- 24 Ocak 2016
- 556
- 440
- 103
- Konu Sahibi Cilli_begonya
Şu an yaşadıklarınız çok normal. Evliliğin ilk zamanları çoğu çiftte sıkıntılı geçiyor. Zamanla birbirinizi daha iyi tanıyacak, isteklerinize, alışkanlıklarınıza saygı duymayı öğreneceksiniz. O zaman rayına girecek evliliğiniz.
Öncelikle evliliğin bekarlık hayatını tamamen silmek olmadığını anlamanız gerekiyor. İnsan evlilik içinde de bekarken edindiği alışkanlıkları sürdürebilmeli. Bundan kastınız nedir tam olarak bilmiyorum tabi ama arkadaşlarla zaman geçirmek olarak düşündüm. Kendimi koyuyorum eşinizin yerine eşim evlendik diye arkadaşlarımla zaman geçirmem konusunda sorun çıkarsa ya da bunu engellemeye kalksa mutsuz olurum, tepki veririm. Çünkü bu benim özel alanıma müdahale etmek demek. Ben her boş anımı eşimle geçirirsem mutsuz bir kadın olurum. Ailemle zaman geçirmeye, arkadaşlarımla eğlenmeye hatta yalnız kalmaya da ihtiyacım var çünkü. Ama bunu çok sık yapıyorsam eşim tepki gösterebilir, o zaman da ona hak veririm.
Evlilikte 7 seneyi devirmiş bir kadın olarak size biraz rahat davranmanızı tavsiye ediyorum. Ortamınızdan koparılıp hiç tanımadığınız, bilmediğiniz, yalnız olduğunuz bir yaşama adım atmak zor ama unutmayın bu eşinizin suçu değil, sizin tercihiniz. Tercihlerinizden pişmanlık duymayın ve yeni yaşamınıza uyum sağlamak için çabalayın.
Biz yeni evliyiz cinse anlamda çok fazla birlikte değiliz bu azık fazlalık göreceli ama bence değil ama benim için bu sorun değil sorun kendini tatmin etmesi ger duşa girdiğinde bende paranoya oluşması o bana zamanla düzelir diyor ama bence bu duruma bağımlı gibi geldi bende benim yerime bu durumu tercih etmesi takıntı oluşturdu