ailemin bulduklar hiç bana gör değillerdi çünkü:20:

Sende çok sıkıntı etme, eğerki içlerinden kafana yatan biri, merak ettiğin biri var ise, görüş, yoksa zorlama. Aşk gelir seni bulur..

canım tanışmakta bu kadar önyargılı olma.yaşın geç de değil ayrıca ama hayat senin hayatın ve inş karşına yuva kurabileceğin düzgün bi adam çıkar ve ona aşık olursun. belki de o tanıştığın kişilerden biri senin kısmetin. tanıştırılmak ayıp bişey değil, annen de senin iyiliğini istiyordur eminim.

Son düzenleme:
genelde anneler böyle olur üzülme canım oda senin mutluluğunu bi an önce görmek istiyodur elbette sırf annen istiyo diye evlenecek değilsin.sen bakma ona benimkide bekarken çok uğraşırdı evde kalıcan diyodu bende kalırım ne var diyodum:1:sen kendini ne zaman neye hazır hissediyosan öyle hareket et anneciğini de yanlış anlama idare et

Ya tanış gitsin ya azıcık eğlenirsin .. sohet edersin.. ..
Gününü vaktini değerlendirirsin...

Sonra çok pişman olursun neden taliplerimi geri çevirdim diye...

Beğenmezsen olmaz zaten.

Silah zoruyla değil ya?

canım annenin bulduklarını yabana atma.:60::60:
bir görüş bence hiç belli olmaz bakarsın etkilenirsin birinden.
ben de annemin bulduğu biriyle evlendim.ya böyle olacağını hiç tahmin etmezdim aslında.aynı senin gibi annem de bana emrivakiler yapıp bunaltıyordu ki daha yaşım da 23tü üni yeni bitmişti.
eşim olacak vatandaşla buluşmaya gittiğimde o kadar isteksizdim ki,makyajı bile yarım yapmışım,eşim hala söyler.
anneme yarım saate geliyorum,başımdan atayımda şunu dedim.öğlenden akşam 11 e kadar takılmışız.eşimi görünce çok etkilendim ve hani derler ya görür görmez evleneceğimi anladım.sonra söz nişan işler tıkır tıkır gitti.demek ki kaderde varsa herşey muntazam bir şekilde gerçekleşiyormuş.

hem sana bir akıl vereyim.böyle yaparsan annen daha çok üstüne gelir.bir sevdiği mi var,sağlık sorunu mu var falan böyle düşünür.onun için bulduklarıyla görüş,postala.annene de ben istedim ama adam şunu çıkardı,mesela "çalışmamı istemiyormuş" de "nasıl olur anne" de.böyle böyle talipler dökülmeye başlayınca annen bizim kızda günah yok diye düşünür ve üstene gelmez.

demek ki bunu yaşayan tek ben değilim ama söylediği laf çok ağrıma gitti annem bana kısmetlerimi anlatırken zenginliğinden kariyerlerinden bahsedip duruyor bir de hepsine tanışma için ayrı gün ayarlamış sinir oldum

Ne varmış ki yaşınızda,artıkkızlar daha geç evleniyorlar.İstemiyorsanız tanışmayın.Hayatınızı yolun akoyduğunuzda karşınıza ansızın çıkan sevdiğiniz,beğendiğiniz biriyle evlenmek mi,görücü usulü mü?Eskiden kalmış o annenizin zamanında...Duymayın,oralı olmayın.

Tanışmadan tanışmaya fark var, kültürleri konuşmaları sana uyacak birileriyse tanışabilirsin.
Ama aklımda biri var diyorsun o zaman beklemekte fayda var tabii.
Gene de çok sert düşünme...
Tanıştırılmak ayıp değil.
Kader kısmet diye bir şey var.
Tanıştın diye evlenecek değilsin.
:23:

demek ki bunu yaşayan tek ben değilim ama söylediği laf çok ağrıma gitti annem bana kısmetlerimi anlatırken zenginliğinden kariyerlerinden bahsedip duruyor bir de hepsine tanışma için ayrı gün ayarlamış sinir oldum

sen evlendiğinde rahat et sıkıntı çekme diye öylelerini beğenirler anneler .kim istemezki zengin kariyerli damat.....tanış sende güzelim belli mi olur bi bakarsın hayatının aşkı çıkmış karşına olmazsa da bidahada görüşmezsin bi kere görüştün diye evlenecek değilsin ya.aklında birisi varmış ve problemliymiş galiba.sorunun ne boyutta bilmiyorum tabi ama çok sorunlu bişeyinde üstüne gitmenin alemi yok

canım herkese AYNI günü vermesinden iyidir.:1:
şaka bir yana görücü usulü değil ki bu.görücü usulünde adamı görmezsin,tanımazsın,sevmezsin.
ama sen görüşeceksin eğer hoşlanırsan görüşeceksin belki 1 yıl 2 yıl.adamı sevip bununla evlenilir dersen evleneceksin.
yani illa ki tesadüfen mi tanışmak gerekiyor.
üstelik bu şekilde evliliğin bir avantajı da ilerde annen bak senin bulduğun bu işte diyemez.eminim bu eşimle ben tesadüfen tanışsaydım.annem şimdi onunla ilgili ne araştırmalara girip,neler neler derdi ama şimdi sesi çıkamıyor.:1:bir şey olsa çok bunlatsa ben de "senin bulduğun adam işte ne olacak" derim.lafım cebimde yani.:6:

şimdi ben üçüyle de tanışıyım mı biri olmazsa biri veya hiçbiri şaka gibi çok komik. Anneme aşık olduğum kişiyi anlatamam çok problemli biri daha önce konumu okuyan arkadaşlar bilir. Anlatsam panik olur eminim psikolağa falan götürmeye çalışır. En iyisi hepsiyle görüşüyüm komik bir durum ama...

evlilik çok zor.sağlıklı insanlar bile zor kaldırırken psikolojisi bozuk birini düşünemiyorum bile.ilerde dayak yedim şu bu diye topik açmamak için görüşün bence o şahıslarla kaybedecek bir şey yok.en azından eğlenmiş olursunuz.

ben görümcemle tesadüf tanışmıştım bana o günü seni çok beğendim abimle tanıştırmak istiyorum dedi.içimden amaaaan tipsizin tekidir falan dedim.kızcağız ısrar edince sırf kırılmasın diye olur dedim .anneme söylemedim tabi oda mutfakta ayrıyken söylemişti.şimdi anneme söylesem başımın etini yer noldu ne bitti ne konuştunuz genemi beğenmedin diye:1:ilk önce fotoğrafını gördüm.aman allahım yıllar önce uzaktan görüp aaaahhh aaaahhh demiştim ve o beni hiç farketmemişti bile:1:oydu işte...:53:içimden kesin beni beğenmez o zamanda bakmamıştı bile dedim.neyse söz verdiğim için gittim ve oda beni çok beğenmiş çok iyi nlaştık 1,5 ay sonra nişanlandık şimdi bebişimiz olucak çok mutluyuz.yani belki sende benim gibi mutlu olucaksın bi görüş nolucak ki

şimdi ben üçüyle de tanışıyım mı biri olmazsa biri veya hiçbiri şaka gibi çok komik. Anneme aşık olduğum kişiyi anlatamam çok problemli biri daha önce konumu okuyan arkadaşlar bilir. Anlatsam panik olur eminim psikolağa falan götürmeye çalışır. En iyisi hepsiyle görüşüyüm komik bir durum ama...

Ben az önce baktım konuna ... Belki bu sana bir işarettir arkdaşım Allahın sevgili kulusun...

Çevrende güvenebileceğin adam gibi adam yok ki ... hiç değilse yakın çevrenden güvenebileceğin biri ile tanışmanın zararı olmaz..

ben 25 yaşındayım ama benzer baskılar bende de var onla tanış bunla tanış.. hani üniversite okuduk ayrı şehirde tek başımıza yaşadık ya çok demode gelirdi böyle şeyler :27:
eskiden çok farklı düşünüyordum hayatta ailemin bulduğu biriyle evlenmem diyordum ama artık daha sıcak bakıyorum.. çünkü kendi bulduklarımın hep çok büyük hataları oldu .. sonra aileme açıklamak zorunda kaldım birde herşeyi.. yok aslında eskiden böyle değildi vs diye.. Şimdi bekliyorum tanış birileriyle derlerse tanışıcam bide onların uygun gördüklerini deneyeyim diyorum :34: kısmet bu nerden çıkacağı belli mi olur :1: dün hamama gittim orda bile görücü çıktı olmaz demedim :21:

bence sende bütün fırsatlarını değerlendir.. hem arada büyükler olunca belki bizi kırmaktan çekinirler karşılaştıklarımızdan daha iyi davranırlar :1:

Kızlar sağolun biraz moralim yerine geldi o zaman ben bunlarla tek tek görüşüyüm blr daha da görüşmem olur biter

Kızlar hepinizin tanışma hikayesini gülerek okudum hepiniz çok şekersiniz. Senin kendine mi güvenin yok lafı aklıma geldikçe tövbe tövbe bir anne kızına nasıl böyle bir laf söyler...

Back
X