Evlilik zormuş

Angelsinthesky1

İnce düşünme , üşütürsün 🙇‍♀️
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2016
588
602
103
40
Merhaba herkese;
Uzun olacak .. İçimdekiler o kadar cok ki , nasıl özet gecerım bilemedim .. Kusura bakmayın..
Sizlerin fikrinize ihtiyacım var .. Bir kaç aydır çıkmazdayım.. Eşimle 4 yıldır evliyiz .. Severek evlendik, 4 yıl beraberlikten sonra .. 1 yasında da bebegımız var.. Eskıden de anlaşmazlıklarımız oluyordu ama artık işin içinden cıkamıyorum.. Küsüp günlerce konusmuyor , eskıden ben dayanamaz konusurdum.. Küslük anne baba evınde hıc gormedıgım bir seydı .. Sacma komık gelıyordu .. Annemler tartısır , sonra oturur yemeklerını yerlerdi.. Ama o öyle büyümemiş .. Babası durup dururken küser .. Kac kere sahıt oldum..
Artık en ufak bır tartısmamızda bana hayvan , salak aptal gibi kelımeler kullanıyor , bir gecırcem sana simdi diye üstüme yürüyor.. Mesela ; bir yere gıdıcez cok istekli , yola cıkıyoruz ne vardı da cıktık dısarı evde durmak vardı , vb bagırıp duruyor bir sey soluyorum kes sesini dıye bagırıyor ,sinirle kullanıyır arabayı ve bu bır kere degıl cok kez yaptıgı bir sey.. Ev aldık kredı öduyoruz , aslında annelerının alt katında ev vardı ama oturmadık orada en bastan daha ıstemeye gelmeden belırttım tatlı dille , bozulsalarda kabul ettiler .. Daha sonra cok ev aradık ve şansa benim aılemın oldugu semtte bulduk ev .. Ailem yardımcı oldu , bıraz da kredıyle aldık evı .. Ödemeler zor gelıyor bılıyorum , iş yerınde cok mutsuz biliyorum, ailesi cook ilgisiz aylarca torun gormeye gelmıyolar.. Ama gorustugumuzde cok ıyıler , küslük yok ortada..benım aılem de cok ilgili , her seyımize kostururlar .. İlk zamanlar cok garıpsedi eşim .. Öyle cok sevgıyle büyütüldüm ki, bu asagılamalar , hakaretler benı mahvedıyor...Yıne konusmuyoruz ,nerdeyse 3 haftadır .. Aglaya aglaya yemek hazırlıyorum.. Vicdanım rahat etmıyo hazırlamazsam .. Ya bısey olursa ona diyorum , deger mı dıyorum.. Konusmay calısıyorum.. Senın bı tarafların cok kalktı , önce bı kendıne gel o zaman konusurm dıyor .. Dün konustugumda hıckırarak agladı yalnız kalıyorum ben dıye sarıldım ben de agladım sonra yıne astı suratı konusmadı .. Napıcagını bılmıyorum artık .. Düşünmekten beynım patlaycak sanki...Kıyamıyorum ama o benı yerden yere vuruyor ..
Biliyorum ordan oraya atladım , sacmaladım belkide ama zaman ayırıp okuyan , yorum yapan herkese tesekkur ederım..

Son düzenleme:
Allah allahhh niye kendini yalnız hissediyormus..aklıma direk kendi ailesinin ilgisiz olmasına üzüldüğü geldi.. Onlara olan hıncını bir nevi senden cikariyor, KV kp bu kadar ilgili benimkiler niye değil diye dert ediyor belli
Eşinin ailesi uzaktami oturuyor, torunlarını gormeye gelmiyorlar demissin de

Profesyonel destek mi alsanız? Koca insan için hiç normal bir davranış değil küsüp durmak.
Onu da teklıf ettım , evlılık terapistine gitmeyi ama kabul etmedi ... Ya ben herseye vicdan yapıyorum , sürekli aklımda ölüm vardır .. Yanı ölümlü dünya kırgınlıga degmez deyıp unutmya calısıyorum ama karsımdakı hıc boyle dusunmedıgı ıcın cok ıncıtiliyorum ..Ve hakaret tarzı kelımelerı hazmedemıyorum, ben bır kere bıle sana oyle bır kelime kullanmadıgım dedıgımde , cubk

Ya cok pardon yenı uye oldugum için yanlıs yere cevaplıyorum bir seyler yapıyorum cozene kadar idare edin lütfen:)
Cok yakın arabayla 15 dk ama gelmıyolar görmeye , göruncede kucaklarından ındırmeyıp cok sevıyolar cozemedım...

Eşinizin psikolojik olarak kesinlikle destek alması lazım.
İçini kemiren neyse , hırsını sizden alıyor
Kendi kendini de yiyip bitiriyor..

Umarım düzelir. Çünkü siz eşinizi çok seviyorsunuz

eşinizi bir şekilde ikna edin destek almaya .. ailesinden öyle görmüş ama her gördüğümüz doğru davranış biçimi olmuyor.. 3 hafta küs durmak normal değil.

Eşinizin psikolojik olarak kesinlikle destek alması lazım.
İçini kemiren neyse , hırsını sizden alıyor
Kendi kendini de yiyip bitiriyor..

Umarım düzelir. Çünkü siz eşinizi çok seviyorsunuz
Evet çok seviyorum ama dedıgım gibi benim hayat felsefem ölümlü dünya, yanı kırmak küsmek bana cok sacma gelıyor , bır yandan hakaretlerı de hazmedemıyorum.. Gururum da kırılıyor..Bir kere her seyı elestırıyor , bır sey kırsam nasıl kırdın onu terslenır ben arabayı carpıp aynası elımde gelmstım eve de babam çok gülmüştü.. Sen iyisin ya yeter demıstı .. Belkı de cok kıyaslıyorum ama o kadar yabancı ki bana bu tavırlar nasıl basa cıkacagımı bilmıyorum..Cok kez gtmeyı dusundum ama o sürecı kaldırabilir mıyım en cokta bebegım baabsızlıgı hak edıyor öu dıe aglıyorum.. O'nun ne sucu var ki.. Ne yapmalıyım hiç ama hiç bilmiyorum...

Size hakaret etmesi, arabayı hızlı sürmesi filan bunlar çok önemli işaretler. Hoşgörü sınırını aşıyor, sözel ve ruhsal şiddet uyguluyor size.
3 hafta küs kalıp sizi "terbiye etmeye" çalışması da saçmalık. Ne demek "bir tarafın kalktı"?
Gerçekten evlilik terapistine gitmelisiniz. Çünkü içgörüsü yok. Yaptıklarının size, kendisine ve çocuğunuza etkilerini doğru saptayamıyor. Anlaşılan ailesinden "kadının ezilmesi, korkutulması" gerektiğini görmüş ve uyguluyor.

O zaman sorun eşinin ailesi KV ile konuşmayı dene

Evet aynen öyle ..Babası eve gelen misafırın cocugu ses yapsa , kayınvalıdeme bagırırmıs .. Hep öyle görmus ama dogruyu yanlısı ayırt edebılmesı lazım .. Bır yandan benım aılemın bu kdar ıyı nıyetlı olması da kıyas yapmasına sebep oluyor sanırım , şükretmek yerıne kıyası tercıh edıyor.. Yerı gelıyor anneme bıle suratı asık davranıyor .. Ve ben o anlarda kahroluyorum.. Soyledıgım de de ben cok sevıyorum onları , canım sıkkındı ondan dıyor ama inanmıyorum.. Çunku tavırları hep degısken , kestıremıyorum.. Sabah gule oynaay kalkıp yumurta yok dıye surat asabılıyor.. Surekli bana cok degıstın dıyor aslında o'na benzedım , tahammülüm azaldı be egosuna ıyı gelmıyorum artık...

Ağlamayı bırak önce. Küserse küssün. Üstüne düşme. Köpek çekiyor adam sana. Herkesin derdi tasası var. Benim eşimde işini sevmiyor. Gelip de benden çıkartmıyor.

Sana aptal salak hayvan diyor bide üstüne somurtuyor, sende ağlaya ağlaya küs kocana yemek yapıyorsun. Faxla kaldırmışssın kocanın totosunu.

Bana küsecek hakaret edecek ağlatacak olan adama yemek değil su bile vermem.

Benim babamın da küsme huyu vardı. Öyle haftalarca değil hemde aylarca. En uzunu sanırım 8 ay. Garip anam da ağlar yinede yemeğini yaparmış bide üstüne yemeği yemezmiş. Annem daha da üzülürmüş. Kendine çok acı çektirmiş rahmetli annem. Yıllar yıllar geçti bi gün annem dedi ki ne kadar salak mışım. Neden ağlamışım. Neden bu kadar kederlenipde hastalık sahibi oldum demişti. Değmezmiş kızım değmezmiş simdiki aklım olsa asla dert etmezdim demişti.

2 sene önce rahmetli oldu. Ne koca dan gördü ne çocuklarından ne de gelinlerinden. Heder oldu gitti 65 yaşında.

Demem oki bu dünyaya bir kere geliyorsun. E o zaman kendine bu eziyet niye????

Sanki kendimi anlatmisim seni cok iyi anliyorum benzer seyler yasiyoruz ben dahada kotulerini yasadim inanki ama cozum hala bulamadim ve artik bunalimdayim 5 aylik bi bebegim var tek tesellim o

Acaba esinizin ailesi sizi rahatsiz etmemek icin gelmeyip,bunu da esinize mi anlatti?Esinizde size soyleyemeyip bu sekilde mi hirsini aliyor?Allah sabir versin,isiniz zor.Ama belli ki esiniz de bu durumdan rahatsiz,bence de profesyonel yardim almaya calisin...

Canim eşinin küçüklükten gelen ciddi problemleri var.., her ne kadar babasından annesinden ilgi Şevkat gormesede genelde ya babasının oglu yada annesinin kızı oluyor çünkü insanlar
Keşke bir terapiste razı olsa

Haklısınız.. Ben de inat edıp konusmuyorum günlerce ama böyle yasamakta zoruma gidiyor .. Yanı hıc olmadıgım birine dönüşüyorum o'nun yüzünden ..Yanı sukredecek o kadar sey varken , böyle sacma seyler olmasını benım aklım almıyor ... Ya benım onda gördugum seyleri o bende görüyor .. Elestırılmeyı hıc sevmez , o bana akılır gulerım ben ona saca bak desem ne varmıs sacımda der sinirle.. Cok guzel bir işim var yapamazsın sen bakalım ne kadar dayancaksın calıamyaya senjn her ıstedıgın olmus zora gelemzsin sen diyip sürekli beni dibe cekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…