Evlilik yüzüğü seçerken tartışmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi elusns
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benzer bir sey yasadım nisanlıyken. her seyi o kadar özensiz seçtim ki. ileride bu yüzük değil ev olacak, araba olacak, cocugun okulu olacak, ya da baska onemli bir karar. benim icin hicbir sey düzelmedi hep icime sinmeyen seyler yaptım. ve su an bosanma asamasındayız. bir de bugünün 15bin lirası yarın hicbir sey ifade etmeyecek isteseniz de yapamayacaksınız. genclik de bir kere geliyor. iyi düsünün ve ciddi bir konusma yapın. düzelme umudu yoksa da belki de yol yakınken ayrılmak en iyisi.

Valla toplu cevap vereyim yaman altıncılardanım moda olalı, ince Ajda yayılalı ya da evlendikten sonra altıncı olanlardan değilim öğrenciyken bile 10 bijuteri alacağıma bir altın alırım der takılarımı altın alırdım. Alyans ve kolyede 14 ayar, bilezikte 22 ayar, yatırımda 24 ayar tercih edin saflaştıkça altın yumuşar yukarda da denmiş hele ki alyans gibi bir parça 22 ayar olursa iki günde çizik, ezik içinde kalır.

Sizin tek sorununuz alyansın ayarı veya tutarı değil ki. Bu adam için birden fazla konu açtınız. Olmayacak bir şeyi ısrarla oldurmaya çalışıyorsunuz.

25 yaşındasınız, atanma veya özel sektörde çalışma hayatınız olmadan okulunuzdan mezun olur olmaz görücü usulü ile bu adamla bir yola çıktınız.

Aileleriniz arasında farklılıklar var. Sizin aileniz ve siz nişanda el ele tutuşmaya dahi karşı değil miydiniz ? Adam bir şekilde kabul etti.

Bu farklılıklara rağmen iki tarafın da bu evlilikte ısrarcı olması çok saçma. Özellikle sizin 2 kere düşünmeniz gerekiyor bence. Evlilik filmin sonu değil, başı. Adam evlendikten sonra "hata etmişiz, olmuyor, boşanalım vb" derse ne olacak ?

Sertini yumuşağını bilemem de takı için de tartışılmaz ki…

İmkan varsa en iyisini alırsınız ama yoksa orta halli alırsınız.

İmkan olduğu halde almıyorsa problem var bence.
+1
Böyle şeylere para vermek ona anlamsız geliyor olabilir, tamam ama sizin de fikriniz önemli değil mi? Böyle kestirip atmak çok itici. Kadın ve erkek farkından kaynaklı çoğu şeyi farklı düşünüyoruz zaten ama anlayışla yaklaşma, ince düşünme, gerektiğinde sadece sevdiğin insan mutlu olsun diye bi şeyler yapma yoksa büyük problem vardır.
Önemli olan zihniyeti, yaklaşımı, tavrı. Hele ki imkan varken, bunun için tartışılır mı?
Kaldı ki, alyans seçimi, en özel şeylerden biri bence.
İki taraflı iyi düşünün.

Son düzenleme:
15 bin tl küçümsediğiniz miktar belki başka bir şeye derman olacaksa mantıksız bulmuş olabilir.
Ben olsam 14 tercih ederdim. 15 binle perde yaptırırım mesela. Bilmiyorum şu an perdeler ne kadar da salladım işte.
İmkan var meselesi değil ki bu.
He sizin oralarda 22 yaygınsa -bir arkadaş öyle yazmış doğuda 22 alınır diye- o zaman bir şey demiyorum gerekliliktir belki. Ama bana da böyle küçük şeylerde diretmeniz mantıksız geldi.
Başka alınacak eşya vs bu tarz tartışmalarınız oluyor mu? İlk kez bu konuda mı böyle bir isteğiniz oldu?

Senin isteğin aşşırı saçma onun almamak için diretmesi ayrı saçma
Bunun için bile kavga ediliyorsa aşk sevgi emek bu ilişkinin neresinde diye düşündüm
Sonuçta bir ömür geçireceksiniz engeli var yokuşu var sağlığı var hastalığı var kıytırık alyans meselesini bile inada bindirdiyseniz tekrar bir sorgula bu ilişkiyi

Sanki konu sahibi annesi doldurmuş gibi davranıyor bakalım 22 ayar alıyor mu bana yeterince değer veriliyor mu vs vs

14 ayar daha sağlamdır. altın yunusak bir madendir bu yüzden gümüşle karıştırılır. 22 ayar, 14 ayara göre daha deformasyona müsaittir.

benim cevremde de tüm takılar 22, alyans 14 ayar alınır. ayrıca 22 ayar çok sarı durur, güzel duracağını sanmıyorum. ama tabi zevkler ve tenkler tartışılmaz.

ama burda mevzu altının ayarı, rengi değil. müstkbel esiniz ayıp etmiş bence. yani bir kere alınıyor bu (ben 2.5 yıllık evliliğimde 3 alyans değiştirdim ama neyse) ben maddi konularda evlilik öncesi yapılan tartışmaların evliliği etkilediğini düsünüyorum. ben maddi tartışmaya girdiğim biriyle evlenmeye cekinirdim. sonucta istemissiniz.

ama mantık olarak evet, ömür boyu takacağınız, yatırım olarak bir değeri olmayan bir seye bısuna fazladan para vermek mantıksız. ama iste istemissiniz, heves etmissiniz. gönlünüzü kırması hoş değil

Yarın Nutella almayalım ama X’in fındık kreması da iş görür der. Böyle böyle bir bakmışsınız paranız varken ağaç kemiriyorsunuz.

Ayrıca evlenirken adama harcatıyorum nasıl olsa filan dediğiniz şeyler evlendikten sonra sizin de bütçenizden kısacak gayet. Belki bir gece çıkmasına haftada iki yerine bir çıkacaksınız yine kendi kesenizden yiyorsunuz yani. Tamam cimri adam çekilmez ama hiç para hesabı yapmayan adam diye de bir şey yoktur varsa da kaçın hatta evlendikten sonra sorumsuzluğuyla yıpratır sizi.

Hamama giren terler Sonuna kadar haklısın, asıl hangisini istersen sen nasıl istersen öyle olsun gerisi önemli değil demesi lazım dı, 15 binle ne birikim yapacakmış acaba, hayır insanın bütçe uymaz düzgün bir dille anlatır o zaman sende anlayışla karşılarsın o tamam ama bu ne saçmalık

Yuzuk 22 ayar alinmaz.

Ancak sizi kuyumcunun yaninda hesap kitap isiyle uzen adamdanda olmaz.

Ay şermin de yazmış zaten uzun uzun, eski konularına bakmadan yorum yapınca garip oluyor gerçekten
20 Ekim'de de konu açmış konu sahibi. Hatta siz de farklılıklarıyla ilgili yorum yapmışsınız.

Bu işte ısrarcı olma nedenleri inşallah karşı tarafı varlıklı olarak görmeleri değildir.

20 Ekim 2025 konusundan

Para, mal bugün var; yarın olmayadabilir. O zaman ne olacak ?

Siler misiniz yorumu

10 senelik evliyim, ama alyansin kac ayar oldugunu bilmiyorum acikcasi. Fark acidan birsey diyemem o yüzden. Ama ikinizin maddi konularda farkli yapiniz var belli ki. O daha düsünerek harciyor. Siz aman bir defa aliyorum ne olucak modundasiniz. Burda orta yolu bulmak önemli. Küsmekle olmuyor böyle isler. Iki insan hayat tarzlarini birlestiriyor sonucta. Konusup halletmek lazim. Siz o anda belki "bana layik görmedi" diye düsündünüz. O ama ilerisini ve kalan masraflari düsünmüstür. Bence tekrar görüsün bu konulari

Konu sahibi çalışmıyor, dolayısıyla kendine ait bir geliri de bulunmuyor. Ödemelerin büyük çoğunluğu erkekten beklenince, yüzüğün ayarında anlaşsalar da fiyatı konusunda anlaşamama ihtimalleri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…